- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
-
senior tag
válasz xatos3 #28496 üzenetére
ez nem csoda... win8 ra nem nagyon tesztelik... nekem sok gond volt win8 al
már le is töröltem... majd 8.1 et nézem meg... win8 nem éppen játékra való[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
xatos3
senior tag
kis érdekesség: nekem win8 alatt eredeti crysis 3 a 13.8 driverrel 16fpst produkált multiban, és laggolt
gyorsan repült vissza a 13.6 beta2[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
Weareus
addikt
Több tucat felhasználónak van csak itt a ph-n cf-je vagy sli-je és biztos vagyok benne, hogy legtöbbjük meg van elégedve a teljesítménytöbblettel és tisztában van a kompromisszumaival, ahogy én is.
Nem jó neked, hogy nem jött be, de hát sajna ez van.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
ÁdiBá
veterán
válasz KAMELOT #28492 üzenetére
Ha élvezhetetlen az a játék rajta amit szeretnél játszani, hidd el. Simán meglehet unni a dolgot.
Nem beszélve a hibákról amit csinált nálam a 7970CF.
Felraktam egy driver-t ami javította a többkártyás teljesítményt, egy két játék tényleg jó is lett, míg a harmadiknál kevesebb FPS kaptam mint 1 kártyával.
Ilyenkor szállt el az agyam, és eladtam.
Persze, tőlem is kérdezték hogy miért adom el? Én nem tagadtam le hogy CF el voltak gondok.
A kolléga nem igazán hallgatott rám aki megvásárolta hiszen ő is CF-be tervezte, így a 7970 párját kapta meg tőlem.
Valakinek bejött valakinek nem. Mindenesetre én másfél évig vártam marha jó CF drivere... Beleuntam...
Az alatt már az SB rendszeremet is teljesen lecseréltem egy Ivy rendszerre...
Deszkával se spóroltam, és egyéb kiegészítőkkel, de nem igazán változott a helyzet..[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz KAMELOT #28487 üzenetére
sajnos igen, a melegedésről/fogyasztásról és a hangról nem is beszélve, ha 1 ventis modellről van szó, bár 7990es és az asus ares pont nem oda tartozik..
Nem mindenkinél és mindenhol ,de elő jöhetnek komolyabb problémák... szvsz nem véletlen adják el ezeket a karikat sokszor pár hónap után "meguntam és elég kisebb is" címszóval..
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
KAMELOT
titán
válasz Cole86 #28478 üzenetére
Te multi GPU-t említettél. AKkor HD7990 vagy ARESII esetében is fent áll a lagg?!
Mert ott 1 nyákon van a 2 GPU.(#28488) TTomax: Értem! Csak azért kérdeztem rá mert ott nincs CF híd. Akkor ugyan úgy jelentkeznek /-hetnek ilyesmi gondok?!?!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Weareus
addikt
válasz MrPetya19 #28483 üzenetére
Mikrolag nem jelentkezett egy és két kártyánál sem nálam. Érzékeny vagyok az ilyesmire. A helyzet nem jobb és nem rosszab, hanem változatlan, ami a mikrolagot illeti.
Az FPS-ek meg jól megnőttek.
Ha a helyemben lennék, akkor most örüljek?
Örülök.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Hát én nem tapasztaltam lagot a cf-em miatt, FPS-többletet viszont annál inkább, főleg ahol kellett. (Metro, Crysis 3, etc.)
Egy játékban jelentkezett micro stuttering, a FarCry 3-ban, de - mint ahogy az ki is derült - a játék sajátja volt, később orvosolódott.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Cole86
senior tag
válasz BeLucZ #28479 üzenetére
vagy egy 7950es 1250mhzes gpun és 1600as memórián.. ezt kihagytad!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
BeLucZ
addikt
ha eddig nem jött el akkor már nem is fog, mert a jövő motorjai egyre kevésbé lesznek afr barátok, aki játszani akar vesz 1 bivaly gput aki meg szopni az vesz CF/SLI-t tapasztalat....
legjobb megoldás: szénné húzott 780as vagy amd fronton 7970-es 24/7-re
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
Hát igen.. ezt meg kell élni ,h elhidd mennyire használhatatlan illetve rosszabb mintha egy erősebb karid lenne..
Egyenlőre a multi gpuk kora még nem érkezett el, szerintem a másik oldalon sem.. vannak gamek ahol jók ,de többségnél valóban csak a problémák és az ideg..
-
ÁdiBá
veterán
válasz BeLucZ #28471 üzenetére
Nálam úgy indult el a játék eleve hogy új grafikai beállítást érzékelt és még valamit állíthattam is rajta.
CF-el megszűnnek e a lagok?! = S O H A
Ezeket a kártyákat 7950-7970 nem crossfire tervezték... vagy csak a gyártó hanyag és nem foglalkozik a többkártyás rendszerekkel.
Én nagyon hosszú időt töltöttem CF táborban, de mióta 1 kártyát használok, elszálltak a problémák.(#28476) SSJmeszes Én 7970 szinte nem is használtam egyedüli kártyaként.
Most hogy tudom milyen egy kártyával játszani, eszembe se jut a CF.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
taranis
addikt
Na ez a driver is akkor jön, amikor már nincs CF-em. Valaki próbálta már, tényleg megszűnnek a lagok?
colorizer.net
-
haddent
addikt
Béta driver kapcsán azt se felejtsük el, hogy nem egyszer volt, hogy a WHQL "hibás" volt...A béta (vagy általánosságban új ) driver nem feltétlenül csak újítások, optimalizálások. Simán lehet, hogy a beta a stabil a whql meg nem. Tehát szórakozásból és unalomból senki nem írogat új drivereket... Nem azt mondom, hogy kötelező felrakni minden pre-alpha frissítést, de biztosan nem nevezném felelőtlennek.
-
KAMELOT
titán
Miért lenne felelőtlen! Csak a tiszta új drivert teszi fel azaz ami pár havonta jelenik meg. Ha meg valami gond akkor visszateszem a régit. Nekem eddig soha nem volt gondom AMD driverekkel. Talán a 10-nél voltak valami gondok, de azokat gyorsan javították is.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ÁdiBá
veterán
válasz KAMELOT #28469 üzenetére
Ez elég felelőtlen dolog nem?!
Soha nem szokott problémád lenni? Én az utobbi időben csak akkor rakom fel az új drivereket mihelyt megbizonyosodok róla hogy a kollégáknak, itt hibátlanul működik.
Bár az utóbbi napokban non-stop StarCraft2 kampányt játszok. Két napja történt egy grafikai javítás is játékon megint.
Kétlem, hogy új drivert igényelne a dolog. Úgy hogy egyenlőre hanyagolom a BETA-kat.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
daveoff
veterán
válasz N.Ferry #28465 üzenetére
pedig mára hivatalos oldalon is fent van
catalyst 13.8 betaLG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #28461 üzenetére
Najó, de vannak belső béták, meg amik kikerülnek a honlapra. Nem ugyanaz a kettő.
Amúgy nem tudom, ki hova siet a driverekkel, nekem legalábbis teljesen jó minden, asszem a 13.6 beta2 van fenn, de azt is csak "miért ne" alapon tettem fel.... XD[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz N.Ferry #28460 üzenetére
Már rég nem azt jelenti gyakorlatban a Beta, hogy félkész, hanem, hogy nem nyomatták rá a Microsoft által a WHQL pecsétet. 1 éve csak Beta drivert használok és semmivel nem instabilabb, mint a WHQL.
Amúgy feltettem, de nemtudom mik az újítások, mert semmit nem látokVannak dolgok...
-
p87
senior tag
Kíváncsi vagyok. Hamarosan lesznek hivatalos tesztek is.
-
KAMELOT
titán
válasz fatal1ty1984 #28455 üzenetére
Erről van szó. Ha már HC gépet rakunk össze akkor a fő dolog is legyen minőségi.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
haddent
addikt
válasz fatal1ty1984 #28455 üzenetére
Hát egy i7 3820 akár kétszer annyit is megeszik mint egy i5 3570k
Meg Chieftechből sem mindegy milyen, csak annyit tudok, hogy CTG-550-80p az jóféle, ezt tapasztalatból is mondom. A többit nem ismerem. De ettől függetlenül felőlem vehet nagyobbat, nem árthat.. -
KAMELOT
titán
válasz Werkly #28452 üzenetére
Normál gyári feszen kikapcsolt???
1. ide jobb lenne valami minőségibb táp
2. melege lett a kártyának és kikapcsolt habár VAPOR-X esetében nem szabad, hogy legyen ilyen.Amúgy igazán nem értem minek aluleszelni! Hadd úgy és kész vagy nyomj rá kis kakaót, ameddig bírja gyári feszen proci és a vga is.
(#28454) haddent: Írta gyári feszen volt minden.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Werkly
őstag
Az a helyzet, hogy 3D Mark alatt a gép random kikapcsolt. Melege lett vagy gyenge a táp a gépben? Adatlapomn megtaláljátok. Ezenkívűl a 3. teszt alatt csíkok villództak össze vissza. Ez az alulfeszelés miatt volt? Normál gyári feszen volt a kikapcsolás.
-
dandy91
tag
válasz Whit3Rav3n #28339 üzenetére
majd vard ki a veget...h ki fog nvetni
KAMELOT #28404: 600 w-os seasonic gold minosegben 30k ert sztem nem nagyon lesz
Werkly #28425: a fokok sztem teljesen normalisak nekem 58 fok korul van terhele a hd 7950 vapor x es 40 %on megy a venti nem nagyon hallom igaz tele van a gep ventivel szoval nem tudom mennyire hangos talan majd ha lesz idom megnezem de hangero maxra es semmi gond
[ Módosította: radi8tor ]
"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
KAMELOT
titán
válasz ricshard444 #28447 üzenetére
Igen azt elfelejtettem írni, hogy inkább maga a játszás a legjobb teszt. Nekem is volt ilyen. BENCHben minden ok. Játék alatt meg PC restart befagyott.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ricshard444
veterán
válasz KAMELOT #28446 üzenetére
Why? GTX680 ott lefutott 1250-n egymás után 3x, a 7950-m is ment 1210-t ott hiba nélkül, aztán a 680 játék alatt 1175-n volt stabil a 7950-m pedig ha jól emlékszem 1125-n.
Ettől függetlenül már beszéltünk róla, hogy mindenkinél más jött be stabilitástesztnek és nincs konkrét program aminél ki lehet jelenteni, hogy ennél stabil akkor mindenhol, pedig mennyivel egyszerűbb lenne.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #28442 üzenetére
A Sapphire elég hasonló ventivezérlő profillal látta el a 7870XT-t és a 7970 Dual-X-em is, és mások se számoltak be drasztikusan eltérő profilokról, ezért feltételeztem, hogy nem ez a probléma forrása. Persze, ettől még lehet az is.
A power V2 gyári profilja amúgy szerintem nem jó, túl agresszívan tekeri fel a ventit, nekem nem jön be, alulfeszelős üzemhez nem ideális.
(#28443) N.Ferry: Az egyszerű user egy nem megfelelően belőtt halk ventiprofillal simán komoly károkat okozhat a kártyában, míg a gyári ventiprofillal alulfeszelve a legrosszabb dolog, ami történhet, az némi instabilitás, de a kari biztonságban van. A venti letekerásáhez sokkal nagyobb körültekintés és tapasztalat kell.
Én amúgy máshogy gondolom. Annyira kár nem alulfeszelni ezeket, szinte kérik. De amúgy az 1,256V még masszív OC-hez se nagyon szokott kelleni...
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
-
nagyúr
Azért azt is vedd figyelembe hogy szinte minden kártyának más a gyári Venti profilja! így elég nagy mértékben függ attól is, sőtt azonos VGA -nál is lehet eltérő BIOS verziónként!
csak hogy egy párat említsek!
Asus 7970 DC2
PowerColor 7950 V2
Sapphire 7970 Vapor-X
ha megnézed eléggé el térnek egymástól a venti vezérlő profilok!
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Nem akarom radi8tor1-t tovább bosszantani CPU ügyekben, de van kérdésem:
Mikor szól bele a CPU a VGA teljesítménybe?
Miért van az, hogy ha elindítom a Furmark tesztprogramot max. beállításokon, akkor a VGA izzad mint az állat:
De a CPU meg sem moccan az alapról:De ha elindítom a 3DMark valamelyikét közepes alapjáraton (performance), akkor a CPU egyből el kezd dolgozni turbóban:
Kérdésem: mit reprezentál (pl. mér) a két teszt?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
HSM
félisten
válasz N.Ferry #28438 üzenetére
Idle nekem is full csendes, nem is arra panaszkodott.
Nem mondtam, hogy az alulfeszelés minden titok nyitja, de az 1,256V-os BOOST Tahitik esetében a hangos működés forrása általában ez, bár tény, elbaltázott egyedi ventivezérlés is lehet, de arról nyilván tudna az illető, nem?
Én legalábbis szoktam tudni róla, ha csinálok egyet magamnak.[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Nem kenyerem a virtuális kick-box,ezért nagyon nem is reagálok a válaszodra.
Kérdeztem,hogy profilt állított e,vagy csinált e valamit,arra választ nem kaptam.Érdekes nekem idle nem hallatszik a vga(maximum a házventik,de azok is csak azért mert maxra vannak állítva),játékok közben meg főleg nem,tök mindegy milyen rész van...
Lehet,hogy szerinted nem volt értékelhető a válaszom a kérdező felé,csak gondoltam beböfögök valamit,ha már arról a vga-ról kérdezz,amit én is használok...
De megtanultam a leckét,minden titok nyitja az alulfeszelés,mást nem is kell tudni...
Walking Dead
-
HSM
félisten
válasz Werkly #28435 üzenetére
Az tökéletes a gyárin. 1050 első próbálkozásnak szerintem jó lesz. Ha nem lesz jó, fagy vagy képhibák jelentkeznek, akkor mondjuk adsz neki még 25-öt.
(#28436) N.Ferry: Ha elolvastad volna flegmázás helyett, amit írt, akkor tudnád, hogy azt írta, hogy játék alatt süvít neki a venti.
Én is használok fülest/hangszórót játék közben és igenis rendkívül illúzióromboló, hogy a csöndesebb részek nem csöndesek, hanem hallod a gép süvítését.
Senki nem beszélt itt OC-zásról. Arról volt szó, hogy a tuningolatlan VGA gyári fesze ezeken a karikon teljesen feleslegesen van baromi magasra állítva, ami csak felesleges hőtermeléshez és ezáltal magasabb zajjal való működéshez vezet. Ezért lett neki az javasolva, ami. Ellenben te a kötözködésen kívül nem sok hasznossal szolgáltál a kérdezőnek. -
N.Ferry
senior tag
Idle-ben nem tök mindegy hogy épp halk vagy majdnem néma?
Game közben meg ált. mindenki használ hangszórót,fülest,akármit,ha azon áthallatszódig akkor az tényleg gáz...A táp témába nem kívánok ismételten belemenni,én nem játszok az éppen elégségesre...
Nyilván ha oczva van természetes,hogy magasabb a hő,fogyasztás stb... ,de hogy ez felesleges lenne e azt döntse el mindenki saját maga...
Werkly : Szerintem ne is kapcsold be,akkor még táp se kell neki
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
HSM
félisten
válasz Werkly #28430 üzenetére
Én így csináltam: [link]
Illetve mostmár MSI Afterburner-el, de arról nincs kész leírásom, az kicsit talán bonyolultabb, de a Trixx is bőven jó arra, aire neked kell.Monitorozni HWiNFO-t ajánlom, ott pedig a Chil senzor adatainál megtalálod a valós feszt, amit kap a kari, az Ati internal szenzor pedig mindig a gyári feszt fogja mutatni.
(#28431) N.Ferry: Nagyon örülünk, hogy te a te házadból, a te géped és lakásod alapzaja mellett nem hallod ki, de a fórumtárs éppen arról számolt be, hogy neki hangos, erre próbáltam megoldást találni. Megjegyzem, nekem se épp néma 1,256V-on, igaz, nekem sima 2,5 slotos Dual-X. Ellenben lecsökkentve a feszt, már tényleg viszonlyag némává tehető, de legalábbis szignifikánsan halkabbá, mint gyárilag. Na, nem mintha gyárilag nem lenne viszonylag halk, de azért nem mindegy, hogy halk, vagy kvázi néma....
Értem én, hogy téged nem zavar a magasabb hő, zaj, fogyasztás, legalább jobban kihasználod a feleslegesen nagy tápd, de van, akinek más céljai vannak a hardvereivel, minthogy fűtse vele a lakást 40 fokban feleslegesen még +80-100W-al.... Van, akit ez érdekel, ha mást nem is, engem biztosan.
-
N.Ferry
senior tag
válasz Werkly #28425 üzenetére
Ezt régebben kitárgyaltuk,hogy tök mindegy mennyi alapon,én is kicsit aggódtam anno,hogy alapon aránylag magas a hője,de kit érdekel?
Játékok közben én nem hallom ki a házból,bár igaz,hogy hang mellett játszom,tudomásom szerint süket se vagyok,tehát nem tudom.
Venti profilt esetleg készítettél?Biztos,hogy Vapor-X-ről beszélünk? Mert annak engednie kell az állítgatást.
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #28428 üzenetére
Nemkell hozzá szvsz BIOS-t állítani. Elég a Trixx-ben beállítani és annyi. Ez enyém ugyanazzal a NYÁK-al nem lockos, szóval mennie kell az állítgatásnak.
-
Werkly
őstag
Elég hangos tud lenni a Sapphire Vapor X GHz. Ez ilyen vagy sokat állt és paszta gond? 27-30 fokos szobában alapon 37 fok körül. Játékban sír rendesen a 2 venti.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz haddent #28422 üzenetére
Ez attól függ hogy milyen game-eket tol milyen beállítással. Összeségében foglaljuk össze így, a procija elég erös így is ahhoz hogy ne legyenek zavaró framedrop-ok a game-ekben, ha meg már most minden jól megy egy kártyával akkor meg semmi értelme az upgrade-nek gyorsabb proci kombóval sem.
-
haddent
addikt
válasz vadallat88 #28420 üzenetére
Egy alapon járatott 3.4GHz -es i5 3570k mellé semmi értelme nincs 2 HD7970 -nek. Nekem 4.1GHz i7 3770 se hajtja ki már 1250 körül a HD7950 -et mindenhol. Minimum 4.5GHz kellene szerintem... De te dolgod. Egyébként működne, igen. Csak hát jó házhűtés kell két ilyen karinak. Ja meg az 550W -os táp sem biztos, hogy nagyon kényelmes nekik.
-
N.Ferry
senior tag
válasz vadallat88 #28420 üzenetére
Pont erről beszélek ,de nem gáz am max. a felső vga ráolvad az alsóra
Walking Dead
-
vadallat88
tag
válasz N.Ferry #28419 üzenetére
még elképzelésem nincs táp terén mert még ez az üzlet se 100%. ha oda jutok ugyis kikérem a véleményetek
am szerintem max fél cm lenne a kettő között.[ Szerkesztve ]
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
N.Ferry
senior tag
válasz vadallat88 #28416 üzenetére
Szerintem meg ha bekötöd cf-be,csak nagyon alapon hajtsad,nincs azért olyan nagyon hatalmas hely a két slot között két ekkora kártyának.
Tápod meg elbíjja,elég az,max kicsikarod a belét is,vagy vesz + energiaforrást a napból..
Viccet félretéve remélem elég nagy tápban gondolkodol?
Walking Dead
-
vadallat88
tag
nem nincs semmi más bővitményem köszönöm szépen a kielégitő választ
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
ffodi
veterán
válasz vadallat88 #28416 üzenetére
Ránézésre elfér a lapodban a két kártya (elég távol vannak a hosszú PCI-E helyek). Ezzel kapcsolatban a kérdés az, hogy van -e más bővítőkártya, amit a CF miatt esetleg ki kell majd venni?
A procid ha alapon megy, akkor azt ideje lesz tuningolni, mert alapjáraton lehet szép procilimited.
A két kártyának egyébként mennie kell szépen CF-ben.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
vadallat88
tag
válasz radi8tor #28415 üzenetére
műkodni fog? van értelme 2 ilyen kártyát összekötni? nekem van egy meglévő Asus HD7970 DC2 top om és lehet tudnék olcsón egy Mártixot. Azt tudom ha beszerzem akkor tápot azt újjat kell vennem. de az alaplap és a proci kitudja hajtani?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
vadallat88
tag
ASUS Radeon HD7970 MATRIX Platinum 3GB + ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP 3GB crossfire-be?
ASRock Z77 Extreme4, Intel Core i5-3570K 3.40 GHz ezek mellé. mit gondoltok?ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
CsonkaImo
addikt
válasz #16676096 #28398 üzenetére
Nekem is ugyan ezt produkálja a sapphire 7970-em hdmi-n keresztül. Mással még nem próbáltam, monitort dvi kábellal használom ott nincs semmi gond, display portot meg még nem is próbáltam. Nekem is sony tv-m van lehet nem tetszik neki ha vga adja a képet.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz ricshard444 #28399 üzenetére
Ne félek, ha kevés lesz akkor csere! Tuning nem igazán lesz, meg CF sem, ez a gép csak játszogatni kell azokkal a címekkel ami PS4-re nem lesz! Aztán majd ha elavul a PS4 akkor majd lehet lesz CF is..
Mégegyszer köszönöm mindenkinek, ne cívódjatok![ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Honnan tudod,hogy csak 3 év múlva akarna fejleszteni?
Lehet két hónap múlva bekattan és vesz egy brutál cpu-t szénné akarja húzni,mert elkapja a gépszíj,sőt ez mellé csinál egy jó üzletet,és lecseréli a 7950-et 70-re,azt is szeretné akkor már meghajtani,máris kevés lenne az épp kicentizett táp.
Egyébként nekem teljesen mindegy,de sokkal bosszantóbb az ha lekapcsol a gép,esetleg lefüstöl a táp,minthogy van egy sokkal erősebb,ami alapon elviszi a rendszered.
Nekem is Hexa 500as volt,de inkább vettem ezt a Raidert,tudom nem a legszuperebb minőség,de tudom azt is,hogy még bőven pakolhatok cuccot a gépbe,mert el fogja bírni.radi8tor1 : Sorry,többet nem szólok a témához!
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
radi8tor
MODERÁTOR
Komolyan nem értem miért nem lehet tápokról a tápos topicban beszélni...
⭐ Stella
-
HSM
félisten
válasz KAMELOT #28407 üzenetére
Szerintem labdába se rúg ez a CM csoda azokhoz képest, amikről priviben beszéltünk Seasonic G-550 vagy a PLatimax. De ez nem idevaló téma. Nem véletlen a kedvező ár a 800W-hoz képest. Egy VGA alá pénzkidobás 650W feletti tápot venni, mert a 650 körülibe még később a CF is befér.
-
ricshard444
veterán
Annyi az egész...
Gyakorlatban a 7950 150-200W-t eszik maximum, a proci 60-80W-t, az egyéb komponenseket még beszámolva ott vagyunk, hogy maximum 300W-t zabál a cuccos full terhelésen, ami gyakorlatban szinte sosem jön elő, a 2x 20A /360W/ kiröhögi ezt a konfigot lazán.
Ha nincs tuning nincs fejfájás csak öröm, hogy a remek kis táp viszi különösebb megterhelés nélkül.
Volt Liberty-m tudom miről beszélek.
Túl van fújva ez az egész tápos téma, nem csak itt...úgy globálisan.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz N.Ferry #28396 üzenetére
Ha már van egy minőségi, jó tápod, csak kicsit kisebb az ideálisnál, minek vegyél jelentős anyagi veszteséggel egy nagyobbat? Hogy ne 80%-on járjon, hanem 50%-on a táp? Mert majd 3 év múlva lehet CF-et épít? Tök hülyeség. Nekem a 625W-os Enermax tápom röhögve meghajta a 7950+7970OC CF-et is, és eszembe se jutott nagyobbat venni. Sőt, alulfeszelve a két kártyát alig-alig látok 450W feletti áramfelvételt a KONNEKTORBÓL, tehát olyan 380W, amit a két kártya felvesz áramot a cakk-pakk egész gépemmel együtt.
Pedig ha egy 7950 mellé 500 meg 600W-ok kellenének, akkor a +1 db 7970 melllé minimum 800W táp kellene.
Bőven ráér majd akkor fejleszteni tápot, ha majd tuningolni akar, vagy CF-et építeni.(#28401) KAMELOT: Veled is azt beszéltük, hogy a 7970 OC mellé tök jó egy jóféle 550W-os táp. Ha Ő nem tuningol, nem 7970 hanem 7950, és még alul is feszeli, röhögve ellesz, mégcsak a táp határon se fog járni. Ráadásul az Enermaxokon 40fokon mérik a folyamatos üzem melletti maximális teljesítményt, tehát egy átlagosabb gyártó legalább 500W-os korabeli tápjának is megfelel egy Enermax Liberty...
-
KAMELOT
titán
Portalanítást otthon is el tudod végezni. 8pin-es kábel meg 1-2 euro.
Nekem a tápom 2x 6pin. Egyik átalakító 2x 6pin to 8pin a másik meg molex to 8pin és így van bekötve a kártya addig ameddig nem lesz új tápom.(#28403) ricshard444: + számold az alaplapot 40-50W idleben. Loadban kitudja mennyi! Egy 500-as táp elég neki, de ajánlott a 600W FSP, CM, Seasonic ilyen 25-35K környékén GOLD minősítéssel és 5 év garancia minimum.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
VGYke
addikt
válasz KAMELOT #28370 üzenetére
Nem a beszerelés volt az elsődleges, hanem hivatalos szervíz cuccal a portalanítás, takarítás. No meg a tápom moduláris, az előző kártya 8+6 pines volt és nem volt meg a +1db 8pines táphoz való drótom, de szereztek hozzá.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Assetto Corsa Competizione
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest