- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TV antenna és jelerősítés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Gaboman #27440 üzenetére
Erről ne kezdj el kötekedni, én is látom a különbséget. Sőt mondok durvábbat... azt is megérzem ha 60-70 után beesik 60alá (szóval 50valahány FPS lesz)
Tapasztalat
veletek van csak a gond
Veled van gond öreg...
Attól hogy szar a szemed, ne kezdj el másokat oltani emiatt.
-
janos666
nagyúr
válasz
Gaboman #27440 üzenetére
Régen CRT-kkel, ma PDP-kkel!
Emlékszem régen a CRT-s korszakban is keményen kellett nekem az fps, szerettem ha minél több. (Akkor nem volt ennyire lefixálva a 60Hz, sőt, általában magasabban, akár 120Hz-en járattuk a CRT-ket, amit ki is tudtak rajzolni, ha kaptak annyit...)
Aztán mikor a CRT-k kiégtek, akkor évekig PVA és IPS LCD-kkel toltam. Azokkal a beépített motion blur miatt nekem is bőven jó volt ha 30 és 60 közt ugrált (mondjuk Counter-Strike-hoz azért kellett a stabil 60, de úgy általában simán játszogazni bőven jó volt a fluktuáló de átlag 45).
De egy éve már plazmaTV-t használok PC monitornak, és ezen rögtön látom mikor a V-sync visszapakol 60-ról a következő lépcsőre (attól függően hogy bufferel ; ha nincs V-sync, akkor pedig iszonyat égető a sreen tiering, mint régen CRT-nél). Azonnal érezni, hogy máris másképp követi a kamera az egér mozgását, mint ha valaki megsimítaná a forgó bakelit lemezt, és ha gyors a mozgás, akkor elkezdenek duplázódni a mozgó élek a szememben.
Mióta PDP-n játszom, azóta úgy állítom be a játékokat, hogy az esetek 90%-ban meglegyen a stabil 60fps. Sőt, ha a végtelenül lusta TV gyártók szánnának rá egy kis keretet, hogy etethessem többel, mint 1080p60, akkor szerintem ezeken a mai PDP-ken még 60 és 100fps közt is lehetne látni némi különbséget bizonyos szituációkban.
(Manapság nem is olyan ritka hogy valaki azért viszi vissza az új plazmáját a boltba, mert nem is tudja, hogy az a játék hibája, de idegesítőek rajta a 30fps-re fixált konzol játékokat.)
(A játékmotorok blur effektjeit élből kilövöm. Az LCD-n úgy is ott a blur, a PDP-ben pedig az éles mozgókép a poén, ami sokkal jobb játékélményt ad, mint a csóvázás.)
-
válasz
Gaboman #27442 üzenetére
Pedig hidd el nagyon is van különbség 40 vs 60 FPS között én is nagyon észre veszem
Nekem még az 50 se látszik szép folyamatosnak, 60 nál kezd élvezhető lenni és 90-100 körül már tényleg szép folyamatos!
Ezek szerint csak velünk van gond akik észreveszik 100.emberből 3-4 en!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #26962 üzenetére
Pedig az tök rendben van.
Én mindig abból indulok ki, ami éppen nálam van. De alapon is veri, még ha csak 3-4FPS-el is. Ami igaz annyira nem sok, de a semminél több. Árakon ez annyira nem látszik, mert nagyjából egy kategóriában vannak. 6870 előnye, hogy kevesebbet fogyaszt, 5870 pedig kis tuning-al még erősebb lehet egy kicsivel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #26953 üzenetére
Nekem most 24/7 -ben 1060/1320 at tud. Az ugye +210MHz. Így az alapórajeles 50MHz hátrányból van 50MHz előny. Az azért számít. Szerintem egy tesztet ez is megér.
Még annyi időm van.
Addig volt AVP alatt 1FPS a 6870 javára, CoP -ban elég sok, ha a minimum FPS -t nézzük.(sorban 13 FPS, 7 FPS, 11FPS, 2FPS ) Azért ez elég jelentős és átlag FPS terén is 3-4 FPS a különbség az 5870 havára. Warhead alatt minimum FPS +4, átlag FPS +3 az 5870 javára. Itt is a minimum ami gázos.
Ezek azért jelentős különbségek. -
dangerzone
addikt
-
-
-
-
válasz
Gaboman #25939 üzenetére
Miközben.... [link], és ez egy elég régi teszt, azóta driverek miatt simán +10% a 6870-eknek, és +5% az 5970-nek.
Az 5970 nem rossz kártya, de olyan szinten túl van értékelve manapság.... Arcpiritó áron lehet csak hozzájutni, és közel sem ér annyit.De bevallom, nekem is csak a szám nagy, én is szívesen elfogadnék egy olyat
Sőt kb így érezném magam, ha lenne egy a gépemben: [link]
(bár az 1GB VRAM miatt ez soha nem fog bekövetkezni, hogy én pénzt adjak érte...)
-
-
Dealer95
őstag
válasz
Gaboman #25537 üzenetére
Itt vannak:
1680x1050@800/1000
1680x1050@975/1150Nekem TriXX ventiprofillal játék közben max 62fok
-
válasz
Gaboman #25484 üzenetére
Kamuuuu
Nekem is volt mindkettő, az 5870 SZÉNNÉ alázza a 6870et... Szerinted miért olcsóbb?
Gaboman: ezt csak lájkolni tudom...
Szerinted ha bench alatt valami erősebb, akkor az valószínűleg gyengébb a játékban. Epic. Az hogy te mit érzel és hogy mit mutatnak a számok az két különböző dolog....
-
válasz
Gaboman #25488 üzenetére
Van kimondott AVP Benchmark itt tudod leszedni
És kell hozzá egy AVP Tool progi (hogy ne CMD ből kelljen konfigurálni)
ezzel érdemes tesztelni mivel ez nem olyan hogy megyek a játékba és megállok egy adott helyen majd megnézem ott mennyi az FPS -em! azért se jó amit te mondasz mert elég ha kicsit máshová nézel máris nem annyi az FPS eza teszt progi meg mindég ugyan azt teszteli!
ha megvagy jöhet a képernyő kép az eredményről, ha belinkelted én majd utána mutatom az enyémet!
-
-
válasz
Gaboman #25484 üzenetére
kíváncsivá tettél
akkor légyszi tesztelj te is egy F1-2011.et! Ultra beállításon 8X MSAA -val 1920x1080 on meg egyet úgy hogy leveszed 4X MSAA ra és a shadows -t leveszed high ra (a többi maradjon utrán) És linkeld be a teszt képeket ne csak be írd hogy ennyi meg annyi!
és lehetőleg menjen OSD -n az afterburner hogy lássuk hogy alapon jár a VGA!
-
X Factor
addikt
válasz
Gaboman #25482 üzenetére
Elég egy cf skálázodást megnézni.
Az 5870 azért még a mai napig az egyik legerősebb kari, szvsz jobb teljesítménymutatókkal a 6870-hez képest, de az egyre újabb dx11-es játékokban azért előbbi, igencsak dolgozza le a hátrányát, ami azért érdekes, mert a 6950 meg nem kezd elhúzni.
CF-re visszatérvem, brutális mit művel 2db 6870 1920*1080ba, itt még ált nem találkoztam olyannal h. kevés lenne az 1 giga vram, de irdatlanul begyorsulnak, holott 2db 5870-be nincs ekkora potenciál, hiába erősebbek külön külön.
-
-
válasz
Gaboman #25187 üzenetére
Megy szépen ~100 FPS körül minden MAX on 1920x1080 , de a CFX nem megy csak trükközéssel!
Beállítások mert van belőle pár rejtett is!
és a képek
###########################################################
#25095 finest : itt is 30.% a CFX ugye? számolj picit és meglátod! És ez egy olyan játék hogy hivatalosan nem is megy még a CFX benne!
-
-
-
-
válasz
Gaboman #23853 üzenetére
Nemolyan drága de amúgy ha azt az ac Xtreme hűtőt veszed pont ilyet adnak hozzá!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpársportok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TV antenna és jelerősítés
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest