Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #16121 üzenetére
Egyetértek veled kolléga! Itt páran csodálkoznak a 70-80 fokos kártyákon a ház nagyon sokat számít. Valamint a hűtés kialakítása. A kábeleket ha el tudja az ember normálisan rendezni az akkor már nem fog okozni turbulenciát stb stb.
-
BRIKLY
veterán
válasz
kockaharcos #15546 üzenetére
Én már több százszor szedtem ki úgy a kártyáimat a gépből,hogy nem volt áramtalanítva...Kizárt,hogy az miatt halt meg a kártyája.
-
Garsza
veterán
válasz
kockaharcos #15546 üzenetére
Tudom hogy kellet volna. Ezekszerint ez a kártya már nem fog működni.
-
zserbox
őstag
válasz
kockaharcos #15454 üzenetére
hát vga tuti nem ha a 680 is csinálta.
sztem vagy kábel vagy alaplap dolog. -
Garsza
veterán
válasz
kockaharcos #15454 üzenetére
Helló nekem is van ilyen gondom de még nem jöttem rá az okára. Esetleg ha valamit megtudsz akkor jelzel nekem.
Az előző kérdésemre tud valaki valamit mondani?
-
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos #15362 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az a fesz több-e vagy kevesebb a BIOS értéknél, de első körben én azt nem változtatnám csak visszaállítanék mindent alapra. Elvileg úgy már nem kell jelentkeznie.
Sajna nálam nem jelent ez előnyt, mivel nem rajongok a tuningért - persze ugyanannyiért nem hátrány, de ezért nem fizetnék +1Ft-ot sem. Jobban örülnék, ha kevésbé lenne tuningos, de a gyári órajelekkel nem kajálna olyan sokat. -
szasanyi
félisten
válasz
kockaharcos #15318 üzenetére
Ha tuning van akkor valszeg azért, bár esetenként anélkül is előfordul ha jól tudom. Asszem nem megy zökkenőmentes az órajelváltás, és ez a jelenség ezért van - legalábbis Abu valami ilyesmit mondott, csak sokkal bővebben és sokkal több szakkifejezést használva.
Böngészőben a flash gyorsítás engedélyezett? Ha igen kapcsold ki és nézd meg úgyis az javíthat, mert az emeli meg böngészés közben a GPU órajelét. -
miresz
veterán
válasz
kockaharcos #15315 üzenetére
Főleg nem Bf3-ban.
Off-ot én is befejeztem.
-
miresz
veterán
válasz
kockaharcos #15315 üzenetére
Looser volt a srác. Miért alapon hajtja? Egy 8120 alapfeszen megy 4-4,2Ghz-t,és akkor már nem is annyi a gpu kihasználtság.
Én nem azt mondtam,hogy az FX játékban jobb,mint az Intel,hanem ár/érték arányban jobb,még mindig.
-
miresz
veterán
válasz
kockaharcos #15312 üzenetére
Simán jó játékra is.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #14899 üzenetére
cs 1.6 alatt nekem 0 % a gpu usage nekem se kapcsol fel. xd
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kockaharcos #14897 üzenetére
Nekem is normális terhelésnél nincs gond, csak ha túl erős a 7950 a játékhoz, akkor van csak baj. Szóval nem csak 78xx-ben van balhé sajnos.
-
Apollo_21
addikt
válasz
kockaharcos #14619 üzenetére
nálam fogta és lelötte a furmakot a gép emiatt ezért kérdezem...de mondom nyugalmi állapot 55%os (2200rpm) es ventiprofilnál 35fokos a kártya komolyabb használat során 55-65max sehol semmi hiba..csak a furmaknál ez a fura dolog...
-
plekk
tag
válasz
kockaharcos #14556 üzenetére
Jaja
Úgytűnik hogy én arra rendezkedtem be hogy jól befűtsek a kicsikének
FarCry 3 - tuningolt kártyával - 27 fokos szobában - alaposan kibélelt házzal 2 db ventillátorocska.
Így utólag nem is csoda hogy szaunázott az ASUS.
-
plekk
tag
válasz
kockaharcos #14552 üzenetére
Na megvan a megoldás eddig úgy nem próbáltam hogy csak az előlapját vegyem le a gépháznak, az oldallapot a helyén hagytam és láss csodát egyből 66-67 fokot mértem 15 perc FarCry 3 alatt ráadásul most mértem meg egy androidos progival teloval hogy 27 fok van a szobámban, nem hittem a szememnek bár tényleg meleg van de ebben az emeleti szobában szinte már megszoktuk hogy ilyen a temp.
De ami igazán lényeges az az ELŐLAPJA a házamnak.
Amikor levettem az eleje telistele van rácsokkal ami kivan tömve szivaccsal nemcsoda hogy szegény előlapi venti alig kapott levegőt.
Szerintem a rácsozás nem gázos de a szivacsokat kipaterolom belőle az hétszentség!
Meg tolok bele még 2 ventit és szerintem nálam is rendben lesznek a hőfokok.
Így szerencsére vak lárma volt a dolog.
Köszönöm a segitséget mindenkitől. -
ZozzHUN
addikt
válasz
kockaharcos #14480 üzenetére
Nem adom el, visszaadom hardverkernek, mert ők 11199-00-20G-t árultak, és én meg 11199-16-20G-ost kaptam, aminek kicsit gyengébb a hűtése és nincs VRAM(4/8)-VRM hűtés sem.
-
válasz
kockaharcos #14417 üzenetére
Hát most hogy jön ide hogy az én kártyám jobb mint a tied? mert sehol nem írtam olyat
én csak a kollégának írtam hogy azzal se megyünk sokra hogy látjuk egy adott kártyánál nem csak azt hogy hány % -on jár a venti hanem a hozzá tartozó fordulatszámot is, mert az asus DC2 v2 ventije ugye gyári venti vezérléssel nem nagyon megy fel 2000.RPM főlé ebben rejlik a halksága mert 2000 felett már kezdi hallatni magát, még egy másik(lehet ez 7870 Dual-X is) VGA 2000.RPM -en nem is hallani hogy megy a venti rajta.
Tehát nem csak a fordulatszám a lényeg mert ugye PL a házhűtő ventiknél is van ilyen példa egy 12.centis Noctua venti 1000.RPM nél még alig hallatszik még egy mezei 12.es venti 1000.RPM en tud baromi hangos lenni, VGA -ventiknél is van ilyen eltérés ezért van hogy egyik 2000 -nél még alig hallani míg a másik már igen csak hallani hogy megy Szóval nem értem most hogy jött ide a te vagy az én VGA -m De inkább ne firtassuk tovább.....
*********************************************************************************************
(#14411) Garsza nyugodtam VEDD MEG az AC TT Pro hűtőt LÉNYEGESEN jobb mint a gyári hűtésed igaz én 7850 en használtam és érdemes rákeresni a H.Sz -eimre van bennük rengeteg teszt kép ahol valós játékok alatti értékek vannak hozzáteszem nálam FIX 50.% járt a TT Pro ventije ahol gyakorlatilag SEMMI hangja és még így is lényegesen hűvösebb volt a kártya vele mint a gyári megoldással ami ugye hangosabb is volt -
and1ao
őstag
válasz
áhh látszanak itt az értéket akkor valamiért az előzőn nem tudom mi volt a szinekkel
Az a baj Darky@ hogy még mindig nem kaptunk tőled hasonló tesztet mint pl amit én és miresz kolléga abszolváltunk ha pótolnád akkor meglátnánk 3 különböző kártyát nagyából azonos feltételek között és szerintem ez lenne a legkorrekebb
-
kockaharcos
senior tag
válasz
nem tudtam szerkeszteni, az első képet rosszul linkeltem, az bizony az előzőből maradt, csak sok kép van egy helyen, aztán összekavarodtam picit, de a lényeg az lett volna,hogy kb 40 fokon volt a kártya
Még azt is elfelejtettem írni,hogy 50 fokot soha nem érné el a kártya, 1050mV-on alapórajelekkel, csak ez a teljesítmény nem elégséges számomra, így kihasználom az alapfeszes tuning adta lehetőségeket
-
Apollo_21
addikt
válasz
kockaharcos #14369 üzenetére
Na, végre egy teszt ami reális is
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kockaharcos #14329 üzenetére
Minden oké vele, én magam szedtem szét, pasztáztam újra és raktam össze. Teljesen alap bios, még csak tuningolva sincsen.
Mondjuk nekem is volt egy fura GTX460-om (Asus DirectCU) amivel akármit is csináltam mindig 85C körül volt terhelés közben.
-
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #14336 üzenetére
Oké értem, akkor normális dolog lehet csak én sokallom, Egy coller master elite knight 350 ház levett oldallal a kártya meg egy gigabyte 7870 oc gyári órajelen! Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #14329 üzenetére
Én próbáltam már az újra pasztázást és jobban meg is húztam a csavarokat de 1-2 fokot nyertem esetleg! Gpu stress alatt képes így is 70-75 fokra felmászni 15 perc után!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #14325 üzenetére
Így van a windforce 3 hűtés a legjobb az összes próbálkozás közül ez egyértelmű!
Én is szinte egyáltalán nem hallom a kártyát duruzsolni! A haf 912 plus ház sincs telepakolva ventikkel csak hátul egy 12 centis venti meg az előlapi ledes megy és kész! Az oldallap fel van rakva. -
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #14300 üzenetére
gyorsabb lett... fentebb írtam már, miben láttam változást. sokan kételkednek. de én ezt látom, szal... (Y)
kevesebbet eszik, tuningosabb. és persze új architektúra....
pont annyival gyorsabb, mint kéne... +40%..... amit a driverrel igértek. értem ez alatt a Bf3-at. nekem ott hozott. -
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #14159 üzenetére
nem kizárt
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #14157 üzenetére
előbb meglesem FX-szel... nálam soha nem a papírforma van
-
Hoorus
őstag
válasz
kockaharcos #14096 üzenetére
igen, én is úgy készülök, hogy tartják a 30 napot, de nem akartam szerencsétlenkedni, hogy visszaadják a hibás kártyát, mondván, hogy semmi baja... Csak mert sztem simán képesek rá..
-
Sabre
őstag
válasz
kockaharcos #13829 üzenetére
egy 64 fős gulf of oma az, ami megeszik mindent. Vagy az aftermath mapok sok player társaságában.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #13829 üzenetére
BF 3-ban nekem eddig a legtöbb vram fogyasztás 1900 mega volt teljesen maxon. Legtöbbet eddig a Payne 3-ban tapasztaltam, ott túllépte a 2 gigát. Persze ez a valóságban valamivel kevesebb lehet.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #13806 üzenetére
Ha hardveresen van letiltva a fesz emelés, akkor sajnos kitörölheti a másik biossal
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kockaharcos #13780 üzenetére
Dual fan azt hiszem. Taskaban van, majd otthon
7950 utan nem rossz valtas, mi?
-
Repsol600
addikt
válasz
kockaharcos #13780 üzenetére
Annak csak Sapphire dual fan a neve.
-
BRIKLY
veterán
válasz
kockaharcos #13733 üzenetére
Elpida?
-
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13682 üzenetére
jól van na
kikapcsolva is jön a 98-99% GPU, CPU felment 86%-ra, 88-100fps -
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13671 üzenetére
Na megnéztem 1200-as GPU-val
99% GPU, 80% CPU, ugyan azon beállítások mellett (fullHD, high, x4 msaa) 60-75 fps -
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13666 üzenetére
Már mint a felbontást 1200 körül?
csucsbicep: hála istennek, mert nem nagyon van pénz újabbra
-
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13664 üzenetére
de ha jól értem, akkor még tartalék is van benne?
ezek szerint a kis 750-es 4ghz elég a 7870-hez -
and1ao
őstag
válasz
kockaharcos #13609 üzenetére
Jogos elnézést
Tomix24.: szép és jó csak értelme nincs az összehasonlításodnak mivel nem egymás ellen teremtette őket a jó isten, így az összehasonlításod fras és nem mérvadó
-
the_mad
aktív tag
válasz
kockaharcos #13605 üzenetére
Én is erre gondoltam.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kockaharcos #13556 üzenetére
GTX680/7970-ről mi a francnak váltottál?
Mire nem volt az elég?
-
DeathAdder
veterán
válasz
kockaharcos #13336 üzenetére
"Tegnap reggel mielőtt kivettem a második kártyát 50-50%-on ment a CF, Ultrán minden a Far Cry3-ban, ezért is mondtam hogy változó. Pl ez játszhatatlan szint két elég erős kártyától."
Ezek szerint majdnem ugyanúgy, vagy talán jobban is megy egyetlen 7870-el?
előtte:
"Far Cry3 érdekes, ott változó volt nagyon a dolog, volt ahol 100 fps felett voltam végig, volt ahol csak 50-60 körül,és a mikrolagg, pedig HT-t kikapcsoltam."
Ezeket MSAA nélkül mérted?
Csak ez nem világos még, köszi
Fenébe lehet kipróbálom én is ezt a cf-t (ha nem jön össze egy csere), aztán lesz saját tapasztalatom és nem kell kérdezősködni mindig.
Max ha nem jön be eladom és kész -
seederking
őstag
válasz
Nekem sokkal drasztikusabbnak tünt amit írtál pár napja.Kb semmi pozitívum nem volt benne a cf-ről.Szóval szerintem érthető az érdeklődésem.Mivel nem tudtam hová tenni a mostani jóval pozitívabb beszámolód.
+ azért is kérdeztem rá mert láttam,érdeklődnek a cf után.Gondoltam jó ha bővebben beszámolsz róla a nagyérdeműnek.
De azért az túlzás,hogy ugyan ezeket írtad nekem.Pl Hitman, nekem annyit írtál,hogy az sem megy rendesen.most meg,hogy rezzenés nélkül fut.Ki értené ezt
De mind1 is,bőven leírtad most a tapasztalatokat és köszi érte.Szerintem sok embernek hasznára válik most/majd.
A bemásolásért sorry hogy ("intim") de szerintem nem azt írtam le,milyen az anyagi helyzeted (amit nem is tudok/nem is érint senkit)
+ azért is bátorkodtam belinkelni mivel úgy vélem ha leírsz valamit amit ugy is gondolsz és nem magán jellegü + sok kérdésre választ adhat akkor miért is ne.De sorry ha gond ez neked.
Összességében köszi az infót/felvilágosítást -
MZsoltee
veterán
válasz
"65-70%-on kellett menni a kártyákon a ventilátornak, és így is melegebb szobában a felső bizony 70 fokig is felkúszott 1175MHz alapfeszen"
Mondjuk annál lehet bőven feljebb engedni, akár 20 fokkal is.
-
seederking
őstag
válasz
kockaharcos #13302 üzenetére
Na akkor én most megkérdezném még 1x ezt a cf dolgot.Mert nekem pl mikor pm-be beszéltünk a cf-ről ezt irtad,idézem!
"fogyasztás, hang, új játékokkal nem birok játszani, vagy semmit nem ér +1 kártya
pl hiába a farcry3,eredeti meg minden,multiznék,egyszerűen szart se ér a második kártya, alig hoz fps-t, mikrolaggos, és 60-70%-on malmozik mind2
ezért én nem tartok két kártyát
hitman se megy normálisan"
Idézet vége.
Akkor most mi van?? -
nubreed
veterán
válasz
kockaharcos #13279 üzenetére
Köszi.
Az olcsóbbiknak aminek kissebb az órajele, az gondolom a referencia alapórajelen megy, a drágábbik pedig gyárilag tuningolt egy kicsit? Erről lenne szó?
-
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13309 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam, már mint, h alulfeszelem
DeathAdder: neked a 9600GT nem fogja vissza a 7850-t?
mert nekem az 5850 melett volt egy 9800GT, de még visszafogta... -
DeathAdder
veterán
válasz
kockaharcos #13307 üzenetére
Értem, köszi
Én nem éreztem eddig különbséget villanyszámlán egyik vga-nál sem, még a 480-nál sem, csak annyi hogy melegebb volt (ami tetszett
)
-
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13294 üzenetére
szerintem akkor is
főleg nekem, a ref 5850 után egy megváltás...
idle 33fok, terhelve 64fok (úgy h nincs valami jó szellőzésem) -
kovsol
titán
válasz
ki ne találd, hogy 5k val nőtt a villany számlád egy vga kártya miatt.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Értem, köszi azért mert én is gondolkodom CF-ben, de igazság szerint azt sem tudom mit akarok, csak az infókat szedem be
Tegyük fel a villanyszámla, hang, hőfok nem számít, akkor te mint volt tulaj ajánlanád a 78xx CF-t?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #13299 üzenetére
Kerdojel akart a vegen lenni, hogy minek mennek a ventik maxon.
-
DeathAdder
veterán
válasz
kockaharcos #13294 üzenetére
Szerinted sem okés a CF?
Mégegyszer vennél, ha mondjuk előröl kezdenéd?
FC3, Hitman hogy muzsikál vele? Fullon viszi? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #13296 üzenetére
De minek teker ilyenkor minden maxon? Valami nagyon melegszik a gepedben.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #13292 üzenetére
Gyenge a V2-es hutes? Ez az egyik legjobb a piacon.
egyebkent 73%-on mennyit porog? Gondolom ott mar hallod.
-
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13292 üzenetére
nekem tetszik ez a hűtő
Kösz -
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13288 üzenetére
Kösz
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #13288 üzenetére
Miért adod tovább a 7870CF-et?
-
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13283 üzenetére
1.3V-on terhelve milyen hőfokot produkál a kártya?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kockaharcos #13283 üzenetére
Köszönöm, srácok, játékban is gondolom, ugyanaz a mérce, kifagy vagy artifactolni kezd.
Far Cry 3-nál volt például, hogy elkezdtek csíkok megjelenni, lejjebb vettem a memória órajelből, azóta semmi gond. -
fenergie84
addikt
válasz
kockaharcos #13088 üzenetére
Úgy lesz
-
daveoff
veterán
válasz
kockaharcos #13016 üzenetére
most feltettem a 12.11 beta6 drivert ezzel stabil a gép, nem fagy semmi, de a FarCry3-at még mindig csak 1 karival tudom játszani. CF-be nagyon durván mikrolaggos
-
daveoff
veterán
válasz
kockaharcos #13013 üzenetére
1150/1400 alapfesz, úgy néz ki az egyik nem bírja alapfeszen az 1200-at.
neked milyen eredményt ad? -
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12955 üzenetére
jó bizony...nekem 1.260V-on megy 1260MHz-et stabilan.
-
Repsol600
addikt
válasz
kockaharcos #12949 üzenetére
Gpu Ok, még a VRM is, az nem kényes annyira a hőre.
-
korcsi
veterán
válasz
kockaharcos #12903 üzenetére
Inkább pufferel, amit egyszer betöltött de most nincs rá szükség, azt nem törli amíg van elég hely.
-
Tomix24
addikt
válasz
Butaság? Max a kérdésed..
-
kerekfej
őstag
válasz
Szerintem inkább az van, hogy ha több a memóriád akkor többet is pazarol, hogy a felhasználók elégedettebbek legyenek, hogy ki van használva amennyire lehet (csak a látszat).
DroiDMester A gyári hűtés a leglényegtelenebb része a dolognak. AC S1 Rev.2 már pihen. Akár 2db 12-14cm ventit rá lehet szerelni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kockaharcos #12832 üzenetére
Én is csak olyan beállítást használok ahol semmi esetre sem fagy ki. Ha már valahol kifagy az már nálam kuka, mert nem stabil.
Ilyen beállítás nekem alapfeszen az 1150/1450, ott atomstabil a V2-es Asus.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #12498 üzenetére
Az inkább a proci miatt volt. Tudna az a 4 kártya jóval többet is, csak ugye a BF3-nak semmilyen proci nem elég, főleg Gulfon az épületeknél...
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos #12536 üzenetére
Miért volt ilyen már? Nekem 0,975V viszi a 4Ghz -t, 1,06V a 4,3Ghz, 1,185V 4,5Ghz, 1,28V 4,8Ghz
-
Chapel
addikt
válasz
kockaharcos #12521 üzenetére
Egyszerűen nem láttam/hallottam még ebben a témakörben ezen szó alkalmazását, valahogy mindig más környezetben találkoztam vele, de persze megfelel.
Nem kötekedés volt, csak jót mosolyogtam rajta, tetszett!Petyyyyy: Nekem is az ugrott be, de az romlást, minőségvesztést jelent, a degradálódás pedig csökkenést. (gugli a barátom, biztosra mentem)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #12509 üzenetére
Nem fog degradálódni a cucc ilyen 50-70 fokon.
Meg 1.3v-on sem.
(#12512) Chapel :
Hidd el én is meglepődtem hogy egyik dmark sem akad a mostani gépemen. -
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12509 üzenetére
Igen ez a legcélszerűbb, de az alapfeszes tuningot vétek nem kihasználni, meg egyébként is veszélytelen a karira nézve, még hosszabb távon is....
-
keszegduda
őstag
válasz
kockaharcos #12506 üzenetére
Ááá, azt az órajelet meg sem kockáztatom, sok fesz kellene már oda szerintem. Így most alap feszültségen, nekem elegendő, ha nem tetszik neki gpu limitet adok neki, de csak ha kell. Sohasem feszelek semmit, úgy sem tud annyival többet hogy megérje, teljesen felesleges.
Asus-t néztem most talán kedvező az ára, V2-t. -
keszegduda
őstag
válasz
kockaharcos #12502 üzenetére
i7 860 jelenleg 3.4ghz-en teker. Gondolom elég lehet neki, mert cpu-t sem fogok cserélni.
Egyébként majdnem 7950 lett belőle, de jó áron asus/msi nem volt. -
keszegduda
őstag
válasz
kockaharcos #12498 üzenetére
Mintha az aprón láttam volna a hirdetésed, és rémlene hogy 1920ra is sokalltad a teljesítményét. Ennyire brutális lenne? Annak idején a gtx 460sli-n is kiakadtam milyen jól tekernek, de a vram betett.
A teszteknek pedig nem hiszek és pont hogy a 7870cf-ről készül kevés. -
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12470 üzenetére
Gondolom az új 12.11b11 segített rajta....
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #12398 üzenetére
1250-el szerintem megelégedtem volna. De ez még 1200-on is fagyott.
Sőt tegnap GTA 4-ben 1150-en is(#12399) Alpachino:
Ezentúl nem fogok cserélni, ha valami nem hoz alapórajelhez képest legalább +50%-ot. A 7950 nem hoz annyit.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #12396 üzenetére
Inkább túl kicsi
Mert nem lehetett tuningolni a kicsikét. Szinte semmilyen játékban nem vettem észre növekedést. Max a BF3-ban, de ott is kb olyan szintű volt, hogy 75 helyett 80FPS lett. Egy 7970 lenne kb normális előrelépés 7850-ről, de azt majd csak akkor, ha lejjeb megy kicsit a használt ára. Meg persze proci is kell előtte.
-
soultrapp
senior tag
válasz
kockaharcos #12381 üzenetére
akkor amit láttam az a sima twin frozr. 3.
akkor nyilván ez a jobb. -
kisza25
félisten
válasz
kockaharcos #12296 üzenetére
lol jó kis bench
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #12292 üzenetére
Korábban csináltam már tesztet a hitmannal. 1080p 8x msaa minimum fps 9. Droidmester is mért neki sokkal több a min fps igaz 7950-el meg több rendszermemóriával rendelkezik. Nem tudom hol esik le az fps nem emlékszem már.
Parancsolj droid mérése: [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #12287 üzenetére
Olyan pályán tapasztaltam a kb 5 10 fps-re bezuhanást a pálya elején pár másodpercig betöltés után ami a játékba be van építve benchmark pálya hitmanban a chinatown. Rengeteg karakter volt a képernyőn.
Crysis 2-ben ugyan ez a jelenség volt az egyik single pályán ahol nagy tér volt megjelenítve. 8 gb ram nem ártana lassan. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #12279 üzenetére
Vegyél vissza egy kicsit.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #12274 üzenetére
Nem írtam sehol, hogy kevés
Max azt, hogy extrém MSAA-val elfogyhat. De még úgy is üti a 7870 CF a 7970-et, az tuti.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
kockaharcos #12097 üzenetére
Erre bezzeg nem válaszol senki
........
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos #12052 üzenetére
Az nálam is bugos vólt CF-nél. Eszközkezelőben tíltsd le, a felesleges hangezközöket.
-
belinho
senior tag
válasz
kockaharcos #12007 üzenetére
Hol gyorsabb a 7850-en mint a sima gtx660?
Most fogok kártyát venni, de kb 5 új játékból 5-ben gyorsabb a gtx660-an mint a 7850, sőt majdnem eléri a 7870 szintet. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #12010 üzenetére
"Inkább két kategória van. Amelyik játék eleve CPU-s fizikát használ, annak olyan mindegy, hogy mire van állítva a GPU-s PhysX. Egyszerűen nincsen meg a funkció a programban, hogy kihasználja.
A GPU-s gyorsítást engedő játékok pedig két nagy részre oszthatók. A régiek régi runtime-ot használnak, ahol a CPU-s PhysX egy szálra és x87-re van korlátozva. Ilyenkor a GPU-s gyorsítás a mesterségesen korlátozott CPU-s feldolgozás miatt előny, már maga a runtime is automatikusan többszálúra rakja a CPU-s feldolgozást. Ez a rigid body miatt fontos, mert az csak CPU-n futhat a régi PhysX-en. Zömében innen van a PhysX előnye, hiszen egy szálra korlátozni a rigid body-t hatalmas hülyeség, és óriási korlátozás. Tehát a GPU-s gyorsítás előnye valójában mindig is a CPU-s kód többszálú feldolgozásának engedélyezéséből jött.
Az új programok új runtime-ot használnak, ahol a CPU-s PhysX mellett is automatikus a többszálú végrehajtás, és SSE2-re van optimalizálva a rendszer. Ilyenkor egy négymagos proci mellett előnyösebb a PhysX-et a GPU-s gyorsításról levenni, mert a processzor egyrészt hatékonyabban dolgozik, másrészt a GPU sem kapja meg a sebességbüntetés a PhysX miatt, vagyis teljes erejével a grafika számítására koncentrálhat. Persze ebben a Kepler is benne van. A Fermi hatékonyabban dolgozott ezekben a szituációkban. GF100/110 mellett elképzelhető, hogy a GPU-s gyorsítás előnyösebb még ma is.
Mondom azért, mert ma a Kepleren a GPU-s gyorsítás inkább lassítás. Ha a tesztelők vették volna a fáradtságot, és a driverben rákényszerítették volna a játékot a CPU-s feldolgozásra a GeForce-on is, akkor a GTX 680 64-65 fps-re képes lenne.
Maga az architektúra változott meg. A Kepler letért a compute útról, egyrészt rosszabb hatásfokkal dolgozik a PhysX effekteken (talán a legrosszabbul az eddigi architektúrák közül), mint a Fermi, másrészt nagyobb büntetéssel jár a context switch, mert a Kepler SMX modulja sokkal több CUDA mag között osztja meg a regiszterfájlt, mint a GF100/110-es Fermi SM modulja.
Ugyanezért kerüli a DirectCompute-ot az NV a Kepler mellett, mert ott is nagy bünti a context switch. Főleg a GCN-hez képest, amelyik architektúrát meg csípőből erre tervezték.
Valószínű, hogy a későbbi driverekben már az automata beállítás nem lesz egyenlő a GPU-s fizikával, mert gondolom az NVIDIA is látja, hogy négymagos proci mellett jobban jár a felhasználó a GPU-s gyorsítás kikapcsolásával. Legalábbis a Keplert használó réteg mindenképpen.
By:Abu85" -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Meg ugye most AMD-nél lassítottak a driverek kiadásával, nincs havonta, mint régen.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gtx 660-al 192 biten úgy oldották meg a 2 gb vramot hogy a vram sávszélesség teljes egészében 1,5 gb-ig használható ha a vram betelik akkor lecsökken a sávszélesség 48gb\s környékére.
"Két 64 bites csatornához két-két 2 gigabites, míg a maradék egy 64 bites csatornához négy 2 gigabites kapacitású chip tartozik. A rendszer tehát egyfajta flexibilis vezérléssel működik."
Kiterjesztett módban lecsökken a sávszélesség.Valóban nem sok minden szól a gtx 660 mellett. PL: A borderlands 2-ben a physx számításokat egy i5-ös procira is nyugodtan rá lehet bízni mind a 4 szál terhelve lesz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #11834 üzenetére
Hát ja épp ezért mindenhova kocsival fogok ezentúl berongyolni a való életben is bár megtehetném!
-
Williams
aktív tag
válasz
kockaharcos #11644 üzenetére
Természetesen nem a Furmark-al akarok játszani, csak tesztelgettem a kártya hűtést, illetve a felújított tápomra voltam kiváncsi, hogy vizsgázik teljes terhelésen.
Nem tudja valaki, hogy a "Black Screen" hibás kártyákat hogyan lehet egyszerűen kiszűrni. Szeretném mielőbb megtudni, hogy az enyém is ebből a hibás szériából származik-e... Persze nem úgy, hogy 24órát folyamatosan játszok rajta -
Chapel
addikt
válasz
kockaharcos #11644 üzenetére
Esetleg aida64 stressz teszt a gpura?
Furmarkot mindenhol "saját felelősségre" ajánlják, bár ugye kárt elvileg nem tud tenni, de hát láttunk mi már mindenfélét.
Nekem pl. egy alkalommal belecsapott a villám a házba (körfolyosós bérház, 3 emeletből a 2.-on vagyunk) és ugyan a gépem áramtalanítva volt, de a hálókábel bent maradt, így, megsütötte az alaplapi hálókártyámat...elszállhatott volna az egész lap, vagy még ennek sem kellett volna...örök rejtély marad. -
válasz
kockaharcos #11639 üzenetére
Ennyi meg egy bambi. Teljes mértékben egyetértek.
-
smisa
őstag
válasz
kockaharcos #11639 üzenetére
Végre valaki érti mit akartam nem úgy mint Pug mester
-
válasz
kockaharcos #11617 üzenetére
Milyen jelölés lenne már? Vér István kókány edition...
-
Prof
addikt
válasz
kockaharcos #11057 üzenetére
Azok játszanak 57 fps-el és nyugadtan alszanak, még úgy is hogy nincs kihajtva a VGA-juk, mert porráalázták azt a játékban, aki csak benchmarkol álandóan és nem tud játszani
-
Attix82
addikt
válasz
kockaharcos #11029 üzenetére
Ezek mozgatját a piacot
...itt tervezni 1 évre nem lehet. Persze aki kicsit maximalista. Elérik, hogy lecseréljék a VGAt az emberek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest