- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
compifan12 #11794 üzenetére
írtam ilyet, hogy lecserélem ?
a mindennapos használatban majdnem mindegy milyen vga-m van, mert csak netezésre használom a gépet, keveset játszom. mindennapra a 7870-es van, ez a kép akkor készült, amikor 4db 7970-nel szerettem volna magyar rekord benchmark eredményeket készíteni, nem mindennapra kellettek. nekem a 7970 mindennapra nem jött be mert youtube közben is képes 65+c lenni és a ref hangos is, plusz feleslegesen sokat fogyaszt. a 7870 tökéletes !stranger28
ja régebbi operán nem tudtam kikapcsolni a hardveres gyorsítást aztán csak arra lettem figyelmes hogy hangosodik a vga miközben facebook chatelek. ránéztem. 68C volt ... úgy hogy a youtube videó már végig is ért. mondom johh
-
subaruwrc
félisten
válasz
SSJmeszes #11712 üzenetére
értsük már meg hogy a cf / sli nem jelent élből 2szeres fps számot. alapból sosem tud 100%-os közeli sem lenni a gyorsulás, arról nem beszélve hogy rengeteg egyéb körülménynek is létre kell jönnie mondjuk 40-50-60 esetleg 70%-os gyorsuláshoz képest. cpu-d gondolom azonos órajelű, felbontás, terhelés gondolom ugyanannyi. alapjáraton is erős kártyáról beszélünk, hova gyorsulna még ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
stranger28 #11384 üzenetére
-
-
subaruwrc
félisten
még mindig érdekelne kölcsibe 2 slotos 7970 a tuningosabb fajtából
péntekre kéne, valaki tud esetleg segíteni ? -
subaruwrc
félisten
senki nem akar pénzt keresni egy szívességgel ?
-
subaruwrc
félisten
bérbe vennék 7970 eseket ( ref előnyben )
jövő hét csüt péntekre kellene. akit érdekel írjon rám egy privit.
benchmarkolásra kell, nem lesz megbontva. -
subaruwrc
félisten
afterburner / monitoring részen ha bepipálod a dolgokat ki lehet iratni OSD-re.
( szép pink színnel jelenik meg bal felső sarokban )
ha rám hallgatsz inkább a CCC-t veszed ki az automatikus indításból és az AB-ben állítgatsz, akkor megvan a fesz / powertune / szélesebb órajel skála és nem is akad össze a CCC-velkovsol
nem egy rossz kérdés
625w elég centizős egy x79 rendszernek 7970cf-fel. megrántva rendesen megterhelve beszipkázzák konnektorból a 8-900w-ot, az meg azért egy 87+ os tápnak is igencsak a vége -
subaruwrc
félisten
vállalkozó szellemű, lehetőleg ref 7970 tulajokat keresnék
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
1975Pgabor #8251 üzenetére
Én azt hittem, hogy nagy a gáz, és hogy jóval lassúbb a kártya most a PCIEX3.0 hiánya miatt.
nem
ez is csak egy marketing bullshit, a gyakorlatban semmi hátrányod nincs belőle -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #8124 üzenetére
ez így nem fogja elvonni a figyelmet a 680 asról
a vevőket meg főleg nem
az amdnek szerintem kár rámenni erre a : kinek nagyobb a dákója témára, eddig is tudtuk, hogy a 680 as nem mindenhol jobb mint a 7970, azt a picit meg ki nem .... le a valós felhasználásban. de a 6 os széria nagyon össze van pakolva nvééknél, ezt egy ilyen sebtiben összedobott kártyával nem lehet letarolni.
megígértek valamit, és nem tartották be + még pénzt is kérnek érte
ez még mindig nem az xt2-es gpu, csak binned xt1 .AMD -1
-
subaruwrc
félisten
nem jól emlékszem, hogy 1100mhz és 1.02v-os gyári feszültségről volt szó ?
ennek fényében ez így tényleg gyér, bár szerintem az a példány csak egy szokásosan gyenge sajtó darab lesz, biztonsági feszeken. a retail darabok majdnem biztosan jobban fognak menni. itt is boost clock ? miéééért -
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444 #8087 üzenetére
nem valószínű hogy gond lesz
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #8052 üzenetére
a tápot kiszűrheti ha ráküld a rendszerre egy OCCT-t, cpu vga egybe
ha az alatt nincs gond, akkor valószínű nem a táp.
bár ez a: annak elégnek kell lennie, engem is megviccelt pár napja3dmark 11 is jó táp teszter, mert nagy áramokat vesz fel a rendszer, már a teszt betöltése közben is. 3db 7970-es elég szépen elbánt az 1kw-os gold minősítésű tápommal
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #7842 üzenetére
Azért a -5°C cb elég kiábrándító, sejtem milyen nagy reményekkel vágtatok neki a tesztnek, és utána milyen hangulatban voltatok.
az járt a fejemben, hogy : FEL-DA-RA-BO-LOM
79-83%-ig
amik nagyon szarul mentek gpuba azok voltak a magasabb ASIC-osak, szerintem szart nem ér igazából .. -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #7840 üzenetére
1960mhz bench stabil jó ?
Amúgy a core értékekre reagálva, valamelyik nap összeszámoltam, eddig 14-15db 7970 est teszteltem ki, abból majdnem a fele, 7db 1200mhz-re is képtelen volt stabilan ..
Én három kategóriába sorolom a kártyákat, mivel a tuningos szempontokat nézem elsősorban, vannak amik használhatatlanok, 1170-1180mhz maximum benchelhető gpu órajel, feszre nem skálázódnak, ugyanúgy pixeleznek alapfeszen mint 1.3v-on, vannak az érzékenyek, amelyikek csak bizonyos fesz tartományban érzik jól magukat, pl 1.22v 1220-1240mhz, felette instabilitás, és fagyogatás, látható pixel hibák nélkül, és vannak az igazán jók, amik 1300mhz körül futnak bench stabilan 1.3v-ig skálázódva. Egy ilyet ( 1280 / 1900 ) kipróbáltunk nitrogén alatt, na annak viszon -5°C on coldbugja volt szóval nem voltunk ki a vízből -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #7732 üzenetére
a zero core meg minek van ha érdemben nem lehet használni mert beboritja a gépet...
ez megint egyéni probléma. nekemis volt 7970 es a gépemben, hibátlan, és hibás is legalább 2-3, de speciel ezekkel a dolgokkal sose volt probléma. vagy én vagyok szerencsés, vagy ti nem.
szerintem ha rendeltetés szerűen vannak használva, és nem gyári hibásak, akkor ezeket nem kéne tapasztalni..
nekem spec a zero coreral utoljára akkor volt problémám amikor még januárban 4db 7970 est raktunk össze egy x58 rendszerben és az első driver ami volt hozzájuk csak ekkora támogatást bírt nyújtani, ami mondjuk a megjelenés után két héttel 4 way cf esetén egyáltalán nem lepett meg -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #7727 üzenetére
Csak tudnam abu miert mondja hogy minden jo, mikor egy. Halom szemet az egesz!
fogadjuk már el, hogy nem csak az a pár kártya létezik a világon amelyikről ti itt problémáztok,hanem mondjuk 3 millió másik, amivel nincsen probléma, mert rendeltetés szerűen vannak használva ...
új fejlesztés, komplikáltabb a tuning, és az órajel vezérlés ( ami ha nem lenne akkor azért lehetne sírni .. ) , ha ezt nem tudjátok megérteni, és eszerint használni a kártyákat, az nem a gyártó vagy a kártya hibája ... -
subaruwrc
félisten
persze, mert fikázni a legegyszerűbb, hogy így szar, úgy szar, de arra pl a 3dmarkolás is jó ( ami ugyebár sokak szerint haszontalan időpocsékolás ) hogyha nálam képhiba merülne fel tuningolt kártyával, elkezdenék azon gondolkozni, hogy vajon mi instabil, és nem rögtön az AMD anyját szídnám, hogy már megint csak ilyen szart volt képes előállítani ..
némelyik usernél úgytűnik inteligensebb a kártya is, lehet, hogy kezdődik a gépek lázadása ?*
* akkor egy páran csúnyán rá fognak b....ni
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #7534 üzenetére
ezt azért erős túlzás kijelenteni szerintem, hogy mindenkinél egytől egyig
nekem spec sosem volt ilyen szintű bajom radeon kártyákkal pedig a 2600xt-től elkezdve a 4850-70 - 5850 - 7970 esen keresztül minden volt már a gépben
akik alapból nem csípik a radeonokat, azokat súlytja
-
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444 #7528 üzenetére
ez már tényleg csak arra, hogy kinek nagyobb. de ez szó szerint sikerült, nem is értem minek akkora keret azoknak a ventiknek. meg ekkora + vrm. hát ez akciósan lesz 300k ilyen komplex pcb mellett ..
-
subaruwrc
félisten
válasz
kockaharcos #7516 üzenetére
lol
ez csak szerintem tök fölösleges?
a 690 es egy igényesen kivitelezett, nem vészesen sok helyet elfoglaló kártya lett, ez meg egy ormótlan nagy tégla 3db 8 pines tápcsati ?
úristen ..... -
subaruwrc
félisten
Igen, 1200MHz-en már rohadt hangos a VGA, én meg se tudtam mellette maradni, asszony ki akarta vágni az ablakon. Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges
ha felesleges tuningolni akkor a 7970 et miért 1200 on járattad?
alap gtx 680 még jó hogy halkabb mint egy túlhajtott 7970 .. -
subaruwrc
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7020 üzenetére
konkrét értéket nem fogok tudni neked mondani. vízzel gondolom full cover blokkok képében lesz hűtve a rendszer ami azt jelenti hogy a vrm-ek is rendesen fognak kapni nem csak olyan fél megoldást. az 1.3v / 1.7v is stabil maradhat évekig, minden hőfok függő. ki kell tesztelni hogy milyen karakterisztikájúak a kártyák, lehetőleg egyesével, azután többet tudnék mondani erről. ha nagyon most tippelnem kéne, kis szerencsével mindegyik kártyád legalább az előbb felsorolt 3 ból a 2. csoportba esik, szóval mondjuk 1200mhz 1.22v-tal beton lehet 3 éven keresztül is.
ZozzHUN
főleg a DC2 porszívó ?
a 7950 lehet, de hogy a 7970 nél a ref hangosabb mint a DC2 arra a nyakamat teszem ...
hát mindennapi használat, ez annyira szubjektív. neked az a mindennapi de ha én 24/7 be benchelem őket akkor elhiszed hogy végig 100 on megy a venti és nem auton.
általában 100 as ventivel futják csak ki magukat teljesen, és ahogy én néztem, elég érzékenyek a hőfokokra artifact szempontjából, ha 80 helyett 100 on megy a venti simán lehet hogy nincs is képhiba mert 2 fokkal hűvösebb a gpu ( vagy valamilyen másik alkatrész ) -
subaruwrc
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7017 üzenetére
igen referencia
amúgy nemhiszem én sem hogy a referencia pcb-k között van különbség, maximum abban hogy milyen gpu-t fog ki az ember. volt már egy pár a kezem alatt ( mondjuk 10 kari,ref nonref ) és van olyan ami 1200 at se nagyon megy, feszfüggetlenül, van ami jól megy 1220-40-60 at, de csak 1.25v alatt, felette fagy, és vannak amik 1250 et mennek simán, 1.3v os AB max feszen, 100as ventivel, éjjel nappal.
ZozzHUN
hát milyen ventivel nézted ?
ha nem 100%-on tesztelted a különféle kártyákat akkor elég érdekesen hangzik azt kimondani hogy a gigabyte jobb ..
-
subaruwrc
félisten
válasz
Varázslóó #6958 üzenetére
újabb értelmes és hasznos hsz tőled.
alacsonyabb felbontáson szoktunk ilyen burner programokat futtatni mert sokkal jobban fűt mint nagy felbontáson teleba..va szűrőkkel, vagy maximum csak ugyanannyira,de kevésbé sosem. alacsony felbontáson csillió fps-t kell számolnia a kártyának, szóval sokkal jobban dolgozik mintha csak 24-et kell neki .......a GPU-k meg egyébként 4 osztályba vannak sorolva ASIC quality szerint és 1.05v-tól 1.175v-ig terjed a vidjük 4 csoportban, köztes érték nincsne, általában el lehet térni lefelé nem is kevéssel.
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
ZozzHUN #6284 üzenetére
egyenlőre kisebb probléma akadt úgyhogy magasabb órajeles eredmény nincsen.
én még ilyen alacsony feszen nem láttam 1200 at
brutál kinézetű és felépítésű a kártya, csináltam public mappába képeket róla facebookon :
aki óhajtja elvileg itt meg tudja nézni : -
subaruwrc
félisten
7970 DC2 TOP - Asic 80,2%
1200 mhz core 1.14v
1900mhz ram 1.7v stable .. -
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444 #6155 üzenetére
főleg ha csak ápr 1-jei tréfa akkor mekkora szemétládák vagyunk
-
subaruwrc
félisten
válasz
SzlobiG #6118 üzenetére
megoldottam annyival a kérdést hogy downclockoltam 1,1v 800 gpu 1200 ramra a kártyát 34% fix ventivel, így most kussol is és csak 53c böngészővel együtt. szerintem ez még mindig indokolatlanul meleg, de fogjuk rá hogy a ház miatt van. majd lehet szétszedem és újrakenem bár úgy rémlik már egyszer megtettem csak azóta volt még 4 helyen ...
-
subaruwrc
félisten
válasz
Keksz03 #6114 üzenetére
na nálam így néz ki
ez idő alatt amikor így ugrált, az egeret nem mozdítottam meg, csak a böngészőben megy egy youtube videónemvágom mi alapján ugrál ide oda, de tény hogy idle túlzottan meleg főleg hogy 0% majd végig a gpu terhelés ..
ja és nem is auton volt a venti vezérlés hanem fix 40%-on ..
mod:
levettem autora a venti vezérlést, továbbra is 0% gpu usaget látok, 73c gpu hő mellett
hát ez marhajó .. -
subaruwrc
félisten
válasz
Keksz03 #6103 üzenetére
én csak annyit veszek észre, hogy idle 65c a gpu-m ...
a youtube videók használják a gpu-t nem?
bár gpu usage % de más miatt nem tudom elképzelni mitől ilyen meleg. egyedül annyi hogy most házban van, régebben meg szabad levegőn volt, de nyitott a ház oldala és ventillátor is kavar körülötte.Cyber
40% - 55c
szerintem az is sok, de így járatom mert szép lassan ropogósra sütni nem akarom -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #6034 üzenetére
sejtettem, azért bátorkodtam belevauzni -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #6030 üzenetére
1750*4=7000
-
subaruwrc
félisten
válasz
SzlobiG #6019 üzenetére
nem tudom mi lehet az oka, a neten azért lehet találni 1350+ os lightningokat is a gyári hűtésükkel, de nem értem hogy hogy kerülhetnek ilyen gyenge példányok is közéjük. maximum ezeket sem válogatják csak rászórják az adott gpu-t ami épp jön a szalagon és rábízzák az erős vrm-re meg a jó hűtésre a tuningpotenciált. de gondolhatod hogy 4 ref kártya után ami mind ment 1280-1300 körül, mekkora csalódás volt hogy full vgpu-aux feszen sem ment 1250 et
mod
igen, refekből nagyobb eséllyel lehet kifogni jó példányokat, a DC2-ről se hallottam sok jót.
igen BMW-jé 1335-ön stabil, ezenkívül még 04ahgy-nek meg jones965-nek is vannak 1300+ os példányaik. én idáig csak szarokat fogtam ki, az asus tesztpéldánya és a ligthning is gyengus volt, ezenkívül volt közöm még 4 másik refhez amit nem én binneltem ki, mindegyik 1280 / 1900 asSz.Miki
ez szerintem igencsak téves gondolat
általában bontatlan darabokat adnak tesztelésre is, arról ki mondja meg mit megy ? -
subaruwrc
félisten
válasz
Pietrosz #4151 üzenetére
nem is állította szerintem senki hogy istenadta tehetségek vagyunk, és abban egyetértünk hogy most valaki odaállna a másfél millás konfig elé ( egyébként az értéke nem feltétlen reprezentálja a komplexitását ) nitrot locsolgatni, abból sok jó nem fog kisülni.
rengeteg belefeccölt idő kell hozzá elsősorban, és tapasztalatot kell gyűjteni, hardverek és szoftverek terén, mert mindkettőből elengedhetetlen a jó, az erős eredményekhez. a pénz részéről annyit, hogy ez is egy hobbi, mint mondjuk az autó építés, vagy az extrém sportolás, egy komolyabb egyedi bringa is kerülhet több mint egy millióba, azokat az embereket mégse fikázza senki. igen a 3960X processzort nem kellett megvennünk mert az Intel Magyarország volt olyan nagyvonalú, hogy válaszoltak a megkeresésünkre és igaz hónapokba telt de végülis adtak processzort, emellett az Asus Magyarországgal is jó a csapat kapcsolata, ők adták az alaplapot és az egyik kártyát, de úgy gondolom, az elsőszámú hazai csapatnak ennyi segítség talán belefér -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #4142 üzenetére
ok
off vége részemről. -
subaruwrc
félisten
van tippem de tőle akarom hallani, mert kicsit nem értem ezt amikor privátban meg olyan jó barik vagyunk itt meg az első sorban fikáz.
szerintem nem én vagyok akinél ott a 7970 cf- és még semmit nem mutattam vele ...köszike
76 és 70%
ÁdiBá
hm, lehet, én azért megvárom hogy pontosan mire is célzott a kedves kolléga, aztán eloszlatok pár tévhitet. mert sajnos az extrém tuninggal kapcsolatban még mindig ez a hozzáállás, hogy böfff, ez mi ez ? mindenki meg tudja csinálni meg ha nekem lenne nitrom énis mecsinálnám ugyanezt, aztán amikor valaki oda kerül kiderül hogy nagyon nem így van
ha nem lenne másfél milla ez a cucc, biz isten odatenném egy pár ember elé, hogy na meg lehet mutatni ......
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #4133 üzenetére
az " így " alatt mit értesz ?
radi8tor1
-
subaruwrc
félisten
véletlenül nincs valakinek kölcsönbe ma délutánra 1 v 2 ref kártyája ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- VoLTE/VoWiFi
- Diablo IV
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest