- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peater10
csendes tag
Szóval akkor itt a bibi. Mondjuk, ha szerkeszteném az F8as BIOS-ban 157/300ra az idle frekvenciát, az működőképes lenne? Nem szeretek profilozni
A ventiket tudom, hogy 45% fölött szabadon engedi állítgatni. Csak ha már a BIOS felelős érte és átírom, a fordulatszám lefele is változzon.. Nagyon kitdunak ilyen dolgok akasztani
hobbiletolto
GPUZ, Afterburner..általában ezekkel. Everest meg hasonlókkal nem is néztem, mert vannak csodák..Ezt kb az olyan égi sugallatokhoz lehet hasonlítani, mint 1GB adat letöltése 10másodperc alatt 4Mbites nettel
-
Peater10
csendes tag
Szóval itt egy kép a bios clock settingsről:
http://kepfeltoltes.hu/111230/5850bios_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nekem csak a 0 és 1 state-t használja a kártya. Akármit csinálok, video terhelés, idle.. Most akkor a többi állapot mikor lép életbe? Gondolom ezért van 600on a MEM órajel idle-ben is.Ventilátort akkor mi szabályozza? Átírt BIOS, mindenféle driver, kata nélkül és a venti fix 2500rpmen. Még ha 20% a venti kihasználtságot ír a GPUZ, akkor is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sőt az MSI 5850 TwinFrozr II. is éppen így magasról sz*rik a BIOS-ában megváltoztatott ventiszabályozásra.... utálatos, hangos dög!
Egyedül Afterburnerrel lehet "kordában tartani", úgy-ahogy... bár én nagyon nem szeretem, ha mindenféle "fölösleges" programok futnak a háttérben. -
Peater10
csendes tag
Pont azt néztem, hogy a kiolvasott BIOS-ban 24%ra van állítva 37C-nál a GPU. Nálam pont 37C és mégis 45%on pörög. Szóval ez valószinű, hogy nem fog menni. De akkor hogyan vitték le idle 20%ra?
k.soma
Tényleg kézenfekvő ez a progi, így ahogy olvasom. De először inkább áttanulmányozom rendesen, mint utólag fogjam a fejem
-
Peater10
csendes tag
Énis sokat böngésztem, hogy van-e valami megoldás. A kérdés már csak az, hogy ez a garanciális orvosolás mit takar? Gondolom hardveresen nem orvosolható, BIOS-t írthatták át? Ha igen, akkor most mi értelme kiadni egy olyan BIOS-t, amiben fix 45%ra állítják... Ha egy márkaszervízben simán felülírják..
-
-
-
janika1337
tag
kemény... én is használnék valami hasonlót szivesen... csak az a gáz, hogy nem refnyákos az VGA-m és így elég cinkes hűtést cserélni rajta... max valami profival tudok rá csináltatni, de itt hűteni kell a memóriákat is meg a VRM-et... A memóriára kiterjed a gyári hűtőm is, de a VRM az mindig nagyon meleg :\ valahogy jó lenne úgy megoldani hogy minden hűtve legyen... most jön 4 szép Gelid ventim
2-t beáldoznék rá
-
Peater10
csendes tag
Amúgy rájöttem miért nem ugrott vissza 2D profilba. Firefoxot használtam. Tiszta fura, de ha nyitva a firefox ablak 3D-be vált. Amint váltok Chromera vagy explorerre, egyből 2D. Ez érdekes nem?
Tuning várat magára hétfőig, de az Ati Tray Toolsot kipróbálom.
Hát az a venti eléggé lehűtötte az X800as kártyát..
-
Peater10
csendes tag
Disco tulaj? nemis hangzik rosszul
De sajnos ez csak a táp, aminek a hangja felér egy boeing turbinával
BIOS frissítés megvolt, nembírtam ki.. Hát elég változó. Egyszer 157/1000 értéken nyugszik, máskor 157/600. Most meg egykis játék után nem ugrik vissza 2Dbe765/1000 még mindig. Ilyenkor mivan? Ventire 45%-ot ír, de a 2500rpm ígyis megmaradt
-
szilrobi
aktív tag
Köszi, már ment is garban vissza a kártya, nagyon forrófejű
BF3 ultrán kétszeres élsimítással fullhd-ban jól szaladt azért vele
Most kölcsön 7600GS, hogy be tudjam kapcsolni a gépet legalább az ügyintézés végéig
Köszi a segítséget srácok, most már van fogalmam, hogy mit kell tudnia hűtésben, ha visszakapom vagy cserélik. Ha nem tudnak adni már 5870-et, akkor mit kaphatok mai megfelelőként? 6950?
-
norma87
csendes tag
Hm ott meg kér valami Low Drivert ...hogy instaláljak.. aztán elinditom install majd start, és semmi hibaüzenet.. az Internet Securiti féle piros ablakban. Nem indul el.:S
Íme a kép, de procit nem akarok húzni.
http://kepfeltoltes.hu/view/111027/6287850921_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
pedig nem túlzás volt már giga karim olyan 35-40.féle (vegyesen Ati - NV) és sajnos egyetlen 1.ről sem tudom azt mondani hogy ne lett volna valami: gondja - nyűgje - hibája - bugja szóval 1-1. mind fos! Nekem GIGA cucc ingyen se kéne sőtt még úgyse ha fizetnének érte hogy használjam!
De a témát zárom is részemről!
Giot : Soha az életbe nem fog menni a venti szabályozás átírása giga(egyedi nyákos) karin, hiába babrálod akár merre a bios -t rajta, sőtt még akkor sem ha másik (nem giga) 58xx bios -t teszel rá akkor sem! És a fesz állítás sem, se BIOS ba se szoftveresen!
-
Silenzio
addikt
Ja, azt hittem, hogy folyamatosan konstans fordulatszámon pörög. Nekem megfelelő így, az előző kártyám hangosabb volt. Ez mellett lehet aludni. Az is igaz, hogy IGP-vel még halkabb.
Szerintem most, hogy rájöttem a rigolyái megoldására, már elviselhető a cumó. Bár full HD-ra alkalmasint másik kell majd, vagy még egy ugyanilyen. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest