- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen TV-t vegyek?
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
CPT.Pirk #15515 üzenetére
Matx házam van, nem fér be 14-es ventis hűtő. Egy BQ! Pure Rock Slimem van, ezzel meg ugye az a baj, hogy lentről felfelé fúj (csajk így lehet beszerelni. Meg megmondom őszintén, nem vagyok híve a toronyhűtőknek. A Wraith Max nagyon gagyi?
Az Arcticnál ami van, azok meg szerintem nem jobbak mint a gyári hűtő (mármint a lapra fújóak). -
flashpointer
őstag
válasz
CPT.Pirk #15428 üzenetére
Koszia valaszokat. Ennek az lenne a celja hogy ha megjelenik a 3-as sorozat akkor egybol tudok venni egy jobb felet venni es hasznalni, viszont mivel keskeny a haz nem fer ra nagy hutes, igy amig lesz vizhutes vagy valami masik otlet addig nem kell egy felszallopalya mellett laknom : )
-
jeni
félisten
válasz
CPT.Pirk #13457 üzenetére
Van egy tag aki szerint az Intel sajátossága 4K lejátszás. Ami szerint ez csak asztali UHD képes gépen megoldható,játszható le.
Vagyis hiába szereznék be Pioneer BDR-211UB vagy SJ11-BK esetleg külsős Pioneer BDR-XD07J-UHD 4k eszközt nem fogom tudni lejátszani és megjeleníteni külső monitoron vagy LCD-n.
Mivel itt nem azonos azzal,hogy BDXL megírás,hanem ehhez még a hardveres és szoftveres feltételeknek is megkel felelnie.
UHD tartalom alapján alapból 60Gb feletti. -
Plasticbomb
addikt
válasz
CPT.Pirk #12781 üzenetére
Windows 10 alatt. Nem jottem ra, miert nem megy linux alatt a rendszer, s ahelyett, hogy szetkapnam a vizhutest, meg adtam egy wines nekifutasnak is eselyt. Amugy is vissza akartam tenni a wint, hogy legyen, amikor valami olyat akarok csinalni, ami itt meg jobban megy. De megy vissza majd valamelyik linux distro, vagy ubuntu, vagy manjaro, amint megszultem meg egy ket aprosagot. Pl az Aura Lightingot, hogy hogy tudom elmenteni a beallitasokat ugy, hogy ujrainditas utan s mas oprendszer alatt is megorizze a beallitast. Tetszik rainbow effecten is, de narancssarga volt a szivem vagya...
-
Chalez
őstag
válasz
CPT.Pirk #12666 üzenetére
Az egérmutató mozgása, egy program telepítése, ablakok húzogatása mind mind plusz hanggerjedéssel jár, de alapban is már megvan a hangja. Kiszereltem az alaplapot, lehúztam minden csatit, memóriákat átcseréltem, újra összeraktam, nem változott semmi, elvileg nem ér hozzá semmi semmihez...
(#12668) rumkola nem ér hozzá semmihez, meg ha ki is veszem, semmi változás.
Lehet megmakkant az alaplapi hangkari?
-
-
Chalez
őstag
válasz
CPT.Pirk #12328 üzenetére
Bekapcsoltam, asszem 2933-ra állítottam be, vagy valami ilyesmi... Más?
Annyit láttam bekapcsolás után, hogy minden auto, és valami 1.4xxx feszültséget mutatott a procinál(#12329) Zicokuka boot sorrend oké, ventik mennek mint állat (egyelőre), a feszkót hogy érdemes lejjebb venni manuálisan? Mennyi kb amin esetleg maradhat?
-
Zicokuka
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12328 üzenetére
Nagyjából ennyi,nincs nagy trükkök,max a feszkót alább lehet lőni,mert itt is általában auton több feszt add a cuccnak.ha nem akarsz tuningolni,kb tényleg csak ennyi a dolog,meg a szokásos alap dolgok,boot sorrend,stb..A venti profil is olyan hogy egyéni preferencia hogy auton hagyod vagy nem.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12099 üzenetére
Alap netezés alatt elég hangtalan,inkább a többi venti van hogy hangosabb
Bár aki totálisan csend mániás max dob rá egy noctua coolert és ámen.Tesztek stb.. miatt lett aztán ez a kiszemelt.Nem vagyok annyira csend mániás így úgy van beállítva az egész konfig hűtési profilja hogy a hőfokokat ne engedje elszabadulni,de persze alap felhasználásnál vissza van lőve
-
Zicokuka
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12093 üzenetére
Bár nem tőlem de nekem egy Deepcool Maelstrom 240T van,4,1-en 65-70fok stresz teszt alatt.Mondjuk azért terhelve megjön a hangja,de valamit valamiért.Hasonló elv miatt vettem rá pár hete,ami volt léghűtés Alpenföhn Ben Nevis az nem bírta normálisan kordában tartani, a gyári cooler meg hát arra jó amire kitalálták,de nem épp tuningra van.
-
SECTORnooB
addikt
-
AAAgold
senior tag
válasz
CPT.Pirk #11962 üzenetére
és a PBO esetében az AMD a bemutató videóban külön kiemeli, hogy garivesztéssel jár...
a PBO nem okoz magától értetődő károsodást, de rossz körülmények között károsíthatja a processzort, ezért ugrik a garancia, ha PBO közben történik gond
@SECTORnooB: az, hogy egyes alaplapgyártók default bekapcsolják, hogy tesztekben jobban szerepeljen a lapjuk, egy dolog, ettől még a PBO nem tartozik a normál működési területbe és ezért csak saját felelősségre (garancia nélkül) tudod használni - amúgy igen, általában nem lesz gond, ahogy a normál manual tuninggal sem
-
AAAgold
senior tag
-
Albigator
őstag
válasz
CPT.Pirk #11950 üzenetére
Az egy dolog h mi volt rajta. Az biztos, hogy frissítettem 18.10.1810-re az AMD oldaláról ami sikeres volt.
Nekem viszont 18.50.16 kell legalább az új BIOS miatt. Mivel ez még nem szerepel az AMD oldalán így az ASUS alaplapgyártó olaláról szedtem le a 18.50.16.01-est de nem vagyok benne biztos hogy sikeres volt a "telepítése". Az Asus szarjait mindjárt le is törlöm de nem vagyok benne biztos sikeresen frissült-e a chipsetem, csak ezeket a felesleges progikat látom...(#11952) zolee1984
Rendben, köszi.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
CPT.Pirk #11810 üzenetére
"Az A egy realitív gyengébb és kopasz vrm-el rendelkező lap, én nem eröltetném.
A kettő közül egyértelműen a Pro, de bios frissítéssel kérd, mert el sem fog indulni azzal a procival. Ez plusz költségként is jelenkezhet."Ezt az alaplapos topikban írták nekem. Nem a kisujjamból szoptam, ugye elhiszed?
(#11809) KaiotEch Ez te vagy a képen?
-
-
Pro!Petya
addikt
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11613 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ez túl nyitott kijelentés volt, ami így leírva sok sebből vérzik.
Codegen vagy HKC 550w-al is megáll a megállapításod miközbe mind a 2 gép fullon renderel ? (3-5 ágon leadott 12v-al ?)Kicsit pontosítsunk.
Nyilván egy 1db 12ágas seasonic vagy corsair táppal nincs gond, de már lassan a sima brand cm tápok is felzárkóztak már.off-ba rakom, mert ez inkább tápos téma.
-
zolee1984
senior tag
válasz
CPT.Pirk #10984 üzenetére
Én is 4150-re raktam egyenlőre
64-65 fok volt amit láttam max
Több óra bf1 után rx 580-al
Durván megdobta az fps-t a 3800 Mhz-hez képest.Más: létezik, hogy asrock x370 m pro4 lapon nincs llc?
Sehol nem találom és így csúnyán droppol a fesz
1,392 volt ledroppol 1,32-re
Azt hallottam hogy csak a b350-450 lapokon nincs llc
Azért választottam ezt mert tetszett is meg előtte asrock z170 pro4s lapom volt és az is nagyon jól muzsikált nonk oc-val is dehát ez így nem kicsit csalódás számomra. -
TiberiusX
tag
válasz
CPT.Pirk #10665 üzenetére
Ez az automata tuning nem lehet az oka?
Mert folyamat dobálja az órajelet 2776 mhzról 4140mhz re, amivel a Vcore is változik 1.33V és 1.439V közt.
Mondjuk nem is értem, ha 3.7 Ghz az alap órajel minek csinálja ezt, ha nem nyúltam hozzá :SHa a 6600K IDLE-ben volt akkor az órajel lement 0.800 mhz-ra és ott rostokolt míg nem nyúltam hozzá.
Ez meg feszt túráztatja magát .... -
válasz
CPT.Pirk #10658 üzenetére
(#10658) CPT.Pirk: Mennyi hőfok?
(#10657) TheAlpha: Nekem nem, AthlonXP után csak Inteleim voltak/van. Ez a Ryzen lenne méltó talán, ha átállnék a másik oldalra. Már a VGA-nál is húztam a számat, csak meggyőzött a félár.
(#10659) eldiablo: Nem ismerem az új Intelek hőfokjait, majd mindjárt meg is nézem kollégámnak alapon milyen a 8600K
-
fanti
addikt
válasz
CPT.Pirk #10494 üzenetére
Igazad van, de az egyszálas teljesítmény mivel javítható komolyan?
Frekvenciával és/vagy újratervezett magfelépítéssel, ami szerintem baromi költséges.Mindenesetre tényleg nagyon várom az első fecskéket (teszteket) róla, és nagyon drukkolok az AMD-nek mert nagyon rájuk fér már a diadal! És maximálisan meg is érdemlik!
-
apa111
aktív tag
-
apa111
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #10327 üzenetére
Köszi a válaszokat
Az a jelentős feszültség az mit takar ? / 1,5v/ ,mert a mostani r1700 nálam le van korlátozva /szimulálva/ egy 1600 -ra 4050mhz -n megy és elég jó mellette a feszültség ,már mint arra értem hogy bírja a kis játék víz
.
A másik kedden hozzák a ROG STRIX X370 -F GAMING lapot ami nagyon baráti áron volt / 32490 3év garival az űrlénytől ,így már nem fér bele a b 450 lap
-
snake1977
őstag
válasz
CPT.Pirk #8815 üzenetére
Köszönöm! Huh szokni kell ezeket az ryzenes dolgokat, az intelnél nem találkoztam ilyen korlátozott memória foglalat okossággal. Az 1.2V helyett 1.35V-os alapfesz vagy picit magasabb jól gondolom az amd-nél nem jelent problémát?
hokuspk: köszi, még osztok szorzok kicsit, és meglátom hogy jön ki a matek, de előbb utóbb kevés lesz a 8gb az biztos, csak már várom hogy essenek kicsit a ddr4 árak is élhető szintre.
-
-
-
Archttila
veterán
válasz
CPT.Pirk #8680 üzenetére
Elvan mentve neki egy profil az UEFI-ben, ha szükséges aktiválom.
7700K 4.8-rol jöttem...tudom, hogy jó a magas IPC de a GTAV-öt leszámítva sehol nem vettem hasznát. Ezért is szálltam ki még időbe a cucc-ból. Majdnem 100-ba vitték el a motyót. Ebből kijött az új ITX lap, proci, meg vettem egy Logitech G Pro Wireless-t. (nem eredeti áron)
-
mackosajt
addikt
válasz
CPT.Pirk #7973 üzenetére
Egy kis időbe bele telt, mire összeraktam a gépet, de ez inkább a phobya ultra big water kuckó miatt van.
Minden csavaros, minden qrva nagy benne. A hely főleg.
Perpill overkill ahhoz, hogy a gyári hűtő van fent, meg mindössze 2 db venti a házon, 1 elől, 1 hátul.
Majd ha lesz időm, felkerül a víz.Biosba se turkáltam, csak a docp profil be lett kapcsolva, és megy a 3000 az aegis ramoknak.
Win10 kb 2 perc után használható is, a régi.
Hwinfo lepett meg, mert 100 fokokat irt elsonek, majd nyomtam egy updatet, így már idle 40, terhelve 70 a proci.
Szokatlan a gyári hűtő hangja.Meg miután update lefutott (6 hónapja nem volt bekapcsolva) indítottam játékot, hogy lássam, mekkora ugrás fx után a ryzen a 1080-nak.
Hát nem kicsi.
Persze egyből azt is megtudtam, hogy a kfa2 1080-am cicergos. Így, hogy már nem csak malmozik, előjött a hangja.Holnap, kipihenten majd szórakozok tovább. Most 2 órányi alvással éjszakás után ennyire futotta.
-
Tyrel
őstag
válasz
CPT.Pirk #8003 üzenetére
Ez az IBT téma sokat van itt emlegetve de egyáltalán melyik IBT-t kell használni? Csak valami 100 000 éves verziókat találni, honlapja látszólag nincs, meg ezeket a régieket is random oldalakon köpködik hogy bugosak meg valamelyikben nincs AVX (???) de nem árulják el melyikben van... Nekem egy tök halott cuccnak tűnik...
Egyrészt minek erőltetni, másrészt ha már erőltetjük melyik belőle az ami ér is valamit?...
-
Dyingsoul
veterán
válasz
CPT.Pirk #7614 üzenetére
Értem amit írsz, de két, egymástól független problémáról van szó. Az egyik a fagyás, a másik a dadogás. A fagyás nálam nem jelentkezett hetekig és szerintünk azért, mert mikor feltettem a windowst többek mellett az egyik első dolgaim között volt az, hogy bementem az energiagazdálkodási profilba és a minimum CPU powert 100%-ra húztam. Így nem is működött a PBO mint ahogy ezt kiveséztük korábban és nem volt egy szál fagyás sem.
A dadogás pedig jelen volt a régi, inteles konfigomnál is. Azt sejtjük, hogy valami IO hiba lehet mivel csak a tápot, házat és háttértárakat hoztam a régi gépből (még a vga is más) ahol már minimum egy éve jelen volt ez a jelenség lehet több ideje is. A rendszer is vadi új M2-es SSD-n van tehát még azt sem lehet mondani, hogy az a meghajtó a ludas amin a rendszer volt.
Korábban hosszan leírtam most hol tartok, tesztelem-használom a gépet. Amióta megtettük néhány lépést, nem volt egy fagyás sem, a dadogás megmaradt. Még tesztelem kicsit a fagyásos témát, minimum egy hétig akarom használni így a gépet. Ha nem lesz fagyás áttérek arra, hogy lehúzogatom a háttértárakat és megpróbálom kideríteni mi okozza a dadogást.
micafighter: A LED megint visszakapcsolt MPHC auto shutdown-jával.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
CPT.Pirk #7609 üzenetére
Dehogy azért.
Nem csak youtube-on, böngészőben jön elő. Néha játék közben, néha filmnézés közben, de zenehallgatás vagy más dolog is megakasztja néha. Itt írtam róla bővebben a "Ha már itt tartunk van egy másik dolog is..." bekezdésben. I/O hibára gyanakodnak a srácok és én is hajlok afelé. Egyelőre nem tudom hogy teszteljem ki a dolgot, most figyelem, hogy milyen gyakran fordul elő egy nap és talán szép lassan egyesével leválasztok egy-egy HDD-t vagy másik SSD-t és megpróbálom nélkülözni vagy kipróbálok egy másik SATA kábelt egyenként. Korábban már volt, hogy meghalt egy sata kábelem, magának a portnak semmi baja nem volt a lapon, csak a kábel nyúlt ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AliExpress tapasztalatok
- SörcsaPH!
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Újszerű Lenovo Yoga 7 - 14" 2.8K OLED Érintő - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged