Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Nyomtató topik
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
-
Zoltn
senior tag
Dobtam fel egy Kraken m22-t és 30fok idle van a 2600. 10perc aida stessz után is max 55fok. Igaz maxon megy a 2 venti, meg a pumpa, de egyből barátibbak az adatok.
-
Bossp
addikt
válasz
micafighter #10466 üzenetére
Ezt a vrm sw frekit sehol sem talalom 🤷♂️
-
fanti
addikt
válasz
CPT.Pirk #10494 üzenetére
Igazad van, de az egyszálas teljesítmény mivel javítható komolyan?
Frekvenciával és/vagy újratervezett magfelépítéssel, ami szerintem baromi költséges.Mindenesetre tényleg nagyon várom az első fecskéket (teszteket) róla, és nagyon drukkolok az AMD-nek mert nagyon rájuk fér már a diadal! És maximálisan meg is érdemlik!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A legfontosabb tényezőt kihagytad, az 1 szálas teljesítmény javítását. Arra szépen ráment a zen+, de még több várható ezen a téren a 3000-es szériától. Nem lehet várni 3 évet, mert ezen a téren mindig is le volt maradva az AMD (a Phenom - FX procis éveket nézve).
Humbucker: kezelni kezeli, de tuningnak számít. Tuningra meg sosincs garancia, de az itteni tapasztalatok alapján kb. biztosan menni fog.
-
fanti
addikt
válasz
eldiablo #10472 üzenetére
Miben lesz nagy előrelépés?
Frekiben, vagy magszámban?
Mert ugye a nagy pukkanás a Ryzen volt. Utána a 2XXX-esek hoztak több memória kompatibilitást, gyorsabb gyorsítótárakat (8-10%), enyhén gyorsabb memória kezelést.
A 3XXX-esek ha nagyot fognak szólni, akkor az Intelnek sok évre annyi lesz, de szerintem így is annyi nekik sokáig.
Nagyon bízom abban, hogy az AMD nem ül meg a babérjain, és nem kezdi el azt amit az Intel, azaz azt a hülye Tick-tock-ot....ami abból állt, hogy "vegyévazze új procit, lehetőleg K-sat hogy tuningold, de a fos paszta miatt úgy is throttlingolni fog, hűtheted amivel akarod és 5% pluszt hoz az előző genhez képest amit őrült drágán vettél alaplappal együtt az időtállóság és a komoly tuning reményében, de évente úgy is cserére kényszerítelek mert én vagyok a nagy Intel"Azaz inkább jöjjön 3 évente új Ryzen gen, de robbantson is!
-
Humbucker
senior tag
Ryzen 2600-as proci kezeli a 3400-es ramot? Valaki azt írta, hogy nem garantált neki a 3400mhz-es stabil frekvencia. Inkább menjen 3200-assal?
-
Bivaly26
tag
válasz
SECTORnooB #10489 üzenetére
Az én alaplapomnak is telik az idő érezhető rajta
2 ram slotnak kakukk előlapi usb rész az alaplapban bedugva kakukk semmire nem reagál de újraindul a gép ezért kihúzva van!Sokszor megáll a kép fagyi és újraindítás utána meg képes 24 be menni!
Amúgy a típus: gigabyte ga-ex58-ud5 (Rev1).És tényleg nagyon szemezgetek a fórumban már jó ideje hogy milyen rendszert dobjak össze!Időm van még nem tudom 3xxx re érdemes e várni vagy R52600 vagy x legyen!
-
Alpi.
addikt
válasz
Johni5 #10485 üzenetére
Magas labda !
Szerintem nem a Sempron feltünően erős.Egyébként Creed nem kicsit eszi meg cpukat. 7600K-t úgy lekattintotta 100%-ra néha, hogy öröm volt nézni. Másrészről ez a low0,1% azért becsapós ám ! Nagyon sok esetben pl. ha hdd-ről megy játék, akkor az a low0,1%. Assa is ilyen. hdd vs ssd ég és föld.
#KaiotEch : Milyen vga van a tesztben ? Nekem a 2600 + 980ti egy 10 fpssel többeket tol ahogy nézem.
-
Johni5
őstag
válasz
KaiotEch #10483 üzenetére
wow az szerintem x lesz,csak nincsenek mikrolaggok.-bár azt a havernak építettem-Nagy wow-os..R6 ot néztem,de ott volt 20 fps is.A min fps nőtt elég szépen.És az ráadásul 2500K vs R5 1600 volt.
AC BF-et játszottam fx8350 és sempron 145-el gtx 760 mellett.Eredmény X lett.Azt inkább hagyom.xd
-
Alpi.
addikt
válasz
KaiotEch #10483 üzenetére
Beugrik néha, de max-ra. A minimumok hibahatáron belül vannak sztem.
Assassins Creed-be van egyedül nagyobb eltérés min. fpsekbe. Sőt van, ahol a 2600X jobb, bár azt azért kicsit csodálom.Assa motor egészen fura amugy, abbol nem biztos, hogy ki kéne indulni. Gyakorlatilag egész jól skáláz magok számára, de úgy, hogy közben már rég nincs cpu limit, mégis ha több a mag, nő fps. Mondjuk egyedi jellemzőnek.
-
Alpi.
addikt
válasz
KaiotEch #10480 üzenetére
Ezt így látatlanba elég nehéz megmondani. 2700X-ek jellemzően jó órajeleket mennek, így eséllyel lenne egy kis pluszod, de ez egy kézen megszámolható fpssel hozna többet és azok is max. fps-ek lennének, szóval én emiatt biztos nem költenék annyival többet, ha egyébként a +2 szálra nem lenne szükség.
-
Üdv. Srácok nekem is a jóöreg i5-2500k-m van 4.2-n, én szemezek a 2700x-el. Viszont van egy B450-es lapom, és mintha valahol külföldi fórumon olvastam, hogy a lap és a proci együtt nem annyira jó vásár. Ezt más is meg tudná erősíteni?
Kíváncsi lennék, hogy pl a 2600X/2700X ugyan azzal a VGA-val(RX 570) vajon több FPS-t kihozna?!
+1 Mennyire melegednek ezek?
-
Bossp
addikt
válasz
micafighter #10470 üzenetére
Bocsi srácok javítva.
-
Egy 3770 azért szolgál ki máig mindenkit, mert azóta nem tudtak előrelépni Intelék. Most hogy az AMD szorongatja a töküket, kénytelenek valamihez kezdeni.
Amúgy csak halkan mondom, mert titok, hogy baromi nagy előrelépés lesz a 3000-es Ryzen széria, de szerencsédre bele fog menni mindkét alaplapodba. -
micafighter
nagyúr
válasz
BerserkGuts #10468 üzenetére
Nem, neki giga x470 gaming 7 van, csak nem frissítette a profilját.
-
fanti
addikt
válasz
SECTORnooB #10441 üzenetére
Örülök hogy a Topikgazda is elismeri : okosan lőtték be az AMD mérnökei a processzort.
Szerintem is, ezért nem is tuningolok, mert minek? A 2700 a maga 8/16 szálával és az okoska energia gazdálkodásával....alapon, azaz Auto-n maga a tökély.
Vettem is egy tartalék alaplapot, a szekrénybe elteszem, mert engem ez a rendszer tutira kiszoglál tíz évig.
És semmi kedvem majdan a DDR5-ös érában lapot, procit és memóriát cserélni.
PCI-E 4.0.....? Hova, minek? Az sem kell nekem.
És a 3XXX-es Ryzenek sem vonzanak, mert úgy sem tud a 2XXX-hez képest nagyot robbantani az AMD már. De minek is tenné? Az Intelt lebombázta végre megint....még most is nyalogatják a sebeiket Intelék....a fos pasztájukkal, meg a mégfosabb forrasztásukkal....Még a mai napig is kiszolgálna a derék öreg i7-3770 (Non-K OC) enableddel, meg a 32GB DDR3-1866-al ha nem kezdek parázni, hogy "de mi lesz ha eldurran az alaplapom" képzelgésemmel....
Ezért is szereztem be még egy alaplapot most, ugyanolyat amilyen a konfigomban van.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Neki nem x370-e van ?
Asrock x370 Fatal1ty Gaming X -
Bossp
addikt
válasz
Na ez jol hangzik
remelem van ilyen opcio a biosban 🤔
-
micafighter
nagyúr
Igen kicsit overkill az a VRM, na meg kb az az egyetlen lap x470en, ami hutobordat kapott, és nem diszito dekorációt.
A BIOSban tekerd fel a VRM switching frequencyt mondjuk 600ra vagy mehet feljebb is, a processzor teljesítmény is javulni fog kicsivel, cserébe a VRM jobban fog melegedni, de most nálad ez is pozitív lenne.
-
Darabokra
senior tag
válasz
SECTORnooB #10427 üzenetére
Asus TUF B450 Pro Gaming esetleg? vagy csak MSI B450?
-
Bossp
addikt
válasz
micafighter #10462 üzenetére
Az a baj hogy nagyon kicsi a tér 41 és 55 kozott. Mondjuk ha legalább 60ig felkuszna terheles mellett nagyon szep profilt be lehetne lőni. 50et nem eri el ha nem jatszol vagy csinalok valami komolyabbat. De sajna 55 fole az istennek se megy
pedig mehetne 120ig xd
-
micafighter
nagyúr
Próbáld ki amit írtam. Mondjuk nálam is AIO van, és én minden ventit lekorlatoztam 50%ra kb, nekem halk legyen
A VRM mintavétel se rossz amúgy mert azon a lapon nem fog soha tüskéket hozni úgy mint a proci. Homersekletben mennyivel volt rosszabb a VRMes mintavételt használva? Ha játék alatt nem volt melegebb, akkor lehet hagynám azon ha csendes. AIOnal nem feltétlen a venti a szűk keresztmetszet.
-
trek81
senior tag
van értelme az msi x470 gaming pro lapon a 8pin táp mellé rádugni a +4est ?
-
Bossp
addikt
válasz
micafighter #10451 üzenetére
Egy 240-es aio van rajta. 2 db 3000rpm es Noctuaval
-
-
-
TiberiusX
tag
Miért van az a 2700X emnél, hogy nem nyúltam órajelhez és a Core speed 4121 Mhz a 3700 alap Mhz helyett?
Üdv.
-
apa111
aktív tag
Akkor még is csak értenek hozzá az AMD mérnökei
-
Alpi.
addikt
válasz
SECTORnooB #10439 üzenetére
Kicsit fájt elfogadni nekem is, hogy mennyivel ügyesebben csinálja auto módban, mint ahogy én, a tapasztalataim alapján, mint gondolkodó lény kitalálnám. Legalább az órajel / fesz állásokat megadhattam. Nem vagyok teljesen hasztalan a történetben.
Ti is tapasztaltatok számottevő javulást hőfokok terén a teljesítmény megléte, neadjisten javulása mellett is ? -
SECTORnooB
addikt
válasz
papirzsepi93 #10435 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni akkor 2600X, 4250Mhz-s 1magos boostal rendelkezik, ami jól tud jönni egy 2060 mellett.
Én eddig manuál tuning mellett használtam a procit 4Ghz-n,de mivel kiderült 1 év után,hogy amit anno beállítottam a jelenlegi BIOS mellett nem, vagy egyáltalán nem volt atomstabil, ezért most auto módba használom.PUBG alatt érezhető különbséget vettem észre az auto mód javára. -
elmunkas
csendes tag
válasz
Én is ugyanebben a cipőben jártam nem rég. X mellett döntöttem és nem bántam meg. Összehasonlítási alapom ugyan nincs mivel sima 2600 nem volt nekem, de a fórumot olvasva a simával szerencsésnek kell lenned, hogy ugyanazt a teljesítményt ki tudd belőle hozni mint az X-ből. Ha kifogsz egy gyenge szilikont így jártál, az X pedig válogatott, tuti jobb.
Nálam az is közrejátszott, hogy nem akartam az OC-vel szórakozni és mindenki írta, hogy auto módban jó hűtéssel elég jól kihajtja magát az X. A héten elvileg megjön az AM4 Kit a Raijintek Tisis hűtőmhöz aztán meglátjuk mit kezd a gyárinál jobb hűtéssel. -
Bossp
addikt
válasz
Én óckodva dontottem X mellett aztan megbantam az elso par napban... Most pedig huhaaa erzes van... Persze ehhmez egy igen komoly lap is kellett 🤷♂️
-
papirzsepi93
tag
válasz
SECTORnooB #10431 üzenetére
Köszönöm szépen a helpet.
Már csak az az X eldöntése a kérdés, megéri-e a 10k felárat, ha hosszabb távban gondolkodom a cpu-nál és a következő fejlesztésem egy combosabb vga lenne (2060)? -
koko52
nagyúr
válasz
SECTORnooB #10433 üzenetére
Linx akkor is megtudja fektetni, ha semmi más nem
Nekem lefutott Prime, Aida, Cpu-z, 3DMark, + néhány játék bench hibátlanul, aztán jött a Linx és kb 1s alatt kifagyott. Olyan terheléseket nyom, hogy a többi tesztben procim max 70c-volt, Linx-nél meg 97c! (még az i5 4690k korszak) -
-
Darabokra
senior tag
válasz
SECTORnooB #10427 üzenetére
de ha már alaplapot cserélek, célszerűbb lenne egy jobb hűtőt beszerezni a gyárinál a ryzen 2600hoz szerintem egyúttal. Milyen hűtőt ajánlasz hozzá, ami halk is? Windale 6?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
papirzsepi93 #10429 üzenetére
A lap jó lesz a tridentZ felesleges.
-
subaruwrc
félisten
válasz
papirzsepi93 #10429 üzenetére
ez kb két tök egyforma ram
talán még az IC is ugyanaz rajtuk
nem hiszem hogy ér többet a tridentz csak azért mert szebb.tudásban egyforma lesz mert ugyanoda vannak binnelve gyárilag.
-
papirzsepi93
tag
Sziasztok!
Egy ideje követem itt az eseményeke, mert megtetszett a ryzen és hát fejlesztenék intelről. A 2600 és az X-es tesója között vacilálok, hogy azt a nagyjából 10k-s különbséget megéri-e az X. Leginkább játékra szeretném használni, és jó lenne ha streamelni is tudnék cpuból.
MSI B450M Gaming Plus alaplapot néztem ki hozzá, vélemények?(matx kell, mert az fér be a házba
)
Illetve
G.SKILL RIPJAWS V 2X8GB DDR4 3200MHZ F4-3200C16D-16GVKB és
G.SKILL 2X8GB DDR4 3200MHZ F4-3200C16D-16GTZR TRIDENT Z ramok között vacilálok itt is megérheti-e az árkülönbözetet...Egy Noctua NH-D9L már adott rá.
Egy 1060/6GB mellé lenne társ és egy CM G550M hajtaná meg táp ügyileg, ami ha jól számoltam kalkulátorral csak elég leszKöszi a véleményeket segítséget
-
Bossp
addikt
Valakinek sikerült orofi Fan orofilt beállítani a jump master ryzenekhez? Tegnap támadt egy jó ötletem és a VRM hófokhiz igazítottam az összes ventit. Ami viszonylag jól is működik de a legnagyobb baj ami egyébként szuper... 55C fölé nem megy Giga Gaming K7-en xd. Idlben 40. Úgy lőttem be hogy 47-ig csendes aztán ugrás szerűen emelkedik és 55 nél már 100%. Ez így frankó is lenne mivel hiába a nagy fesz peakek a vrm marad az idle 40 körül de sjana egy hosszabb játék után mire 47 alá hül addig az ember várhat vagy irány manuálisan állítani de az milyen gáz már 2019.ben. Valakinek valami profibb tippje?
-
Darabokra
senior tag
válasz
SECTORnooB #10422 üzenetére
semmit nem értek a tuninghoz, lehet hogy ideje lenne egy kicsit tanulni.. Akkor Tomahawk lesz a kövi kb 2 hét múlva. MSI B450 Tomahawk esetleg?
-
-
-
Alpi.
addikt
Itt tudtok Op.rendszerek közül bogarászni !
-
Johni5
őstag
5:20 nál.xd--legközelebb kérj engedélyt,mert beperellek.
- Jól szétfagyasztottuk az extrém 9 emet.xd Többet -50 alatt nem is láttam dualt.Bár lehet,hogy ott kezdett el megdögleni az fx 9370-em.Nem csoda ..1.75V alatt meg 7.4GHz alatt nem nagyon járt.
Messengeren erre kérdeztem rá a múltkor,hogy milyen vidi.Win 7 fent van már?
-
Alpi.
addikt
Köszönöm !
Win 10 Lite-ként keress rá. 2,5 Gb az installer iso.A vicces (vagy szomorú), hogy minden benne van így is, ami alapesetben kellhet. Ergo felismert eddig minden hardvert, stb. Nincs benne a sok szir-szar fölös cucc. Áruház, stb. illetve defender, frissítések simán kilőhetőek. Tényleg indulhattam volna a Win10 utálók Vb-jén ezelőtt, de rá kellett jönnöm, hogy maga a 10-es, mint oprendszer, egyáltalán nem rossz. Gyors, jó az energiagazdálkodása, Dx12 megléte, stb. Ebben a verzióban képes hónapokig változatlan Windows könyvtár méretre pl., ami a normál verziónál tudjuk, mennyire megy... Elképesztő, hogy elkezded elbontani a ganyé-dombot és a legvégén ott marad valami picike kis fénylő golyócska... Az az op.rendszer része a Win10-nek..
(azt mondanom sem kell, hogy nem legális verzió, szóval kizárólag zártpályás használatra ! -
apa111
aktív tag
Szóval azt az egyesítő kábelt hagyd úgy ahogy összekötötted / tehát a két ventilátort egybekötve/ ez jelent egy ágat ami az alaplapi cpu fanra kötöd ,ami a cpu foglalat mellett szokott lenni közvetlen / 2db van/ .A másik ág az a pumpából jön ki amit ugye a procira szereltél fel ,és ezt az alaplapon úgy szintén rákötöd az aio pumpa csatlakozásra / úgy néz ki mint a cpu fan csatlakozó/ ,így akkor két vissza jelzésed lesz monitorozó programokkal / HW infó ,AIDA / két különböző fordulatot fogsz látni .Az AIO pumpa ki vezetésre meg csak azért lenne jó rákötni ,jobban tudod a pumpa fordulatát szabályozni ,bár én hagytam mindent a gépre ,hogy ő állítsa be / nem manuálisan csináltam/.
Ezen a képen azt mutatnám ,hogy ha be mész a biosba így kellene vissza jeleznie .
1.AIO PUMPA fordulat
2. Radiátoron levő 2ventilátorom fordulata.
A harmadik az nem lényeges az egy venti a házban ,nincs jelentősége ebben a témában amiről beszélünk.
Össze foglalva látod a biosban nálam a játékvíz pumpa rpm és ventilátor rpm látszik ,és ha be lépek a windowsra ,és meg nyitok egy monitorozó programot / HW infó/ akkor ott is ki jelzi a két értéket .Te amit felraktál Hw infó képet azon meg csak egy venti fordulat volt ,és ez tűnt fel nekem ebből vontam le ,hogy esetleg nincs valami rendben a géped körül ,és így lehet a hő fokok is mást mutatnának.Hát ennyi lenne . -
csiga8
senior tag
válasz
TiberiusX #10395 üzenetére
Nincs (még) Ryzenem - várom az új szériát nagyon
- az I5 2500K procim a 24 C fokos szobában netezés közben 29-31 C fok között ugrál - Aida szerint - (HWinfo szerint 29-33 C fok ) Mugen3 hűtővel, amin Lepa ventilátor van.
Az a 21 C fok szerintem irreális, mérési pontatlanság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Biliárd és snooker topik
- Padavan firmware
- Nyomtató topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest