Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
DrTechnoid #42340 üzenetére
94fok bár magasnak tűnik, baja nem lesz tőle. A referencia kártyák is 94-95fok körül mennek, főleg nyáron.
Bár a fentebb felsorolt dolgokat szerintem is érdemes lenne elvégezni, ártani biztos nem árt.
-
GeneraL_XTX
veterán
A 280 nem ide való téma, az ominózus és a hozzá kapcsolódó hozzászólásokat töröltem. Kellemes ünnepeket
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricsi8800gt #41536 üzenetére
Attól függ milyen a házszellőzésed. Nekem volt MSI-ből egy sima 390, nekem nagyon melegedett sajnos, nem tudtam rendesen lehűteni, el is adtam amikor már alulfeszelve is 80fok felett volt. Mondjuk ez valószínüleg a kevésbé jól szellőző szigetelt ház miatt lehetett (fractal R4).
-
GeneraL_XTX
veterán
Én úgy látom a kolléga tisztában volt azzal, hogy a DP portja hibás, a kérdése nem is erre irényult, hanem hogy az elviekben működőképes átalakítós megoldása mégis miért nem működik? Én nem gondolom azt, hogy az esetlegesen hibás DP port miatt következetesen a HDMI átalakítós megoldásnak is rossznak kéne lennie, és egyik hiba közvetlenül a másikból eredeztethető.
Azért kéretik nem tögtön csapatostul letámadni szerencsétlen kérdezőt, főleg nem úgy, hogy nem is arra kérdezett rá amin Ti lovagoltok
-
GeneraL_XTX
veterán
Gyerekek, kicsit sok lett az off, tisztogattam. Ez nem "milyen VGA-t vegyek", se nem AMD ill Nvidia találgatós topik, maradjunk a témánál legyetek szívesek! Köszönöm
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
abridabri #38673 üzenetére
Az új pascal kariknál is örülhet az emberfia, ha plusz 100mhz-et tunkolhat a kártyára (custom karik esetén). Sehol nincs már a 900-as szériánál tapasztalt jó tuningpotenciál sajnos. Egyedül a memóriábál lehet istenesen nagyot emelni ami elég elképesztő a már így is határon lévő gddr5 chipektől, +650-700mhz simán benne van még azokban a samsung chipekben
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
falijja #38542 üzenetére
Nem tudom mi.yen kártyád van most, de én már várnék a helyedben ~1 hónapot hogy jöjjenek a custom 480-ak es kicsit javuljon az áruk (mert fog legalabbis a külföldi árak láttán) .
Én már nem vennék most 290/390 szériát.
Táp/proci elég lesz hozzá, de házhűtés is legyen dögivel
a Nitro az egyik legjobb választás amúgy.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Malibutomi #38362 üzenetére
Valószínüleg a proci lesz ott a ludas, meg hogy nincs tuning.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Laja333 #38270 üzenetére
Van erre a célra beárazós topik, legközelebb légyszi azt használd
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
steeweegee #38120 üzenetére
Nekem sok lenne, mert még itt sincs a kánikula. Akkor meg már lazán 90 felett lesz ami nagyon nem jó már sztem.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Malibutomi #37758 üzenetére
Ez így van, sajnos nálam is
-
GeneraL_XTX
veterán
Uraim mi lenne, ha a témánál maradnánk? Az nvidia nextgen kártyái nagyon nem idevalavósi dolgok....
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricinus13 #37528 üzenetére
Hogy nincs semmi èrtelme az erôs túlzàs, a tulajdonsàgok, extràk , kapható típusok mind mind àtlàtható formában, sok helyen kèppel is fel vannak sorolva. Ajànlott daraboknál annyit tudok csinàlni hogy ezalapján àtrendezem a sorrendet, kicsit kiegèszítem mert Pl gigàból is èrkeztek ùjabb modellek.
Gyakori problèmàk: írjàtok le itt vagy privátban amit szeretnètek hogy bekerüljön ès belerakom. Nyilván nem csitri csatri dolgokat, hanem csak a komolyabbakat.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
dobobazsy #37239 üzenetére
Elméletileg a friss Radeonok hozzák ugyanezt (de valószínüleg jobb) dx12 teljesítményt csak épp (most hasra ütök) fele ennyi fogyasztással, jóval halkabban és hűvösebben, és remélhetőleg jóval stabilabban.
Ezek pont olyan dolgok, amik eléggé rányomják a bélyegüket a mostani generációra (szerintem).
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Fortum #37218 üzenetére
Majd érkeznek normális válaszok is, ne aggódj. Ez a kérdés ide ebben a formájában nem való, főleg hogy mint fentebb már látható, előkerült a GTX970 is. Több feszültség is volt már a topicban e miatt, nem szeretném ha ismét probléma lenne, ezért törlöm.
Ha konkrét 290 vagy 390 típusokkal kapcsolatban lesz kérdésed, állunk rendelkezésedre a továbbiakban
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #37059 üzenetére
Mit vettél helyette ha nem titok? Amúgy furcsa, mert fps ingadozással én se találkoztam se 290 se 390-es kártyáknál. Volt olyan játék ami jol ment velük, volt olyan ami nem (ebből sajnos jóval több volt) de mindegyik játék hozott egy konstans szintet, nem ingadozott feltűnően
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #36680 üzenetére
Hát sikerült annyi javulást elérned mint nekem, ez jó. Mondjuk nekem az a ventifordulat nagyon szúrja a szemem, nálam 60% körül tekert és nekem már az is baromi hangos volt.
Gondolom fullHD-n játszol, ott még nem is teker állandóan maxin a vga játék mellett.Nekem az tette be a kaput amikor 1440p-re váltottam ott meg folyamatosan fűtött a vga
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Habugi #36652 üzenetére
Rakhat bele akàrmennyi ventit, a sajàt ès a fórum tapasztalata azt mutatja, hogy ezen igazàn csak a vga magassàgàba elhelyezett, kifelè fújò, lehetôleg nagy àtmèrôjû venti segît az oldallapon.
Ha ez bizonyos okok miatt (plexi vagy furathiàny miatt) nem megvalòsíthatò csak a xarnak ad egy pofont. Pár fokot èn is nyertem az ùj ventikkel rövidtávon, de korànt sem eleget, ès hosszabb jàtèk etupok után ugyanúgy visszamelegedett, csak lassabban.
Èn meg pl nem voltam hajlandó ezèrt szètfurkálni a 30 rongyos házam...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #36649 üzenetére
Én nem mennék bele ilyenekbe, én is vettem hozzá plusz ventit, már a gyári feszt is lejjebb vittem, nem segített. Összesen volt a házamban 4db 14cm-es és egy 12cm-es venti és xart se ért.... (MSI 390)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Runner_fxr #36585 üzenetére
nem mindenki, nagyon nem mindenki......
csak nem túl észrevehető, mert az ember inkább nem ír semmi negatívat ide, mert rögtön kapja az ívet.
De nekem is ez volt vele a problémám (jóval acélosabb házban) és még nem egy kollégának. Ha rajtam múlna az MSi 390 már rég nem lenne a nagyon ajánlott márkák között, inkább csak a "házhűtéstől függ, nagyon kényes" kategóriába sorolnám az Asus-ok mellé.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
szasanyi #36153 üzenetére
G1 390-es szériában nem egy jól sikerült darab, elég kevés rá az a hűtő sajnos
Bár eléggé házfüggő meg egyéni megítélés kérdése, mert van aki itt meg van vele elégedve, van akinek nem sok a 80fok körüli hőmérséklet és nem hangos a 60-70% körüli ventifordulat.
De összességében nem egy ajánlott darab, az msi és a sapphire megoldásai minden tekintetben jobbak nála.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Apone33 #36090 üzenetére
Érdemesnek nem érdemes, mert eredménye a teszteken kívül nem nagyon lesz (ott is csak minimális) mert a 390 és 290 széria bőven el van látva memória sávszélességgel, nem az a szűk keresztmetszet. De attól még húzhatod amíg tudod, hátrányod nem szármozik belőle.
Habugi: részemről a hsz értelme átjött, innentől tartom magam ahhoz amit ígértem, a konkurenciához tartozó beszélgetésekbe én nem folyok bele, elvégre csak azoknak a szabályoknak a betartását várhatom el én is másoktól amit magam is betartok.
viszont tényleg zárjuk le ezt a részt, részemről nincs se harag, se tüske se semmi
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#Morcosmedve #36073 üzenetére
"Az, mar necces, ha folyamat a temaban szereplo vga-k ellen beszel."
ez azért véleményem szerint nem történt meg, egyesek többet látnak bizonyos dolgokba, mint kéne.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Ghoula #36059 üzenetére
Nem kicsit elbeszélünk egymás mellett, de nem akarom ezt a meddő vitát tovább folytatni.
Maradjunk annyiban, hogy akkor én innentől tartózkodok bármiféle megnyilvánulástól, ha szóba kerül a konkurencia, félretéve a véleményemet. Abban lehet valami, hogy a csalódástól ami ért, kritikusabban látom most ezeket a kártyákat. Peace
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
SpongyaBob #36056 üzenetére
Továbbra is mondom, hogy az Nvidia egy pontban lett megemlítve, és nem savazás volt, csak egy TÉNY megállapítás, hogy az a funkció ott működik, itt meg nem. Csak itt is az a kissé érdekes szituáció áll fent, hogy ha le meri írni valaki a topikba, hogy Nvidia, vagy épp egy negatívumot említ, azonnal támadásként veszitek. Pedig a szakmai topikok nem csak egy adott termék, vagy termékek előnyeiről kell hogy szóljanak, hanem a hátrányokról, hibákról is. Akármennyire is nem tetszik ez bizonyos személyeknek.
És ez sajnos elég általánosan elterjedt viselkedési norma a fórumon, engem is letámadtak nemrég a 980Ti topikban amikor beközöltem, hogy én többet vártam volna 240ezerért....na mind1
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Ghoula #36054 üzenetére
Annál szakmaibban nem tudom prezentálni a véleményemet, mint ami a saját tapasztalataimon alapszik. Lassan 5 évre visszamenőleg csak AMD kártyát használtam szóval "Nvidia" pártinak is elég elhamarkodott kijelentés nevezni.....
Az, hogy Xy-nak normálisan működik annak nagyon örülök, de ez rajtam és a kollégán, akinek a hsz-ére reagáltam ez még nem segít. Én annyit írtam, hogy ez egy bug a driverben, amit mai napig nem sikerült kijavítani. De a bug nem egyenlő azzal, hogy ez minden felhasználónál jelentkezik, csak bizonyos körülmények, hardverkörnyezet vagy szoftverkörnyezet hatására. És sajnos ez tény, hogy ez létezik, és az is, hogy nincs javítva.
Az Nvidiát meg csak annyiban hoztam szóba, hogy a Crismon driver-el bejött új funkció (amit személy szerint már régóta vártam erre a platformra is) a megjelenés napjától hibásan működött és működik a mai napig is. És nem értem miért nem lehet normálsan megcsinálni, amikor az Nvidia driverekben már elég régóta hiba nélkül funkcionál ez.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Ghoula #36049 üzenetére
"Topikgazda létedre pont Neked nem kéne a szar az AMD driver, nV mennyivel jobb mantrát támogatni, szerintem."
Ne haragudj, de én nem a topikikhoz igazítom a véleményemet.
Topikgazdaént is ugyanúgy lehet negatív véleményem bizonyos dolgokról, és ezt le is írom, ha tetszik, ha nem.
Az utóbbi időkben volt 290-em, 390-em, két gtx970-em és egy 980ti-m, úgy gondolom ezen tapasztalatok alapján van rálátásom ezekre a dolgokra, de a legutolsó amd karival (és az amd mostani drivereivel) nagyon sok negatív tapasztalatom van, amiket le is írok. Elvégre azért van a fórum vagy mi
proci985 : miután nem ment az afterburner és nem sikerült megoldani a problémát le is szedtem és alapon használtam, mert így is alig tudtam hűteni a kártyát. Az AB-t úgy is csak alulfeszelésre használtam.
De emlékeim szerint utána is emelte a gpu órajelét ha rá volt dugva a tv. De nagyon nem foglalkoztam a dologgal mert elég ritkán van csak így összekötve a gép.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
proci985 #36045 üzenetére
Afterburner nem is működött rendesen az msi!!! 390-el pedig friss win10 volt felhúzva, de akármelyik verziót is próbáltam újraindítás után elfelejtette az órajeleket defaultra vágta magát akármit is állítottam... De a 2d órajelek minden esetben alapon voltak.
Malibutomi: igen, tudok róla hogy nagyon ritka esetben ott is beragadhatnak az órajelek, de ez nem tömeges jelenség. És én most konkrétan a hz állítására gondoltam az ott teljesen korrekten működik itt meg mióta egyáltalán létezik ez az opció azóta bugos is.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
proci985 #36038 üzenetére
Nálam minden esetben felvitte a gpu órajelet is, a 290 is, meg a 390 is. Még akkor is, ha rá volt dugva a tv hdmi-re, de nem volt bekapcsolva. Sőt az új driver egy monitoron is képes volt bebugzani, amikor gyárinál akár csak 1 hz-el is feljebb vittem a monitor frissítését, azonnal fix 1040mhz-re ment fel a gpu.
Ez is driver bug, mert az Nvidiánál ezt (is) normálisan meg tudták oldani.
Persze elhiszem én, hogy másnál normálisan működik, működött, de én nem ezt tapasztaltam. De ezek az amd driverek úgy működnek, ahogy épp akarnak, szóval nem lepődök meg semmin se
-
GeneraL_XTX
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 AORUS MASTER ICE 16G videokártya - garancia: 2029.03.12.
- PowerColor Reaper AMD Radeon RX 9070 XT 16GB
- ASUS Radeon R7 370 DirectCU II 4GB
- ASUS GeForce RTX 3050 Dual OC 6GB GDDR6,hibátlan állapotban,tesztekkel!
- Sapphire Radeon Pulse RX580 8GB GDDR5 256bit,hibátlan állapotban,tesztekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest