Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
válasz
FoBCRaistlin #6333 üzenetére
Csak vigyázz mert a középső 4 csavar olyan pici és meg is van húzva!
Órás csavahúzós szart sem érnek! Vigyázni kell elne nyírd a csavart,mert akkor szívás! -
Gicz
addikt
válasz
FoBCRaistlin #6287 üzenetére
a gyári hűtéssel semmi baj nics! tegnap szétkaptam a karit, ksiebb a borda mint amere számítottam, és nincs egyben a fém platnival ami a ramokon meg a tápon van, teljesen külön van, ha kicsavarozod a gpu körüli 4 csavart alul akkor máris lötyög benne
jah mégvalami, a hátuljáról a rácsot 5 csavarral le lehet szedni anélkül h szétszednéd, éás ezáltal kb 2 szer nagyobb kiömlőnyílást kaptok, plusz nicnsenek ott azok a szar rácsok!
igy igaz h nem lehet a házhoz csavarozni, de nagyobb venti teljesítményen, nem süvít(nemmintha süvítene mert 950mhz sem láttam 30% fölé pörögni) de megszűnik a süvítésszerű izé és halk "légmozgás" hallatszik. sokkal halkabb ugy!
amugy meg levettem a burkolatát h megnézzem milyen a hűtés ha nincs rajta, és a venti levan húzva, gondoltam elmegye majd passzívba, de mielőtt mindenki szívbajt kapna a kari magasságában van az oldallapomon egy 25 centis ventillátor, nagoyn nyomja rá a levegőt, az 5 let pedig akkor jött mikor az előző vga imról szintén leszedtem és azok hűvösebbek lettek!
igaz azok 1 slotos hűtéssel ellátott 4850-ek voltak, de jó nagy volt a sima felülete a bordának, és alacsonyak, picik voltak a belső "alagutak, ennek viszont a belsején vannak a nagyobb felületetk, de passzavba 725 mhz en max 80 fok volt a kari!
ha lesz időm ( matek meg fizika meg villamosáágtan vizsga után) írok egy szétszerelős logout cikket, ugyis akartám már irni oda is vmit
bocs h kicsit hosszú lett a hozzászólás
-
DigitXT
félisten
válasz
FoBCRaistlin #5717 üzenetére
Azért a 3DMark06 összpontszám nagyon nem mérvadó "kihajtás" tekintetében.
De még ha durván a procilimitált SM2 teszteket is nézed: 1 magot használ, persze
hogy előrébb leszel egy 4500 MHz-en járatott procival, mint ha 3300 MHz-ed lenne.
Ettől függetlenül Gabomannál valami probléma van, egy Q6600-nak jobban kellene mennie. Főleg a több magot használó procitesztben, de az SM2-je is harmatos.Azért azt remélem vágjátok, hogy ez ma már egyre kevésbé VGA teszt, ellenben
játékokban, amelyekben modernebb motor dolgozik, egész más lehet a helyzet... -
Gicz
addikt
válasz
FoBCRaistlin #5717 üzenetére
21 ezer ponttal nincs olyan játék amit ne jáccanál fullon,hameg 3dmark babérokra akarsz törni akkormeg inkább 5970 ből vegyél 2-t
-
Gicz
addikt
válasz
FoBCRaistlin #5671 üzenetére
érdekes, nemtom
igazából most az 5850 em az alap 725 helyett 300mhz en van 3D alatt, mostanában csak Modern Warfare 2 vel multizok, és full hd, játékban extra beállítások, szal amit játékon belül lehet élsimiás max stb minimum 75 fps-em van benne, igymeg a kártya játék alatt 40 fokos, és 0 hangja, ugyhogy majd ha lesz vmi amihez kevés akkor jöhet a tuning
-
Gicz
addikt
válasz
FoBCRaistlin #5663 üzenetére
3d marknál ne a pontszámot, hanema GPU Score-t nézd!
az uj procival a CPU score emelkedett persze h több tőle az összpontszám.
de a CPU score-t azok alatt számolja amikor olyan nagoyn akadozva pár fps ed van szar minőségben azok CPU tesztek
sztem a GPU scorod max pár 2-3% ot változik nagyobb procival.nekem e8400 van radeon 5850 mellett és csak 1-2 százalékot jelent a nagobb órajel
ez tényleg kb olyan h jóhogy a vinyódra nem ad pontot mert akkor teszel bele nagobbat, több pontod lesz és "gyorsabb lesz a VGA-d" ?????
-
zuchy
őstag
válasz
a pontokból igenis lehet következtetni szvsz.
Nem lehet, mert ha már totál VGA limit van és huzod tovább a procit, akkor a procit felpontozza. És az egész végeredményt is. Ezért nem mérvadó. Szerintem. Ha az SM3.0-t vagy a 2.0-t nézed, az már oké.
Nameg a 06 elég prociigényes... Nagyobb felbontás és AA. Akkor lehet "jól" lemodellezni a mostani játékokat.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Azért a 4770nem elég akkora felbontásra,inkább 1680x1050,nekem 4850GS volt meg 5770,1600x1200ig tökéletes mindenhez.
De az 5850meg AA társaságában is az ezért is esett rá a választásom. -
zuchy
őstag
válasz
FoBCRaistlin #5659 üzenetére
Inkább az FPS értékeket nézzd, ne a pontot. Jó hogy arra nem ad pontot, hogy mekkora vinyó van a gépemben.
Amugy meg a Mark az nem mérvadó ilyen szempontból.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #5659 üzenetére
Igen ez igaz 3DMarkokra,játékokban nézd meg mennyit gyorsul tőle,mert az a mérvadó,gondolom nem 3DMark pontvadászatra vetted a kártyát.
Ha ott is jobban megy tőle akkor 4.6Ghzen kell hagyni,persze csak akkor ha számottevő a gyorsulás nem 1-2FPS.omikron23 5970nek úgy is 1920x1200 FullFull és 2560x1600ban van értelme,a többit az 5870 és 5850 is kihajtja.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #5645 üzenetére
És ezt miből következteted?
4600Mhzen egy 5970is ki kellene hajtania ott ahol nem használ a játék 4magot! -
00roli00
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #259 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák