- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
válasz aAron_ #39776 üzenetére
El nem adom egyelőre, sikerült meg csinálni, valahogy v kevés volt a paszta v nem ért hozzá rendesen a hűtés a chiphez. Pedig párszor szét szedtem meg oda figyeltem, de most még alaposabban jártam el. Most már oc-val is csak 75 fok.
Egyébként jó házam van, meg teli is pakoltam direkt ventivel .
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Sziasztok, van nekem egy xfx 7950 em core edition szóval az 1ventis
vrm hűtése rendbe van, de a gpu 80 fok fölé megy, ha olyanja van eléri a 92.. és tilt a kártya, vissza vesz a teljesítményéből, ez azóta van mióta bejött a nyári meleg, és bármit cseszek neki nem bírja, iddle viszont 40 fok ...
újrapasztáztam de az sem segített...
Az lenne a kérdésem milyen hűtést kellene rá venni , honnan , és még külön gondolom valami ramra való hűtés is kell..
Kérlek segítsetek mert ehhez hülye vagyok.róla van szó.
Kidobni nem akarom, eladni így nem lehet, a tuningot meg jól bírná... így költenék rá.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz d3lete #33632 üzenetére
Szintén zenész
Szóval akkor nem értem mi a gondod a vga-val
én kb 4 ghz-en hajtottam fx8320 al, tökéletesen vitte a BF3 at.Bár ez driver függő is lehet.
Mert pl mostani driverrel sima (opengl tesztben v mi az mint pl cinebench , vesztek 50 fps-t )míg az előzővel 138 fps-t ért el a vga a progi szerint
most olyan 90...[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz odorgg #33630 üzenetére
Ez lehet kontakt hiba is, nekem is jó múltkor ugye már el kezdett ciripelni , új alaplap, proci , lehet valahogy mozdult kicsit v akármi, vagy az hogy még teljesen új volt a slot a lapon, de párszor még szét szedtem össze raktam a gépet, és ez megszűnt. (vagy ha van is full terhelésnél nagyon minimális közelről ha hallatszik )
-
trufa12
addikt
válasz d3lete #33628 üzenetére
Nem értem ...
nekem volt tahiti 7870 em utran vitte a bf3 at 80 fps-el fhd ban
Én mondjuk nem néztem hogy kihajtja e a kártyát, de gondolom kihajtotta mert azt sem tudta hová süvítsen a venti .
pl afterburner progiban nem 20 a max, ott 50
ámbár lehet a te vgadra 20 % van be biosolvahát ha maxon van, meg a procinak is küldtél némi mhz-et akkor nem tudom mi a gondod.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Az embernek nem szabad hagynia magát, mindenkit próbálnak elnyomni ... Talpra kell állni is ki állni a saját igazáért mindenkinek.És rögtön cserélik amit kell.
-
-
trufa12
addikt
Én meg ab-t használok, Aztán közbe trixet kellene, ki érti ezt
De nekem mint utólag kiderült,a vrm melegedős fajta, de HSM kolléga segítségével belőttem pont annyira amennyit bőven bír. És oc is van , így is csak nem annyi.
Meg a ramok nem bírták az 1866 ot. ezért fagyott mindig a gép, semmi hiba nem volt, csak úgy fagyott mint ha vga gond lenne (gyanakodtam a ramokra , de még sem próbáltam meg sokáig alapra állítani mert magamnak sem hittem ) Meg a memtest sem dobott hibát, meg úgy átlagban sem volt hiba másolásnál és stb.De most mióta a ramokat alapon használom, azóta tökéletesen fagyás mentesen megy napok óta a gép, és pixel hibák sincsenek .
Nyomhatnék még oc-t a vga-ra de inkább úgy használom ahogy furmark alatt is szépen megy mert a játékok abszolúte nem hajtják még ki, de ha később ilyen lesz ne érjen meglepetés .
Szóval mindenki vizsgálódjon a ramjai körül is, meg nézze meg az alaplap hűtését, ott lent a sata portok felől a kis bordát, (azt is említettem hogy ismerősömnek meg azért nem akart a gépe normálisan menni mert ott uralkodtak ám a hőfokok és a lapja vissza vett magából mindig .)
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
az tuti hogy a kártya vissza vesz a teljesítményből,
a vrm1 107 fok a 2 meg 97 ami nem jó de nem tudok mit cseszni vele
zalman 11 plus, teli van ventivel, , a proci is szedi le róla a meleget ...azt az aida ,mutatja
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Egyet szeretnék meg tudni, miért van az ha eléri a 74 fokot a vga (furmarkal tesztelek)
akkor vissza vesz , a kártyából, le csökken 71 re tolja megint 74 vissza vesz, lehet hallani a ventiket mintha nyomna rajta 1 nagyot, meg a kép is behúz (mármint lassul nem hibáz.)és 1 pillanatra dropol, 16-22 fps re a 34 ről.szóval a behúzás ettől van de miért dobja le az fps-t?
mert xtreme burn in nyomok 1920x1080 8 x msaa valmost nézem a monitorozást 1 pillanatra mindig vissza esik a kártya teljesítménye 500 mhz-re
de ezt az előző driverral is csinálta szóval ez most szeirntem drivertől független.[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz ricshard444 #33364 üzenetére
Nem értem mi ez most hogy ez a 2 játék mindenkinél máshogy fut , nálam a cod mindent maxra húzva 60 fps, nem több nem kevesebb.
Pont elég .(de állítom itt a játékok, és a win8.1 lehet a ludas. mert nyomják a marketinget ezerrel hogy jobban fut 8.1 en mint 7 en. de ők sem tudják teljesíteni amit mondanak..
És lehet az fps meg van de annyi hiba van, és hogy mindenkinél máshogy működik . ilyet még nem csesztem eme (közép szerű 10+ év pc pályafutásom alatt .)
Új tapsztalat, ami nem ide illik de be írom, mindneki nézze meg a kis hűtő bordát az alaplapján , mert az is közre játszhat, ismerősömnek 1 teljesen átlag lapja van 970 es gigabyte de most vette észre hogy forró (annyira forró volt ott a vga-k felöli hűtése a lapnak hogy rá égett az ujjlenyomata )
Rakott rá jobb (nagyobb)bordát meg 1 ventit most már nem fagyogat a gépe és nem akad játék közben sem.)
Lehet valakinek hasonló lesz ezért írtam ide .Meg ha valaki jár alaplapos topicba oda majd linkelje be.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
tényleg nem értem, lassan 1 órája futnak a tesztek és semmi .... Olyan stabil a gép mint 1 gyémánt .D
-
trufa12
addikt
Hát srácok nem tudom mi lehet itt, prime95, furmark 2x msaa-val,extreme burn-in opcióval , fut és itt írok.
Szóval eléggé atom stabil a gép ....De akkor miért fagy ki játékok alatt?
(kezdek azon az állásponton lenni a win8.1 nem az igazi...)
És érdekes már meg nem cicereg a kártya, pedig hatja a progi mint a lovas a lovát
proci is most veri a 90 fokot[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz ricshard444 #33292 üzenetére
Átok ez nekem full maxon meg van a 60 fps- viszont fagy a gép (de ma rájövök mi a gond ténylegesen )
-
trufa12
addikt
válasz radi8tor #33290 üzenetére
De a téma még mindig a vga-kapcsán merült fel, a táp végett. de igen elnézést hogy ha nem tettem offba már ilyen késő tájt.
(fogtam újra pasztáztam a vga-t , beszerelni már nem tudom mert az asszony alszik . )de majd reggel.
-
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
Tudnátok mondani tesztelőket amivel esetleg kibukhat hogy hibás pl a cpu, v a vga. ram? (bár ramon a memtestet végig küldtem aszerint hibátlan)
-
trufa12
addikt
FSP AURUM GOLD 650 w.... ne mond hogy rossz
Ide került még nem ciripelt... csak az a fura te ocztad én nálam valamiért nem szereti és már ciripel is, 60 fps , cod alatt pl, még a múltkor battlefield alatt sem hallottam (vagy ennyire hangos lehetett a gépem? ) most a venti szabályzóval viszonylag halk
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Az létezik egyébként hogy a proci hibázik és emiatt ugrál a kép? (csak mert most proci és integrált vga- van de még így is néha ugrik v valami érdekes dolog van simán most is hogy irkálok itt a forumokba)
vagy a win8.1 lenne ennyire elbaszarintva ?Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33251 üzenetére
Mert a cicergés normális?
Azt hittem ez 1 HD 7970 nem pedig 1 tücsök 7970De fel mérgelem magam ki megyek satuba fogom , és tekerek rajta kettőt . (aztán 1 próba indul e pöccre cicergés nélkül xD)
Mert sokan vagyunk itt akik sokat költöttek pc-re ( te pl nálam szerintem 2 szer többet ... )
és ez nem normális hogy nem megy simán....
Tudnám másra is költeni a pénzt ,szánalmas de csak azért raktam össze mert fél éve fejembe vettem .... Bár ne tettem volna. A rohadt pc 1 átok
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Csak el küldöm a vga-m , mert már meg cicereg is-.- tücsök nem kell a gépbe
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33230 üzenetére
Nekem nem feküdt a katona xD
-
trufa12
addikt
válasz ricshard444 #33227 üzenetére
Melyik gomb az ? :XD
Szerintem nem alkalmas, mert szépnek szép, meg robban minden de nincs benne annyi effekt mint a bf4 ben . Valószínű a régi motor ez is még mindig
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33224 üzenetére
Szerintem semmit, viszont szépen meg oldották hogy jobban nézzen ki, hát nevessetek ki de nem bírtam lehasalni a bf4 singlebe
-
trufa12
addikt
válasz sixpak #33221 üzenetére
De látom te elfogult bf fan vagy
Én egyikért sem vagyok oda , így mertem 1 ilyet leírni .
Most szerintem idáig látottakból jobb a single része a codnak, (nem vitatom a multiba tuti a bf az ász !)[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Ide akartam írni azért tettem off-ba
De hogy on is legyek 1 kicsit. Ma szét szedtem a gépet a venti szabályozó végett amit vettem bele , ugyebár kábelezgetni kellett. most hogy össze raktam ... Idáig lekopogom nem csíkoz és nem villog a vga.
Nos lehet csak kontakthiba volt, remélem ...Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Nah skacok a cod jobb lett mint a battlefield (legalábbis singlebe)
Lehet hasalni, amit én valahogy nem tudtam a battlefieldben, lehet gránátot vissza hajítani, meg akciósabb valahogy , grafikailag sem rossz, és ami nagyon jó hogy jól van optimalizálva .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33188 üzenetére
Lejárt ez a bf4 lassan itt az új ac nah ahhoz milyen gép fog kelleni
Mert a 3 még mindig nem képes stabilan futni ezzel a géppel sem .ami nekem van. (pedig ez sem gyenge már .)
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33184 üzenetére
Nem veszek, cserélek . (1 ft ot nem kell ráfizetnem) ha cserélik mert lehet csak kapok 1 ilyet újat , vagy ugyan ezt vissza , ha cserélik meg cserélik, papíron 1 árban van a két vga.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33181 üzenetére
Hát nem tudom hogy fogy el a vram, mikor nem fogyaszt 2xxx mb nál többet a game.
Mondjuk én a bf4 en túl vagyok, a multi nem érdekel a single meg valami szörnyen 1hangúra és rövidre sikeredett.(de mondjuk nekem legalább le futott hiba nélkül mint korábban említettem )
Mondjuk az nagy poén volt szombat este hogy haverral felváltva toltuk, nah mondom most én jövök (erre jött az készítők listája xDDD)komolyan mondom a hosszabb volt mint a játék kb 15 percig ment...
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33180 üzenetére
A mantle nem hat meg, mert olyan nincs hogy nv -ék ne találjanak ki valamit . Ez most 1 jó fogása az amd-nek hogy többen vegyék ezeket a vga-kat, (szintén marketing , meg a támogatott játékokat így építik fel . )
Meg ha egyébként megunom a pc-t majd veszek1 konzolt, csak meg várom míg kijönnek aztán mik lesznek a vélemények teszem azt fél év után .
-
trufa12
addikt
De még milyen jó
Azért ne kövezzetek meg .D
ha annyira gáz , majd cserélem fél év múlva ha ezt cserélik ... még benne leszek a gariba (mert gondolom a gari ugyan annyi marad így ha cseréltetek , szóval nem kapok újra pl 2 év garit[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #33175 üzenetére
4 gb-os verzióra cserélem (nem vagyok bolond )
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz Cseneles #33173 üzenetére
Hát minden esetre kipróbálom, majd csinálok neki valamit (gondoltam hogy nem 1 halk példány csak tudnám akkor miért phantom )
ha annyira idegesít 2 kisebb ventit ráfogatok valami finom módon . (ami persze nagyobb ennél a kis ventinél ) szabályzóval pedig manuálba majd szabályozom, magyar ember találékony . Nem kell félteni
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
Noh ha mákom van lesz egy 4 gb-os gtx 770 phantom vga-m
Iponba küldöm a 7970 et hogy csíkoz és stb (de egyébként azt is csinálja, drivertől függetlenül )
minden játéknál, meg néha a windowson belül is, és minthogy 1 árban vannak cserélik erre (remélem )[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz WaterWawe #33142 üzenetére
Jah hát igen
De nekem pl olyan gondom van most, hogy diablo3-ban belassul a kép amikor sok az effect (de nem fps drop..) fura is lenne
Ez azóta áll fenn mióta fel tettem a v8 as drivert, de hiába töröltem le és tettem vissz a v6 ot , meg maradt ez az anomália ....
Más pedig nem változott a gépen .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz Rabbitf_24 #33103 üzenetére
Mennyibe adod ?
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz ricshard444 #33100 üzenetére
Az itt is meg van, de valahogy én még sem tudom ennyire eltüntetni a kábeleket.
-
trufa12
addikt
válasz Rabbitf_24 #33096 üzenetére
De gyönyörű te jó isten
-
trufa12
addikt
válasz sixpak #33073 üzenetére
Én vagyok az egyetlen akinek a világon hibátlanul le futott a program ?xD?
Pedig nem vagyok benne a fejlesztő brigádba(most már csak azt kellene meg tudni mi van fenn nekem , ami sok embernek nincs )
használok silverlightot, a dx et webinstallerből tolom, a 13.11v8 drivert használom ) van fenn ac3 filter codec meg 1 coreaac , win 8.1 enterpriseasrock z87 extreme 4 lap,...
Szóval nem értem, nálam miért ment le minden hiba nélkül, fagyásokat meg csak az oc-mnek köszönhettem. A program kb 5 sec alatt betöltött, nem szüttyögött nálam .
Akkor kérlek vedd úgy kolléga, én még most szólok hozzá aktívan és próbálok értelmes érvekkel jönni .
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz ricshard444 #33069 üzenetére
ÁHhh ez kb 1 tech-demo szint
Hogy szép szép, azt annyi, nagyon sterilre sikeredett a kampány, első pálya a legjobb, ott teli pakolták akcióval , jelenetekkel , esik zuhan a helikopáter, meg dől az épület...
Utána meg semmi, 1 pálya, mész lősz, még 1 pálya, mész lősz, még 1, mész lősz, aztán stáblista vége címszó sincs -.-Annyira egyhangú lett hogy az nem igaz.
Ezzel szemben komolyan mondom a szidott call of duty -ból a black ops 2, teli van eseménnyel és komolyan mondom még hosszú is a kampány .Aki meg meg vette kemény pénzért én ki írom ide ... (töltse le a black box-os deluxe verziót , az bugmentes... legalábbis nálam az volt.)
Mert hogy az eredeti játék tiszta bug ez érdekes, vagy nem tudom mi más nálam, mint nálatok .. mert nekem béta 11.v8 driverrel nem volt gondom .
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Nem értem, nálam minden hiba nélkül lefutott a játék, 1szer volt hiba mikor nagyon előre szaladtam , és a játék nem tudta lekövetni mit csinálok (ez az átka ennek a mostanában előre le programozott campaing-nek) hogy ha előre megyek nem várom meg a társakat és ki nyírok mindenkit stb akkor nem úgy dobálja a játék a dolgait ahogy kell , bezavarodik (túl jó voltam) de a küldit restartoltam szépen követtem társaim és túl is jutottam a részen (annyi volt előre mentem a csajszi átfutott a zárt kapun én ott maradtam )
De 1 textura hibám nem volt . És végig is toltam (de ez valami kegyetlen rövid lett )
A vga-val szenvedtem folyton mert mindig megfagyott 1 idő után . (oc végett ) inkább vissza lőttem alapra, bírnia kell ennek így is.
De hogy lehet ilyen rövidre csinálni 1 kampányt... a végén leküldtem a négert az bomba fel a hajóra, nyomtam a gombot, nah mondom jön a kövi pálya... semmi extra nem történt, helyette meg kaptam a dögcéduláját, elszálltak a helikopáterrel, és jött a stáblista... -.- mondom anyátokat.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Nekem szépen megy. pedig megsúgom pénzem nem maradt a játékra a gép fejlesztését most fejeztem be ugyebár napja áldoztam 90 ezret. így szégyen szemre virágboltival tolom, (ha eredetid van az így elég vicces..)
Most végre érzem az erőt, nem mint az fx8320 .gigabyte 990fxud3 társaságában...
(bár hogy ez meddig lesz így..) úgyis lehet párhónap múlva kezdeni az egészet elölről .[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Nah afterburnerrel, az általad írt értékek szerint idáig rendben van 1150 /1600 on .
Most kombustorral tesztelem , burn-in .(lassan ég de még egyelőre stabil) 75 fok
Sokat makettozhattál hogy ezt ki tapasztald ..
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz Motion_Blur #33015 üzenetére
Bele jött
-
trufa12
addikt
A bevizsgálós szöveg meg csak rizsa... 1 hét alatt be tudták vizsgálni xD .D az enyémet ...-.-
amúgy meg rizsáznak hogy el küldik ide oda a cuccot-.- de amúgy szart se vizsgálódnak ezek ránéznek ha nincs külsérelmi nyom, megy a kukába vagy vissza a gyártónak és ennyi .Csak szeretnek ülni a zsén mert megtehetikAz élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Kolléga neked hogy ment a vga-d 1.3 v on 11xx et
mert itt nem akaródzik menni csak 1070 1550 , amúgy sem szemetel, de viszont random fagy mint az állatpedig a lap z87 extreme 4, i5 4670 k, a táp meg 650 w fsp moduláris aurum gold
rá toltam pedig az 1.3v meg az 50% erőt ..
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Már megjártam az iponnal 1 hangfal ügyben , nekem 1 hét alatt lezajlott a csere (pénzt is vissza adták volna de akkor már inkább vettem 1 660-ti -t mert mittom én már mit küldtek levelet hogy adjam meg ezt a számot azt a számot(meg nem tudom már mit ....) és utalják a zsét, nah már most akkor inkább 1 gyors csere volt ráfizetéssel és pikk pakk hozta is a futár,
a hangfalért meg másnap jött a gari futár reggel
Én ki szívtam a vérüket, nem hagytam őket ülni a dolgon. Mert nekem is jöttek a 30 napos rizsával meg mert nem vagyok pesti jöttek azzal hogy van elég dolguk , szerencsére és azok az elsők akik a boltba vannak ... nah erre én aztán mondtam amit kell ....
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #32965 üzenetére
a felhasználói fókok felügyelete ki van kapcsolva .
vagy mit kell ki kapcsolni?
de nem értem most miért csinálja ezt az előző drivert simán tudtam telepíteni .
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #32963 üzenetére
245, pontosan le szedi ezért nem értem mi a gondja.
-
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #32960 üzenetére
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #32958 üzenetére
az is meg volt
-
trufa12
addikt
válasz fatal1ty1984 #32956 üzenetére
enterprise az enyém is, ki kapcsolom a defenderben az aktív védelmet de ugyan az az ablak jön ki, vagy hogy máshogy lehet azt még ki kapcsolni?
nah úgy le állítottam a defendert hogy vissza se tudom kapcsolni -.- de ettől még nem megy a driver install .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest