Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #29697 üzenetére
A két dolog ugyan azt csinálja (extend.... és az xcl kapcsoló). Ha a parancsikon elérési útjába beírtad, és mindig azzal indítod, akkor mindig ki fogja írni. Az újraindítás után törlöd ki, és úgy indítsd.
Egyébként ez a beállítás csak az órajel limitekre vonatkozik, a feszkorlátot nem szokta tologatni. Ha nem tudsz több feszt adni neki, akkor marad a TRIXX.
-
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #29686 üzenetére
Kösz! Igen víz az víz. Ennyit jelent az 1kg waterblock.
-
-
kalap12
tag
Fontos! Ezer helyen foglalkoznak az egyik legidegesítőbb problémával a microlaggal, amikor ugye a játékban döc döc van, fordulásnál vagy amikor mész, ez majdnem mindenkinél jelentkezik, sok fórumban már szintem mindent kipróbáltak, driverek, energiagazdálkodás ki be...v sync..., aero kikapcsolás, alaplap memória csere..de semmi nem változott, valaki talált megoldást erre? Mert totál idegesítő hogy bármivel játszik az ember, döc döc döc van microlaggol, amikor 60-80 fps-el stabilan megy mégis, a képek renderelése meg összevissza érkezik a képernyőre! HELP
-
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #29690 üzenetére
Mert /xcl.
Egyébként az újabb AB verziókban a beállításoknál tudod ezt kapcsolgatni. ("Extend official overclocking limits")
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #29688 üzenetére
A "settings" menüből bepipálva miért nem jó?
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #29688 üzenetére
-xcl ..
(parancsikon végére írni..
-
fatal1ty1984
őstag
hogy,lehet az afterburnert unofficialba inditani?mert hiába tolom fel 1.3v-ra a gpu-t ledroppol 1.91-re terhelésnél 1300-ra és az 1350-hez már több kellene
-
N.Ferry
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #29686 üzenetére
Na ezért fogom én majd a köv. rendszeremet full levizezni...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
KAMELOT #29682 üzenetére
itt a kért bench,igaz csak 3.8-as procival mert azt benéztem
viszont a kártya 1.92-re ledroppol fesszel toja ezt a teljesitményt (Cole86 féle sapphire 7970 dual -x,ref nyákos) és vizzel mex 52 fok GPU és 57VRM volt bench végére.ennyit jelent a viz ,mert léggel 70 fok fölött ugyanilyen beállitásokkal már hibázik a kártya.szoval ha tuning akkor kell a jo hütés nemelég egyik gyári sem.
-
ffodi
veterán
válasz
Csabee86 #29683 üzenetére
Mindenkinek mást jelent a "szép"' fogalma, így ha definiálod magadnak, hogy hol van a csúnyaság határa, akkor kijelenthető, hogy kb. addig.
A vga-k jelölésénél, ebben az esetben a 79 után a 7-es azt jelenti, hogy nem tuningolható, az 5 és a 9 pedig igen.
1, Vga függő
2, Miért ne lehetne? -
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Olyat szeretnék kérdezni, hogy egy hd 7950-es videókarit meddig lehet szépen tuningolni?
Egy 7970-es is lehet tuningolni?
Most már, hogy hivatalos a Battlefield 4 gépigénye a két kártya közül gondolkodom valamelyiken.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
-
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #29680 üzenetére
Azt a tesztet 1300Mhz-en blokkal akarnám látni. Dobj be ide képeket!
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #29680 üzenetére
Főleg tőlem... mi?
-
kungzi
veterán
szerintetek mennyire lesz elég egy 7950-es BF4-hez? Ha nem muszáj, akkor nem vennék 70-est, mert akkor vennék egy nagyobb ssd-t is a maradék pénzből
-
HSM
félisten
válasz
Cole86 #29675 üzenetére
Azért van más különbség is.... Pl. a 7970 alapból magasabb órajeleken jár, magasabb a power limitje, meg hasonlók. Van azért pár apróság, ami még a 70-es mellett szól.
No, meg ha valaki csak számolni akar rajta valamit, akkor lapásból 14%-al gyorsabb.
Ugyanakkor az is tény, hogy egy tuningos 50 is nagyon jó vétel.
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #29671 üzenetére
Engem is érdekel a hűtő tudása, pláne ami a vrm-eket illeti, mert ez a jelenleg legolcsóbb léghűtés a VGA-ra.
-
HSM
félisten
válasz
Foxmulder89 #29670 üzenetére
Az az 5% jó lesz 8-10%-nak is. Tuningban is a 7970-ek azért memóriában jobban szokták bírni, ahogy láttam.
Nekem kb. 10K-t megért a 7950-emhez képest, végül a 7970 Dual-X-et tartottam meg, nem a Power V2 50-est.(#29671) ricshard444: Kiváncsian várjuk, reméljük beválik.
Kíváncsi leszek, mit tud egy ilyen hűtó.
-
ricshard444
veterán
válasz
Foxmulder89 #29670 üzenetére
Ez így van, azonos órajelen Ingame nem venni észre semmit a különbségből
Csütörtök vagy péntek jövök egy ref 7970-el Accelero Xtreme hűtéssel, tudom, hogy a VRM hűtése nem a legjobb a cuccnak, de bizakodó vagyok és a jelenlegi tulaj szerint igen impozáns a tuning képessége elsőre az eddigi cuccaimhoz képest.
-
potkem
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek.
Szerintem fejlesztek.
Gyűjtök egy kis pénzt és decemberben bevásárolok.
Féltem hogy ilyen hozzászólásokat fogok kapni, de ez a valóság.
Sajnos az előző fejlesztésnél is ez volt, cserélnem kellett mindent.
Legalább a ház a táp és a merevlemez megmarad.
És ez remélem kitart újabb 3 évet.
Még egyszer nagyon köszönöm. -
E1even
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #29660 üzenetére
Gondolom ezeken már úgy, ahogy el fog menni, de nem full részletességgel.
Vagy lehet, hogy jobban optimalizálják, mint a 3-at.A 3db 7970-es már "valószínű", hogy elég lesz...
-
KAMELOT
titán
válasz
Whit3Rav3n #29662 üzenetére
Én nem vettem észre. 48/48 pályán CPU 85% GPU 100%
-
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #29660 üzenetére
Én Multit játszom 7970-el HIGH-on. Szuperul megy.
-
E1even
senior tag
Egy kis érdekesség: BF4 hivatalos gépigény
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz
potkem #29652 üzenetére
Komplett kombót cserélj. Alaplap + proci + ram + vga. Q8400 talán elég lenne egy HD7770-hez máshoz nem.
Használt procit is vehetsz. i5-2500K, de talán egy i7-2600K procival jobban járnál. Alaplap elég lesz egy Z77-es + 2x4GB 1600mhz DDR3 ram. Utána aztán választhatsz melllé HD7970 OC kártyát amilyet akarsz. -
Pala
veterán
válasz
potkem #29652 üzenetére
Sajnos az a proci kevés lesz. Foxmulder kolléga jól mondja, jobban jársz, ha inkább veszel egy valamivel gyengébb karit (példának okáért: még egy 7870 is hatalmas ugrás lenne a GTS450 után, bár abban nem vagyok biztos, hogy full HD-ban mindenhova elég lenne, sőt, egy-két izmosabb játéknál valószínűleg kompromisszumot kellene kötni), és mellette cserélsz lapot + procit is, legalább egy Sandyre.
-
potkem
aktív tag
válasz
potkem #29651 üzenetére
Tehát a gépem paraméterei az adatlapon. 2.5 éve fejlesztettem utoljára, és kártya már beérett a cserére.Egy HD 7970 OC kártyára gondoltam. Az alaplapom elég komoly, a procim elmegy. Csak nem tudom elég e egy ilyen kártyához. Tervezem egy full HD 24 colos monitor vásárlását is, a kártyához.A procim tuningolva 3,4Ghz-et tud biztonságosan a memóriákkal. Nem szeretnék túl sokat tolni bele. Csak a kártyát és a monitort. Várok minden hozzászólást, és tanácsot. Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv: potkem -
potkem
aktív tag
Üdv mindenkinek. Készülök hamarosan vásárolni egy HD 7970 OC kártyát. Még olvasgatok egy kicsit, aztán jövök a kérdésekkel.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #29647 üzenetére
Ez nem profilozás kérdése. A 6990-ed nem egészen jól tette a dolgát, vagy tényleg máshogy volt beállítva. Amennyire tudom, van lehetőség, hogy kommunikáljon a VGA a moitorral, be van-e kapcsolva, de ami 100% működik, az annak az érzékelése, hogy rá van-e dugva, avagy sem. Ezért érzékeli is egyből, amikor kihúzod.
Én mikor két monitorom volt, két helyen kapcsolgattam, vagy a windóz "Kapcsolódás kivetítőhöz" programjával, vagy a kijelzőbeállításoknál (pontosabb nevén képrenyőfelbontás menü) kapcsoltam ki-be a monitort, mivel egy nagy 23 colos mellé volt egy kicsi 16 colosom, ami nem mindig kellett. Időben kb annyi, mint lehúzni, vagy kicsivel kevesebb, de sokkal kényelmesebb és így nem fog tönkremenni a HDMI csati a sok ki-be húzigálástól.
-
deadwing
addikt
Nem keseredtem el.
Ami tény, bekapcsolva látja a tv-t mindig. Ez nem hiszem, hogy az én hibám. Persze, hogy kiterjesztett asztalom van, hogy lenne mégis másképp? Sztem a drivernek illene tudni, mikor van egy megjelenítő kikapcsolva, és mikor nincs. Vagy az lenne a normális, hogyha filmezek más profilt töltsek be minden alkalommal? Na neeeee
Az nem lehet, hogy a TV-nek is köze lehet hozzá? Régi, kb 7éves Panasonic plazma. Lehet ő mutatja a kártyának, hogy itt vagyok, kérem az asztalomat?
Még egyszer kiemelném, ahogy lehúzom a TV-t, a driver vagy a win mittudomén, felfedezi, hogy nincs 2. kijelző, és eszerint le is kapcsolja a kiterjesztést, vagyis ez a funkció ELVILEG működőképes. Régebbi driverrel jó volt ez a funkció -illetve akkor még 6990 volt-, a TV bekapcsoláskor eltűnt a kép és vissza -detektálta a monitorokat-, na onnantól volt multi monitor. Addig nem. Persze lehet, hogy ez csak beállítás kérdés, akkor valóban user error
Ha tudod és megosztanád hol lehet ezt állítani, azt megköszönném.
-
KAMELOT
titán
válasz
Snip3r_HUN #29643 üzenetére
Papa elég lett volna a cikket linkelni nem befirkálni az egész cikket. Példa!
(#29644) HSM: Találgatni a lótón kell meg a nőnél!
-
HSM
félisten
válasz
Snip3r_HUN #29643 üzenetére
Szerintem pont az ilyen hsz-eknek van fenntartva a találgatós topic...
-
Snip3r_HUN
addikt
Ha lehet hinni az alábbiaknak az AMD jól megkeveri a vga-k neveit. A cikket iponon találtam :
"Az AMD következő generációs videokártyáinak megjelenésére már nem kell sokat várni, ám az még mindig nem egészen világos, hogy az új videokártyák pontosan milyen nevezéktan szerint kapják meg saját típusjelzésüket.
Eddig, a legelső DirectX 10-ready videokártyák megjelenése óta az AMD a "Radeon HD xyz0" elnevezést alkalmazta, amelynél az "x" a generáció számát, az "y" a célba vett piaci szegmenset, a "z" pedig az adott kategória variánsait különböztette meg egymástól (például Radeon HD 7970). A jelek szerint ez a séma a Volcanic Islands sorozat tagjainak érkezésével alaposan megváltozik. Az új videokártyákat a sajtó munkatársai már ebben a hónapban megkaphatják annak érdekében, hogy a termékeket alaposan letesztelhessék. Persze ezzel együtt a formális rajtra is sor kerülhet, ha helyesek a korábbi értesülések.
A fenti séma változóit alkalmazva az alábbi elnevezési gyakorlatra lehet számítani: "Radeon Ry xz i", ahol az "i" a speciális szolgáltatásokat, illetve tulajdonságokat jelöli majd. Utóbbiakkal kapcsolatban még nagy a homály, de az elnevezés többi részével kapcsolatban már tisztul a kép.
Például egy Radeon R9 280 X névre keresztelt videokártyánál a "9"-es szám a felsőkategóriás piaci szegmenset jelöli, csak úgy, mint manapság a Radeon HD 7900-asoknál. A "2"-es szám a generációt, a "80"-as szám pedig az adott sorozat egyik variánsát jelöli. Utóbbi annyit jelent, hogy az "XT", azaz minden szolgáltatást felvonultató modellek "80"-as jelölést kapják, a "Pro" modellek, amelyek néhány tulajdonság tekintetében már korlátozva vannak, a "70"-es vagy "60"-as számozást viselik. Az alsóbb kategóriás termékek az "50"-es, illetve "40"-es számozást kaphatják, igaz, a séma még nem végleges. Az viszont biztos, hogy a fentebb említett "i" jelöléssel kapcsolatban, ami a speciális szolgáltatások jelenlétéről árulkodik, egyelőre nincs semmi információ.
A mobil termékek esetében az "M" jelölés továbbra is megmarad, ez az "xz" komponens elé kerül. Utóbbira egy példa: Radeon R9 M380 X. A fentebb tárgyalt elnevezési rendszert már használják az új AMD videokártyák a korai driverek esetében, legalábbis a GPU-Z adatbázisban már feltűnt néhány hasonló elnevezéssel rendelkező termék.
Kíváncsian várjuk, tényleg ilyen elnevezést alkalmaznak-e az új AMD videokártyák. Heteken belül kiderül."
-
ricshard444
veterán
válasz
atomanti19 #29640 üzenetére
Trixx-el a legegyszerűbb, az kitolja a határokat folyamatosan.
-
HSM
félisten
válasz
atomanti19 #29640 üzenetére
25mhz-ért akarod megbolygatni a lelkivilágát? Nem pentium1 ez, hogy 25mhz bármit is számítson....
-
atomanti19
aktív tag
Asus HD7950 TOP V2 kártyám van. Hogyan tudom tuningolni? Afterburnerrel használom, hogyan tudodm 1100Mhz fölé húzni az órajelet és a feszültség értékeket? Valaki le tudná írni részletesen? 1125/1500-1600 1250mV lenne a cél.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #29635 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ez user error. A VGA-nak semmi köze hozzá, hogy a rádugott megjelenítő ki van-e kapcsolva vagy sem. Ha kiterjeszted/clónozod rá az asztalt, akkor multimonitor mód lesz, ha nem, akkor meg nem. Ilyen egyszerű. Persze, az extra megjelenítő fizikai lecsatlakoztatása is kikapcsolja a multimonitor módot, de elég idióta megoldás.
-
Garsza
veterán
Abban tudnátok segíteni hogy a riva tuner BF3 alatt mért nem jeleníti meg az OSD -t?
Más játéknál működik.Meg annó volt nekem valami progi amivel a játék saját FPS mérőjét meg proci kihasználtság mérőjét be lehetett kapcsolni annak nem tudjátok a nevét véletlenül?
-
deadwing
addikt
válasz
Garsza #29627 üzenetére
Van rajta TV, vagy másik monitor. A helyzet nálam ugyanez, TV is van rajta HDMI-n. Mondjuk lehetne okosabb, mert akkor is 500, ha a TV ki van kapcsolva. Fizikailag le kell húznom a kártyáról és csak akkor veszi vissza 300-ra. Az idióta...
(#29634) players111: 8-as széria nem is lesz, vagy mi?
-
törölt tag
Mikor lesz a hivatalos 9970 bemutató?
-
peterm711
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #29628 üzenetére
Itt meg 384 bit-et irnak, szóval csak találgatás egyik is, másik is.
(#29627) Garsza: Ez akkor szokott előfordulni, ha ctamax fölé húzod az órajeleket. Próbáld csak 1125 MHz-ig húzni a kártyát.
-
Garsza
veterán
Helló felraktam az új beta drivert. És olyan gondom van hogy ha MSI AB vel betöltök valami tuning profilt akkor nem veszi vissza a GPU órajelét mikor nincs terhelés alatt. Ha meg rányomok a reszetre hogy vissza álljon alapra akkor is csak 500MHz veszi vissza terheletlenül 7950 kártya. Mi lehet a gond?
-
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #29615 üzenetére
GTX285 volt 512bit-es. Az szép lesz!
-
Cole86
senior tag
válasz
radi8tor #29612 üzenetére
erről megoszlanak a vélemények.. ha a 384bites 3gigás verzió fog kijönni, 2500shader unit környékén, akkor az még nem feltétlen lesz/kell ,h drágább legyen jóval mint a 7970es szériák.. én nem zárok ki egy árcsökkentést, bár már volt egy a közelmúltban amd részről.. mindenesetre nagyban függ ,h valóban csak 2 kártya fog kijönni, az tény,hogy nem fogja leverni az árakat túlzottan.. csak beskálázza a piacot fentről lefelé végre az amd is..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Snip3r_HUN #29611 üzenetére
Hiú ábránd azt gondolni lesz áresés, mivel az új Radeon 7970 fölé érkezik.
-
Gtaati
őstag
Hát a probléma még mindig fenn áll, elmentettem a profilt, aztán load..., újraindítás után a probléma fenn áll..., az órajel beállítások megvannak megmaradnak, de a fesz érték vissza áll alapra a többi megmarad a beállítotton, csak az a baj, hogy húzott órajelen gyári alapfeszen fagy a kártya és nem tudom beállítani a kívánt fesz értéket a megemelt órajelhez, szóval a probléma, hogy alkalmazom a beállitásokat mentem 1-es profilba és load utána szintén a probléma az, hogy órajelek minden marad csak fesz érték áll vissza alapra ez mitől lehet mit lehet vele kezdeni? Köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
Csabee86 #29602 üzenetére
Szerintem jelenleg elég egy 7950/7970 is, később, ha kevés lenne, még mindig lehet venni mellé egy másikat CF-re, vagy akkor már lehet jobban megéri majd egy modernebb karit venni helyette.
Rosszul semmiképp nem jársz, ha nem egyből CF-et építessz.
Ahogy előttem írják, csak táppal készülj előre, minimum egy márkás 600W-os ajánlott, tuning esetén minimum 750-800W.
-
Foxmulder89
senior tag
-
Csabee86
senior tag
válasz
Foxmulder89 #29601 üzenetére
Most akkor azt mondod, hogy jó választás a 7950 crossfire? Csak mert nekem nem egyértelműen. Köszi
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Csabee86 #29599 üzenetére
Hát nem egy kategória a kettő...crossfire-hez erősebb táp is kell, +szerintem fx procival felejtős. Az 50-es jobb ár/érték aránnyal rendelkezik mint a 70-es, egy kártyás rendszernél is, de mindkettő jó választás.
HSM; Nekem eddig nem volt gondom vele sose, azon kivül, hogy a szutyok afterburner néha "elfelejt" elindulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest