- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
kivagyoken #13999 üzenetére
Ha megy stabilan, akkor persze, maradjon így. Minél kissebb feszen megy, annál jobb.
-
kivagyoken
csendes tag
Pont 10 fok az eltérés . Okosabb lettem és megnyugodtam
Hűtőm át lesz helyezve ami jelenleg felül van egy lian li dynamic házban.
bár ez szerintem hűtés szempontjából lényegtelen és venti csere mert a gyári CM ventiket zajosnak találom.
Még annyi lenne hogy az auto feszültségen állítottam offset-ben -0,04326 -ra(nem engedte kerekíteni), emiatt a hőfok értékek miatt.
Maradhat vagy jobb ha visszaállítom autora ? -
Alpi.
addikt
válasz
kivagyoken #13995 üzenetére
Nem, hwinfo valamit rosszul olvas ki. Kerek 10 fok az eltérés mindig a kettő közt, nézd meg. Ugyan annak a szenzornak a jelét veszi alapul mindkettőhöz szerintem. Sima read bug. Ezért mondom, hogy nem kell az itt olvasott értékekre alapozva túlzottan adni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
nem. ez 10 fokos offset csak az X -es peldanyokon van, a sima prociknal megegyezik a tctl es a tdie erteke.
-
korcsi
veterán
válasz
Bizonyos típusokban ofszeteli a valós réteg hőmérséklethez (Tdie) képest a hűtést vezérlő (Tctl) hőmérséklet értéket, ez a 2700x-nél 10 fok, 2600x-nél nulla, de van Threadripper ahol 28 fok.
Itt láthatóak a konkrét eltolási értékek.
-
HypeeeR
tag
válasz
kivagyoken #13993 üzenetére
Elvileg az az.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
garfield545 #13989 üzenetére
Akkor cseréltél hűtőt is. Ebben a hozzaszolasban 4,2GHz-ről irtal, alapon van a proci vagy all core 4.2-re tetted fixen?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
garfield545 #13986 üzenetére
Síkolva lett a hűtő amit vettel es normalisan fel van rakva pl. NT-H1 pasztával minimum?
Egyebkent a kolleganak ahogy neztem szerintem normalis az hogy 70 fokon tetőzik, hisz a boost lényege hogy minel jobban kihuzza a procit adott fogyasztás-hőmérséklet határok között, gyk. autotuning. A többi hőmérséklet - alapjaraton pedig fugg az alkalmazott háztól és hűtéstől, mennyire van atmozgatva a levego, ilyenek.
-
garfield545
tag
válasz
kivagyoken #13962 üzenetére
Nekem is ez a problémám csak a GAME MOD allat le is old a gép
-
garfield545
tag
válasz
hokuszpk #13942 üzenetére
Már mindent átt jártam. Valami a Proci vagy az alaplap baja van. Anyit vettem észre hogy ha a Game Modot bekapcsólom akkor folyamatosan 1.439Vkörül adja neki a derejt ha ki van kapcsolva a 1.350V a max nem tudom hogy ez esetleg anyihőt termel hogy nem tudja lehüteni egy 350W-os hütö de kétlem. Már meg néztem mindent már csak az alaplap vagy a proci lehet a ludas. Esetleg valakinek ött lette lenne ?
-
Alpi.
addikt
válasz
wwenigma #13977 üzenetére
Fullos C state-ekkel teljesen le tudnak kapcsolni magok. Külön, külön ha x ideje a legkissebb még aktív helyzetben vannak és nincs meló. Olyankor elhanyagolható (szinte semmi) fogyasztás nincs azon a magon. Szoftveres hwinfo értékekre nem lehet teljesen támaszkodni, de pl. nálam teljes nyugalmi állapotban a Cpu package fogyasztást 2.5W-nak írja ha jól rémlik. Elvileg 5 lekapcsolt és 1 aktív, de minimum közeli szorzón és kissebb vcore mellett aktív mag a legalsó energia állapot.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
ScomComputer #13975 üzenetére
az unlockolt szorzot megelolegzem
)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
BerserkGuts #13965 üzenetére
Te meg vetted a fáradtságot és belinkeltél egy full irreleváns GPU limites videót?!
Még nagyító alatt se lehet semmitsem észrevenni,ha High-Ultra beállítások mellett nyomod a BF5 multit, hisz nem tudja kifutni magát CPU-Ram oldalról.... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
hwinfo64 -el nezd, ott is a tdie erteket.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #13976 üzenetére
Megnéztem brennolás nélkül, a tobbi mag is megkapja igy szerintem az van hgoy hiaba kap tobbet ami nem dolgozik, nem fogyaszt.
145W-ot eszik a rendszerem monitorral fix 1mag terhelesen, ha mind a 12szál fut akkor pedig 200W-ot. Ha csak idle-be van akkor 120W korul. BW-SHP6-tal mértem, mobilos alkalmazással.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
korcsi #13974 üzenetére
A kiolvasas is "terhel", nem kizart hogy azert is felmegy. Meg ne felejtsuk el hogy belenyúltál egy icipicit igy max azt mondhatjuk hogy ha piszkaljuk akkor igy viselkedik. Egyebkent energiasémában a win10 gyári kiegyensulyozottat erdemes hasznalni, piszkalas nelkul. A ryzen balanced sémát már integrálták win10-be.
-
ScomComputer
veterán
Azért kíváncsi leszek,hogy a "50th anniversary edition" 2700X-ek válogatottak lesznek e...launch 04.29.
-
korcsi
veterán
válasz
wwenigma #13972 üzenetére
"amugy a gyari energiagazdalkodas 100x allitott feszt/frekit és szálat ami szamol" véleményem szerint ez marketing, és itt az eredménye:
15ms van beállítva a "Processzorteljesítmény-ellenőrzési időköz"-ben, és ez módosítva lett a Ryzen balanced sémában, tehát szükséges az AMD-nek a beállítás (kiegyensúlyozottban ez 30ms).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
korcsi #13971 üzenetére
Mivel szabadon valasztott magon fut igy valoszinuleg ugral illetve lehet a felemasan kapcsolt cstate/cnq is okozhatja. Amig 1x kiolvassa mi a helyzet amugy a gyari energiagazdalkodas 100x allitott feszt/frekit és szálat ami szamol. Illetve feszultsegkulonbseg se lehet szerintem tul nagy a magok között, meg ha nem szamol akkor amugy sem eszik.
-
korcsi
veterán
Néhány tesztre volt időm:
c states kikapcsolva, cnq be.
Majd egy szálon terhelve, affinitás egy magra beállítva azt várná az ember, hogy a terhelt mag ~1,4V-on megy és ~4GHz körül, a tobbi 2200MHz-en 0,8V-ot kérve, ehhez képest:
A 2200MHz-es magokon is ~1,4V van, de miért is kérne ő annyit ehhez az órajelhez, hacsak nem azt mutatja amit kap?
-
Alpi.
addikt
-
Zicokuka
senior tag
válasz
BerserkGuts #13965 üzenetére
Kimėrve persze nem laborban 5fpst nyertem a 2600-al a Stock órajelhez kėpest. A memó órajel 3000 felett elhanyagolható többletet hozz, de szintetikus tesztekben több pontot kapsz. 1000Cb pont felett meg jár egy szűz lány. (1000 pont felett gyakran látunk, na de szűz lányt?
)
-
Remek hogy így nyomatjátok a latency-t (aida-t) meg az elméletet
de nem nézné meg valaki gyakorlatban mit jelent
Mert szép ez a sok elmélkedés de a gyakorlati haszna az nincsen sehol.PL: BFV 64 conquest multyban mennyit dobna a tuningotok? 0.1%fps-ben msi afterburnerr-el?
Vagy ha az túl sok akkor egy gameplay videó perfoverlay.drawgraph 1-el amin látszik hogy fut a gyakorlatban egy játék?
Volt egy rendes fórumtárs aki vette a fáradtságot [link]
-
HypeeeR
tag
válasz
Nekem teszt alatt elmegy 78 fokig is, szóval az a 70 fok nem rossz. Az üresjárati hőmérséklet nálam is ugrál, de nekem 28-42 fok között változik, játékok alatt stabil 55 fok környékére áll be. A cpu feszültség mennyi nálad? (SVI TFN2 a hwinfo-ban) A core vid #0-7 azt mutatja meg, hogy a cpu mennyi feszültséget kérne.
-
kivagyoken
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy 2700 X-et TUF x470 plus gaming alaplappal
A Problémám az hogy a hőmérséklet ritkán esett le 40 fok alá, lényegében 45-55 között ingadozik hirtelen váltakozásokkal.
Lecseréltem a gyári hűtőt egy 360-as Cooler Master vízhűtésre de a probléma ugyan az..
Aida terhelés teszten 70 fokig melegszik
Normális az ilyen hirtelen ingadozás és az ilyen magas hőfok alapon? -
ScomComputer
veterán
válasz
ScomComputer #13960 üzenetére
Ez akart lenni "Ryzen 2700X 50th Anniversary Edition",ezt kihagytam....
-
ScomComputer
veterán
Na majd megnézzük mit tud,megy e vele a 4.5Ghz,persze ha elérhető lesz...
(#13959) Sir Riccio. nincs mit,egyébként megoldható,egy kis macerával,ezen az oldalon a "Downgrade mit offiziellem Bios" résznél van részletes leírás,német nyelven....
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ScomComputer #13947 üzenetére
Köszi!
-
korcsi
veterán
válasz
subaruwrc #13949 üzenetére
PBO beállít restart, cb15 1363 pötty lett, és láthatóan magasabb órajelet tartott, tízszer egymás után futtatva 1330 volt a legrosszabb, 3900MHz az átlagos all core boost órajel:
Ryzen Master-nek azért van baja, csomószor kevesebb pontot kaptam mint kellen, erre látom, egyik mag csak 3200MHz-en megy, állítgatom ide-oda, egyszer csak jó lesz, fene se érti ezt...
-
csiga8
senior tag
válasz
BerserkGuts #13955 üzenetére
Rendben, kipróbálom majd ezt a konzolos verziót.
Részemről az MSI afterburnert ( amivel együtt települ a rivatuner is) használom, azzal íratom ki az FPS-t ( is).
Egyszerű hobbi játékos vagyok, amikor van kis időm, vagy betegszabin vagyok, akkor játszom.
Multizni sem szoktam. Az Afterburner és az öregedő szemem is fix 60 FPS-t lát, vagy érzékel.A nem tudom mi az a microlagg, nem szó szerint értendő. Mint AMD user, nem ismerem a microlaggot, így értettem. Persze freesynces monitorral.
-
válasz
csiga8 #13952 üzenetére
Ha már ismered a BFV-öt akkor írd be a konzolba a 0 lenyomásával: perfoverlay.drawgraph 1
Majd rájössz hogy működik az fps.
Ha nem érezted zavarónak sose akkor nincs probléma de attól még létezik a jelenség.
Lehet kb 10 meccsből csak 1x estél el killről egy ilyen miatt és az teljesen jó dolog kár vele foglalkozni,
de akinek minden percben több érezhető akadása is van már zavaró dolog és elég sok dologtól függ:cpu, gpu, memória, alaplap, HDD, ssd/ tuning, inkompatibilitás, rossz hűtés, túl magas beállítás stb... bármi okozhatja de a lényeg mindnél valami nem bírja a terhelést.
Pl: amióta hhd-ról váltottam már nem ilyen recés a játék sokkal egyenletesebb
-
csiga8
senior tag
Nem tudom mi az a microlagg, pedig nekem a Te 1070-es kártyádtól gyengébb, RX 580 nitro+ van.
A Wattmanban be van állítva a 60 fps, minden játékot FHD high beállítással játszom.
( Witcher3 hairworks kikapcsolva, CODWWI, valamiért nem 60, hanem 75 FPS-el megy szinkronba a monitorral, Metro exodus és a BFV, )
A BFV (is) stabil 60 fps-el vajpuhán fut kb 30-40% proci terheléssel. Soha, semmilyen akadást nem láttam, kétszer játszottam végig.
Emlékeim szerint az I5 2500K-val ( 2x8 GB memória) is szépen futott, bár már nem emlékszem milyen beállítással.
Nagylánynak 2600-as procival ( MSI B450 Gaming plus+ 2x8 GB memória) ugyanígy RX580 Nitro+ kártyával ez ég világon semmi baja nincs.
-
Atla
senior tag
Nem tudom ki ,hogy áll a ryzen microlaggal,de nálam Battlefield5 eléggé idegesített.
Sőt más játékoknál is előjött. Megakad a kép tized másodpercre,nem tudom jobban elmagyarázni.Szóval EZT a videót találtam,a rendszerindításos részt még nem próbáltam,de a BIOS-ban a SVM-mode Asrocknál,a processzor virtualizáció,szóval ezt bekapcsoltam,és ugy tűnik megszünt.Szóval akinek hasonló problémája van próbálja ki.
-
Üdv. Gyerekek sehol nincs valami nyuszis akció, hogy mondjuk 2600-2700X féláron?
-
ScomComputer
veterán
válasz
Sir Riccio #13946 üzenetére
Van...
-
Sir Riccio
addikt
Kérdés: ASUS ROG STRIX X470-F GAMING-nél van akadálya annak, hogy visszatérjek eggyel korábbi BIOS-ra? Határozottan jobb volt a korábbi verzió.
-
ViZion
félisten
Egy kis reklám:
AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD -
SECTORnooB
addikt
Minimalizáljuk az OFF hozzászólások számát, meg lehet ezeket privátban is beszélni
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
garfield545 #13941 üzenetére
az megvan, hogy a game mode a Threadripperhez van kitalva ?
ettol fuggetlenul ha neked eleri a 100 fokot, ott valami nemkerek, es ezekszerint innen a tavolbol nemtudtuk megfejteni, hogy mi. -
törölt tag
Viccűtem!
Csak tényleg soxor van, hogy a modik beszónak, amikor beszélgetünk valamiről, ami szerintük "nem oda való"!Már annyi "fórum - off" téma lett indítva... Tényleg nem mindegy, hogy itt, vagy ott beszéli meg a zembör, amikor kapcsolódik?! -
Tomoty
senior tag
válasz
ScomComputer #13936 üzenetére
Ok. Igérem én is lezárom a témát. Csak segíteni akartam a lapválasztásban viperabácsinak. Teljesen normálisan kérdezett, én nem vettem benne észre semmi problémát. Ezért nem értettem az "Legyetek szívesek befejezni az OFF-olást", mert szorosan fűződött a Ryzen rendszerhez a kérdés.
Csak fura volt, hogy már kb 2 poszt után jött az "ezt ne itt kérdezd". Szóval, ha ramot akarok venni a Ryzen rendszerembe, akkor "ezt ne itt kérdezd", ha tápot akarok venni a Ryzenemhez akkor "ezt ne itt kérdezd"? Vicces...
bizonyára vannak nálam minden fórumban jobban hozzáértő személyek, ezt alá írom!
Dolgoztam évekig a Mistralban, a Macropolis computernél (meg még 3 számtech boltban és nagykerben), 7 évig oktattam rendszergazdákat, és hardvertechnikusokat, nem ijedek meg egy smd forrasztástól, vagy bios égetéstől (természetesen leforrasztott chip esetén), de még mindig rengeteg új dolgot tanulok. Erre sokszor tökéletes lenne ez az oldal.Befejeztem. Peace!
-
ScomComputer
veterán
válasz
Tomoty #13935 üzenetére
Hiába nyújtod a témát,hidd el jobban értenek hozzá,mint te,mert van ott szaki aki számítógépekkel foglalkozik,nap mint nap,és vágja a témát a ryzen szakmában is.....én néha jókat nevetett az itteni "szakik" hozzá nem értő tanácsain amit másoknak adnak...
De belehetne már tényleg fejezni az OFF-ot....
Köszönöm szépen ! -
Tomoty
senior tag
válasz
viperabácsi #13933 üzenetére
Szerintem meg pont itt tetted fel megfelelő helyen a kérdésedet.
Bizonyára a " milyen alaplapot vegyek", vagy a "milyen asztali gépet vegyek" fórumokban felszólalók naponta raknak össze tömegével Ryzen 2xxx rendszereket, és komoly tapasztalatuk van a B450 lapkakészlettel, ellenben az itt hozzászólókkal -
Zicokuka
senior tag
válasz
viperabácsi #13933 üzenetére
Vedd az Msi Gaminget max ha még se válik be szidj engem
Stabil és kellő potenciál van benne tuninghoz is.Amit kell tudja,bár nekem az M-es van de az tök8,az Aegis házamba nem fér ATX
-
viperabácsi
addikt
válasz
ScomComputer #13927 üzenetére
Bocs ha ez OFF. Azt gondoltam a legjobb alaplapot itt tudják ajánlani hozzá akik a procit napi szinten használják. Eddig próbáltam a milyen asztali gépet vegyeket , az alaplapos topikot is mindenütt mást mondtak. Kb ez a gond inkább. Bocs hogy ez kiszakadt most belőlem. Igérem nem kérek több tanácsot.
-
törölt tag
válasz
ScomComputer #13927 üzenetére
Lassan elérek oda, hogy törlöm magam az oldalról az ilyenek miatt...
-
ScomComputer
veterán
Legyetek szívesek befejezni az OFF-olást,az alaplapoknak van külön topikja ahogy szívesen segítenek !
Köszönöm !
-
Indiant
addikt
válasz
viperabácsi #13924 üzenetére
Én a Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac-t használom 2400G-hez.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Tomoty #13922 üzenetére
Kicsit vicces , hogy az ITX méretben nincs normális lap Ryzen alá
(#13923) Zicokuka MSI B450I GAMING PLUS AC -ra gondolsz ?
Nekem most Asus Z87i-pro van ezt meg sem közelítik a mai lapok ( mondjuk egyik oldalon sem )
(#13925) Indiant Asrock -ot nem is néztem , és nem is szeretném.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
viperabácsi #13920 üzenetére
Persze haza beszėlek picit, de tuningot is jól bírja a Gaming plus, na meg tudja amit kell.A többi se rossz, de szimplán ár/teljesítmény alapján.
-
Tomoty
senior tag
válasz
VRM lista alapján az MSI B450I GAMING PLUS AC a legjobb.
Nekem volt Asus strix B450-f lapom, és most egy Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI lapot nyúzok.
Új biossal a Giga lap kifejezetten jó (előtte nem volt valami kiemelkedő). Az Asus lap stabil volt, egy számomra átláthatóbb biossal. Talán most (új F30-as bios esetén) a Giga lap kicsit tuning barátabb.
Egyik lapnál sem jelentkezett kompatibilitási probléma, pedig még az RGB dolgokat is használom. -
Watchdog
aktív tag
válasz
Passz, talán az itteni szakik tudnak ajánlani: [link]
-
Watchdog
aktív tag
válasz
viperabácsi #13917 üzenetére
Ránézésre mind a 3 lap megfelelő, de közelebbről egyiket sem ismerem, hogy állást tudnék foglalni. Talán annyi, hogy nekem az ASUS túlárazottnak tűnik... Mindegyik jó lesz a 3000-esek alá is.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
viperabácsi #13912 üzenetére
Msi
Az a Rog nėv nem ėrt annyit.
-
Watchdog
aktív tag
válasz
viperabácsi #13913 üzenetére
Hivatalos bejelentés még nincs.
Arra lehet számítani, hogy május végén jön a 3200G és a 3400G (Picasso) asztali változata 12 nm ZEN+ magokkal és VEGA grafikával, és később, valamikor nyáron a 7 nm-es, ZEN2 magos, nem G-s (Matisse) 3000-esek. -
Lukitomi
aktív tag
Nem tudom volt-e már, itt egy összefoglaló Ryzen memória tuning és beállításokról!
Érdemes elolvasni!
Google fordítóval is teljesen érthető leírás, aki tuningra adja a fejét, annak kötelező! -
b3Ro
senior tag
válasz
viperabácsi #13913 üzenetére
En megvarnam az uj generaciot, es jonnek hozzajuk uj lapok, de a visszafele kompatibilitas megmarad (elvileg)
-
viperabácsi
addikt
Esetleg lehet már tudni mikor jönnek a 3 generációs Ryzen-ek , lehet érdemes lenne megvárni ? Azokhoz új lapok is jönnek ?
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Újra lenne egy kérdésem. R5 2400g vagy R5 2600 alá melyik lap lenne jobb a három közül?Nem lesz X-es proci és ezek is csak optimalizálva lennének tuning nélkül.
MSI B450I GAMING PLUS AC kb 38 K
ASUS ROG STRIX B450-I GAMING kb 55K
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI kb 39K
Ezekben el fog menni az új szériás Ryzen procik , vagy meg kell várni az ahhoz való lapokat ?
-
lovas001
aktív tag
válasz
Dragon3000 #13909 üzenetére
1 Tb-s verziónál ez 48 gigás fájl másolása közben fordult elő ,ami elég fájdalmas tud lenni, ha az ember nagy fájlokat akar rámozgatni. Nálunk a felhasználás körülményei kimerülnek a játékok telepítésében ,amik ha kicsit tovább tartanak sem okoznak gondot. Olvasási teljesítménye viszont nem esik vissza. Azért köszönöm a figyelmeztetést, így még alaposabban utána jártam
-
lovas001
aktív tag
válasz
viperabácsi #13879 üzenetére
pcx-nél 35k
-
Zicokuka
senior tag
válasz
SirKero #13893 üzenetére
Bírnia kell az oc-t,azért egy átlag B-s deszkával is lehet szép eredményeket hozni,de ez nagyrészt a szerencse faktor kérdése is.Átlagban elmondható hogy nem a lapok a gátjai az oc-nak,inkább maga a proci.Vagyis legalábbis nem találkoztam Ryzen alatt nagyon ótvar deszkával mint annak idején az FX-ek alatt,pedig pár ismerős pakolt manapság össze ryzsa vasat.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest