Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
válasz
atomanti19 #29398 üzenetére
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
41.0
Score:
1033
Min FPS:
19.5
Max FPS:
75.8
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz (3311MHz) x4
GPU model:
AMD Radeon HD 7900 Series 13.200.11.0 (3072MB) x1 900/1250
Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Custom
Quality
High
Tessellation:
Normal -
nismoka
addikt
válasz
atomanti19 #29398 üzenetére
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
29.9
Score:
753
Min FPS:
7.2
Max FPS:
64.0
System
Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz (3311MHz) x4
AMD Radeon HD 7900 Series 13.200.11.0 (3072MB) x1 900/1250
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Tessellation:
Extreme -
nismoka
addikt
válasz
atomanti19 #29396 üzenetére
Milyen beállitásokkal ment az unigine? Ilyen kártyám van letesztelem akkor én is.
-
atomanti19
aktív tag
Unigine 4.0 ban 931 pontot ért el az Asus HD 7950 TOP V2-esem 900/1250 en egy FX 6300 @ 3.51Ghz-el.
Ez jó eredmény maximum beállításokkal 1920x1080 ban?
Csak ezt találtam Katt az eredményekért
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #29394 üzenetére
Érdekes, jobbra számítottam. Ugyan én nem az fps-számlálót néztem, de meg voltam elégedve a 7950-em sebességével 2x-es smaa-val maxon fhd-ben, míg végigtoltam a kampányt, kivéve az esőt a legelején.
Legalább megpróbáltad. -
Rexcor
őstag
válasz
ricshard444 #29391 üzenetére
Azon a képen éppen az ég felé nézett és ott azért megnő az FPS szám. Amúgy én is 8XMSAA-val és minden very high-al játszottam végig. Olyan 40-70 között volt, bár az adatlapomon lévő órajelekkel. Alap 780 azért ennél jóval gyengébb.
-
Rexcor
őstag
válasz
Rabbitf_24 #29365 üzenetére
Ha a C3-at 8XMSAA-val akarod játszani akkor neked 780 kell. Itt kb. 65-70 FPS-ed lenne.
A proci meg bőven elég 4,4-en neki mert nekem 4,7-en megy és 99,8-100%-os a GPU kihasználtságom 780-al. -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #29353 üzenetére
Hahaha... Dobom is a kukába a 7970 OC-m, hogy a legrosszabb BIOS típus van rajta...
Komolyra fordítva a szót, nincs igazad. Az 1,2 feletti alapórajel mellett 25%-ra emelt power limittel még Kombustor OGL burn-in alatt se rezzen se az órajel, se a GPU-usage, legalábbis 1100/1575Mhz-en még biztosan nem, annyin próbáltam! Úgyhogy felőlem tökmindegy, mennyi pontosan az 50%, de a gyakorlatban a kari bizonyította, hogy bőven elég a gyári power limit. Ezt még a 7970-limites PowerColor 7950 V2-vel se tudtam megcsinálni 20%-ra emelt limittel sem! Tehát semmiképpen sem mondanám, hogy ez lenne a "legrosszabb". Biztos vannak gagyi kártyák is 50% limittel, de ez nem azok közül való.
Nálam amúgy ezt adja a progi:
Ami véleményem szerint vagy bug, vagy ahogy írod, feature, de mindeképpen távol áll a valóságtól. Ugyanis hogy kisebb a minimum power limit a TDP-nél, az minimum mókás. De a valóságtól is távol állónak tűnik, mert az órajel-visszavétel terén elég drasztikus különbségek vannak, ha kombustorban elkezdek a mínuszban mászkálni. És nálam ez a tiszta, új, gyári BIOS-a, érintetlenül. És nem mondhatod, hogy szar, amikor remekül teszi a dolgát.Bár szívesen meghallgatom, szerinted ez miért ilyen, ha gondolod, el is küldöm a BIOS-t, így ahogy van tanulmányozni.
(#29384) Rabbitf_24: A két slotossal az lehet a veszély, hogy elfogy a hűtésből a kakaó. Ugyanis jóval melegebb levegőt fog így is beszívni, és úgy már nehogy kevés legyen a két slot, ilyen szempontból talán egy 2,5 slotos lenne a legjobb. (Mint pl. a Sapphire Dual-X ami nekem is van.) Nálam amúgy így volt a két kari: [link]. Igaz, oldalról nem fúj be semmi, ez tuti hiányzott, de elölről egy 18-as 700rpm-es venti küldte rájuk a hideget, és felülről is ugyanez, mégis marhára melege volt felül a 7950-esemnek, ami nem is egy gyenge példány, de a körübelül terhelés alatt 10-20 fokkal melegebb levegőt, amit a 7970 hátulja produkált, nagyon rosszul tolerálta. 1,18V-ról alig több, mint 1V-ra alulfeszelve, 3000RPM-en üvöltő ventivel sikerült csak hűvösen tartani. [link]
Egymagában 2000rpm alatt produkált hasonló hőfokokat ezen a beállításon....A 2X-es SMAA-s Crysis véleményedre, tapasztalatokra kíváncsi leszek.
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #29382 üzenetére
Na ott a baj. Próbáld ki 2X-es SMAA-val egyből száguldani fog a játék, és ha postolsz egy képet, ahol bekarikázod a difit, mert látszik a 8X-os és a 2X-es közt, akkor kalapot emelek.
5mm elég kevéske... De lehet, hogy működne, nem tudom, biztos sok függ a kártyáőktól meg a házad szellőzésétől is. Nálam egy teljes slot hely szabadon maradt, és eléggé melege volt a felső karinak így is.
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #29375 üzenetére
Milyen élsimítás volt rajta? Nekem a 7950-en állati szépen ment az esős jelenetet leszámítva 1050/1400-on, maxon, fullhd-ban és 2X-es SMAA-val.... A 4X-es meg jól letérdeltette nálam is, észrevehetetlen képminőségbeli változásért.... Szóval 2X-essel szvsz nálad elég jól kéne hasítson 1250-en a 7970-en.... Mondjuk nekem is kicsit fura a csak 98%-os GPU-kihasználás, bár lehet sokmindentől.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
fatal1ty1984 #29376 üzenetére
Azért függ attól is mennyire húzod a vga-t... itt az alap 1000/1450-hez elég a 4.2 GHz is. Perszer 1200-hoz már 4.5-4.6 kell neki.
-
ricshard444
veterán
Nem lehet globálisan beszélni "kihajtás" dologról, minden programhoz más kell.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984 #29376 üzenetére
Elég a 4,4. Fullon pörög a vga, hiába emelném a procit. Nincs itt limit...
Máshogy fogalmazok, ha emelem +200-al a procit, akkor se kapok +15 fpst...
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Ezzel az eredménnyel már nem kell szégyenkezned
-
polgi803
őstag
Ha egy ilyet be tudnék szerezni az jó választás lenne? Jobb mint az Asus 7950?
-
Gr3GoRi
tag
Üdv !
7970-et akarok vásároli. A Sapphire féle Toxicot néztem ki de nem nagyon találok itthon sehol. Milyen hasonló tudású kártya van még ezen az áron?
Az MSI Lighting-ja mennyire jó? Azt olvastam róla a ventie nagyon hangos. Vélméy?A válaszokat köszönöm !
Greg
-
Tarill
őstag
válasz
fatal1ty1984 #29368 üzenetére
hogyan? 3820-nak alap órajelen is ki kellene hajtani egy 7970-et
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24 #29367 üzenetére
ja az más,
és a gpu hány százalékon megy? mert nekem 1200-hoz is kell 4.6
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984 #29366 üzenetére
A venti fordulat van 80%-on..
98%-ot mutat GPU loadra.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
80%van a gpu,az a 4.4 kevés lesz neki,46-48 kelleni fog annak avga-nak ,hogy normálisan menjen.
-
Rabbitf_24
addikt
Crysis 3-ban ez a kártya vége, ha fullra tolom a játékot. Proci 4,4en.
-
KAMELOT
titán
válasz
vadallat88 #29362 üzenetére
Hibák mindig játék alatt jönnek elő. Nekem volt ilyen gondom. Minden lefutott szépen. CRYSIS 3 5 perc után lefagyott. Ez volt a régi tápommal. Most CM V700 táppal simán megy 3-4 óra BF3 multi 1100/1500Mhz
GPU: 1,182V
VRAM: 1,5V -
fatal1ty1984
őstag
válasz
vadallat88 #29362 üzenetére
valley-vel teszteld a vga-t linx-el,vagy intelburnel a procit. de a legjobb teszt a játék amivel tolod
-
vadallat88
tag
sziasztok. milyen benchmarkot ajánlotok a gép kihatásához? aláírásban szereplő konfig eredményével jelentkeznék
-
Tarill
őstag
1200/1500 -as órajelek mennyire számítanak jónak (7950-nél) 1.240V mag és 1.602V-s memóraifeszültséggel? 65fok a gpu, 60-ak meg a vrm1-2
-
polgi803
őstag
válasz
DroiDMester #29342 üzenetére
+1
Pont Asus-okat nézegettem és egyiknél sincs feltüntetve a Boost...meg is akartam kérdezni,de így már világos...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Foxmulder89 #29348 üzenetére
Ird át bin-re a kiterjesztest
-
Tarill
őstag
válasz
értem köszi, de amúgy nem szeretnék én a biosomhoz hozzányúlni, nem találkoztam még power limit problémával, csak szimplán gpu-z vel le akarnám menteni a biost és mikor rámegyek h save to file, akk megfagy a kép és kikapcsolt a monitor, ez valami szoftveres dolog végett lehet? remélem nem a vga-val van baj
-
válasz
Ez nem hangzik túl jól. Viszont, ha mondjuk BF3 alatt csekkolom a gpu órajelet és az stabilan, mindig 1100mhz-en áll, akkor nincs gond, igaz?
-
ricshard444
veterán
válasz
atomanti19 #29354 üzenetére
1125/1500-1600-t próbáld meg 1250mV-al, azt viszik általában.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Asus HD 7950 TOP V2 tulaj lettem, tudtok mondani valami nagyon stabil tuning tippet?
-
Sajnos azok a bios -ok amik gyárilag 50% os LÁTSZÓLAGOS limittel kecsegtetnek a leg rosszabbak
Nagyol el vannak tolva a lineális skálától!
íme példának egy HD7850
Referencia 84 [105] 126.W
és egy gyári 50% os OC BIOS 92 [93] 139.W
Ez minden csak nem jó így!
Nem is értem hogy lehet ilyen szart kiadni!
Gyanítom hogy nálad a 7970 nél is hasonló a helyzet és ha kiszámolod az a 50% nem is 50 hanem csak 33% de az sem helyesen elosztva!Ezért döntöttem így, hogy az editorban ne!! alsó-felső értékek legyenek(mint a kezdeti teszt verziókban) mert akkor a hozzá nem értő kedves vállalkozó user csinálna szép galibákat az editorral!
Ez a helyes út! és nem kell babrálni a 20% ot az teljesen jó ahogy van inkább a TDP értékét kell módosítani!
és így a +10% az valóban 10% nem úgy ahogy az elbaltázott 50% os biosokban!
###################################################################
Foxmulder89 : ATI Winflash 2.3.0 al csináld! és nem győzöm elégszer mondani!
Ne a GUI (grafikus felületéből) csináljátok Win alólHanem Parancssorból => atiwinflash.exe -f -p 0 biosneve.rom paranccsal!
##################################################################
Tarill : neked is a fenti módszert ajánlom csak te
atiwinflash -s 0 ORIGINAL.ROM al próbálkozz!
##################################################################
sixpak : ha 925.MHz (vagy amennyi az adott VGA Boost órajele) fölé húzod akkor nincs Boost, de a TDP limitből ugyan úgy kitudsz szaladni és akkor elkezdi ledobálni az órajelét a VGA akár 500.MHz -re is hiába lövöd be te neki kézzel az 1100.MHz -et!
-
Tarill
őstag
gpu-zben rámentem arra h biost-t save to file... megfagyott a kép és kikapcsolt a monitor? ez mi? géprestart után jó lett
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
DroiDMester #29344 üzenetére
A legújabb atiwinflash-el lementettem a biosom (giga 7950 rev1) majd átirtam a tdp limitet illetve kitoltam az órajel limitet az editorral. Többször is próbáltam flashelni win alól de azt irta, hogy VBIOS image not found.
Próbáljam meg dos alól ? -
KAMELOT
titán
válasz
Ja kiiktatták mert minek az!
-
HSM
félisten
válasz
Mondjuk én semmi hátrányát nem tapasztaltam a BOOST-nak a 7970-emen. Bár azon is van gyárilag boost-nélküli BIOS, 950Mhz, vagy ha a BOOST BIOS-t kapcsolom be, akkor 950/1000Mhz a boost módban.
A BIOS-editorotok igazi erejét én az állítható feszültségben és power limitben látom.
Majd írok is dark_hmz fórumtársnak, mert a 50%-ban tekerhető 7970-emre elég érdekes gyári power adataokat detektál.
-
eszakas
őstag
válasz
Akkor ezek szerint az én aláírásomban szereplő kártyán is?
-
a frissen gyártott ASUS kártyákon is ugyan az a Boost os GPU ücsörög mint az összes többi boost os vga -n, csak a BIOS -ukban van a trükk hogy nem BOOST -olnak!
Tehát, most hogy már össze dobtuk dark_hmz kollégával a BIOS editort, ugyan úgy ki iktatható a BOOST funkció bármelyik(már nem csak a CHL vezérlővel ellátott kariknál) BOOST -os VGA -nál, ahogy az asus kártyákban gyárilag megtették!
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #29342 üzenetére
Az Asus hogy oldotta meg? Kiiktatták BIOS-ból, vagy ennyire bevásároltak a már réges rég nem gyártott kiadáskori Tahiti revízióból?
-
-
KAMELOT
titán
-
haddent
addikt
válasz
Rabbitf_24 #29287 üzenetére
7990 (7970CF) akár alapon is erősebb lesz, mint egy húzott 8970 vagy 9970 vagy bármi is legyen. Csak hát a CF nyűgös, drága stb..
#29330 Gróf... 1.1V sem felső sem alsó határnak nem jó
-
Gróf...
aktív tag
Hagyjuk már ezt a BÚSZTOS - NEMBÚSZTOS paripát békében legelni. Az enyém is az volt, amíg DroiDMester ki nem fésülte. (fesz 1.1v állítható!!! Delej határ kitolva.) Ha jól tudom, ezt már önerőből is lehet módosítani
Emiatt nem kell másik kártyát keresni! -
nismoka
addikt
Sziasztok! Hátha valakinek volt ilyen gondja. Asus HD7950top HDMI-vel összekötve egy házimozi erősítővel, erősítő pedig a tv-vel szintén HDMI-vel. Az erősitő másodpercenként hol kap hang jelet hol nem. A kép tökéletes. Amig nincs telepitve a catalyst addig nincs gond, amint feltelepitem elkezd a hang ki-be kapcsolgatni. Mikor elinditok valami multi csatornás filmet vagy játékot akkor nincs gond csak ha sztereót hallgatok. De üresjáratban is kapcsolgat mikor semmi sem szól, LPCM felirat az erősitőn hol feltünik hol nem kb másodpercenként.
-
HSM
félisten
válasz
Foxmulder89 #29322 üzenetére
Na, mert ha nem BOOST-ol, akkor az 1,25V helyett az 1,2V annyival jobb...
Én úgyis alulfeszelem MSI AB-vel, az nekem teljesen jó. 925/1375 1,075V-on, hawaii, azaz Tahiti.
-
n.gab
aktív tag
Nincs semmi bajom a kártyával. Csak azt hittem, hogy ez sokat jelenthet. De akkor hagyom is.
Köszönöm! -
HSM
félisten
válasz
Foxmulder89 #29319 üzenetére
Nem a BOOST a baj, hanem ha fos kicsi power limit van a kariba égetve...
A 7970-em is BOOST, és 0%-on se nagyon lehet visszafogni, de ha rárakom az 50%-ot plusszban, akkor tuning és kombustor alatt se rezzen meg az órajel.
Elég durva. -
n.gab
aktív tag
Köszönöm!
-
MM
őstag
Hát kösz az infókat, ezek szerint akkor nyugodtan beleugorhatok a Gryphonba, mert 8x PCIe3 is elég lesz...
Vajon ez igaz lesz a következő 2 VGa generációra is?
-
ffodi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #29312 üzenetére
Én is várnék a HD9970-re (már ha ez lesz pontosan a neve). Egyébként ha jó lesz az új széria, és nem lesz durván elszállva az ára, akkor legalább csinálhatunk "házi" összehasonlítást,mert én megvárom.
#29314:
Ha egyáltalán lesz olyan.
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #29308 üzenetére
Hát akkor tapasztalatszerzésre fel.. Csak nehogy drága kaland legyen...
-
Rabbitf_24
addikt
Előre gondolkodok.
BF4-re valószínűleg kevés lesz, Crysis 3-at is azért nem tolom, mert fullon kevés az fps stb... Sose volt még se Cf rendszerem, se egy ilyen karim és azért a kíváncsiság is hajt.
Tesztek alapján hozza egy 7970 CF teljesítményét. Ezért gondoltam, hogy jó "befektetés" lenne.
-
HSM
félisten
válasz
Rabbitf_24 #29306 üzenetére
Szerintem nem jó cucc a 7990. Meleg, hangos, CF. Nem egy túl nagy szám szerintem. Én inkább egy Hawaii-t vennék, szeptemberben. Nem véletlen engedtek annyit most a 7990 árából. De ez csak az én véleményem.
Amúgy, mit nem visz el ma egy 7970 Matrix 1200/1600Mhz-en?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
fatal1ty1984 #29301 üzenetére
Köszi a választ. Egy kicsit bizonytalan vagyok. Elpasszolnám a matrixot és vennék egy ilyen karit, egész "jól" lement az ára. Szerintem időt álló is lenne. Mivel a lapomra nem tudok CF-et kiépíteni (a hangkártya miatt) ezért a lehető legerősebb megoldás kellene, amit 1 slotba bedugva simán elvisz mindent.
Ahogy visszaemlékszem, egyik generációváltásnál se volt olyan nagy alázás, annyira nem lett elkenve a régebbi széria szája, de javítsatok ki...
-
polgi803
őstag
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Rabbitf_24 #29287 üzenetére
szeintem nemlesz gyorsabb,mert ugyan arra épül mint a 7970 és mikor kijött a 7970 akkoris hiába vert mérföldköveket az elödre azért egy 6970cf vagy 6990 gyorsabb volt nála joval.2db 7970 szinte biztos ,hogy megfoja böven verni. csodát azért nemkell várni töle
de mint irták másokis,a nevén kivül szinte még semmi sem biztos.majd meglátjuk ha kiadták és megjönnek az elsö tesztek,bár én inkább március környéki tesztre leszek kiváncsi mert kb akkora dobndk alá szokás szerint értelmes drivert
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Warhammer 40.000
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest