- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házimozi belépő szinten
- BIOS frissítés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel találgatós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Acer notebook topic
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragahan88
újonc
válasz
Apollo_21 #37252 üzenetére
Nekem két hónapja van meg, boltból vettem, tehát új. A gyártás ideje, amennyire ki tudtam silabizálni a kártyán lévő feliratokból, 2012/11.
Húzva nem volt, se a kari, se a proci. Hűtéssel nincs gond szerintem, 75 fok fölé nem nagyon szokott menni akkor sem, ha huzamosabb ideig megy. Számos stressz teszt futott már, egyik közbe se csinálta még, de játék közben már többször is.
A driver a legújabb, Windows újratelepítés is volt. A bízni benne, hogy nem jön elő többet dolgon már túl vagyok, előbb-utóbb mindig előjön, akkor is, ha az utolsó már 1 hete volt (ez ma volt, mármint ma jött elő 1 hétnyi gondtalan játék után).
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #37155 üzenetére
Nem kell neki venni átmenetit, mert ott a HD4000 a prockóban,azzal vígan elvan amíg vissza jön a kari. Persze mindenki maga döntse el mit szeretne, mennyit hajlandó kockáztatni. Én tuti hogy nem szórakoznék egy 60Ks karival, főleg ha bőven van rá gari. Oda kell csapni az asztalra a boltban, fogyasztóvédelem azért van! Sajnos volt már hasonlóban részem, és ha nem engeded magad (hülyének nézetni),akkor igen is "segítenek".
-
Firkavadasz
tag
válasz
Apollo_21 #36399 üzenetére
Nem is erről van szó.
Milyen volt a BF3? Hanyadik patch után lett játszható(bb) ?
Úgy teszel, mintha a BF3 is megjelenéskor remek lett volna a BÉTÁhoz képest
Senkit nem érdekel, hogy BÉTA, itt az a baj, el van cseszve az egész.
BF3 azért nem volt ennyire rosszul megírva. nem hiszem a végleges ennyire jobb lenne. Ha igen, azt dobták volna nekünk, nem ezt a szutykotDe te csak álmodj, és várd a perfekt BF4-et
Komolyan az agyam eldobom az ilyenektől, mint te vagy
:
-
Xirtam
veterán
-
Peet91
aktív tag
válasz
Apollo_21 #34435 üzenetére
Ha a 2. vrm tényleg nincs bekötve, akkor az ugye figyelmen kívül hagyandó, viszont azért nem tartom valószínűnek hogy az aida felcserélné, mert a catalyst centerben is meg tudod nézni a gpu hőfokát, és ugyan annyit mutat mint az aida a gpu-nál. Szóval nincs felcserélve a két érték. De szerintem túltárgyaltuk.
Még egy kérdés. A tweak nem veszik össze a catalyst-al?
-
Peet91
aktív tag
válasz
Apollo_21 #34423 üzenetére
Igen, valami ilyesmire. Egyébiránt, remélem nem én vagyok buta, de ha az Overdrive nincs bepipálva, akkor ugye nem tudod manuálisan állítani a ventik fordulatszámát?
Ja igen, még egy dolog, mennyi az a hőmérséklet, ami főlé nem kéne engedni a vidkarit? Plusz az automata ventillátor szabályozás kérdésem még él.
Köszi
-
necrobin
tag
válasz
Apollo_21 #34392 üzenetére
Mindegy, már lebeszéltek engem a Tahiti-ről, pedig már örültem, hogy lesz olyanom.
Amúgy ha UCC-s alaplapod van, simán X4 20 lesz belőle, no para, csak a BIOS-ba kell eltöltened 20 másodpercet, és minden jó. Én 3.5-ig fogom felhúzni, 2 nap múlva megjön hozzá az új hűtő, feszültséget felesleges rajta húzni, nem kell az nekem, félek hogy szétmegy a lap.
-
b4u
csendes tag
válasz
Apollo_21 #33648 üzenetére
Az az érdekes hogy a Tchpowerupon az Asus összes 7xxx-s szériában nincs ilyen számú bios! XFX ben találtam 7770en ill. 7750en. leszedtem a .rom-ot a kariról megnyitottam belenéztem és ott AMD aláírás van -
(C) 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc. ATOMBIOSBK-AMD VER015.021.000.002.000000 C401PI.bin 776415 229249 - ASUS__Pitcairn_C401PI_QY\config.h
+ ez a 4 State van:
-State #1 GPU: 1100 MHz, Memória: 1250 MHz (Boot)
-State #2 GPU: 1000 MHz, Memória: 1200 MHz
-State #3 GPU: 1000 MHz, Memória: 1200 MHz (UVD)
-State #4 GPU: 300 MHz, Memória: 150 MHz- gondolom így már nem lehet gáz viszont a gpuz órajellel nemtudom mi lehet??!
-
Raidon
őstag
válasz
Apollo_21 #32845 üzenetére
Udvozlehelletem!
ASUS 7850 DCUII V2 alap 860 - 1200 10% os ventivel a 30 fok jonak szamit?
Valamint ami nekem uj az a teljesitmeny csuszka az mire jo?Valamint hosszabb tavon milyen ertekekkel celszeru huzni? Hogy ne befolyasoljam az uzemidot?
Az alap fesz az 1.138 Elvileg az elozo tulaj tesztelte 1075 ig ment a gpu de nem tudom milyen fesszel.
Koszonettel.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Apollo_21 #31756 üzenetére
[Moderálva]
(#31750) Algotis: Ahogy már mondták ugyan az mint amikor túlhúzod. Sosem lehet megmondani pontosan, hogy mi lesz ha túl húzzák a kártyát, vagy túlságosan alulfeszelik stb., mert ilyenkor a kártya hibázni fog, de a hibázás következménye a képkockásodástól az újraindulásig bármi lehet (persze csak ami a kártyát illeti, tehát pl. az adataid nem fognak azért elszállni vagy a windows-od tönkremenni mert rosszul állítottad be a kártyád). A lényeg, hogy már rengetegszer el lett mondva amennyiben a józan ész keretein belül tuningolsz nem lesz baj (értsd ezalatt azt pl. hogy nem sütöd meg a VRM-et). A kérdéseiddel amúgy ha még nem tűnt fel általában az a baj, hogy ezek olyan apró dolgok amikért vagy totál fölösleges aggódni vagy mindenkinek sokkal gyorsabb volna ha magadnak tesztelnéd le. Nem lehet annyira agyonkomplikálni ezt a tuningot, van egy feszültség csúszka, egy core meg egy memória (na jó, meg egy power target de azzal azon kívül, hogy +20%ra húzod semmit nem kell csinálni), egyszer megkeresed azokat a beállításokat ahogy neked megfelel a kártya és úgy használod. Ezt más nem tudja megtenni helyetted mivel egyrészről minden modellnek más és más a tuning kapacitása, másrészről pedig ez nem más dolga. Fölösleges túlbonyolítani ezt a témát.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Apollo_21 #30989 üzenetére
100 fokos GPU-nál lehet, de a VRM-nek 120-ig kellene tudnia működni.
Viszont ha jó a szellőzésed, nem szabadna egyiknek sem elérnie a 100 fokot.. de ha csak furmark alatt gond akkor nem kell vele foglalkozni
Esetleg feszültséget csökkenthetsz, ha tudsz, vagy picit visszább veheted ha húztad. Ha boostos, valószínűleg lehet rá tenni non-boost biost is. -
-
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Apollo_21 #29200 üzenetére
Hat mostanaban eleg faradt voltam munka utan, h ertelmesen fogalmazzak - mondjuk pihenten sem megy sokkal jobban
- de lassan osszeall a gep, es megirom, meg mérek.
Vegulis talaltam hoallo ketoldalu ragasztot, kenytelen vok azzal feltenni, mert csavarluk csak egy van sajnos a nyakon, ami ures. Bontani meg nem bontom. -
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #28890 üzenetére
Most wantedbe még egy 80k s procival is ingadozni fog az fps ed... nem a procid kevés ahhoz a játékhoz, hanem maga a játék vacak. EA fórumon megy is az oltás az EA nek, hogy kezdjenek vele valamit mert teljesen optimalizálatlan. Mivel a konzolokon max 30 ra limitálták az fps t így pc n ahol több is lehet az fps mint 30 össze vissza ugrál az fps. Írták, hogy a legújabb pecsbe egy cfg szerkesztésével le lehet lockolni 30 ra az fps t és úgy megy stabil 30 fps en. Ennyi a max amit ki lehet hozni belőle pc n.
-
do3om
addikt
-
PandaMonium
őstag
-
RMZ250
senior tag
válasz
Apollo_21 #28852 üzenetére
Külön-külön kellene megnézni előbb, hogy melyiknek mennyi a vége. Vram tuningja általában nem szokott sokat hozni a konyhára. A gpu-t nyaggasd előbb azzal lehet gyorsítani.
Nálam alapfeszen 1200/1400 tuti stabil. 1260/1500 hetekig jó volt aztán egyszer megakadt Bf3 alatt de sehol máshol. Szerintem 1200/1400-ről simán indulhatsz felfelé aztán majd látod mikor lesz kékhalál-képernyő illesztő nem válaszol-csíkozódás vagy valami. Csíkozódáskor amúgy a mem adja meg magát.
Na sok szerencsét -
kovsol
titán
válasz
Apollo_21 #28849 üzenetére
Ha túl sok feszültséget adnál neki az károsíthatja, de nem tudsz 1,3V fölé menni így ez a lehetőség akkor állhat csak fent ha meghibásodik hardveresen a kártya. Túlmelegedés miatt meg szintén nem fog megdögleni, mert magától leszabályoz ha túl melegnek ítéli már.
Esetleg amit okozhat az a sok fagyás miatt tacsravágod a windowst. Ha mondjuk tartósan túl meleg, vagy határon dolgoznak az alkatrészek akkor az élettartama csökkenhet a kártyának, de még mindig évekről van szó akkor is. -
EvilSymbol
csendes tag
válasz
Apollo_21 #26249 üzenetére
3 (három) legelső szériás 7870nel kerültem eddig kontaktba, kettőt ebből szanaszét rántva/húzva/tesztelve hetekig nyúztam. Egyikkel sem volt gondom. Se BS, se semmi más bs amit itt összehordanak néhányan.
Van egy széria az alap 7870ből amiből nagyobb arányban vannak hibás darabok, de aki leírja emiatt a gyártót...ne vicceljünk már. Azért mert PH!-n volt 20 embernek hibás? A PH!-s valószínűleg 200+ ilyen kártyából? Ami ha az összes legyátottat nézzük alig pár %? Azt nem is számítva, hogy szvsz messze a Sapphire kártyái fogynak a legjobban. Ez a (z egyik) legszélesebb körben ismert és elismertebb gyártó a piacon, már ATI-s időktől kezdve. Mégegyszer írom: Szvsz.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #26039 üzenetére
Jaja
és az a hülye képernyő illesztő összeomlott hiba is eltűnt(koppkopp azért lekopogom
. Lehet nem tetszett neki a nagy meleg
Jah és akiknek 40 meg 50 fokos a kártyája az milyen felbontáson meg beállításokkal játszik? mert 1024 ben nekem is 30 fok a kártya csak azért kérdezem
Csak vicc volt de mégis nem hiszem el h full hd ba egy 7870 55 fok mikor öcsém 7750 e ami nem egy nagy szám 1280x1024 be megy 45 fokon és nem éppen egy kaliberű a 7870 teljesítményével az a kártya...
-
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #25912 üzenetére
Fogalmam sincs full alapon van így jött a gyárból..semmihez nem piszkáltam...1150/1250 en megy a kártya alapon 1.219 a gpu fesz terhelés alatt a vrm fesz meg lövésem sincs hogy miaz
és am hiába pörög a venti 100% on nem hűl a kártya.... lehet hogy csak a hőmérő dióda vacakolna? mert ha autora van rakva a fan szabályozás akkor is ennyire megy fel a hőmérséklet meg ha 100% on pörög akkor is...mintha semmit nem érnék el azzal hogy pörög a venti.
Szerk.: Mindjárt lövök 1 képet hw infóból hogy játék alatt milyen értékek vannak mert én ehez hülye vagyok hogy mi jó meg mi nem jó.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Apollo_21 #22248 üzenetére
Nagyon egyszerű nálad cpu meg vga limit is van crysis 3-ban. Nekem 99%-on teker a vga mindig very highon smaa 1x vagy fxaa-t alkalmazva crysis 3-ban.
Egy kis érdekesség hogy mennyit számít a proci ebben a játékban: (Az én cpu-m közelít egy i7 2600k-t teljesítményben. ) -
Dealer95
őstag
válasz
Apollo_21 #22015 üzenetére
Már belinkeltem, egy szerintem elég jó beállítást, amivel nem fog lemenni 20FPS-re és még az FXAA-tól sem kell megszabadulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest