- OLED TV topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam Deck
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Spirit #27499 üzenetére
GPU-Z ír ki három szenzorról is hasonlóan magas értéket.
És ha tapogatom a NYÁK hátát furmak közben, akkor a GPU fölött hűvös, a FET-ek felé elég meleg (bár még fogható, nem tűz forró).Mondjuk azt hozzáteszem hogy csak furmark alatt. Azért is mertem így hagyni 1Ghz-en megfeszelve, mert olyan játék alatt sem melegszik igazán a VRM, ami a GPU-Z szerint konstans 99% GPU kihasználtságot okoz.
Annak idején vagy kétszer-háromszor levettem a blokkot és visszatettem. Először csak megigazgattam a gap padokat, majd kicseréltem az EK félét a gyári hűtőére, végül még egy kis szilikonpasztát is szétlocsoltam ott a FET-ek közt és a blokk vájatába, ami ki is préselődött, de valami nem az igazi. (Lehet hogy csak a lassú vizemet nem szereti a blokk, mert míg a GPU felett meg van csatornázva, addig a FET-ek felé teljesen sík.)
Bár van egy olyan érzésem, hogy ha nitrogénnel öntözném már akkor sem menne stabilan sokkal magasabbra 1Ghz-től, így meg legalább nincs szétfeszelve, de azért meg van húzva...
-
-
-
djculture
félisten
válasz
Spirit #27484 üzenetére
Szerintem az egész kártyát ellátó tápáramkörrel lesz a baj, de hogy pontosan melyik alaktrész azt már személyesen egy kolléga tudja megnézni csak. Akár lehet még a tápegység is amit a vddc current érték monitorozásával lehet kiszűrni. Alapjáraton ilyen 2A körül kell lennie, ha nyavaja a táp 12voltos ága akár lehet 10A is. Terheléskor meg lehetséges hogy letilt a táp.
-
válasz
Spirit #27474 üzenetére
Hát azért ez nemígyvan,mégiscsak -20% órajelről beszélünk és ahol mondjuk darabosan megy tegyük fel 25fps-el +15% teljesítmény pont annyira elég ,hogy 30fps felé húzza. Am ha jól emlékszem a 10.4 volt az utolsó driver ami megfelelően kezeli az órajelet 5s szériával + 2 monitorral. Ha azt felteszed elméletileg jó lesz
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest