- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blackmacs
senior tag
válasz
SECTORnooB #12189 üzenetére
Ezzeltudod állítani a szint.
http://www.sapphiretech.com/catapage_tech.asp?cataid=291&lang=engA link valamiért nem jó..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
BerserkGuts #12179 üzenetére
-
Johni5
őstag
válasz
Sose figyeltem a színét.Mutat is valamit?Mondjuk ez midig zöld.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
-
Albigator
őstag
válasz
Johni5 #12186 üzenetére
Jaaa.. Így már minden világos.
Na megtaláltam a 2600 4.6 GHz-et (H ne keresgessenek a többiek)Ilyen hűtést csinálhatsz nekem is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Amúgy natúr 2600 piszka mentesen 2700 cb r20 pont körül van és
húzva 4:0GHz-en amit láttam 3000 pont körül voltAlapon van a 2600am, egyedül a ram xmp profil van belőve 3466-ra, de all core boostol 3,9ig és így 2917 pontot kap.
-
Albigator
őstag
válasz
Mintha úgy rémlene, hogy láttam 4.2 GHz-en is 1600X-et szóval ez nem meglepő nekem.
Egyébként én mindig a CB15-öt futattam, ott nem így van a multi pontozás. Majd kipróbálom a CB20-at is.
Ha a stabilitást akarod megnézni, akkor IBT Very High 10 kör legalább, illetve Prime 95 Small FFT test több óra...
Aztán utána még mindig benne van, hogy valamelyik játékba fagysz ki.(#12181) Johni5
Jó de milyen proci?
Komolyan nem esik le.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Albigator #12177 üzenetére
Hát ittis vannak csodák a topikban 1600X
de én is hiszem hogy egy fontos eleme az alaplap meg a jó hűtés és már adott a jobb eredmény elérése
Amúgy natúr 2600 piszka mentesen 2700 cb r20 pont körül van és
húzva 4:0GHz-en amit láttam 3000 pont körül voltén nem merek most kisérletezni mert kifagy instabil a rendszer amúgy ez a cb program
hozta ki a betegséget de örülök is neki legalább kiderült vmi baj van
-
Johni5
őstag
válasz
BerserkGuts #12176 üzenetére
Rx 470-el használom a 2600-at.A 4GHz és a 4600 között vga "kihajtás" terén a különbség 6%.Szóval ott is 100-on teker a VGA,csak hát az órajel.Hamarabb futsz gpu limitbe.Játékban jobban harap a mem órajelre,mint a cpu frekire.Példa erre,hogy az első széria 1600 3900-on hozta a 4500 as teljesítményt,ahol a 3900 mellett 3333-on ment a ram,míg a 4500 as órajelen már csak 2133-at ment a memória,mert 0C alá hűtve az IMC eldobta az agyát.
-
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #12176 üzenetére
Én meg ezt nem hiszem. Az a 4.4 GHz is majdnem olyan rika mint a fehér holló...
Volt egy legenda mi szerint az X-es procikat válogatják de ez nem bizonyítható és én sem hiszem már.Ha van jó hűtése az embernek és persze alaplapja, igen kb ugyan oda is húzható 2600 általában.
A X-es CPU azért jó, mert nem kell hozzányúlni: 4.25 GHz-et tudja egy szálon viszon all core csak kb 3.85-4.1 GHz-et szintén hűtéstől függően. Persze az X-eset is lehet tuningolni de semmi garancia nincs rá, hogy tovább tudod húzni, mint egy sima 2600-at...Nekem legalábbis ez véleményem...
Ja és itt egy táblázat, amiből lehet csemegézni, h pl: 2600 illetve 2600X-ből mennyit hoztak ki milyen fesszel:
Zen+ OC -
válasz
lostprophet #12174 üzenetére
Igen én is, arra gondolok, hogy pl itt páran vettek 70k körül 2700X-et elárazva.
Amúgy most nézegettem videót, látszólag ért hozzá a srác. Szerinte nincs értelme az X-et venni, mert a sima is ugyan oda húzható.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AAAgold #12172 üzenetére
https://prohardver.hu/hir/ryzen_rossz_hatasfok_mukodik_hpet_windows.html
Azt hiszem mára már megoldódott.
-
Srácok nincs sehol elárazva 2600X/2700X proci? Meg kéne vegyem mostmár.
(#12171) scomcomputer: Lap már adott: ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
-
ViZion
félisten
válasz
ViZion #12138 üzenetére
Nah, fejlődött a tudomány, HPET-et kikapcsoltam win alól is, ezért nem variálta a proci frekit elvileg. Most ez jó, viszont fixen a biosba beállított feszt kapja illetve csak 1,31-1,325 között inog... Mintha korábban azt is levette volna 1,0 akármennyire. Másnál mit mutat ez? Mit hegesztettem el?
Mondjuk nem melegszik, hisz' teljesítmény nincs ha nincs terhelés, de nah. Esetleg offset legyen a CPU fesz, és ne override?HPET-hez annyit, h olvasgattam, korábban kellett még a rájszmaszterhez is, utána hegesztették, h ne kelljen. Ami érdekes, h van, ahol azt írják, h enabled a jobb (bencs, IRL szvsz ez nem difi), máshol disabledre esküsznek.
Legutóbbi R25-el elégedett vagyok, sikerült javítani a helyzeten: -
rumkola
nagyúr
95 óta tuningolok, ph top 10 ben is voltam és kb. 1000 fagyáson lehetek túl. Életemben nem szedtem még ki elemet, én nem értem az mire jó az, ha van cmos clear jumper ...
-
AlienApollo
tag
válasz
Tubica #12158 üzenetére
nem gyógyír a problémádra, de bisoban be lehet állítani az auto cmos resetet ha hibára fut a boot (boot opciók közt van), vagy elég rövidre zárni az alaplapon a cmos elemet (talán jbat a jelzése annak a tüskepárnak amit elég egy csavarhúzóval megérinteni) és akkor nem kell az elemmel babrálnod állandóan.
-
Tubica
senior tag
válasz
Zicokuka #12157 üzenetére
Az elem szèle már csaknem elkopott, annyiszor szedtem ki. Most megpròbálom, hogy visszarakom azt a BIOS-t, amivel kapom, hátha eltűnik az a beállìtás, majd fel a HD bios, amivel eddig minden rendben volt
A processzor bármelyik beállításához nyùlok, megfagy a rendszer... De ha mindent betrszek, ahogy règen, kivève a processzort (tehát ram fesz/sebessèg, boot opciòk, ventilátor beállìtás) akkor hibátlan a rendszer, ès cinebench 15 alatt 3.8ghz, 1,2v-ig huzza magát, 1250-es ponttal (bios előtti beállìtás 1405-volt)
Üdv. Tubica
-
Zicokuka
senior tag
válasz
Tubica #12153 üzenetére
Override 1.4v és szorzót emelve is fagy a rendszer ? Új Bios nekem max annyi bajt csinál hogy az offset nem megy úgy mint az előző verziónál
esetleg próbálj egy bios resetet,hátha valami anomália van.Ősi módszer hatékony,elem ki vár az ember és bum.Ez a gombnyomásos reset nem mindig a legjobb,legalábbis nálam.
-
zseko
veterán
válasz
Create. #12152 üzenetére
Az nem segít azon, hogy a proci majd' leolvad a lapról 100%-on járva, míg a vga 30-60%-on malmozik, mert semmi dolga.
Nem, fps korlátozás nem segít, legalábbis jóval kevesebbet mint a nagyobb felbontással járó nagyobb vga terhelés, az eddigi tapasztalataim alapján. Nagyobb proci kell, ennyi(#12154) Chalez
Jaja, ezt csinálom, vagy még nagyobb felbontásra, mondjuk a Divisionnál ez kevésbé számít, mint a BFV-nél. De egy csomó játéknál feljebb kellett vennem a sima 1080p-ről -
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, mert lassan felrobbanok.
Felraktam az MSI Tomahawk arctic legújabb BIOS-át, és azóta, nem lehet húzni a processzort, illetve megjelent 2 új dolog is a BIOS-ba. A nem lehet tuningolni úgy értsétek, hogy +25mhz-nél is megfagy a rendszer (BIOS-ig se jut el).
Eddig 1,4V mellett, tudott 4,1Ghz-et, 3066mhz ram sebességgel. Most csak a ramokon lehet húzni, processzoron nem. Ha feszültséget állítok (manuálisan) is meghal a rendszer....
A legrosszabb, hogy visszaraktam az utolsó működő BIOS-t, de már ott is megjelent ez az offset/override dolog. Tehát nem csak simán be kell állítanom a kívánt feszültséget, hanem valamelyiket ki kell választanom.... Bár mindegy, mert ha ezekhez nem nyúlok, csak a szorzóhoz, és a 34 helyett, 34,25-re rakom, már meg fagy...
Kérlek segítsetek !Üdv. Tubica
-
zseko
veterán
válasz
Albigator #12145 üzenetére
Igen, mert kevésbé van terhelve a cpu. Ahogy írtam, hiába van meg akár a 80-100fps is, lassan reagál, olyan 'ráérősen' cselekszik. Régen (~2000) eljátszottam a 20fps-el is
, nem számított, de ez rosszabb, mert nem úgy akad, vagy akadozik, hanem más az egész. Mint pl. mikor mondjuk a telefonon felveszed az animáció sebességét az alap 1x sebességről nagyobbra. 4K-ban jobb, persze nem minden játéknál, hanem azoknál ahol már kezd kevés lenni a proci. Persze erősen játék függő.
-
ViZion
félisten
válasz
Albigator #12142 üzenetére
ehh, rosszul fogalmaztam. A proci tuning természetesen biosból van. OS tuning (ami nem OC-t jelent, hanem finomhangolást ugye). Szal. kikapcsolgattam a kémprogikat, meg ami nekem nem kell. Próbáltam belakni, de ez a verzió a sok hulladék appal... rakásszar.
AlienApollo: eddig visszavette a frekit... most nem. Viszont Cinebenchben több pont, viszont én boldogabb lennék, ha nem csak a feszt variálná, bár így az is közel a beállítotthoz van, nem megy le teljesen. Tutira winben szabtam el vmit, ilyen unpark vagy energiagazdálkodás szinten, de semmit nem látok konkrétan.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
AlienApollo #12147 üzenetére
Nálam 0-n van a minimális és pstate2 a biosban vagy uefi tök8
így rendesen vissza is veszi amikor nem kell az erő
-
AlienApollo
tag
válasz
ViZion #12138 üzenetére
HPET off után nálam sem lehetett többet resetelni , mert nem bootolt be, csak ha kikapcsoltam és újra bekapcsoltam a gépet, így én is inkább visszaállítottam és nem piszkáltam.
cnq MSI deszkákon elvileg akkor veszi vissza frekit is ha nem bios-ban mókolsz az OC-val hanem mondjuk a valamelyik szoftverben (rizsa mester, msi command center) állítod a szorzót. Ha így csináltad akkor amit érdemes még megnézni az az hogy az energia gazdálkodásnál proci minimális teljesítmény hány százalékon van - alap esetben nálam 90%-on volt, így értelem szerűen nem is vette vissza a teljesítményt, de adhatsz neki 5-10% ot és akkor normálisan működik majd.
-
zseko
veterán
válasz
Albigator #12142 üzenetére
Tudom, de pont a proci miatt kell 4k-ban játszanom néha, mert különben a vga csak malmozik, és inkább legyen 40 fps viszont folyamatos, mint 70-80-100fps de élvezhetetlen a túlterhelt proci miatti folyamatos lagg miatt.
Az a helyzet, mindig csak várok az újabbra
Nem tudni mikor jelenik meg, sem az árát, aztán az első pár hónapban tuti túlárazott is lesz, lazán el fog menni megint fél év, mire érdemes venni. Ezt a procit úgy vettem 2017 novemberében, hogy 'csak pár hónapra' (az év végéig élt ugye az ingyenes win7 > win10 váltás, így gyorsba dobtam össze rá egy gépet, akkor volt legdrágább minden és inkább a procin spóroltam, 'egyébként is cserélve lesz nagyobbra' alapon), aztán várás a 2xxx sorozatra mert mindjárt itt, aztán az ár normalizálódására, aztán bejött az akciós Vega56 ~109e-ért, aztán most itt a zen2... Sose lesz vége
Ezért úgy gondoltam, inkább ezt eladom egy húszasért, a 2600-ot megveszem egy ~ötvenesért, és jól el leszek karácsonyig
-
Albigator
őstag
válasz
ViZion #12138 üzenetére
Tudtommal progival nem is ajánlatos tuningolni. (Sokan talán ezzel nem értenek egyet)
Persze próbából lehet, de utána csak a BIOS-ban kéne beállítani a dolgokat és a "tunig progikat" meg le kéne törölni ne h bezavarjanak.(#12141) zseko
Vega 56 és 1300X persze h nem a legjobb kombo főleg 4K-ra, de sztem ha még birod várd meg a Zen 2-öt.
-
zseko
veterán
Üdv, egy 1300X-ről mennyire éri meg egy 2600-ra váltani?
Már idegesít, hogy határon megy 1-2 játék, jobban mondva, pl. az új Division2-ben 100%-on pörög a proci, és a 70-80fps ellenére is döcögős a játékmenet. Ugyan ez volt a BFV-vel is, bár ott 4K-ra és mindent maxra tolva ki lehetett hozni egy egész jól játszható 35-45fps-t. -
Atla
senior tag
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Konfig adatlapomon...
Pár furcsaság: olvastam, h hpet disableddel jobb a teljesítmény. Ha kikapcsolom, akkor restart nincs, csak a ventik pörögnek black screen. Nem egyedi dolog, van, akinél OK, sokaknál meg nem... Itt mik ezzel a tapasztalatok?
Másik érdekesség a CPU opcióknál a BIOS PSP Support kikapcsolásával a sleep tűnik el...Mire ezeket kisakkoztam... Kellene kicsit több infó az összefoglalóba
'oszt erre meg vmi most nem kerek, fullon megy a proci, nem veszi vissza a frekit, ez már gondolom SW dolog, el lett állítgatva vmelyik progival, a finomítgatás közben. Ha van tipp, h mit qrtam el, akkor mondjátok...
Eegen, ha nincs terhelés, akkor full frekin sem melegszik, meg ilyesmi, de boldogabb lennék, ha változna. C'n'Q be van kapcsolva.Még valami: cpu opcióknál a PBO beállítás mi legyen? Ennek nem csak X prociknál kellene aktívnak lennie?
-
Albigator
őstag
Mivel a DDR5 még odébb van tudtommal ezért marad a DDR4 az eddigi meglévő sebességen.
Ugyebár a Zen-nél csak 2666 MHz, míg a Zen+-nál már 2933 MHz volt a garantált.
Azt, hogy lesz-e még fejlődés ezen a téren azt nem tudom (talán 3200-ig) de a 3200-3400-as RAM elég lesz sztem továbbra is.(#12135) BerserkGuts
Ténylegesen nem zavar a gameben az igaz, de azért nem tetszenek ezek a kicsi értékek amiket mértem. Ha lenne 144 Hz-es monitorom, lehet észre is venném, mert akkor tényleg nagyobb beeséseket élnék át.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Albigator #12134 üzenetére
A lényeg hogy játék közben ne zavarja az embert akkor nincs baj nálad minden okés.
Én sajna érzem meg már régóta ilyen egy darabig rendbe megy majd szépen jönnek a laggok.
De azóta durvult a helyzet most már a fagyások is előjöttek amik garantált hibát jelentenek szépen lassan beadta a kulcsot az alaplap már nem bírja az OC-t.
Majd cserélem jövőhónapban egy jobbra meg ugye egy nagyobb házra amibe bele is férne
-
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #12131 üzenetére
A Fortnite azért sokkal jobban optimalizált, kevésbé hw igényes game.
De én egyébként ezt a 1% low és 0.1% low dolgot még most se teljesen értem.
Nem éreztem, nem vettem észre azt a 13 FPS-re való beesést (0.1%)
A 34 illetve 41 FPS-t se igazán. (1%)
Azt olvastam, hogy játék közben csak útobbit lehet szinte tapasztalni.Ami egyébként bekavar tuti, az az Nvidia highlights. Felveszi ha ölök illetve mikor meghalok. Ha kikapcsolom az pozitív hatással van az FPS-re.
Amik meg futnak a háttérben folyamatosan: qbittorrent, Hwinfo, Steam, Samsung Magician és maga az MSI AB + RivaTuner kettős. Az első mérésnél még a Chrome is, de a másodiknál már bezártam (talán van köze hozzá, hogy mindenben sikerült javulni, egy értéket kivéve). Az op rendszer pedig fél éves de ennek nem hiszem h sok jelentősége lenne.(Ja és magát a benchet a repülőből való kiugrás után, zuhanás közben indítóm, a megdeglés után pedig leállítom.)
-
fanti
addikt
Amúgy akkor ha jól értem késnek az új Ryzenek?!
De minek is jött volna ki most? Önmaga konkurenciájaként az AMD csak nem ad ki új gent ha nem szükséges.
Az Intelt kifektette, ez szép eredmény. Nem kell erőlködnie, elég ha ősszel jön elő valamivel. Most úgy is a 2600 tarol egy közepes B450-es lappal ár/teljesítmény vonalon. A kettő együtt 100K alatt van bőven, és méltó alapja minden VGA-nak az RTX 2070-ig.Ja, új generáció.
Ha szerintetek a mostani csúcshoz, azaz a 2700X-hez DDR4-3200 DC memóriakitt szükségeltetik a megfelelő memória sávszél miatt, akkor a 3XXX csúcshoz mi fog kelleni? Van olyan gyors memóriacsomag egyáltalán?Mert ugye ha 8/16-hoz DDR4-3200 kell, akkor a 16/32-höz mi kellhet?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Albigator #12125 üzenetére
Én még mindig küzdök ellene bár pubg nem próbáltam csak ha hasonlót néztem pl: fortnite.
De a lényeg multiban azért jó ha nem sűrűn van mert kicsit zavaró a célzásnál.Szerintem a 0.1%-on még kéne nálad is valamit javítani persze teljes játékmenetben nem biztos fog működni mert ahhoz laboratóriumi körülmények kellenének hogy normális mérési eredmény szülessen 0.1% fps 25 fölött legyen.
pl:új oprendszer hogy a háttérben ne zavarjon semmi más program.Én pont úgy próbáltam új op új bios új ram új cpu bumm erre az alaplap a problémás
és égész végig az volt a rossz mikrolagg okozója de sunyin mert visszatérő probléma hosszabb idő után vagy túlhajtás miatt szerintem vrm túlforr 50-60fok még kézzel is érezhetően ontja a hőt és utána jönnek elő a mikrolaggok.Mondjuk nem tudom mit vártam egy mini pc-től mert az alaplap atx mini azokon meg sosincs rendes hűtés
Szóval ház és alaplap csere lesz majd meglátom aztán milyen eredmények lesznek.
De nem lehetetlen 30 fölé menni és lagg mentsen kihozni az egészet.
Ezt onnan tudom hogy ez a csóri alaplap is képes volt rá még szét nem hajtottam a lelkét szegénynek -
Albigator
őstag
válasz
Albigator #12125 üzenetére
Itt van azért még egy mérés PUBG-ben, mert 1 mérés nem mérés:
15-03-2019, 22:04:00 TslGame.exe benchmark completed, 183881 frames rendered in 1325.453 s
Average framerate : 138.7 FPS
Minimum framerate : 52.0 FPS
Maximum framerate : 192.2 FPS
1% low framerate : 41.3 FPS
0.1% low framerate : 13.9 FPSLehet látni, hogy hasonló lett mint az előző.
Pl: Min FPS 52 - 53.8 (1. mérés)
Mivel ez public meccs és gyorsan halnak az emberek, elég kevésnek érzem ezeket az értékeket.
Ha nem hobbi gamer lennék és nem 60 Hz-es monitoron tolnám biztos zavarna a dolog.(#12129) Zicokuka
Igen nem hiába BUGG a bece neve. (Láttam már 2080 Ti-al 8700K-val is 50-60 FPS-t, csak az vmi funny kupában volt "csak granyós" körben, azaz rengeteg ember és kocsi, robbantgatások stb...)
De ez ahogy látom BF-ben is előfurdoló probléma. -
AAAgold
senior tag
válasz
Dragon3000 #12127 üzenetére
de nála ha jól értettem, fixen 3,9-en volt
vélhetően az AIO és a minimum 100% kettőse hozza össze ezt
-
koko52
nagyúr
válasz
Dragon3000 #12124 üzenetére
Nekem ha nem teljesítmény centrikuson van akkor nincs meg a 3.9.
-
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #12110 üzenetére
Igen ezt az FPS droppot én is észre vettem, most meg is mértem MSI Afterburnerrel PUBG-ben egy sima public meccsen, ahol azért van FPS "bőven" (ugyebár nem faceit vagy verseny).
Minden beállítás very low, kivéve a textúra és élsimítás medium, a látótáv pedig high. Screen Sale 100. Nvidia highlights bekapcsolva. 1920*1080 felbontás.
GTX 1060 OC 6GB VGA
2600X 4.1 GHz-en kegyegett átlagban kb 30-50%-os kihasználtság mellett.
2*8 GB 3266 MHz CL16 RAMEredmény:
15-03-2019, 20:23:03 TslGame.exe benchmark completed, 163495 frames rendered in 1249.219 s
Average framerate : 130.8 FPS
Minimum framerate : 53.8 FPS
Maximum framerate : 178.2 FPS
1% low framerate : 34.3 FPS
0.1% low framerate : 13.0 FPS(#12112) koko52
Egy vega 56-ot is simán ki kell hajtson egy R5 2600 4.1 GHz-en.... Lehet látni, hogy a proci kihasználtság 60-90% között ugrál, átlagban pedig kb 70-80%. A vidikari pedig szinte végig 99%-on. Azaz VGA limit van nem CPU limit.
-
jeni
félisten
válasz
csabsz13 #12121 üzenetére
X570 lapra tutira jó lesz a 3600X vagy a 3700X minden BIOS frissítés nélkül.
Ezek áraikról ténylegesen nincs infók még.
LEHET ÉN KIVÁRNÁM a Ryzen Gen 2 generációt és azokból venném ha addig tudod az Intel 1150 gépedet használni még.
Ezek megjelenése elméletileg csökkentené a Gen+ árait mint a lapoknál mint a prociknál egyaránt.
Anyagilag a 2600X procival és egy B450 lappal járnál jobban kezdeti költségként.
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok! 1-2 hónapja elkezdtem tervezni proci+alaplap+memória vásárlást. az jött ki, hogy 2600x, MSI Tomahawk B450 és 16 GB ram lesz megvéve, max. 150.000 Ft-ból kb.
most viszont látom, hogy jön a 3. generáció...
kérdésem, hogy ha amúgy a konkrét beszerzést májusra tervezem, akkor a 3. generációra - hogy itthon is megfelelő kínálat legyen - meddig kell vajon majd várni?
illetve vajon árban mennyivel lenne majd drágább itthoni beszerzéssel - egy hasonló kaliberű alaplappal az újak közül - az egész cucc? (ha a B450 kompatibilis is lesz a 3600x alá, most nincs ryzen procim, amit beletegyek, hogy BIOS-t frissítsek vagy ez nem lesz gond?) -
koko52
nagyúr
válasz
A videón egy vega 56 látható ami 30-40%-al gyorsabb az 1060-amnál. Akkor miért kell hogy érdekeljen a cpu limit?
-
koko52
nagyúr
válasz
Far Cry 5, New Dawn. Nincs zuhanás, játék közben sohasem volt mikrolaggom.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
koko52 #12075 üzenetére
Hello mivel nézted mit teszteltél???
[link]
Átlag fps-t kend a hajadra
Rendes tesztet nézel akkor valami Battlefield szériát perfoverlay.drawgraph 1-el
vagy valami játékot msi afterburnerrel 0.1% fps
és akkor látni is hogy mennyire jól dolgozott a gpu cpu kombód mennyire rángatja az fps-t
Esetleg metro exodus benchmark ha lusta vagy
de egy rendes teszt ilyen nem az hogy majd megmondom mert pont egy olyan hajszál vékony témáról beszélsz ami szőrszál hasogatónak tűnik a dilettánsoknak, laikusoknak, amatőröknek
De itt egy rendes fórum társ szakszerű videója a témáról
látszik van rángatózás bezuhan igaz kis időre 20fps alá is a játék:
(CPU problémát a sárga csík mutatja ott nem bírja a hozni mindig a teljesítményt és lemarad pár milliszekundumra
16ms=60FPS
32ms=30FPS
40ms=15FPS )https://www.youtube.com/watch?v=Q2e6L733T4Y[link]
-
Zicokuka
senior tag
válasz
fcbarca #12108 üzenetére
Mondjuk meghalni akkor se kéne,eleve tuningnál próbálgatja az ember hol a vége,vagy mi az a legkisebb fesz ahol stabil az az órajel stb..Fura szitu,de persze nincs kizárva hogy kifogtál egy rossz példányt.Auton mondjuk jóval több kraftot add a lap,de akkor se okozhatna halált.
-
-
fcbarca
őstag
válasz
hokuszpk #12104 üzenetére
Mielőtt tönkrement a proci, előtte próbálgattam az overclock-ot, 4 ghz volt mikor alapfeszen megfagyott, aztán újraindítás után következett a mizéria, asus alaplap vissza küldés, szidás, msi mortarra várakozás, és s*ggre ültem végül. Nem gondoltam volna hogy meghal a proc egy "kis" oc-től.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest