Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rumkola
nagyúr
hát passz
én i7 2600-ról jöttem r5 2600x-re és win alatt semmit sem vettem észre
igazából játékokban kaptam +50% FPS-t, de ha nem mérem ki, akkor azt sem veszem észre, ígyisúgyis 60fps (frame limitert használok)sőt
motanában ps4-en játszom Assa Originst, és semmivel sem látom rosszabbnak a 30fps-t mint a PC-s 60-at.
lehet öregszem -
direwolf
őstag
Azért, mert ez lehetetlen. 1 kg (~1liter) víz felmelegítéséhez 1 celsius fokkal 1 sec alatt kb. 300W elektromos energia szükséges nagy hatásfokú átalakítással (értsd: direkbe kötött nagyon jó elektromos vezető) Fémes anyagokat ennél nehezebb melegíteni. Hacsak nem magát a vezető réteget méri a visszajelzett érték, de ezt nehezen tudom elképzelni. Szóval a pár másodperc alatt 30 fok melegedés, biztosan nem valós érték. És ami a gyanúmat méginkább igazolja, az a pár másodperc alatti visszahűlés. Mert ezt még nehezebb elérni.
@Runo: Alpenföhn Brocken Eco Advanced. FX 85 fok? Az brutál sok. A 8350 akkor ment nekem 70 fokig (ott már throttlingolt) amikor megnéztem mennyit lehet kihozni belőle, és túlfeszeltem.
@Feriboy2: olvastam, hogy mindenkinek ilyen, engem az érdekelne, hogy miért
A hűtő szerintem jól van fenn, mert akkor játékok alatt is ugrálna, de olyankor "normálisan" viselkedik. És amúgy nem aggódom, tisztán a szakmai kíváncsiság miatt kérdeztem
-
pidzse4
aktív tag
szia de hogy állitodtad be fölötte mert nekem ha 3400 állitok be be sem jön csak sipol és 3200 nál is már 1,4 kell megadni hogy birja mi az időzitésed és a feszültség?
A szemembe te egy mester vagy mert én nem tudtam beállitani sehogy vagy kifagy vagy 2 szer kell rezetelni mire bejön vagy csak sipol ti ti ti ti és ujra kikapcsol aztán be ti ti ti ti és ezt játsza akkor kell a biost visszaállitanom a jupmperrel. Szoval mond el mester hogy csináltad?
melyik a jobb ha 4x4 van benne vagy 2x8 ? vagy 2x16?
-
Albigator
őstag
GPU-Z annyit ír ki igen, X16 3.0
Játék alatt is annyi gondolom...
Hwinfoban csak azt látom, hogy a PCI link speed 8 GT/s.De egyértelműen akkor van a mikrolag (amit már említettek is), mikor a GPU Core Clock leesik 1911 MHz-ről. Meg persze a GPU kihasználtság is rosszalkodik. Ez a kérdés, hogy miért van. A temp limit 83 fok MSI AB-n belül, attól az 57 fok nagyon de nagyon messze van.
(#14496) Ekiamedve
Már néztem azt hiszem úgy is. De kb ugyanott vagyok ha teljesítménycentrikus sémát használok a winen belül, akkor se nagyon veszi vissza az órajelet de a feszt azt abszolút nem. A 4.05-4.1 GHz között ingadozáshoz pedig nem hiszem h köze van.
Fixen meg all core 4 GHz-et tudnék belőni azt se fix fesszel, hanem offsettel. -
sb
veterán
No offense, de tényleg összevissza írod a dolgot.
Minden rendszerben van egy alap órajel/bclk. És minden aminek órajele van ebből "szorozza ki"... mert miből másból, órajel-generátor kell mindenhez aminek órajele van.És emiatt mozog minden órajel együtt normál esetben.
Ha külön kell mozgatni akkor meg kell egy második órajel-generátor, így lehet szétválasztani, hogy egy egyiket állítod a tuning miatt, a másikat meg nem állítod/fixen hagyod a többi cuccnak, ahol az a cél, hogy fixen maradjon. A 2. külső szokott lenni, prociba emlékeim szerint nem nagyon raknak külön... sőt, a procié is volt kívül régen... vagyis a lapon van és így sok köze nincs a procihoz.Tehát pont azért teszik rá a külsőt, hogy NE vigye magával a PCIe/SATA, stb.. órajeleket, hanem legyen nekik külön bclk.
Egyébként Ryzennél kb. értelmetlen a bclk tuning ha nyitva a szorzó (200GE volt lockolva, de igazából már az nyitott azóta), szóval oda állítod ahova akarod.
Hogy a cpu-z szerint visszaveszi-e a bclk-t azt nem tudom, nem olvastam utána, de amúgy elég fura lenne. Az utóbbi 15-20 évben kb. minden rendszerben fix a bclk.
-
korcsi
veterán
-
-
korcsi
veterán
Akkor a bclk tuningban nincs semmi nehézség? Feltekerem 110-re, kis festültség és megy simán? Mert a neten nem ezt olvasni. Ha van külső órajel generátor az más, de nem jellemző, és nem ryzen specifikus.
-
korcsi
veterán
"de magasabb C-state-nél nem csak a szorzót, hanem a bclk-t is visszaveszi."
???"Mert ugye itt 2 darab bclk van, egymástól függetlenül. Az egyik a pci frekivel együtt mozog, illetve a ram órajelet meg az Inf. fabric órajelet is ebből szorozza ki, a másik a cpu órajel alapja."
Akkor nálad nyugodtan mehet a bclk tuning, nem fogja a PCIe illetve nvme eszközöket zavarni. Milyen alaplap? -
Lukitomi
aktív tag
És neked a BCLK 83.83-ra van beállítva?
Te állítottad be?
Az alaplap autóban 100-ra lövi be minden platformon kivétel nélkül, habár régebben voltak 133MHz-es BCLK-os lapok is.
Csak kérdezem!?
A másik, hogy a HWInfo csak a program megnyitásának pillanatában "vizsgálja" a BCLK-ot és ezt írja ki, utána már nem, ez régebben nem így volt, de valamiért módosították.
Tehát, ha beállítod a 80-as értéket mint a videóban, feltéve, ha nem hal be a gép tőle, akkor a HWInfo teljes bezárása és újraindítása után jól fogja kiírni!
Nekem jól írja mindkettő! -
-
kivagyoken
csendes tag
Pont 10 fok az eltérés . Okosabb lettem és megnyugodtam
Hűtőm át lesz helyezve ami jelenleg felül van egy lian li dynamic házban.
bár ez szerintem hűtés szempontjából lényegtelen és venti csere mert a gyári CM ventiket zajosnak találom.
Még annyi lenne hogy az auto feszültségen állítottam offset-ben -0,04326 -ra(nem engedte kerekíteni), emiatt a hőfok értékek miatt.
Maradhat vagy jobb ha visszaállítom autora ? -
korcsi
veterán
Néhány tesztre volt időm:
c states kikapcsolva, cnq be.
Majd egy szálon terhelve, affinitás egy magra beállítva azt várná az ember, hogy a terhelt mag ~1,4V-on megy és ~4GHz körül, a tobbi 2200MHz-en 0,8V-ot kérve, ehhez képest:
A 2200MHz-es magokon is ~1,4V van, de miért is kérne ő annyit ehhez az órajelhez, hacsak nem azt mutatja amit kap?
-
SECTORnooB
addikt
Az lenne a meghökkentő,ha 2 külön felépítést látnánk.
Az AMD az egész Ryzen termékvonalán egyetlen egy lapkát tervezett.Az ő anyagi és piaci helyzetében aligha tehette volna meg,hogy többféle fajta felépítéssel lépjen ki a piacra.
Ez a "hozzáállás" jellemzi az összes olyan gyártót aki sorozat gyártással foglalkozik, gondolj bele mennyire lenne gazdaságos egy termék palettára több arkitektúrális megoldást tervezni és megvalósítani? -
Albigator
őstag
Nem feltétlen.
X-es procinál főleg igaz h némelyik lap "túlfeszeli" a CPU-t és negaítv offsetelés után nagyobb órajelet és persze kevesebb hőfokokat lehet elérni auto beállítások mellett (XFR+PBO).
Én örülök már h 1.53V helyett már "csak" 1.43V fesz fordul elő max a -0.1V-os offsetelésnek hála. Persze kiveséztük már h 1.5V felett se olyan durva ha csak pillanatokra annyi az az érték (2600X, 4.25 GHz-es boostnál). -
csiga8
senior tag
Előbb kérdeztem, mint utánaolvastam.
Ami nekem lejött, hogy CNQ-val fogyasztás és hőfok csökkentése volt a cél, nem a CPU élettartam növelése.
( csodálkoztam is, mert erősen fogyasztói társadalomban élünk)Köszönöm a választ, én is úgy látom, ahogyan te, annak ellenére, hogy nem vagyok műértő. Ja, meg fiatalember sem!
Sajnos!!
-
Albigator
őstag
Te akkor nagyon szerencsés voltál sztem azzal a 2700X-el.
2700X gyári hűtője azért bikább mint egy 2600X-é. Most itt útobbi volt a kérdés.Az én tapasztalatom pedig a 2600X gyárijával (persze ugyebár ez alaplap és BIOS függő, nálam eléggé túlfeszelt alapból is az Asus Prime B450 Plus PBO nélkül is: 1.5V)
-benchben (CB R15, CPU Z) 70-75 fok max
-tesztek (IBT, Prime) 82-90+ fok max
-game 65-75 fok max
- ált. felhaszn 60 fok maxSzóval nekem erősen ajánlott volt egy jó hűtőt beszerezni a hangtól függetlenül...
-
-
Albigator
őstag
Nem mondott akkora hülyeséget koko ...
A RAM árak végre a helyükre billentek de majdnem 2szer ennyibe kerültek 1 éve bizonyos termékek. Én kicsit több mint fél éve vásároltam C die memóriát, ami 62%-al többe került mint ha most vettem volna... (60e->37e)
Pl egy ajánlott G.SKILL Trident Z is van most 76 ezerért, de 90e fölött volt az ára régebben.Csak az igaz, hogy mikor 90 ezer volt bizonyos RAM, az olcsóbbik se 30 ezer.
-
koko52
nagyúr
Hm, valóban jó a ramok teljesítményét jól mutatja. De! Ezek a game beállítások nem életszerűek. 720p és low grafika. Aki ilyen ramokat vesz minimum fullHd-n nyomja Ultrán. És ott bizony jó ha 0-5% lesz az FPS különbség akár dupla-tripla áron. Pl 3000mhz Aegis-3600 TridentZ
Egyedül munkánál van értelme, ha pénzt keres. -
-
Johni5
őstag
Azért nézd meg az fx 9370 és az fx 9590 nél az egyik példány 5Géza 52 fok volt,a másik azonos fesz beállítás mellett 80+ on járt.Aztán LN2 alatt kiderült,hogy jó az a kupak,csak egyik a nagyon jóból jött,a másik meg a szemétből.Erről tudna subaruwrc mesélni.De látod Zintel oldalon hány ilyet kifogtunk még a forrasztott korban is.--p4 630 és társai,vagy amd x2 széria.-- És akkor még a 6-7 es szériáról nem is beszéltünk.Szóval van itt is golden darab,meg fekete darab.
-
-
hash99
senior tag
Volt már 00-s cpu-m x99-en de az egyszer se bootolt és halott volt. Ma raktam össze a gépet nyomtam egy cmos resetet meg egy bios frissítést de máshoz nem nyúltam a biosban. Eddig asus deszkáim voltam még nem ismerem az msi biosát + addig nem akartam piszkálni amíg ezt a 00-t játsza...
Johni5: köszi azt tudom hogy nem jó én sem örülök
Megpróbálom kiszedni a procit meg vissza csak nem olyan egyszerű mert víz van mindenen.
-
-
rumkola
nagyúr
-
--Disztroj--
senior tag
Nekem a filmes munkához eszméletlen jól jött ez a sokszálas forradalom. Intel nem tudom mit lép majd rá, de nehezen tudom elképzelni, hogy ebbe a szegmensbe a Zen2-re hamar megjön egy hasonló 12 magos válasz, márpedig erőből, ipc- ből nem fogja tudni lenyomni.
Játékokban lehet, de 12 magot már remélem nem arra vesz senki
Félek ez hozhat némi tartós erőfölényt az AMD-nek, aminek majd mi látjuk kárát, de ne legyen igazam.(#10833) hokuszpk: Ez a forgatókönyv a legvalószínűbb, igen.
-
hokuszpk
nagyúr
az adoredtvnek nemhiszek, az en tippem, hogy a csucs az a 12/24 lesz, amit a 9900K -hoz araznak, szoval aki launchkor akar olyat venni, kezdje osszesprolni az 500 dodot.
szvsz a 2700X mostani araert ( $329 ? ) tovabbra is 8/16 -ot fogunk kapni, a fentebb emlegetett +500Mhz freki es +10% ipcvel megtoldva. -
hokuszpk
nagyúr
-
ViZion
félisten
+eldiablo
Sziasztok!
Láttam, sok ismerős van itt. A téma a régi: anno is hisztiztem, h AM3+-hoz nincs ITX/mATX kínálat. Kicsit javult a helyzet, találtam megfizethető mATX lapot, ITX-et most is indokolatlanul drágának tartom -pedig 2200G sikít, h HTPC+homeserver szeretne lenniNagy vizet elengedtem, nem dolgozom és ezt lehet halkan hűteni, ami szempont nálam. OC-ben meg sosem voltam olyan
gyilkosbátor, mint ti, szal. ez is ésszerű.
InWin 301 lett a ház, szép is, jó is, de látszik, h a designer még soha nem rakott össze gépet...eldiablo: agyaltam én is Intelen, mert van sok ITX, árban kb. egál (mondjuk egy szép ITX ház drágább lett volna...), de hát a márkahűség, meg hogy ezt lehet állítgatni, az kell
Azt meg sem merem kérdezni, h az az Inteles szörny mire kellhet?Az egy kisebb afrikai ország számítási teljesítménye, meg a GDP-je is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gran Turismo
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Rainbow Six: Siege
- Ukrajnai háború
- The First Berserker: Khazan
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest