Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Hamarosan mind begombázunk?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- asus rog strix coil whine normális?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
- 

akela91 addikt Már annyiszor átnéztem ezeket a teszteket, de újra és újra meglepődök, hogy milyen jól sikerültek ezek a kártyák. Az meg külön vicces, hogy valahol a 7850 veri a 7950-et. És ilyenkor még eszembe jut, hogy nincs is rá kiforott driver + még lehet is húzni szépen, nem fog melegedni mint az őrült ilyen kevés fogyasztás mellett. gtx580 ehhez képest vicc kategória. 
- 

tajcsi őstag  Kb fél órát körmöltem, erre vmit beszart a rendszer uh előröl kezdem....most rövidebb leszek Kb fél órát körmöltem, erre vmit beszart a rendszer uh előröl kezdem....most rövidebb leszek Aliens vs. Predator 
 1920*1080 külömbség:1,9 fps Batman: Arkham city 
 1920*1080 külömbség: 12,8fps Battlefield 3 
 1920*1080 külömbség: 3,6fps Battleforge 
 1920*1080 külömbség: 8fps COD4 
 1920*1080 külömbség: 13,8fps Civilization 5 
 1920*1080 külömbség: 9,5fps Crysis 
 1920*1080 külömbség:1fps Crysis 2 
 1920*1080 külömbség: 19 fps  a 7870 javára a 7870 javáraDIRT3 
 1920*1080 külömbség: 13fps Dragon Age II 
 1920*1080 külömbség: 13,1fps Hard Reset 
 1920*1080 külömbség: 14,6fps Metro2033 
 1920*1080 külömbség: 3,5fps STALKER: COP 
 1920*1080 külömbség: 3fps Starcraft II 
 1920*1080 külömbség:5,8fps  a 7870 javára a 7870 javáraShogun 2 
 1920*1080 külömbség: 4,5fps  a 7870 javára a 7870 javáraSkyrim 
 1920*1080 külömbség: 2fps IDLE fogyasztás  külömbség : a 7870 idle-ben 20W-al fogyaszt kevesebbet mint a gtx 580 MAX fogyasztás  külömbség : a gtx 580 182W-al fogyaszt többet mint a 7870  A külömbség néha 1FPS ami se 1%, max 12-13% egy játékot kivéve, a Hard Resetet, ott kb 20% a külömbség, viszont nem számolom bele azt az egy esetet sem amikor a 7870 19FPS-el megeszi a gtx580-at.... Magasabb felbontásban van ahol kevesebb is a külömbség. ami a tuningot illeti, nem kell szénnéhúzni, hogy jobb legyen mint a GTX580, és még úgy is kevesebbet fog fogyasztani. Az ára már az MSI frózerhűtős modelljének is olcsóbb mint bármely gtx580 kártya ára, szóval kicsit nézz utána a dolgoknak mielőtt hülyeségeket írsz... 
- 

akela91 addikt válasz  DanielXXXV

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreVagy inkább a 7950 sikeredett túl gyengére  
- 

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreIgen, ezt írtam is lejjebb. 7970 megléte már fontos lehet, viszont ez már nem az az árkategória! Bár gondolom csökkenteni fogják az árat a 78xx megjelenésével valamelyest, de ez már a high-end kategóriát képviseli, míg a 7870 csak szimplán high(mid-high). 
- 

akela91 addikt Szerk gomb már nincs, de akkor nézzük az új árakkal: 
 Én még ha egy áron lenne a 7950 és a 7870, akkor is elgondolkodnék, hogy a 7870-et vegyem az EDDIGI tesztek alapján. Nem csak a nyers teljesítmény számít, ha jól bírja az OC-t (márpedig elvileg jól bírja), illetve sokkal kevesebbet fogyaszt, sokkal halkabb, akkor szerintem nincs miről beszélni.
- 

- 

akela91 addikt 
- 

Hát 100K-ért nem igen érdemes megvenni. Akkor már inkább 80K-ért használtan 580-as, vagy 120K-ért új 7950, vagy szintén 120K-ért használt 7970  
- 

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreAmit egy minimális OC-vel ki lehet küszöbölni...Nem beszélve arról, hogy a 7950 a legfeleslegesebb, legrosszabb ár/érték/teljesítmény arányú kártya lesz a piacon hétfőtől. 7850 OC meg ott van a 7870-en. Melegedni se fog annyira, ergo hangos se lesz annyira a kis tdp miatt. Best buy lesz. Csak jönne már ki... 
- 

gera021 aktív tag válasz  DanielXXXV

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreakkor egy kicsit javul driver téren és szinte ott is van, a 7950nek meg szerintem sok értelme igy nincs h ennyire megközeliti, de a késöbbi tesztek mindent meg fognak mutatni h valojában merre hány méter... 
- 

üzenetére DanielXXXV

üzenetéretalán egy pár driver javulás és még közelebb hozhatja magát... 
- 

ViiiiktorOC senior tag Elgondolkodtam én is a cserén elég erősen!  
- 

tajcsi őstag válasz  Stukker1987

üzenetére Stukker1987

üzenetéreMé lenne kva sok? Tőlem lehet alsó kategória is, veri majd a gtx 580-at vagy egálban lesz vele -/+ 5%-al, nem zabál annyit....mi a probléma? 102 ezerért már lehet venni twinfrózerosat is...szal a referencia hűtős még olcsóbb lesz... 
- 

Stukker1987 senior tag Sziasztok! A 7870-ek ára tényleg 350 euro környékére várható? 
 A picit kva sok nem?
 Nem a teljesítményt,hanem a kategóriát nézve,hiszen ez elvileg a felső-középkategória "csak"...
- 

BioNiCMaN addikt válasz  DanielXXXV

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreKöszi.  
- 

BioNiCMaN addikt A megjelenésük a hazai piacon mikorra várható?  Az 5850-em cserélném egy 7870-re. Az 5850-em cserélném egy 7870-re. 
- 

Ha minden jól megy akkor ez az új kártyám topicja, ha sikerül majd max 80K környékén akasztani egy 7870-es ref darabot ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) . /Mondjuk lényegében a teljes gépcsere most érik be, augusztus óta nincsen normális asztali masinám . /Mondjuk lényegében a teljes gépcsere most érik be, augusztus óta nincsen normális asztali masinám / /Szóval várósak az első tapasztalatok.  
- 

Innox tag Sziasztok! 
 Már én is vártam, hogy mikor is indul ez a topic. Én 7850-et szeretnék majd venni ha kijön. Eddig gtx 560 ti volt tervben, de ez 2 GB -os plusz 130W-os fogyasztással jön. Mindegyik gyártó így fogja kínálni a termékeket, vagy csak a referenciák rendelkeznek 2 GB memóriával. Apropó, milyen proci fogja ezeket a kártyákat kiszolgálni? Gondolom azért egy 4 magos i5 már alsó hangon szükséges lesz.
 Már csak az a kérdés, hogy mikor és milyen áron fognak bekerülni a kínálatba.
- 

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreolvasgattam olyan 10%-al veri el, asus meg gyárilag elég nagy tuningot nyomott a 7870re... 
- 

MarcZ senior tag Várjuk a fejleményeket. Valakinek tervbe van akármelyik kártya a kettő közül?  
- 

tajcsi őstag Köszönet az új topicért!  
- 

gera021 aktív tag várom nagyon a megjelenését, iet akarok venni 7870, erös kártya, de számomra a fogyasztása az ami nagyon tetszik... 
- 

odorgg addikt válasz  DanielXXXV

üzenetére DanielXXXV

üzenetéreIdeje vólt, csodálkoztam is hogy még senki nem lépte meg. Márcsak 1 jókis CF tesztre lennék kiváncsi  
- 

DanielXXXV nagyúr Gondoltam még nincs külön rendes topik nekik, így csinálok. 
- 

DanielXXXV nagyúr  A Radeon HD 7800-as széria a GCN architektúrájú Pitcairn cGPU-ra épül, amely 212 mm²-es mérettel rendelkezik, 28nm-es gyártási technológiával készül(TSMC) és emellett ~2,8 milliárd tranzisztort tartalmaz.  A Radeon HD 7870 20 aktív CU-val rendelkezik, így 1280 db shader részelemhez 80 Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna tartozik. Az 1GHz-es magórajelnek köszönhetően megkapta a GHz Edition jelölést hasonlóan a 7770-hez. A modell 2,56 TFLOPS-os számítási teljesítményre képes. 
 A Radeon HD 7850 esetén már csak 16 aktív CU-val számolhatunk, ez 1024 db shader részelemet és 64 textúrázó csatornát eredményez. A magórajele 860MHz-re csökken és számítási teljesítménye is 1,76 TFLOPS-ra minimalizálódik. Mindkét termék összesen 2GB méretű memóriával rendelkezik, amelyek GDDR5-ös szabványra épülnek és effektív 4800MHz-es órajelen dolgoznak. A 256bites memóriavezérlőnek köszönhetően 153,6GB/s-os memória sávszélességgel rendelkeznek.
 Fogyasztás tekintetében gyári órajelek esetén a 7850 130W-os, a 7870 pedig 170W-os limittel rendelkezik, emiatt előbbinek elég egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó, míg utóbbinak már ebből kettő szükséges.
 Szolgáltatások tekintetében a Radeon HD 7800-as sorozat ugyanazt nyújtja, mint a Radeon HD 7700/7900 széria. AMD Radeon™ HD 7850  AMD Radeon™ HD 7870  Tesztek és elemzések: GCN architektúra - PH! 
 A játékosok keménymagját célozza a Radeon HD 7850 és 7870
 techpowerup
 anadtech
 guru3d
 hexus
 hardwaresecrets
 techspotGyártók megoldásai: Bemutatkoztak a Radeon HD 7850 és 7870 VGA-k *** Az Sapphire nevű gyártó, 7870-es szériájának elismert, lehetséges hibája, BS, vagy Black Screen néven ismert. A hiba kisebb mértékben más gyártó termékeivel is előfordulhat, és a 7850-es szériát is érinti, de ezen gyártó, ezen termékénél a leggyakoribb. *** [ Módosította: radi8tor ] 
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- EAFC 26
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070 Ti AMP Extreme Holo
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kb fél órát körmöltem, erre vmit beszart a rendszer uh előröl kezdem....most rövidebb leszek
 Kb fél órát körmöltem, erre vmit beszart a rendszer uh előröl kezdem....most rövidebb leszek 
 a 7870 javára
 a 7870 javára 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az 5850-em cserélném egy 7870-re.
 Az 5850-em cserélném egy 7870-re. 
 kapar
 kapar 
 /
/