Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
Atomgeszi #8387 üzenetére
Nem biztos, hogy készpénznek kell azt a táblázatot venni.
Érdekes, hogy miért több a fogyasztása mint az 5850-nek mikor nem megy benne annyi cucc.
A másik gyorsan amit tudok a Pixel Fillrate ami a memóriával van kapcsolatban. Ahogy emeled az órajelét emelkedik a számítási sebessége is. Ez miért fele mikor ugyan azok a memória adatai.
Majd meglátjuk ha kint lesz és a nagyobb oldalak is hírt adnak az adatairól. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8377 üzenetére
Jólvan na MHZ akart lenni(nem vagyok hülye), csak elkapkodtam!(miért nem örülnél neki ha 800ghz-en memnne én igen!
)
Szerintem meg kb annyira lesz lemaradva az 5850-től mint az 50 a 70-től(pont a magas gpu órajel miatt: 800mhz), az ATI oké, hogy azt szeretné, hogy az 5850-et vigyék jobban mert azt drágábban tudja adni, csakhogy az 5830-ba kerülő gpu-k nagyrésze gondolom nem felel meg az 5850-es karik specifikációinak(pl: hibátlan 1440sp) és ebben az esetben örül az Ati, hogy ezeket a még selejtesebb gpukat is ki tudja szórni a jónépnek.
-
-
omikron23
senior tag
válasz
Atomgeszi #8374 üzenetére
...viszont jár hozzá (egyenlőre csak a HIS-hez) egy Call of Duty: Modern Warfere 2 teljes verzió... Bár csak a játék miatt nem venném meg....
CrossFire-hez már jobb választás lenne......és jön a várva-várt....
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8311 üzenetére
Annyiért jó és a márkák között nincsen "ami referencia" különbség, de van is nekik raktáron?
Hát a hírek szerint nem nagy ár különbség lesz, de ez sejthető volt, mert 40k-ért ott van a 5770 és 62k körül ott van a 5850, elvileg az 50k lenne az ideális, de úgy tűnik hogy drágább lesz és ez érthető is mert az 5830-as kari a paraméterei alapján bőven jobb lesz mint az 5770 és nagyon közel lesz az 5850-hez, úgyhogy szerintem ha most megveszed az 5850-et akkor nem veszítesz semmit. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8309 üzenetére
Hát igen a ram árak(főleg ddr2) eléggé megugrottak, de nyugi ha sokat vagy a PH-n akkor elcsíphetsz egy-két olyan hirdetést ahol elég olcsón adják majd.
A tuningal meg vigyáz sok mindent figyelembe kell venni, de majd belejössz, nyugottan olvasgas teszteket amiket itt a PH-n írtak azokból sokat tanulhatsz, ha meg valami még mindig nem tiszta akkor sok segítőkész emberhez fordulhatsz itt a PH-n. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8307 üzenetére
Hát én egy 5850-es kari mellé minimum egy 400-420w-os tápot vennék, de volt teszt a 350-es hipro tápról és aszerint is el viszi majd a rendszeredet, de ezt ne vedd kézpénznek.
Nem fontos elérni pont a 3,5ghz-et azért nem fog rosszul menni 3,2-3,4ghz között sem, amúgy konyítasz valamit a tuninghoz?
A ramod bírni fogja csak oszd vissza rendesen, hogy mindig a referencia órajelhez (1066) közeli értéket kapjál.(amúgy még 2gb nem ártana még mellé) -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8305 üzenetére
De jól mondod minnél kissebb a felbontás annál erősebb proci kell ahoz, hogy a vga is ki legyen rendesen használva!
A te esetedben nagy a felbontás, de egy ilyen karihoz egy X2 240-et nemárt azért olyan 3,4-3,5ghz-re tolni.
A 4 magos prociknak eddig lehet nem volt sok értelme, de mostmár eljött az idő, hogy elég sok minden használja a 4 magot és mostmár az árak is elég kedvezőek. -
Gerisz
addikt
válasz
Atomgeszi #8302 üzenetére
Attól függ milyen felbontáson, még a 4 magnak 1-2 játékon kívül a többi nem veszi hasznát, de az órajel emelése is fölösleges nagy felbontáson. Nekem 3360-ra van állítva a ramok miatt. Ha felkenem 3800-ra nem nyerek vele észrevehetően. Inkább mérési hibahatáron belül.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Atomgeszi #8302 üzenetére
Hát ha jól meghúzod a procidat 3,4-3,6ghz-ig akkor akár az is jó lehet, de egy Athlon2 x3/x4(persze az is tuningolva) vagy egy Phenom2 x3/x4 már jobb lenne vagy akár egy x2 is főleg ha 4 magosítható persze ebben az estben sem ártana egy kis tuning, vagy esetleg ez [link]
Intel fronton E8xxx proci (3,6-4ghz-en már jól meghajtja) vagy Quad Q6600(3,4-3,6ghz-en) Q9xxx/Q8xxx(3,4-3-6ghz-en)
De ügye vannak még az i3,i5,i7 procik de ezek közül ami elég olcsónak mondható az a i3 amin még érdemes elgondolkodni és van is róla egy kis teszt [link]
Ha valamiben segíthetek még akkor szólj nyugodtan!
-
Zoli-206
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Plazma TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Hosszabb bemutatót kapott a The Blood of Dawnwalker
- Autós topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest