-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
válasz
csatahajós #16845 üzenetére
"Igazából a fő kérdés az az, hogy a kimenetek közül hány lehet aktív, mert ha 3 akkor nincs gond, de ha csak kettő akkor igen."
Elvileg az AMD úgy reklámozza a kártyáját, hogy 6 monitorból álló eyefinity is létrehozható velük, a 6 db viszont a 2dvi+hdmi+3db a DP-re kötve kombinációból jön ki. Szerintem így elvileg működhet de ilyesmi problémám még sosem volt.
"Using AMD’s EyeFinity multimonitor technology, you can connect as many as six displays to a single graphics card. "Viszont itt azt írják, hogy elvileg HDMI-n keresztül meghajtható a 2560x1440-es monitor de:
"even if it does work you'll still get tearing if you mix DVI/HDMI (same thing, video wise) & DisplayPort."Ha jól értelmezem, DVI+HDMI+DP használata esetén a "felhasználói élmény" eléggé megkérdőjelezhető...
A daisy chain jó ötlet, csak sajnos úgy néz ki (ezeket a hsz-eket látva), hogy a DP sávszélessége elfogy 2db 2560x1440-es monitorral és "csak" 3db fullHD-hoz elegendő, bár az előbbi topikban valaki úgy trükközött, hogy a bpc-t (bits per color) átállította 10-ről 6-ra és így mintha működött volna neki, bár ő DP adaptert és nem daisy chain-t használt.
Próbáltad a daisy chain-t úgy, hogy a 3db 2560-as Dell-t a DP-re kötöd de esetleg a bpc-t kisebbre állítod?
-
Enclave
aktív tag
válasz
csatahajós #16821 üzenetére
Érdekes egy felállás:
Ugyan nem vagyok 100% biztos ezekben de én úgy tudom, hogy:
- egy 4k-s monitort csak a DP-re tudod kötni, mert a 4k-hoz DP1.2 kell vagy HDMI 2.0 (a HDMI 1.4 is támogatja a 4k-t de csak 30hz-en, ami nem biztos, hogy filmnézésen kívül másra is használható-e), azt most nem tudom hirtelen, hogy milyen HDMI kimenet van az R9-en, talán 1.4 vagy 2.0 (ez sem az AMD oldalán sem a Wikipedia cikkben nem szerepel)
- a 2560-as monitorhoz dual-dvi kell vagy használható a DP1.2 is daisy chain módban, max 2db az AMD szerint DP portonkéntSzóval a leosztás szerintem:
4k monitor: DP1.2 (máshová nem köthető, ha kell a 4k és 60hz)
2560_1 monitor: DVI1
2560_2 monitor: DVI2
2560_3 monitor: HDMI->DVI-D átalakítóval ha létezik és beszerezhető (valami ilyesmi lehet ha létezik, elvileg ez az)(én a 4k-s monitort HDMI-vel csak 2.0-val használnám, 1.4-val 30hz-en biztosan nem, valamint hogy eyefinity esetén mekkora a max felbontás ami támogatott, erről nem találtam infót)
Próbáltam rákeresni arra, hogy egy R9 290 milyen HDMI szabványt támogat de erről sem találtam sehol infót. (1.4-et elvileg mivel ez kell a 4k és 30hz-hez de 2.0-át is esetleg?)Ha valaki pontosabb infókkal rendelkezik, úgyis kijavít!
Ez szerint egyébként hiába van CF, akkor is minden kijelzőnek az elsődleges kártyára kötve kell lennie!
Nem tudom, hogy 290-ből van-e de 7970-ből létezett olyan változat, amin 4-6db DP kimenet volt, gondolom nem véletlenül, egy ilyen kártyával sokkal egyszerűbb lenne több nagyfelbontású kijelzőt meghajtani.
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz
csatahajós #16821 üzenetére
4096 X 2160(via a single HDMI connector or DisplayPort and not supported with two DVI connectors)
A két DVi meg tudja a 2048 x 1536, ha jól értelmezem. Ezek egyszerre úgy gondolom mennek is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Videós, mozgóképes topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Széthullott az Amazon és a Stellantis autós szoftverüzlete
- Építő/felújító topik
- Synology NAS
- eBay
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest