Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
-
tipuka
addikt
válasz
polgi803 #29992 üzenetére
rakd fel a Sapphire TRIXX-et, én azzal húzom, lehet vele feszültséget is állítani és el tudod menteni veled a profiljaidat is. nekem most 1155/1565 -n van stabilan, annál feljebb még nem próbáltam, az 1200/1600-at az enyém nem viszi tesztelés alatt, annyit néztem még meg kíváncsiság képen
-
polgi803
őstag
válasz
Foxmulder89 #29989 üzenetére
Okés...akkor köszi mindenkinek a segítséget!
-
polgi803
őstag
válasz
Foxmulder89 #29985 üzenetére
Mi izzaszt legjobban jelenleg? Crysis 3? Tomb R.? Far C3?
KAMELOT: Droid tud rá hekkelni klafát?
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
polgi803 #29976 üzenetére
Hát döntsd el, hogy milyen feszen szeretnéd járatni, mondjuk egy 1,2v mellett még egész normális fogyasztása marad a kártyának és megy is, kezd mondjuk 1050mhz-el és lépkedj 25mhz-enként kb 15 perc játék után.
Memóriát kezdheted 1400mhz-en és emeld 50-essével.
Valami izzasztós játékkal teszteld, először csak az egyiket húzd! -
daveoff
veterán
válasz
polgi803 #29982 üzenetére
Nem hát, teljesen jó az is amit kaptál. A tuning úgyis teljes mértékben attól függ, hogy milyen GPU-t fogtál ki. Annyi, hogy a TOP-nak 1000MHz az alap órajele, ez nem hiszem hogy sok plusz pénzt megér, amikor szerintem bármelyik kártya tudja ezt az órajelet.
(#29984) polgi803:
sima 925 MHz
top 100M MHz -
polgi803
őstag
Vagyis,akkor nem kell bőgnöm,hogy annyira sz...t kaptam...nekem ennyi most elég is...Corsair 600T házam van...ha meghúzoma abajuszát,akkor sem fog szétfőni,mert szellőzés az aztán van...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Cole86 #29977 üzenetére
Nekem úgy fest semmi különbség a két nyák között. TOP verzió nyákja vs nem TOP nyákja.
-
polgi803
őstag
válasz
Foxmulder89 #29972 üzenetére
Tudnál valami konkrét beállítást,amire kezdésnek belőjjem a karit? Aztán tesztelem gamékkal...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Foxmulder89 #29972 üzenetére
Említésre sem méltő, de HDCP támogatás a TOP javára.
-
Foxmulder89
senior tag
Ha jó a hűtése, akkor nem, márpedig jó, nekem is ilyen van
Nem hiszem, hogy érdemes cserélni 70-esre, ha csak nem egy kevésbé húzható példányod van és biztosra tudod hogy a 70-es viszont jól megy. Szerintem elég két kártyának a tápod, bár ezesetben nem járatnám őket ~1.15 volt felett, mert jóval többet kezd enni viszonylag minimális +teljesítményért és hangos is lenne. -
Pacy
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #29959 üzenetére
Amint otthon leszek tesztelem is a leírtakat. Baja nem eshet a kártyának ugye? Fx 8320 4.2 ghz és egy corsair tx650v2 elegendő lenne még egy 7950-nek? Vagy inkább 7970?
-
polgi803
őstag
válasz
Petyyyyy #29969 üzenetére
De most mondták,hogy az nincs,viszont beszámítják egy esetleges alkatrészbe a hibázásuk árát...ugyis venni akarok alaplapot is...már nem várok ki tudja meddig megint...meghúzom és kész...nem igazán fogja meg ugysem semmi ezeket...ha meg széria hibás lesz akkor kicseréltetem top-ra....sz@rok már rá...ki vagyok éhezve...
-
polgi803
őstag
Most néztem,hogy elcseszték...simát küldtek TOP helyett? Kicseréltessem,vagy visszakérjem a felárat? Sokkal rosszabb a top?
-
polgi803
őstag
Na megjött végre ez a vadállat... Asus 7950 TOP...
Holnap be üzemelem...
-
Foxmulder89
senior tag
Ha tudsz feszt állítani akkor rev1. Biost nem kell cserélni a kártyán, attól nem fog jobban menni. Ahogy írtad, 1.25 voltot adhatsz neki, azzal legalább 1150-et kellene mennie, de tuningra nincs garancia..lehet, hogy 1200-at is megy vele. A memória pedig 1500-1700-at is szokott menni, az független a gpu feszétől, arra külön feszültség van, 1.6 volt alapból a gigán, de azt ne emeld.
-
Whysperer
addikt
Amúgy néztem teszteket és Maya alatt a fireprok jobban teljesítenek mint a quadrok csak azt az egy oka van ,hogy nvidia amit nem értek miért van,hogy a displaynél directx 11-et be tudom állítani a 6850-es karimmal is ,de oda amikor a suliba vagyunk ott a nvidia kártyákkal be is lehet pipálni egy kockát és azt nem találom atival . aztán nem értem ,hogy most akkor az ati nem dolgozik directx 11-be Maya alatt. mert OpenGL ,de át tudom rakni directx 11-re. Akkor elvileg tudnia is kell.
Na hétvégén kiderül! nagyon remélem vehetek ATI-t.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Cseneles #29944 üzenetére
Helló! Sajnos nem találtam hányás rev. , de szinte 100% hogy rev 1. Ugyan az a kártya mint a tied. Én is tudok feszültséget állítani, abban nincs hiba. Biost nem tudom hogy kell cserélni , nem is nagyon szeretnék. Abból is az alap van a kártyán. Mi a legnagyobb feszültség amit szabad adnom neki tuning mellé? 1.25? És akkor milyen értékeket lehet el érni? 1150mhz 1400?
-
Cseneles
őstag
Helló! Nekem is Gigyabyte HD7950WF3 van! Nem tudom melyik Biost használod viszont ami nekem legjobban bevált az agyártótol is letölthető F43-as jelzésü
Na most a kárty alap értékei 900Mhz@1096mv memória 1250@1,5v
Nekem a Boost-os Bios al nem volt kép a hdmi-n de az én kártyám Rev 1-es! Ezt úgy tudod megnézni,h PCIE felett rá van irva a kártyára! Tuiningban a rev 1 amin szabályozható a feszültség igy az enyim lehet szerencsés darab de 1050Mhz-t viszi 1106mv al a ram az 1375@1,5v erre is van egy módositott bios az F43-ból átszerkeztve igy nem kell tuningolgatni fel toltam a kártyára és alapból igy megy!
Ha tuningolni akarsz elsőnek a kártya rev számát nézd meg
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. nem tudjátok ,hogy Maya 3D-hez jó-e a 7950 vagy a 7970? nem nagyon akarok nvidiat venni?
-
ricshard444
veterán
Én DOTA-hoz és kissebb játékokhoz 925/1375-t tolok 1V alá droppolva, így max 85-90W-t eszik a GPU több 100fps mellett is és 600 RPM mellett 48 foknál megáll, sok helyre ennyin is elég, ha meg nem akkor 1190/1825 és ott van a kell teljesítmény.
Az első kártyám ami jól skálázható -
Pacy
aktív tag
Helló! Van egy gigabyte 7950 kártyám. Mostanában foglalkoztat a tuningolása. A bios az 2012 2. hónap. Mennyi feszültséget szabad neki adnom biztonságosan? Nézegettem hogy bios flash után nem 1.096 az alap hanem 1.25? Nem flasheltem csak olvasgattam. Eddig nem nyúltam a feszültséghez. Nem is sikerül élérnem nagyobb órajelet mint 1000/1300. Tanácsokat szivesen fogadok! Köszönöm
-
mqm
senior tag
Van már pontos megjelenési dátuma az új AMD Radeon kártyáknak?
-
válasz
DroiDMester #29920 üzenetére
Félre ne érts, nem hitetlenkedtem, értetlenkedtem.
Le a kalappal az eredményeid előtt, továbbra sem értem, hogy miként képes ezt produkálni nálad a hűtő, de le a kalappal.
-
MrM94
addikt
-
ericdrawen74
senior tag
Egy kis segítséget kérek. Van egy tv–m, ami 1360x768as ės egy projektorom, ami 1280x720as, mind a kettőtegy kimenetrôl használom felváltva. Hogyan tudom megoldani, hogy cserėnėl az asztali ikonok a hhelyükön maradjanak?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tipuka #29922 üzenetére
Muszáj ezt itt kitárgyalni?
Van találgatós topic, kérlek ott boncolgassátok. -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #29920 üzenetére
Igen a fogyasztás határozza meg az elvezetendő hőmennyiséget.
[link]
Kicsit számít a terheléstípus is, meg a memóriák hőtermelése, de az nem annyira.Nekem is durva lett a difi, 1000/1450 1,106V-on a régi Kombustorban 140W, míg ebben az újban 1150/1555 1,225V-on is alig 150W...
Ja, és a régi a memóriákat is sokkal jobban fűtöte, így ott a 140W terhelés 100 fokra hevítette a VRM-et, míg az újban megállt 90 fokon a 150W is. Végülis érthető, jobban melegedő memóriák, melegebb NYÁK, melegebb VRM.
Még mindig irigylésre méltóak a hőfokaid.
Bár nekem jobban tetszettek amiket régebben linkeltél ilyen alig pörgő ventikkel.
-
Tessék az OGL3.as teszt 15.perc, nehogy kevésnek találd!
HSM kolléga már kifejtette hogy amit én és ő tesztelt beállítást, sokkal-sokkal jobban terhel(azonos órajel és feszültség mellett) De ezt bizonyítja a fenti teszt képem is mivel ahoz hogy elérjem a ~146.W os fogyasztást egészen 1200/1500.Mhz re kellett húznom és 1,225.v ra a GPU feszt a korábbi 1125/1500@1,138.hoz képest
De ahogy látom nem a GPU fesz és az órajelek befolyásolják a melegedést, mivel szinte csontra ugyan olyan a hőfokom közel azonos fogyasztás mellett mint a korábbi tesztemnél
remélem most már megfelel a teszt és elhiszed hogy nálam ilyenek a hőfokok, ja a szobában 22.fok volt, nem kell hitetlenkedni mert egy ilyen hűtőtől el is várható hogy hozzon egy viszonylag jó vízhűtéses rendszer teljesítményét és el is várom tőle ha már ilyen sokba fájt...
-
MrM94
addikt
Sziasztok,arrol szeretnek erdeklodni,hogy gondolkodtam egy 7950 beszerzesen.
Melyek az ajanlott peldanyok?Gondolok itt gyartokra.Meik feszultseg zaras stb,halk hutesileg,meg ilyesmik.
Koszi elore a valaszokat. -
Tarill
őstag
a nagy harc:
tudjátok ki nyeri nem? remélem értitek
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy Radeon HD7970 sapphire dual-X kártyáról tudnátok mondani pár dolgot? 86000 ft-ért mennyire jó vétel lenne? Új, garis kártyáról lenne szó!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz
sixpak #29902 üzenetére
Nekem volt HD7770 simán ment. HD7970-el is simán megy.
1. Milyen WIN-ed van?
2. Lehet tele van szeméttel a géped!(#29905) tipuka: Én sem értem miért nem folytatták a sorozatot!? Most lett volna a HD8xxx sorozat.
(#29906) PAUBEN: Semmi gond! Visszaviszed és cserélik neked!
-
-
E1even
senior tag
A márka nem rossz (mondjuk tápoknál Seasonic belsősöket csinálnak, ami azért elég jónak számít), viszont a 7970-es kártyája valamiért iszonyatosan melegedett, de lehet, hogy azóta javították ezt.
A 7950-esénél nem tudom, hogy fennállt e ez a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest