-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark_hmz
tag
válasz
dergander #31130 üzenetére
Az nem feltétlenül pontos, a felső power limitből meg a TDP %-ból van számolva, nincs eltárolva a BIOS-ban. Csak azért került a programba, hogy ne kelljen a usernek számolni a limiteket ha módosítja a %-ot. egyébként a 7790-ek BIOS-ában már nincs alsó és felső power limit, hanem a TDP érték van letárolva.
(#31132) HSM: Igen, mert a driver a fesztáblából veszi a feszültséget a power managementhez, és nem a tényleges feszültséggel számol.
-
HSM
félisten
válasz
dergander #31130 üzenetére
Nekem 1000/1450-en a gyári 1,256V-ról 1,125V-ra alulfeszelve, 50%-ra emelt limittel fogyaszt maximum 350W-ot az egész gép cakk-pakk a konnektorból 82-85% körüli hatásfokú táppal (Kombustor 2.5 burn-in, MSI objektum, OGL2). De kevésbé extrém terhelés alatt, mondjuk Valley, Tomb Raider 2013, Planetside 2 inkább a 220-250W közötti érték a jellemzőbb.
Szóval a VGA nagyon durván számolva olyan 120-160W közé jön ki, már amit a táptól felvett, ha jól kalkuláltam.
A VGA-val viszont ott szokott a gond lenni, hogy bizonyos okok miatt marhára szereti felül tippelni a fogyasztást az aktuálishoz képest, így hajlamos idő előtt visszavenni. Ugyanis nem mér, hanem tippel, és elég rosszul. PL. alulfeszelés esetén is a gyári fesszel számol, meg hasonlók.
-
haddent
addikt
válasz
dergander #30947 üzenetére
Igen tudom, ezért is írtam a 770 -et is a felsorolásba.
#30940 RazoR8402 én inkább úgy mondanám, hogy mind a négy kártyából ki tudsz azonos teljesítményt hozni. Amelyiknek épp a legjobb az ára, azt kell venni
(Mondjuk én személy szerint ha vennék is nvidiát, akkor 780 alá nem adnám)
#30946 Tirexi örülj neki, hogy neked érthető és elfogadható az ára, sőt még ki is tudod próbálni. Azért az jó lenne látni, hogy a Titan ára fel van pumpálva az egekig, mert úgy adják elő, hogy "szuperkompjúter kártya" (=értsd selejt Tesla ami amúgy menne a szilíciumtemetőbe...), és nyilván az AMD sem fogja akkor az azonos, vagy erősebb kártyáját féláron adni..
-
sixpak
nagyúr
válasz
dergander #30588 üzenetére
Reggel volt hír a legerősebbről.
Hát ez azért elég meggyőző. -
haddent
addikt
-
haddent
addikt
válasz
dergander #24776 üzenetére
Inkább csak kikommentezték a kódban azt a sort, amiben letiltották a Radeonokat
Szerintem már így is hullottak fejek. Konkrétan így a hivatalos álláspontban le sem lehet tagadni azt, hogy Radeon kártyával 1x meg sem nézték kiadás előttAzért ez bármilyen zöld is legyen elég furcsa és felháborító számomra (fordítva is.. Lehet, hogy épp a Tomb Raider miatt visszavágtak, ha azt valóban később kapta csak kézhez az nvidia)
-
válasz
dergander #24476 üzenetére
Kb deka Compute nincs a játékban, erősen a Kepler herélt Compute képességeihez igazítva. Valamennyit biztos dob majd egy új driver, de csodát nem kell várni AMD oldalon. Mondjuk szerencsére kb semmi más játék nem fogja ezt a motort használni, így engem nagyon nem érint.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
dergander #24280 üzenetére
Az előző biossal is ezt csinálta? Nem tudom milyen verziójú kártyád van (rev 1/2), de ha lehet rajta feszültséget állítani (rev1), akkor tegyél rá egy régebbi non-boost biost..azzal lesz a legkevesebb problémád.
Driverből a legújabb 13.4 legyen fent, power limitet pedig told +20%-ra. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
dergander #9051 üzenetére
High End PC-t már évek óta az Intel képviseli.
7970-7950 kártyákról beszélünk. Itt a felhasználók túlnyomó részének intel processzora van, és lehet nem véletlenül.
De ezt megnézheted a Kepler vonalon is. GTX670-680 és társai alatt is zömével intel processzorok szaladgálnak. -
ÁdiBá
veterán
válasz
dergander #8818 üzenetére
Ne legyünk már egyoldalúak.
Mindkét oldalon lehetne felhozni olyan játékokat amelyik nvidia illetve amd kártyáinak kedveznek.
A lényeg hogy nagyjából fej-fej mellett dolgoznak ezek a kártyák. GTX680/HD7970.
Itt már tényleg nem az erő a kérdéses a vásárlás előtt, hanem hogy melyik szimpatikusabb a felhasználó számára és milyen áron.
Én teljesen elégedett vagyok a HD7970 kártyáimmal, de zokszó nélkül becserélném őket egy az egybe GTX680-ra is. De, szigorúan csak kíváncsiságból. Az miatt meg nem fogok ráfizetni, se szaladgálni érte.
Mondjuk úgy lusta vagyok rá, hogy most zöld logo legyen az asztalon, vagy piros van jelenleg, édes mindegy. -
MarcZ
senior tag
válasz
dergander #8774 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, BF3-hoz is bőven elég a 4 mag, BF3 amúgy inkább kártya igényes, mint processzor. A 2500K kitűnő választás még mindig. DiRT Showdown-al meg nem tudom mi a baj, a DiRT-öknek sosincs nagy gépigénye, ahhoz is több, mint elég a 2500K. Azért ajánlja mindenki amúgy a 2500K-t, mert nagy az OC potenciája és alapon is iszonyat erős. Bulldozer hiába 8 magos, sajnos így is elrontották, inkább a jó "öreg" 2500K, mint a Bulldozer, hidd el.
-
válasz
dergander #8774 üzenetére
Ezen el lehet egy sort lamentálni, de kérdés van-e értelme. Mióta vannak kétmagos procik az asztali gépek piacán? Lassan 8 éve? És most kezdünk ott tartani, hogy két mag már valóban kevés. Most per pillanat szerintem semmi előnye nincs egy nyolc magos procinak egy négy magos, hasonló árú procival szemben. Még az olyan játékoknál sem, mint a Flight Simulator X SP1/2. Nem mai játék, de 32 magig (szálig) támogatja a több magos rendszereket. Mégsem gyorsabb az FX-3150 mint egy i5-2500.
Szóval lehet, hogy haladunk tovább a több magos rendszerek felé, de azért én még nem állnék neki kongatni a harangot a négy magosok felett. Lehet, hogy négy év múlva más lesz a helyzet, de az még odébb van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest