Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cybertrone

veterán

válasz Laraxior #16363 üzenetére

Az a lian lio házikó átszámolva 100k... Bár nekem ugyan ez sima feketében jobban bejön, ez már nagyon piros! :U :C :R

• ffodi

veterán

40%-on nálam a gyári hűtő már nagyon visított. Teljesen letekerve pedig hallottam a hangját, ezért vettem VF3000a-t. Alapforudulaton egyáltalán nem hallani, és 1000/1225-ön teljes terhelés alatt, is elviszi a vga-t teljesen leszabályzott ventikkel. Nem bántam meg, nagyon jó választás volt.

"Sosem értettem hogy silent is legyen a PC,erős is...kompromisszumok kellenek,de azért vannak határok."

Én mindig így "csinálom" meg a gépet, hogy maximális teljesítmény, ultra halkan.

Csak példa gyanánt:

i7 860-as procim 4260-on megy 24/7-ben 1,4V-al, és 500rpm-re leszabályzott ventikkel a hűtőn, ~34fok idle, terhelve mondujuk ibt-vel, ~77 fokok a magok(játék közben ~55). Ilyenkor a ventik pörögnek 1600rpm-en de még így is halkabbak, mint az 5870 gyári hűtője kb 35%-on.
    Ha nincs komolyabb terhelés(pl játék stb...), akkor fel sem pörögnek a ventik, mert 56 fokra állítottam be a határértéket.

Összes házventi teljesen leszabályozva. 5870-en a VF3000a mindig a legalacsonyabb ventifordulaton üzemel. Így idle ~27 fok a mag, és ~33 fokosak a vrm-ek, terhelve ~58 fok a GPU a vrm-ek pedig ~70 fokosak, természetesen 1000/1225@1,21V, azt ne feledjük, hogy gyári hűtővel, alapórajelen idle ~40fok, terhelve alapórajelen GPU: ~75fok, vrm: ~95fok, 38%-os ventiforulattal.

Ez mind léghűtés, úgyhogy "semmi extra". A gép net közben(tehát üresjáratban), annyira halk, hogy alig hallani, simán lehet mellette aludni(mért érték kb 35dBA, ahol kikapcsolt esetben az alapzaj 31-32 dBA.) Terhelve, pl játék közben sem sokkal hangosabb, max 1-2 dB-el. Extrém terhelés esetén már más a helyzet, de akkor nem számít a hang. :K

Szerk.: Az kimaradt, hogy a szobahő 20-22fok jelen pillanatban.

• CptMisi

őstag

Egyrészt az Obsidian drágább, másrészt rosszabb a szellőzése, harmadrészt jobban tetszik a HAF :D
    Az, hogy tágasabb a HAF-nál, sokat már nem számít, mert a HAF-ban is minden jól elfér:D
    oldallapra 4*12cm venti, felülre 3*12cm venti, elől a gyári, hátul a gyári, és jó is vagyok :U
    Az obsidiant biztos, hogy átalakítanám, még több pénzt beleölnék...végén 100nál tartanék a házzal :Y HAFnál meg ventilátorokkal+vezérlővel 50 körül, ha jó áron kapok :U

Új hozzászólás Aktív témák