Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Attix82
addikt
Van egy 7950 VGA, úgy sejtem hogy Voltage Lockos. Sehogy nem lehet állítani. Trixxbe se AB-ba se.
Valahol van leírás, hogy tudnám én ezt unlockolni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Piacos témákat csökkentsük a topicban.
Használjátok a privát üzenet funkciót. -
TTomax
félisten
válasz
fatal1ty1984 #30985 üzenetére
Jaja,azaz itt van tőlem egy köpésre... a DCU II meg 202 font today only... 70K
-
Maotun
őstag
Üdv!
segítség kellene !!!
asus 7970 matrix platinium vga-m van.
csak divi és displyport kimenetes. displayport-HDMI átalakító létezik olyan ami nem csak a képet hanem a HANGOT is kiadja a tv.-nek?????
a könig cmp-adap571-el csak a képet tudtam megoldani -
TTomax
félisten
Olyan olcsón mérik a 7970 matrix platinumot,hogy komolyan elgondolkodtam egy CF cserén...
-
törölt tag
Newegg has priced AMD's upcoming Radeon R9 290X at $729.99 before tax. Erre még jön az adó?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel #30978 üzenetére
13.6 sokan ezt használják. és akik mint én BF4 azok a 13.10 BetaV2-t használják.
-
törölt tag
válasz
Sontir Fel #30978 üzenetére
gondolom a legutolsót bf4 miatt.
-
Sontir Fel
őstag
Udv urak!
Uj rendszert dobok fel, melyik drivert erdemes hasznalni? (win8 64bit, 7970ref)
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
ricshard444 #30975 üzenetére
Az ugye tény hogy a 280x egy átnevezett 7970 lesz (kicsit más órajelekkel), szóval minek terveznék újra a 7970 matrix-ot, föleg hogy már ilyen gyorsan ki lesz adva szinte biztos hogy a 7970 matrix csak átnevezve.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #30975 üzenetére
Már pedig igaza van TTomax-nek, ez egy az egyben úgy néz ki mint a mátrix platinum. Szerintem még az órajelek is megegyeznek
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #30972 üzenetére
Poénnak szánta gondolom. Ne vedd komolyan.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #30972 üzenetére
Az lehet hogy a rog doboz ugyanolyan,de ami benne van az is... ha meg nem érdekel ne szólj hozzá... mint a faék egyszerű
(#30974) players111
Hát igen... -
mqm
senior tag
Lencsevégen az ASUS R9 280X MATRIX
NYehehehehhe! -
haddent
addikt
Megintcsak azt tudom mondani, hogy én is erre céloztam, csak félreértettél / félreérthető voltam. Az egészből azt próbáltam kihozni, hogy az nvidia reális háttérsztori nélkül tornászta fel az árait oda ahova, az AMD -nek van valam gyengekifogása (bár kétlem, hogy ez az ár teljes mértékben = fejlesztési költségek + szokásos profit-tal).
-
HSM
félisten
válasz
haddent #30965 üzenetére
"a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest."
Annyiból nem értek ezzel egyet, hogy a 680/7970 már egy megtervezett, felfuttatott, a gyártók által különböző verziókkal gyártásba állított, stb termék. Ezzel szemben a 290X-nél fel kell futtatni a gyártást (szinte tuti, magasabb lesz rá a kereslet kezdetben, mint a kínálat, vagyis amit gyártani fognak tudni, ami már önmagában indokolhatja a magasabb árat) ezenkívül be kell hozni a csip tervezési költségeket, a NYÁK tervezési költségeket, a gyártás felfuttatásának, az egyedi megoldások gyártásának felfuttatásának, meg minden kutyafülének a költségét. Ez egy évek óta gyártott kártyánál már rég megtérültek, kész a gyártósor, készen vannak a hozzávalók, csak le kell guruljon a futószalagról, így azt máris kedvezőbb áron tudják neked adni.
Gazdaságilag is ilyenkor már bőven nincs rá olyan érdeklődés, akad a raktárakban is bőven, így itt szépen jönnek az árcsökkentések, hogy a keresletet is megfelelő szintetn tartsák a kínálathoz képest. -
haddent
addikt
Igen ezzel egyetértek, és igazából nem kétfélét mondunk... Legalábbis én is erre próbáltam célozni, csak még egy olyan plusszal, hogy a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest. Huhh.. jól bonyolultan írtam le.. na mindegy úgysem mi döntünk róla..
-
HSM
félisten
válasz
haddent #30962 üzenetére
Alapvetően teljesen hibás irányból közelítesz a témához. Először is, ami működőképes csip, az nem selejt. A Titan működik? Működik. A 7950 radeon működik? Működik. Ott a bibi, hogy ezeket a csipeket szándékosan így tervezik a gazdaságosabb gyárthatóság és eladhatóság végett, hogy bizonyos részek lekapcsolhatók legyenek. Ha nem lennének ezek a csipet nem 100%-ban használó megoldások, akkor a full kiadás is drágább lenne, olcsóbb kiadás se lenne belőle.
Halkan megjegyzem, te is megvásárolhatod magadnak a profi fullos tesla-titánt sokszor ezer dollárért, ha erre vágysz.
Abba gondolj bele, így egy a te gondolatmeneted szerint selejtes Tahiti kártya tulajaként, hogy az nem zavart volna, ha csak 7970 vagy 7870 lett volna a jelenlegi áruk sokszorosáért? Én tuti nem örültem volna, ha nemlett volna olcsóért Tahiti-le, meg tuningos Tahiti-prok, és mégdrágább lett volna a 7970-em.l, nem is kevéssel... -
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #30942 üzenetére
Hát pont ezért nincs a Tahiti kihasználva, mert marhára kevés benne a ROP a számolókhoz képest...
Így szűk keresztmetszetté válnak. Persze, ésszel használva szerintem ez remek kompromisszum, nem véletlen, hogy marad a portfólióban. Így sose lesz ma sem túl lassú, és rengeteg potenciál marad benne a jövő számolósabb megoldásaira.
-
haddent
addikt
válasz
Tirexi #30961 üzenetére
Hát nagyon nem mindegy, hogy miből lett, mivel így a selejtet, amiből nulla hasznuk lenne, sőt ergo negatív hasznuk (veszteség) lenne, azt eladják egy irreális áron. Nyilván az AMD is leutánozta ezt az üzletpolitikát a 290X és firepro termékekre formálva, csak azért úgy, hogy mégis ők nyerjenek nyúlfarknyival mindkét változónál..
Tehát azért nem mindegy, mert tulajdonképpen veszteségből csinálnak nyereséget, és még van pofájuk azt mondani, hogy azért ennyi, mert csúcsszuperszámítógépszuperszámolókártya.. lehetett volna, ha nem lesz hibás a szilikon.... -
Tirexi
addikt
válasz
haddent #30949 üzenetére
Ez nem csak nekem érthető, hanem bárkinek az lehet mivel ha én VGA gyártó lennék és egy jobb vagy azonos VGA-val állnék elő akkor én sem adnál hugyér-sz@rér hanem többért vagy azonos áron hirdetném.
Erről szól a világ. Pénzről. (és lesz aki megveszi hidd el)
Az mind1, hogy a Titan miből lett. Működik? Igen. Top 1 magos VGA? Igen. Akkor nincsen több kérdés. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #30959 üzenetére
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984 #30958 üzenetére
De ez Prohardver cikk, és muszáj belinkelni
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
kingpython #30957 üzenetére
erröl beszélünk már egy pár orája
-
kingpython
aktív tag
-
mezi84
csendes tag
válasz
kingpython #30952 üzenetére
de komoly innen szoktam vásárolni
-
kingpython
aktív tag
-
haddent
addikt
válasz
dergander #30947 üzenetére
Igen tudom, ezért is írtam a 770 -et is a felsorolásba.
#30940 RazoR8402 én inkább úgy mondanám, hogy mind a négy kártyából ki tudsz azonos teljesítményt hozni. Amelyiknek épp a legjobb az ára, azt kell venni
(Mondjuk én személy szerint ha vennék is nvidiát, akkor 780 alá nem adnám)
#30946 Tirexi örülj neki, hogy neked érthető és elfogadható az ára, sőt még ki is tudod próbálni. Azért az jó lenne látni, hogy a Titan ára fel van pumpálva az egekig, mert úgy adják elő, hogy "szuperkompjúter kártya" (=értsd selejt Tesla ami amúgy menne a szilíciumtemetőbe...), és nyilván az AMD sem fogja akkor az azonos, vagy erősebb kártyáját féláron adni..
-
mcwolf79
veterán
válasz
#35434496 #30934 üzenetére
[newegg 730 USD-re rakta ki az R9 290X-et]
Ez már reálisabb. Itthon lehet nem áll meg 200k alatt -
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984 #30942 üzenetére
Ez mindig is így volt, és ez már nem /csak/ az AMD hibája.
#30941 ne várjunk már
Hinnye, de elírtam, én lenni magyar
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #30941 üzenetére
csak elöbb a tahiti probálnák meg maximálisan kihasználni.jo ha 80% kihasználják az uj game-ek is a képességeit és máris itt az uj.
-
ricshard444
veterán
válasz
haddent #30937 üzenetére
Honnan tudod? Nem is láttad még
Már az, hogy a Titan-t ha veri, a leggyorsabb 1 GPU-s VGA-vá teszi, annak meg felára van.512 Bit + 44 ROP azért elég izmos, utóbbi kellett a GCN-nek.
Csak egy példa:
Míg valahol 7970-el 40fps van, ott 290X-el kis tuning után akár 60 is lehet, ha ez nem elég akkor nem tudom mi.Egy csíkszélességen ne már várjunk +50-80%-t
-
RazoR
veterán
Tudom hogy megint offos a kérdés, de melyik Nvidia felel meg egy 7950/7970-nek?
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #30921 üzenetére
Némi önkritikával szerintem még zöld fanok is beláthatják, hogy egyik feltétel teljesítése sem volt túlzottan nehéz...
És akkor hogy pirosról is szóljon a dolog: itt is megvan a sunyi húzás (átnevezés) ugyanúgy, és a 290X sem üt akkorát, hogy összedől a ház, hozza az elvártat, de szvsz. sem teljesítményben sem árban nem sokkal többet.
-
válasz
#35434496 #30923 üzenetére
ebben az a félrevezetés, hogy az európai árat visszaszámolják USD-be. az EUR árat kellene a SEK-ből megmondani, és az lehet indikatív az árazásra (ie. USA-ban annyi USD-ben).
vagy esetleg nem, mert ahogy elnézem, az illető shop elég opportunista módon változtatja az árat. -
HSM
félisten
Azért jó volt látni, hogy bejött volna atippem, ami a procid erejét illeti.
(#30929) banderasz77: Na igen, nemcsoda, hogy fogynak, mivel hamarosan az átnevezett típusok jönnek. Viszont a pletykák szerint hasonló áron, szóval nem kell nagyon aggódni.
Legfeljebb nem 7950-ed lesz, hanem R9 280-ad.
-
RazoR
veterán
Nem tudom mi van az Ipon-nal de fogynak a 7950-ek, tegnap még volt 11 féle most van 5......
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #30924 üzenetére
Ugy néz ki lehet, hogy gyorsabb lesz mint a titan és ha jó az ára veszek egy R9 290X karit.
-
Malibutomi
nagyúr
Én ugyis custom hűtővel szeretnék, nem ref-el, mire azok kijönnek lemegy az ár is a kezdetiről
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #30899 üzenetére
Emlékezz, a 7970-el ugyanez volt, az első fecskéket gyémánttal kirakott aranyárban akarták adni
Ja meg ez az előrendelős kiadás...
-
dergander
addikt
kisebb kategóriát nem érdemes venni hisz csak egy átnevezés lesz,ha veszek akkor vagy 290 vagy 290x
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #30916 üzenetére
A sima változat majd 30 dolcsival olcsóbb lesz.
-
p87
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #30914 üzenetére
Hát úgy néz ki.
Erősen gondolkodtam 290X-re cserén míg 600USD volt a várható ár, de ha 700 körül lesz akkor már felejtős.
De nem is nagyon kellesz FHD-hoz, nem igen jön olyan játék ami miatt cserélni kellene. -
p87
senior tag
Radeon R9 290X Priced at $729.99 on Newegg.com
Ez már barátibb ár, de itthon így nem nagyon lesz 200e alatt.
Úgy néz ki nem 599 hanem akkor 699 lesz az AMD által meghatározott ár.
299 lesz a 280X, a 290-es 499, a 290X meg 699... -
törölt tag
Gondolkodom egy AMD Radeon R9 290X karin de mégis milyen árcédulára számíthatunk magyarországon? + még egy rakás adó. Nagyon remélem, hogy ez az ár nem valós.
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #30907 üzenetére
De ne ebből az exluzív kiadás preorder árából induljunk már ki... Ilyenkor páran mindig szeretnek jóljárni.
-
Erdei88
veterán
Urak! 1300 a Titan, durván túlárazva van az is, szerintem nem mérvadó, de olcsóbb mint a Titan az emlitett oldalon
-
törölt tag
Az aktuális 1 gpu-s csúcs kari. Az amd vérszemet kapott volna
-
törölt tag
AMD Radeon R9 290X Battlefield 4 Edition Pre-Orders Show $1,145 / €840 Price Azt olvastam összesen 8000db lesz a bf4 edition kariból. Ha tényleg ez lesz az ára akkor eléggé kiábrándító a helyzet. Remélem fals hír.
-
Erdei88
veterán
válasz
Rabbitf_24 #30904 üzenetére
Állílag ezen az oldalan átszámolva 1300 dollár körül van. Így másabb 1100ért az R9
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984 #30903 üzenetére
nem kamu, lehet már előrendelni, vitáznak is rajt a nagyobb fórumokon hogy "mér ennyi"
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24 #30902 üzenetére
na akor megint valami kamu hir.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984 #30901 üzenetére
vmi norvég oldalon, google kidobja ha beírod angolul.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24 #30899 üzenetére
hol lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest