- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
ATT-vel megpróbálhatnál neki egy kis feszt adni 2d-ben, vagy a memória órajelet megemelni ha használod az ATT-t. Valamelyik 5xxx topicban valakinél bevált, hasonló volt nekem is a 4830-on mikor tuningoltam, a ram visszaváltásnál nem bírta a 250-et /kockázott/, 300-on semmi gondja nem volt.
-
Gerisz
addikt
Nekem is megvolt az első. Függőleges csíkok szürke képernyőn. Pedig minden alapon van.
Hmmm.... -
Gerisz
addikt
válasz
szabogabor10 #5993 üzenetére
sok szerencsét hozzá, de nem fogsz kapni annyiért. Úgy hirdetik már régen és mikor kérdeztem 70 volt ott is. ne legyen igazam.
A mellékelt játékot a steamen aktiválod és letöltöd.
A kártya referencia az összes, nem fontos ezekből a szempontokból a "matrica" -
Robi BALBOA
őstag
válasz
BullKoxa #5971 üzenetére
Na megy a gém, Köszi a segítséget!
Letöröltem minden steamos cuccot utánna újra raktam felmásoltam a backup által létrehozott 2dvd anyagát a gépre és ment a telepítés (eddig nem ment valamiért) és már megy is a gém, mondjuk maga a játék menete (versenyek) elég furcsa, átvittem egy pályát első lettem, mondom megyek a következő pályára és azt veszem észre, hogy megint ugyan az a pálya
, hányszor kell egy pályát átvinni?!
-
Közben találtam egy olcsóbb Sapphire kártyát: [link]
Sapphire HD 5850-tulajoktól kérdezem, hogy meg vannak vele elégedve? Nem túl hangos? Nem melegszik nagyon?
Ezt a Dirt 2 kupont hogyan lehet beváltani? -
omikron23
senior tag
válasz
szabogabor10 #5986 üzenetére
Szerintem az árakat az Nvidia fogja leginkább befolyásolni az új kártyáival (persze ha addig kijönnek
).
Ma olvastam, hogy megoldódott a TSMC probléma, úgyhogy lesz sok-sok ATI kártya karácsonyra. Namost; mindenki bevásárol Radeon-ból, majd ha lesz Nvidia akkor mindenki el akarja adni, tehát biztos, hogy sokkal olcsóbb lesz. -
Haart
addikt
válasz
Sztem ha kijön az nvidia válasza nemkicsit fog esni, főleg ha azok jobbak is lesznek. Pillanatok alatt a felére fog esni az ára.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Szerintem kb 5k val fog lejjebb meni, és inkább i5 öt vegy.
-
Sziasztok!
Szerintetek mennyivel fog lejjebb menni az ára egy Gigabyte HD5850-nek fél év múlva? És szerintetek egy Intel Core 2 Quad Q8400 3 Ghz-re húzva valamennyire ki tudja hajtani vagy inkább vegyek hozzá egy Core i5/i7-et?
Előre is köszi a válaszokat! -
Black Dragon
addikt
Hali mindneki.
NAh egy Asus EAH5870 1gb tulaj lettem.
Márcsak annyi lenne a kérdésem hogy én Riva Tunerrel szeretném szabályozni a hűtését, de az Istenért nemakarja azt csinálni amit én akarok, mindig valami más hülyeséget ir ki.
Valaki ha használ Rivát akkor irja le neki milyen van és milyen módon állította be.
Köszi.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Cseneles #5977 üzenetére
Halkabb a ventije mint a 4890-esnek szerintem, én Furmark alatt néztem, akkor az alap 21%-ról felment 30%-ra 73 foknál..(nyitva volt a ház) Szóval így nem vészesek a hőfokok tuningnál persze elszállhat. Furmark izzasztja elég rendesen, futtasd ablakban és nézd a venti sebességet a Catalystban... Ja, és nálam egy venti fújja a kari hátulját is...
-
Cseneles
őstag
HI ALL!
Tegnap vettem 1 Sapphire 5850-et.... nektek is 80C játék alatt? nemhallottam még a ventit sem felpörögni?ez lehetséges?
-
hlac69
csendes tag
Nekem is ugyan ez a problémám egy 5870-el, max 85Hz egy crt iiyama monitorral.Alapból 120Hz-t tud, de nem engedi feltenni a monitor driverét. Op. rendszer: Win 7 64 bit.
Jó lenne ha valaki tudna mondani valamit erről. -
Insolent
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek!
Egy pici probléma elé nézek tegnap óta,, tegnap megvettem a fini kis Sapphire 5850 es vga-am, és drájverek telepítése után 1 egetverő problémám van nem tudom feljebbvenni a képfrissitést 85Hz-nél minden más jó csak ez nem. 9.12es full drijver van fent.. elötte 9.11es volt csak akkor még nem ezzel a vga-val hanem egy MSI Cyclone 4890-essel.
A monitorom Sony GDM-F520, moncsi tuti jó, mert még 1600x1200 ban is 100Hz et tud.Van valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Robi BALBOA #5969 üzenetére
10.5 Gb !
-
BullKoxa
őstag
válasz
Robi BALBOA #5969 üzenetére
Nálam jó volt!Most leuinstalláltam és teszem megint fel a lemezest.Jó volt! ja és ha jól néztem csak 7 GB helyet foglal de ez nem bizti!Ja és a Win7 nálam problémát észlel mikor telepíteni kezded de nyomj a mégse-re és csinálja a Steam.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
DerStauner #5959 üzenetére
bőven elég, nekem is olyan konfigom van.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Robi BALBOA #5956 üzenetére
Na megvan hogy kell csinálni!amit csináltál 2 Dvd-t azt másold be egy mappába,és akkor telepítsd az ikonról Steam backup.exe(a Steamba legyél belépve).
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Sennalacy #5963 üzenetére
Bocs, a link esélytelen volt!
FPS: 32.9
Scores:829Hardware
Binary: Windows 32bit Visual C++ 1500 Release Oct 22 2009
Operating system: Windows 7 (build 7600) 64bit
CPU model:Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
CPU flags: 3600MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 HTT
GPU model:ATI Radeon HD 5800 Series 8.682.2.0 1024MbSettings
Render:direct3d11
Mode:1920x1080 fullscreen
Shaders:high
Textures:high
Filter:trilinear
Anisotropy:4x
Occlusion: enabled
Refraction:enabled
Volumetric:enabled -
-
Sennalacy
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ma hoztam haza igaz kissé viseltes dobozban az utánpótlást. Sapphire 4890-et váltott egy MSI R5850 OC edition (3D alapórajelek 765/1125). Tudom nem helyes gyakorlat, de kísérlet képpen fennhagyott 9.12-es hotfixes Catalyst indította a kártyát.. Elsőre nem volt minden ok, de ez valószínű inkább az időközben a gépben járt PCI-os videokártyának volt köszönhető.. újraindítást követően már sokat javult a helyzet. Látszott a teljes FullHD felbontás, csak kicsit összenyomva. Ezt Catalystból orvosoltam.. Az overdrive funkciónál viszont még a 4890-es 3D-s órajelei voltak, így ott az alapbeállításokat be kellett tölteni. Lényegében ennyivel úgy tűnik minden rendben is van.
Futtattam gyorsan egy 3Dmark06-ot. 1280x1024-ben alig múlta felül a 4890-est 16800 helyett 17700 pont körül hozott, de a minimum fps-ek magasabbak voltak, gondoltam jobban megizzasztom, hogy látsszon a kártya ereje, és 1920x1080 8xAA mellett újra ráküldtem. Na itt már brillirozott.. a 4890-et (11300) 41%-al verte és 15980 pontot kapart össze!(fennhagyott driverrel alapórajelen)
A heaven teszt az alábbi eredményt hozta [link] Azért megjegyezném, hogy az átlagos 30 feletti érték ellenére a sárkányos résznél 16 FPS-ig esett vissza. De legalább látni rajta a dudorokat!
Nálam eddig(2 órája van a gépben kb..) még semmi szemetelés sem 2D-ben, se 3D-s csíkozás nem látszott.. (kopp-kopp)
-
zuchy
őstag
válasz
DerStauner #5961 üzenetére
Mindegyik HD5850 referencia hűtésű, azaz a gyártó ajánlása szerint van mindegyiknél. És jól is teszi a dolgát, a HD4870-nél mindenképpen jobban.
-
DerStauner
senior tag
ok, köszi. és melyik most a legjobb hűtésű? a mostani kártyán egy ac twin turbo van, és láttam, hogy ennek is jött ki mostanában valami újabb változata, de a képek alapján semmit sem változott. és már a 4870-re sem igen ajánlották, hát akkor pláne az 5850-re egy "állítólag" jobb verzió?
szóval melyik lehet jó hűtésű kártya?
-
zuchy
őstag
válasz
DerStauner #5959 üzenetére
Minden elég lesz neki.
-
DerStauner
senior tag
estét!
rövidke kérdés: most van egy 4850-es 512-esem egy e8500@3,6 és egy corsairvx 450-es társaságában. ha veszek egy 5850-est, akkor a táp elég lesz? és a proci kihajtja majd maxon a kártyát, vagy húzzam még?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Én sem tudom telepíteni Lemezről a játékot,Ez nem lesz jó így!!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Nekem eddig a Steamban volt,És most csinálom meg úgy mint te hogy 2Dvd-re kiírom.(Nekem is 10.5 GB,de a Steam megcsinálja hogy 2 Dvd-re ráférjen,de ezt te is tudod).Ahova leszedi mikor letöltöd én azt másolom át egy másik Partícióra steamapps-ostol.És új redszerkor csak ezt bemásolom a friss OP-steamjébe,steamapps-jába és kész is.
-
Robi BALBOA
őstag
-
BullKoxa
őstag
válasz
Robi BALBOA #5916 üzenetére
Hi!most én is megcsinálom,szétszedetem 2 DVD-re!(Eredeti a Játékom,Vga-hoz volt).Én úgy csináltam meg ezt a Steamos Dirt2-t hogy ahova eredetileg leszedte onnan kimásoltam a Steamapps mappát ,és mikor új a rendszerem feltettem a Steamot és bemásoltam a Steamapps mappát ,és jó is lett!
-
Cseneles
őstag
Szeva all!
Na csatlakoztam én is ma 1 Sapphire 5850-el a Táborhoz
Tapasztalatok ezzel akártyával valakinek negatívum? -
Azért kérdeztem, mert alaporajelen (2D-ben), pöttyözik pár ikon a desktopba, ha a gpu kihasználtsága 5% felett van, föleg a vlc playerben a filmek közben a képben vizszintes rövidke fekete csikok jelentek meg.
De már sikerült megoldanom.
Csináltam Ati Tray Tools-al 2 profilt: egy 2d-et (157/300-0.963V), és egy 3D-et (900/1250-1.128V).
Eltüntek a pöttyök-rövidke csikok, tul kevés lehettett az az alaporajeles 0.950V, ezért kellett emelnem 0.963-ra legalább, és igy jo minden.
Csak rájöttem nah -
Gerisz
addikt
Beszarás ez az EyeFiniti. Le kell vágnom a monitorok széleit mert engem idegesít
De kemény, nagyon ott van. mondjuk a Dirt2-ben nem tudom miért nem veszi, hanem külön monitorra teszi, de az 1. rész frankón megy, az MW2-is babba naon. Aki tudja próbálja ki. 2 monitorral is lehet csak nem akkora vagány és idegesítő ott nagyon a monitor széle. -
Goldmen75
őstag
Háh! Kaptam két Sapphire 5850-et
72.875.- számlás ár. Valakit pécsett érdekel? Uccsó két db idén
-
Hi!
Olyat belehetne valahogy állítani, h. 2D-ben az alaporajel 157/300 ás a fesz. 0.95V, na most, h. a 157/300 maradna és a fesz. mondjuk 0.98V-ra.
Ilyet lehet csinálni valahogy?
Ja és a 3D az meg maradjon, ne kusszon el. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #5943 üzenetére
Ezért jók a virágbolti játékok. Azoknál még a supportra is figyelnek, a Steam meg nem egy dolgot művelt már azokkal a játékokkal, amik megvannak rajta, pedig azt fizetett emberek csinálják.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #5943 üzenetére
Total Commanderrel próbáltad már,hogy fájlegyesítéssel lehet e?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #5924 üzenetére
Milyen formátumban szedted le a játékok,hány darab fájl és mennyi GB?
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
Most ruháztam be 1 Sapphire HD5850-re
Felraktam a gyári cd-ről a drivert és semmi bajom a géppel , de tényleg semmi.
Sajnos előfordulhat rossz széria , de most semmiképp sem érdemes gariztatni , mert M.o nincs elég 5850s kártya , mindenki próbálja a gyári cd-s meghajtót. Ha úgysem tetszik akkor mehet a boltba.
Mindenkinek kívánok tunningban gazdag új évet. -
omikron23
senior tag
Én már telepítettem STEM-ről, de ott nem volt ilyen lehetőségem, hogy lementsem a lemezt. Simán telepített mindent. Ezzel viszont az a gond, hogy a feltelepített cuccott hiába másolod, az tuti nem megy crack nélkül... Az pedig eredeti játéknál ugye tök fölösleges...
-
Goldmen75
őstag
válasz
Robi BALBOA #5926 üzenetére
Köszi!
Lehet az utánnad szólónak igaza lehet, meg kéne nézni, hátha a steamen, van visszaállítás vagy ilyesmi. Milyen formátumba írta ki a steam? Vagy egyáltalán?
-
_Fefe_
tag
Hi !
Szerintetek mennyire számít jó márkának a Club3D, ha 5870-ről van szó ? Csak azért kérdezem, mivel most viszonylag olcsón hozzá tudnék jutni egy Club3D HD5870 -es karihoz. Régebben (Ati 9800Pro időszak jó pár éve) nem volt vele túl jó tapasztalatom, mivel zsinórban 3db 9800pro romlott el nálam, szerencsére a garancia idő alatt. Most nem akarnám magam szívatni ezzel, ha nem muszáj, a garancia ellenére sem.
Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, akkor szívesen venném, ha megosztaná velem. Köszi !
-
válasz
Robi BALBOA #5926 üzenetére
de mit akarsz csinálni vele, miután lemendetted? nincs előttem a steam kliens, de emlékeim szerint a backupot visszaállítani is a klienssel kell...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Goldmen75 #5925 üzenetére
Be vagy lépve a steamba ott van hogy melyek game van letöltve(vagy melyiket töltöd) rámész csak hogy ki legyen jelölve azért, ezután a steam ablak jobb alsó sarkában lévő properties gonb elérhetővé válik az megnyitod azon belül local files és ott a 4 lehetőség közül a legelső. Be lehet állítani, hogy cd-re szedje szét vagy dvd-re szét is szedtem dvd-re kiírtam de nem ment.
Amúgy a menüről ne is beszéljünk 5 perc minimum mire od jutsz, hogy tudsz játszani
nem tudom minek kellet ezt így megbonyolítani -
Goldmen75
őstag
válasz
Robi BALBOA #5924 üzenetére
Hazamegyek kipróbálom, de hol van ez a backup funkció? Steamen? Mert én ugyan nem figyeltem, csak leszedtem!Egyébként jó a game de ez a menű, a halálba kerget.....
-
Robi BALBOA
őstag
Na senkinek semmi ötlete nincsen erre a dologra, senki nem próbálta kiírni még a Dirt 2-őt lemezre?
Hát ha nem tudom kiírni és majd minden alkalommal le kell szednem a 10,5gb-os gamét akkor lehet felejtős lesz ez a game.
-
kasa85
őstag
válasz
gyurczy #5920 üzenetére
Nos.Nekem is vol hasonló gondom. Powercolor HD5870-es karim ami szemetelt.Észrevétel ha a ATI OVERDRIVE megnyitod látod lent az alap órajelet és GPU o.157 Mem o.300.ilyenkór szokott előjönni.A lényeg a kari akkor szokott szemetelni amikor alap órajelen van.Sajnos az alap órajel érték olyan alacsony,hogy a feszültséget teljesen visszaveszi és a gpu időnként hibádzik,szemetel.Nekem sokszor az asztal is tiszta mákos volt illetve a videófilmek is amiket néztem.Ha a kari 3d alatt pl játék alatt nem hibádzik akkor okés a karinak nincs memória hibája,ez nekem se volt 3d alatt vagyi megjavúlt.Én már a karit gariba visssza vittem és kicseréltettem Giga HD5870-re.Észrevétel.A kari tökéletes asztal windows aztal,háterek szemetelés nincs.De ha teszteled pl: VLC media player-el és nézed az órajeleket lényeg csak a vlc media player menjen filmel az órajel ne emelkedjen akkor szerintem mindenki észre veszi a hibát,hogy filmnézés alatt időnként egy,egy pötty mák mia rossebb nagyon gyorsan felvillan.Ehhez mér éles látás szükséges,mert nagyon ritka és nagyon gyorsan történik az egész.A lényeg nem a driver a hibás hanem a kari szerintem ha nagyon csinálja ahogy nekem Windows 7 ,Wista,és xp alatt is akkor cseréltesd ki mert nemfog driverel megoldódni.Sztem az ATI OVERDRIVE-ban az ATI OVERDRIVE funkciót engedélyezd és álíts be neki nagyobb órajelet ezáltal a fesz is emelkedik automatikusan és próbálld ki működik,e így.
-
n1Saint
csendes tag
Sziasztok nekem az lenne a kérdésem, hogy nekem most egy 4850em van hozzá egy E8400as procival, ha én kicserélném a karit egy 5850re akkor azt kihajtaná a proci? Táp 500as FSP, alaplap p45-ds3.
Illetve ha esetleg valaki elajándékozná a saját 5850esét akkor bátran fogadom
-
gyurczy
őstag
Kicsit túrtam a topicot, és láttam, hogy néhány embernek előfordult a hibajelenség, hogy szemetelős volt desktop-on a kártyájuk. Az én Sapphire-om is ezt játssza. 9.11-9.12 driverrel, bár érdekes, csak akkor, ha engedélyezem az ATI Overdrive-t.
Driver bug lehet, vagy HW probléma?
-
Goldmen75
őstag
Ezt nevezik BIZTONSÁGI másolatnak!
Saját részre megengedett, főleg ha ott a kupon s rajta a bepötyögendő számsor, amit ha ráír a lemezre, megegyezik! A saját Windows-ról is ami hologramos, csinálhacc egy másolatot, s az eredetit elteszed nehogy baja essen! Akkor van gáz, ha ezzel kereskedik valaki, vagy másnak is felmásolja stb....de ez már egy másik hosszú história -
Gaboman
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #5916 üzenetére
Ha ez így rendben van akkor jó!
Nekem teljesen mindegy végül is. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Gaboman #5915 üzenetére
A karihoz járt a gém!
Nehogy már elvárják tőlem, hogy akár hányszor újra telepitem az op rendszert vagy csak simán a gamét letörlöm és újra akarom rakni várnom kell mire 10,5gb cucc letölt.A steam-on belül van mondom egy olyan opció, hogy Backup ez szét is szedte a gamét 2dvd-re kiírtam és nem megy, miért ez itt a kérdés?
-
Gaboman
nagyúr
Miért zárnák ki? Ha tudja bizonyitani akár a hatóságok felé a srác hogy ez a másolat az eredeti játékról lett másolva a dvd-re meg rá van irva a serial code a játékhoz akkor nincs itt probléma saját részre van csinálva a játék nem terjesztésre.
Tudtommal igazság szerint saját részre sem másolhatsz semmi eredetit,nem hogy terjesztésre,itt a PHn ez nem szeretik az ilyen hozzászólásokat.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #5911 üzenetére
Ilyen kérdésért kizárnak öregem a PHról!!!
-
Robi BALBOA
őstag
Lenne egy kérdésem ami nem teljesen ide tartozik, de azért megköszönöm ha valaki tud segíteni.
A steam-el leszedtem a Dirt 2-őt a játék megy frankón (mondjuk az nem tetszik, hogy az elején van 5perc duma amit ki sem lehet lőni), volt egy olyan opció a steam-ban, hogy a gamét két dvd-re szétszedi oké ez megvolt és ki is írtam de nem megy, a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet a Drit 2-őt kiirni, presze úgy hogy működjön is?!
-
->Raizen<-
veterán
-
bigdigit
addikt
válasz
->Raizen<- #5903 üzenetére
akkor a csíkozodós kártyák azért gyári hibásak mert alapfeszen sem tudják a gyári órajelet!!
-
lamantin
tag
válasz
->Raizen<- #5903 üzenetére
Nálam dettó pont ugyanez a helyzet.
Ilyen (ami az aláírásodban van) órajelekhez mekkora feszt szoktál adni? -
Goldmen75
őstag
Ha nem akarsz sokat költeni tápra , akkor egy 460-as Gigabyte megteszi. Amúgy 450 -es Corsair eslősorban vagy 450 Chieftech
-
Zoo123
senior tag
Nagy rá az esély hogy a tápod gyenge. Egy minőségi 450W-os táp simán viszi de a Coolink nem számít annak, sajnálom.
Ha van rá lehetőséged, vidd át egy haverhoz, vagy kérj kölcsön egy minőségi tápot és próbáld ki azzal is, ha azzal jó akkor vegyél egy jobb tápot.
Arra a kérdésre hogy melyik számít "minőségi" tápnak arra választ kapsz a "Melyik tápegységet vegyem" topikban.
-
alph4
tag
Lenne egy gondom. Kaptam egy Asus 5850-es videókártyát.
Bekötöttem mindent rendesen, mindenkét árramforrást csatlakoztattam. (gondolom mindenféleképpen szükséges hogy mind2 csatlakoztatva legyen)De indítom a gépet és semmi kép nem jön be, a monitor csak keresi a jelet.
Elöző vga 3850-es volt, unistalálltam a catalyst drivert előtte és a windowsban is lentébb vettem a felbonást.
Remélem tudtok segíteni.
Tápom gondolom elég, ami egy 450es Coolink, van mellette 2 winyó meg 1 dvd iró a gépre kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest