Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy korábban is írtam, ha vissza jött garból a Z370-es Taichi. Most módosított Apex9 -ben van a 9900K, nem akarom, hogy bármi a moddolás miatt közbe szóljon, befolyásolja az eredményt (bár pár igen impozáns LN2 eredmény született a moddolt Apexel, nincs kedvem kétszer neki futni.
).
Közben szervezem a 1080Ti-t az RTX 2070 helyére, mert erősen GPU limites vagyok 4Ghz-es 2600-al.
Mondjuk eddig is az voltam, csak nem izgatott, hogy mit tud a cucc, vagy mit nem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
htsnorman #10690 üzenetére
ha mar fixalod a frekit, a 2600 -at loheted picit feljebb, megy az 3.8 - 4Ghz -t is.
az x370 -es giga lapon a legutolso bios van ?
Coil whinet gondolom a videokartya produkalja, esetleg annak a frekijet egy picit levenni ?
milyen diszk / ssd van a rendszerben, es a smartja mit mutat ? -
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #10630 üzenetére
Újrapasztáztam MX-4-el, a Performance Enhancert (ha jól láttam akkor ez gyakorlatilag nem csinál mást Auto-ra állítva mint megtolja a Vcore-t, ilyen 1,5V-okat kapott a CPU amikor Auto-n volt) Default-ra állítottam (teljesítményen nem látszik) és kapott -0.1V offsetet a CPU Vcore is meg a SoC is.PBO maradt bekapcsolva. Így most kb. 10 perc prime95 large ffts után 75,4 a tctl. Később majd kitesztelem, hogy stabil-e ez így, vagy kell-e csökkentenem az offsetet meg hozok HWiNFO screenshotot.
(#10693) Bossp: Tènyleg a YouTube-tól fagyott ki?
Mit néztél és meddig?
-
Bossp
addikt
ezt ide akartam:
Na jó. Valaki itt említette hogy a youtube majd megmondja hogy stabil e (: azt hitten Poen de a már egy hete stabil setupom most másodszir merevedik ki jutub közben 2 ora prime is ment. Ez most komoly? Xd gondolom az egy szalas 4550-es boost fekszi meg a gyohajat és picivel tobb feszt kerne :/ -
htsnorman
csendes tag
Sziasztok,
3nap 24órás google, youtube, forumozás és egy fél agyvérzés után sajnos még mindig tanácstalan vagyok egy érdekes hiba ügyében, hátha más is találkozott már ilyennel.
Összeraktam egy ideiglenes gépet 2 hete:
R5 2600
Gigabyte AX370 Gaming 3
R9 290x
8GB RAMEzzel a konfiggal nem is volt gond eldöcögött minden (nyilván a videókari volt az ideiglenesség oka) szépen közepesen.
Csütörtökön jött az RTX 2060 a helyére. Benchmarkoltam egy gyorsan Heavennel meg 3DMarkal minden tökéletes süvít ahogy kell tehát a benchmarkokonál nincs gond. DE minden játék közben azt tapasztaltam hogy teljesen véletlenszerűen 10másodperc és 5 perc között mozog ez az időintervallum van egy mikro FPS Drop ezzel együtt megciccen a coilwhine ami amúgy folyamatosan van terhelésen de ez már nem is zavarna. AFTER Burnert azt mutatja hogy a core clock leugrik, a power is a usage is minden, aztán megint visszaáll. Vettem még 8GB ramot (DDR4 2666mhz, azért ennyi mert natívan tudtommal ezt támogatja tisztességesen, efelett már OC kéne). egy fokkal jobb lett a helyzet de még mindig idegesítő. OKé.. BIOS. a ramokat alapból XMP-be raktam, gondoltam kap egy kis OCt a proci van rajta egy Pure Rock csak nem árt... tehát belőttem fix 3600HZ-re, semmi máshoz nem nyúltam csak az órajelhez. Itt nagyon érdekes módon jött egy kis változás, ritkább a jelenség bizonyos játékoknál de a legtöbbnél teljesen eltűnt vagy észrevehetetlen csak a kis coil whine ciccenést hallom de elhanyagolható a mikro FPS dtopó.
Tehát a mostani config:R5 2600
Gigabyte AX370 Gaming 3
RTX 2060
16GB RAM (2666)Gép újrarakás, Nvidia driverek szenvedés, RAM picit feljebb húzás, Chipset telepités, GPU downclock, overclock picit, c-state kikapcsolás, cool and queit kikapcsolás, még egy picit húzni a procin és még sok registry beállítást próbáltam, de valahogy még mindig nem érzem a stabilitást. Bootleneckelne a cpu-val vagy a ramokkal az 2060 ? nem tudok már mire gondolni. Amúgy ha nincs FPS drop akkor a kártya azt tudja amit tudnia kell, már kezdek attól félni hogy nem feltétlenül a kártyával van a gond. Esetleg valakinek valami tippje ? Köszike
pacsi
-
kistusik
tag
Hali van egy 2600-am. Kicsit szeretném húzni... annyi az egész hogy biosban beállitom az orajelet és kész? (Asrock B450M Pro4) vagy feszkot is kell állitani meg ilyenek?
-
fanti
addikt
válasz
Hubba12 #10681 üzenetére
Bossp -nek is.
Micsoda gépeitek vannak gyerekek!!!
Fullos alaplap, bika proci, 1080Ti, 2080Ti..... aztatyűűűűű! Pislogok mint hal a szatyorban....
De jó érzéssel tölt el, hogy ilyen ultrabrutális VGA-kat is használnak elégedetten Ryzenes rendszerben!!!
És ennek igazán nagyon örülök! -
AAAgold
senior tag
válasz
TiberiusX #10670 üzenetére
autó tuning miatt csinálja
a mhz és a tényleges terhelés között nincs közvetlen összefüggés - ha fixen berakod 4ghz-re, akkor nem fog tekerni, csak 4ghz fog járni, ami az áramfelvételből látszik
ahogy egymás után mennek a processek a háttérben win-ben, pillanatokra megemelheti a mhz-et, de ennyi
-
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Van itt valakinek MSI B450M Mortar lapja? Érdekelne, hogyan lehet beállítani, hogy megemelt szorzó / OC, plusz feszültség esetén, idle helyzetben automatikusan visszavegye a feszültséget. Nem találom hol lehetne ezt beállítani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
TiberiusX
tag
válasz
CPT.Pirk #10665 üzenetére
Ez az automata tuning nem lehet az oka?
Mert folyamat dobálja az órajelet 2776 mhzról 4140mhz re, amivel a Vcore is változik 1.33V és 1.439V közt.
Mondjuk nem is értem, ha 3.7 Ghz az alap órajel minek csinálja ezt, ha nem nyúltam hozzá :SHa a 6600K IDLE-ben volt akkor az órajel lement 0.800 mhz-ra és ott rostokolt míg nem nyúltam hozzá.
Ez meg feszt túráztatja magát .... -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
KaiotEch #10661 üzenetére
33-46 fok között mozog, olyan 40 átlaggal, de megy a böngésző és a torrent is. A cpu fordulatszáma annyira alacsony, hogy 0-át mér rá.
TheAlpha: nem tudom, nem tudom mit használsz és mik vannak rajta. Ha Windózered van, akkor simán lehet, hogy a víruskergető dolgozik a háttérben.
-
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #10658 üzenetére
(#10658) CPT.Pirk: Mennyi hőfok?
(#10657) TheAlpha: Nekem nem, AthlonXP után csak Inteleim voltak/van. Ez a Ryzen lenne méltó talán, ha átállnék a másik oldalra. Már a VGA-nál is húztam a számat, csak meggyőzött a félár.
(#10659) eldiablo: Nem ismerem az új Intelek hőfokjait, majd mindjárt meg is nézem kollégámnak alapon milyen a 8600K
-
válasz
KaiotEch #10656 üzenetére
Próbálnád meg most kb bármelyik i7-i9-et 27 fokon tartani olcsó hűtővel.
Amúgy simán lehet, hogy rosszul rakta fel a hűtőt, vagy besz**ott valami vírust, esetleg frissít az OS. 55 fok amúgy meg messze van a forrótól.
Én a húzott 2600-at hűtöttem a gyári fos kúlerrel amíg meg nem érkezett a Supremacy EVO backplate és lefogató, egyszer nem fordult elő ilyen.
Persze update service kilőve. Tűzfal, vírusírtó elég lassítónak.
-
TiberiusX
tag
Sziasztok!
Ryzen 2700X alap órjelen, alap feszültségen.
Gyári hűtővel a hőfok 36-55 közt ugrál nyugvó állapotban.
Hőfok fel, majd szépen lassan le, fel majd lassan le...folyamatosan.
A hűtő hol felpörög, hol normális...Mitől lehet ez?
Üdv.
-
-
fanti
addikt
Na ezzel versenyezzen az Intel ár/teljesítményben ha tud!!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gézengúz #10639 üzenetére
Itt nézd meg az eredményeket: https://openbenchmarking.org/showdown/pts/x264
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sir Riccio #10630 üzenetére
"Az az érdekes, hogy 3DMark és PUBG alatt nem melegszik ennyire mint Prime95 alatt."
nemfogsz olyan jatekot talalni, ami megkozelitene a prime altal okozott terhelest.
nemveletlen szokas stabilitastesztnek hasznalni.attol eltekinve, hogy a 629-ben nem neked valaszoltam //
// screenshotokat lattam, nagy hozzafuznivalom egyelore nincs, max erdekelne pl, a socra mennyit szamol wattban, de ez meg lemaradt.
-
B450 TOMAHAWK
Version
7C02v15
Release Date
2019-01-29
File Size
10.94 MBDescription
- Improve memory compatibility.
- Improve compatibility with Bristol CPU.Szokásos,nem írják hogy mást is javítottak volna benne.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
micafighter #10619 üzenetére
Beleírtam elvileg, de azért ide is bemásolom. Ez a vas:
ASUS ROG STRIX X470-F GAMING+AMD Ryzen 7 2700X+Alpenföhn Matterhorn Pure 2x120mm Ventillátorral+2*8GB Kingston HyperX Fury KHX2133C14/8G+CERBERUS-GTX1070TI-A8GAz alaplapon a legfrissebb BIOS van, a BIOS-ban az Optimized defaults van beállítva (ez bekapcsolt Performance Enhancert és PBO-t jelent elvileg).
(#10629) hokuszpk : Feljebb raktam be HWiNfO screenshotokat. Itt, itt és itt.
Az az érdekes, hogy 3DMark és PUBG alatt nem melegszik ennyire mint Prime95 alatt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sir Riccio #10602 üzenetére
tippre a tctl -t nezed.
a tdie mutatja a valos hofokot. -
radir01
tag
válasz
Gézengúz #10624 üzenetére
Miért mondanám ha nem így lenne? anno mikor megláttam mennyi időt írt ki, nem is rendereltem le az anyagot. Most viszont h meglett a ryzen 2600 h őszinte legyek én is meglepődtem.
Tudtam h ég és föld köztük a különbség, azt is tudtam h a Ryzenek verik renderelesben az inteleket rendesen de ez a különbség engem is meglepett.
Renderelesben a 2600 veri az intel 7700k-t ami szinte dupla annyiba kerül.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Sir Riccio #10605 üzenetére
Könnyebben tudnánk segiteni, ha a profilod ki lenne toltve a cuccaiddal.
-
AAAgold
senior tag
válasz
Sir Riccio #10613 üzenetére
néha a leglogikátlanabb dolgok működnek...
kipróbáltad a gyári hűtőt is esetleg?
-
fanti
addikt
válasz
Sir Riccio #10615 üzenetére
Gyors mértem Neked egy alap 2700-ast 15 perc Prime95 Large FFTs-el :
Igaz az enyém 2700 és nem 2700X, de csak egy 15 ezres kis játékvíz van rajta Thermal Grizzly Kryonaut-al kenve. És minden alapon van, no tuning!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sir Riccio #10613 üzenetére
Paszta milyen? Javaslom az Artic Cooling MX-4 használatát vékonyan.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Simi37 #10611 üzenetére
Persze, hogy nem, de azért nem lenne rossz ha a PBO és a Performance Enhancer mehetne anélkül, hogy magát gyújtaná fel a rendszer. Már attól 64 fok most is, hogy három tab fut Chrome-ban és hallom, hogy pörögnek fel-le a ventillátorok miközben ezt írom.
(#10612) AAAgold: Mondanám, hogy felgyújtom az egészet, de szerintem megoldja magának.
Az az érdekes, hogy közben teljesen normális hőmérsékletű a cpu körül minden, a hőcsöveket is beleértve, kézmelegnek sem mondanám Őket. Sőt most leszedtem az oldalát a háznak, megfogtam a CPU alatt az alaplap másik felét és az sincs még csak kézmeleg sem. Nem kellene ennek 60fokos CPU mellett mondjuk melegnek lennie?
-
AAAgold
senior tag
válasz
Sir Riccio #10610 üzenetére
hát passz...
ezek az értékek (3,9ghz, 1.3V-1.4V, 133W, 85C) pont ugyanazok, mint nálam egy alulméretezett kicsi gyári hűtővel - csak nálad meg egy normális(abb) hűtővel
hátha tud valaki mondani valami okosat, mert nekem ez így nagyon nem kerek - esetleg a hűtőn a két ventilátor szembe fúj és így nincs légmozgás, vagy nem tudom...
-
Simi37
őstag
válasz
Sir Riccio #10610 üzenetére
Szerintem rendben van 76 fok nem vészes, feltételezem nem prime-ra fogod használni a gépet.
-
elmunkas
csendes tag
Srácok, monitorozásra mit használtok? Most nekem CPUID HWMonitor van fent és a képen látható értékeket mutatja játék közben.
-
AAAgold
senior tag
válasz
Sir Riccio #10605 üzenetére
nekem az tűnt fel, ha 3.8-4.0 körülre felhúzom a sima 2700-at, akkor hwmonitor hasonló W-ot mutat (130+) hasonló hőfokokkal (85-90)
de nálam ez egyáltalán nem furcsa, mivel ilyenkor a kicsi gyári hűtő van csak rajta egy nem túl jól szellőző házban - és ezt a hűtőt nem 105W+ ra adják, hanem 65W-ra
de nálad nem egy gyenge kis hűtő van rátéve
a ram-od nem akarod beállítani a normális sebességre amúgy?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #10604 üzenetére
-
AAAgold
senior tag
válasz
Sir Riccio #10602 üzenetére
mennek a ventilátorok azon a hűtőn?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Fujifilm X
- Elite: Dangerous
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest