Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4495 üzenetére
Szinte biztos lehetsz benne , hogy tesz még kirándulást hozzánk a szaki.
-
Joshi
titán
Ha van egy X2 550-es procim aminek megy mind a 4 magja ~3,5Ghz-en, akkor ez most olyan mintha lenne egy X4 955 procim?
-
bsh
addikt
szerintetek mitől van az, hogy pl. winrar benchmarkban kb. 75-80%-ban használja csak ki a procit? (íme egy kép)
direkt kipróbáltam a legújabb winrar-ral is, de ugyanaz. xp-n és win7-en is ez a helyzet.
3.80-as winrarral amúgy ugyanaz az eredmény jön ki (~2230), mint ami itt volt egy ph!-s phII 940-es tesztben is.
(vagy ezt inkább a winrar benchmark topicban kérdezzem?) -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4492 üzenetére
Sajnos ez a platform nem jött be neki. Valóban kicsit nehezebb komoly eredményt elérni ezzel az összeállítással (AMD) mint Intellel, de a fáradozást rendes eredmények jutalmazzák.
-
- = Zk = -
félisten
Slett eladtad ezt a Phenom 2-t is?
Nemár...
bár ezt nem én vettem meg, de kiv vok mennyiért vitték el. Az előzőt viszont én vettem meg
hátmost egy világ omlott össze bennem. bár tetudod, megérte-e vagy sem. Rreméltem tovább leszel klubtag, de nem.. ." Sáde" -
ehhhhhhh
csendes tag
Haliho,
Epp vettem egy 940-est, valaki akinek van ilyene es tuningolta is, tudna ajanlani egy fasza hutoot hozza?
nagy a valasztek es nem tdok donteni, ASUS silent square-en gondolkodtam, ha lehet homersekleteket is irjatok orajel meg fesz melle. (review-ok nem nagyon erdekelnek, csak sajat tapasztalat)
koszonom.
udv
ps: vizhutest nem akarok
-
old gray
addikt
Feltenném itt is a kérdést: hogyan tudnám működésre bírni a cnq-t XP+SP2 alatt? BIOS-ban cnq auto-n, szorzó és feszültségek auto-n, energiagazdálkodás minimumra téve xp alatt de semmi nem történik.... kell v.mi külön szoftver a cnq-hoz vagy ... ?
-
Ylgram1
tag
Sajnos a tomboló nyár nincs túl jó hatással a PH II tuningra.
Főleg úgy, hogy egy 6000+ gyári hűtőjét használom.
Légyszi ajánljatok egy 940-re való jó kis hűtőt nekem.3500-ig megy most a proci, de 60 fok felett van a hőmérséklete.
Szerintem ez az állandó hasonlítgatás a QXXXX és az X4 között, teljesen felesleges.
Több értelme lenne a K10 vs. K10.5, vagy K10.5 vs K10.5 -nek.
Más platform, más lehetőségekkel, más ÁRAKON!Üdv
Ylgram -
bsh
addikt
az it8720 meg tuti szarul mér. hőfokokat legalábbis biztosan. chipsetre azt mondja, 40-42 fokos, de van az 70-is lazán, mert éget.
-
vadkörte
addikt
Üdv minden kedves fórumlakónak!
Szeretnék csatlakozni a klubotokhoz, mivel pár napja én is egy PhenomII X4 X940BE boldog tulajdonosa vagyok. Sajnos a kupakot nem tudom lefotózni, mert:
1., össze van rakva a rendszer és fél nap mire szétrobbantom
2., rajta van a hűtő és nem akarom lekaparni a pasztátEgy GA-MA790GP-UD4H alaplapra került 4GB Kingston Hyper-X (2x2GB) RAM és a referenciahűtő társaságában. Egyelőre az alaplapi VGA-t hajtom, még az is jobb, mint ami a régi gépemben volt.
Eddig kellemes társ a mindennapokban, a teljesítménye az általam használt alkalmazásokban több, mint elegendő. -
keIdor
titán
válasz
slett27 #4474 üzenetére
Nem értem én ezt a Q6600 mániát. Az egy őskövület...
zabál mint az állat, emiatt fűt is, hiányzik az SSE4.x (ez ebben az árkategóriában igenis legyen meg) tuning se valami jó 45nm procikhoz képest... semmi pénzért nem vennék, inkább egy olcsó X4 800, vagy 920/925. Nem minden a clk2clk.
-
Oliverda
félisten
válasz
jones965 #4476 üzenetére
Hát ő már csak ilyen...
Már az elején lehetett sejteni hogy ez lesz a vége, de mindegy. Legalább mostmár elmondhatja hogy neki már kétszer (10 percig) is volt Phenom II-je.
Amúgy ahhoz (is) hasonlítják, de hogy 3%-al gyengébb minden alkalmazásban az enyhén szólva is hülyeség.
-
jones965
Modder
válasz
slett27 #4474 üzenetére
Nagyon szívesen, már ami a segítség nyújtást illeti.
Viszont nagyon gyorsan döntő üzletember vagy:este 10-kor bepostolod hogy milyen értéken megy a proci és hogy reméled lesz 4 Ghz is, erre 2 óra múlva írod, hogy már el is adtad.
Igen vannak bizonyos alkalmazások, ahol jobb a Q6600, de nem szignifikánsan.
Nem is ehhez a procihoz hasonlítják a phenom II-őt. -
Oliverda
félisten
válasz
slett27 #4474 üzenetére
"Hiába, jól láttam, hogy azonos frekin kb 3%-al gyengébb (minden alkalmazás) mint a Q6600..."
Még jópár esetben a QX6700-nál is jobb nem is olyan kevéssel.
"szal marhára nem érte meg a csere."
Nem neked való az AMD Ubul... ennél olcsóbb unaloműző dolgok is vannk.
Azért remélem hogy 3 hónap múlva ismét lecseréled és jöhet az újabb sokatmondó konklúzió. Na de legalább egy procit sikerült kinyírni...már ez is valami.
-
slett27
addikt
válasz
jones965 #4473 üzenetére
Már nem fogom tudni megmondani, mert eladtam ezt a procit is. Hiába, jól láttam, hogy azonos frekin kb 3%-al gyengébb (minden alkalmazás) mint a Q6600 és kb 6%-al mint a Q9550. Nekem egy jól tuningolható Q6600-om volt egy "gyík" P45-UD3R-ben és 18k-ba került a csere, szal marhára nem érte meg a csere. Nem mondom hogy rossz proci, sőt. Viszont nem Q6600 után.
Majd a K11.
Az alaplap pedig sztem a végét járja.
5 indításból egyszer nem indul default BIOS, minden alapon.
További sikereket kívánok nektek ! És köszönöm a segítséget, főleg neked hogy mindig olyan gyors voltál !
-
slett27
addikt
Közben próbálkozok, most ott tartok, hogy 3600MHz@1,47V 5 perc prime small fft stabil, mindez 18x200MHz, RAM-ok 1066MHz-en 5-5-5-15-ben 2,17V-on.
Kicsit legyen hűvösebb, remélem azért a 4GHz valid meglesz.
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4470 üzenetére
nm.
először én is így gondoltam, de logikusan belegondolva, így a kézenfekvő, ugyanis amit beállítunk 'fsb' állandó marad, az egyáltalán nem változik, viszont a leadott fesz és a szorzó az tud változni mert auto-n marad, amúgy már olvastam 1-2 helyen hogy megváltoztatott szorzóval is működött valakinek a c'n'q, bár én csak azt hiszem el amit látok ... -
FireKeeper
nagyúr
válasz
- = Zk = - #4466 üzenetére
elvileg valahol az energiagazdálkodásnál kéne lennie (legalábbis abitnál ott van).
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4466 üzenetére
hát így meg nem mondom, nézz végig minden menüpotot és keresd a cool and quiet-et, amúgy a logoutos cíkkben leírt rmclock nem működik a 940es phenommal,
szerk advanced bios feature-amd k8 cool and quiet - ezt kell autora tenni
-
- = Zk = -
félisten
Köszönöm...!
nem használom a FanMate-et. alapból egy az egybe rádugtam az alaplapra.
majd veszek hosszabítót, és valszeg rákötöm a Revoltec ventivezérlőre. ha ennél melegebb lesz a nyarunk, akkor kénytelen leszek beleugrani ebbe a projektbe....4464: nemrossz cikk. végső elkeseredésemben ezt fogom tenni, de egyelőre visszanézek a BIOS-ba. hátha találok ott valamit. mondjuk egy fakanalat
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4462 üzenetére
érdemes auton hagyni szerintem akkor dinamikusan változtatja a hőnek megfelelően a fordulatszámot (ha erre alkalmas hűtőd van )
win7el kapcsolatban nem tudom, hol van de ott is az energiagazdálkodásnál kéne legyen a beállítás, de mindenek előtt BIOS-ban is nézd meg be van-e kapcsolva a c&q, mert ha ott nincsen akkor nem fog menni
egyébként közben találtam még 1 alternatívát program téren, dinamikus szorzó, volt állításra Morpheus logout cikkje
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4462 üzenetére
Ha azt akarod ,hogy a proci melegedésének megfelelően vezérelje az alaplap a hűtő fordulatszámát akkor a ventinek megfelelően állítsd Voltage -re. Mert annak a hűtőnek a ventilátora feszültséggel vezérelt. Ha viszont használni akarod a Fanmate-t akkor hagyd auton.
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4460 üzenetére
akkor menj be a vezérlőpult energiagazdálkodás-séma beállításának módosítása (annál amelyik aktív) - speciális energiaellátási beállítsáok - ott keresd meg a porcesszorra vonatkozó részt és a minimumot írd át 5% -ra a maximumot pedig hagyd 100% on
valamiért volt hogy nekem is húzás után mikor visszaállítottam autora mindent, 100%on hagyta
így működnie kell, ha a szorzó és a fesz is autora van téve a biosban
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4457 üzenetére
én is amelett döntöttem hogy winből húzom alapból meg menjen a c&q, hiszen 3ghz elég korrektnek mondható alapból
jövő7 közepén szerintem lesz kis időm, akkor (lehet) csinálok majd egy kis leírást(#4457) bsh
milyen tápod van ? lehet azért is eltérés akár, de persze simán lehet hogy az alaplap méreget félre -
bsh
addikt
nekem c'n'q-val megy, és alapjáraton 800mhz-en 1,075V (cpuz szerint legalábbis), terhelésnél 3ghz-en meg 1,425V-ot mond rá. de ezt betudom inkább ennek a fosadék it8720f-nek, mert az összevissza mér minden baromságot. a fesznél is van egy 0,075V eltérés, ha ezt levonom, akkor kijön az 1V és 1,35V, amit te is írtál.
-
- = Zk = -
félisten
vazz!
bocsásd meg tudatlanságomat
egyelőre most még bios szerint üzemelek, lehet holnap kipróbálom az AMD progiját, csak akkor visszakell vennem mindent alapra meg az erszt és a kutya helyét is megkell cisnálni, ba...meg!
voltaképp a full alap is elegendő sokmindenre sztem, dehát érdekel, hogy hol a vége a gépezetnek. a 3,7 nemis, de sztem a 3,65 megkéne hogy legyen. aztán kituddja...
másik szerk: érzésem szerint tényleg felesleges 3,5Gre húzott P2 netezéshez, kattingatáshoz. nemis hülyeség eza profilosdi...
szerk: egy ilyen a logáutnak én kifejezetten örülnék -
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4455 üzenetére
hát ez a lényeg ezt írom egy ideje
sajnos amint manuálisan átírod a szorzót vagy a feszt. azonnal nem működik a c&q, ha viszont a 200-at átírod manuálisan ,és a szorzót és a feszt is auton hagyod, akkor továbbra is menni fog a c&q
és erre mondtam az amd overdriveot... ha mindent auton hagysz BIOSban akkor menni fog a c&q és ha teljesítményre van szükséged, játék, render stb. ahol kell a CPU, akkor amd overdriveba máris húzhatod a szorzót, ha kell a feszt is, igaz ekkor már nem fog menni a c&q mert fix számokat adsz meg, de amint ismét csak netezel filmet nézel stb.stb. akkor visszaállítod alapra overdriveban, és ismét megy a c&q
még egy jó megoldás van ami szimpatikus nekem, az az amd fusion nevű progi, ami ugyanezt csinálja gyakorlatilag mint amit leírtam, csak itt előre elmentheted hogy mennyire húzod meg a cpu-t illetve a gpu-t, ezt letudod menteni profilként, és egy gomnyomásra ezek a húzott értékek lépnek életbe, és amint ismét netezel video stb. megnyomod újra a gombot, és visszaáll minden alapra, és újra működik a c&q is
majd lehet csinálok egy logoutos cikket ezekről a módszerekről ha lesz időm
-
- = Zk = -
félisten
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4453 üzenetére
nem több mint 15, a 3ghz alapon úgy jön ki hogy 200-as "fsb" és a 15ös szorzó, a c&q ezt a szorzót váltogatja, ugyebár minimumon ha minden igaz 4es vagy 5 ös szorzóra veszi le 1voltal, maximum 15ös szorzó 1.34 voltal
ha biosban automatára van állítva és a szorzó is automata akkor bizony automatán állítgatja az előbb említett 2 tartományban és aközött
nyugodtan írhatsz PÜ-t persze -
- = Zk = -
félisten
max15? nem többre gondoltál? vagy mih?
overdrive-ot kipróbálom, csak épptelót frissítek
PÜ-ben zaklathatlak ez miatt esetleg a későbbiekben?
apropó, hogylehet, hogy nálad automata a fesz emelése? lehet valamit elégszépen átaludtam, mint csipkerőzse...! nekemis giga deszkám van, lehet azis automatán feszel? bioszban auto-ra van állítva...
mostmár addig nem nyúlok a tuninghoz, amig nemlesz meg az oldalventi. job bab ékesség
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4451 üzenetére
nem a cnq a szorzóállítás miatt kapcsol le mert megadod neki az értéket mennyivel menjen, ha fsb-t állítod akkor az állandó marad a szorzó meg ugyanúgy változik majd (max 15ig)
amd overdriveot feltelepíted és meglátod hogy értesz hozzá
a csúszkákat tologállod jobbra ballra ennyiből áll az egész
könnyen lehet hogy a nagy meleget nem bírja... amúgy most néztem én is egy 3drenderelést, és felment szépen max 57fokig a cpu
pedig csak 3.4en vagyok, igaz mivel a feszemelés automata így 1.4V -ot kap
-
- = Zk = -
félisten
nem az FSB állítása közben fog a CnQ kikapcsolni?
hm..azthittem
komolyab bteljesítmény nem igazán ésdekel, valamint az AMD overdrive-hoz nemigazán értek. max BIOS-ból. ennyi.megvan a 3,6G, bebootol a gép, de amint terhelem szétszalad a ménes
ezért gondoltam, hogy hőre áll le...
a hőfokokat hagyjuk. sztem télleg kiöregedett a zalmanom, vagy a nyárra való tekintettel rákéne kötnöm kézi szabályozásra
(revoltec)
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4449 üzenetére
"fsb"-t állítsd és úgy megy a c&q is
csak a ramot akkor vissza kell osztani, vagy winből húzasd meg amd overdriveal pl. ha komolyabb teljesítményre van szükséged
nálam 27 fok szoba netezés közben cpu 31-32 fok -
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4447 üzenetére
Jah, a hőmérséklet adatok C'n'Q nélkül voltak. Energiagazdálkodással 43C idle. Nálam le van véve a ház oldala.
Gorneck23: már alig várom.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
slett27 #4445 üzenetére
köszönöm segitségedet, a probálkozás ösvényén
de lehet megyek zaklatom Oli-t, a proci elsőszámú volt tulajdonosátnameg vanmég egy-két ismerős aki... esetleg, remélhetőleg!
ha javasolhatom, az oldallapba kéne egy nagyobb ventillátor. pláne ilyen meleg időben, és forró hardware-eknél jöhet jól. nekem egyelőre tervbevan, de amint lesz fizetés, egy 6,5k-s 225mm-es ventit beépitek az oldallapba.
körbeszimatoltam az erre szakosodott topicban, és akinek oldalventis a gépe, minimum 10-12 fokot dob. hűtve természetesen. nálam szobában egyelőre 26 fok van, mivel melegszik eza jószág is, éspersze húzva is van.... lassan nálam is lesz 30 fok....én everest-et használok monitorzás végett, most perpill magonként 47 fokos a proci. 1,34V és 3516MHz.
lehet megpróbálkozom a tuningal. kipórszívóztam a Zalmant, hátha...mert a multkor 73 fokig követtem, Prime és fagyhalál.apróbetűs rész:
egyetlen egy játéknál mondta az a jelenlegi konfig, hogy " nem megyek neked szépen, akármit csinálsz", és az a Cryostasis volt. de azt a játék optimalizálatlan szvsz... -
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4444 üzenetére
Köszönöm, eggyel többen vagyunk igen.
Nekem most alapon is 50C.
(4. emelet, tömb, no légkondi, tetőfűtés). Örülök ha alapon nem nem melegszik túl terhelve.
Szobában 31C van.
CoreTemp-el nézem, de valószínű jót mutat, mert Everest szerint is annyi.Nem is tudom mikor fogok tudni tuningolni, még este is dög meleg van. Így még valid-ot sem akarok csinálni. Sajna meg kell várni a rosszabb időt.
Az a baj, hogy különbözőek a lapjaink, egész ,más beállítások vannak, úgyhogy nem nagyon tudok segíteni (ha egyáltalán tudnék).
-
- = Zk = -
félisten
3,5G felé valamiért nem hajlandó menni az enyém
fos@k, hogy túlmelegedés miattmennyit kéne vinnie leállás nélkül a procinak? (hány fokot?)
mert az alapfeszes 3,5G simán megvan....szerk: áhh, látom Slett27 mélyentisztelt fórumtárs is visszatért közénk
I am very happy, because I see U again
-
d3lete
aktív tag
akinek 940 BE je van annak hány pontja van vele alapon a vantage ben
-
slett27
addikt
Eddigi információim alapján csak K8-hoz kellett CPU driver. Ha tévedek, kérlek javítsatok.
Pontosabban Windows XP alá. -
Osiris
őstag
hi!
Vista x64 alatt a Phenom II X4 940-hez kell processzor driver?
-
-
Grof-Zero
tag
Hali !
Elvileg ha látszódik az alábbi konfigom van. Kérdésem lenne hogy ebből a prociból mit lehet kihozni? Mit érdemes beállítanom ? AMD 905e -
bsh
addikt
hát reméljük... este kiderül, mennyire fog megbírkózni vele.
már persze csak akkor, ha a tápom megbírkózik az új procival...lehet abból is kéne picit nagyobb.
chieftec 450w-os, gps-450aa-101a
phenom II 940, nforce 720d alaplap, 2x2gb ddr2-1066, 4 vinyó, 2 optikai, floppy+kártyaolvasó, bfg geforce 9600gt oc, pci-os tv tuner kártya, 2 hangkártya (pci + pci-e), minden usb használva (pl. két külső hangkártya) szóval azért van ami fogyasszon a gépben. lehet a 450w-os táp necces lesz? -
Osiris
őstag
Sziasztok! Újabb kérdés merült fel benne: a VID és a Voltage control beállítások miben különböznek? Melyiket kell emelni pl. az NB esetén?
-
jones965
Modder
Azt nem írtad, hogy a videókártyát cserélted-e, mert látom hogy 4890-es karid van.
Namármost nem tudni hogy milyen felbontással és textúra szűréssel használod, de ha lényegesen magasabban mint előzőleg az athlon procival, vagy netalán ezelőtt gyengébb kártyával toltad mint a mostani, akkor ebből adódik a pálya betöltési időkülönbség.
Csak azt nem írtad, hogy a játék egyébként hogyan fut, mert gondolom ég és föld a különbség mind minőség, mind sebesség terén a mostani javára.Feltételezem a proci csere után újra telepítetted az oprendszert.
-
Rexcor
őstag
Ezt a kérdést már korábban is feltettem,de nagyon zavar hogy az athlon 5200+-os procim sokkal gyorsabban betöltötte a játékokat (stopperrel mértem hogy például az athlon a cod5-öt 24mp alatt tölti be míg a phenom II X4 920-as procim 49 mp alatt. Sokkal lassabb pedig kb 30k-val drágább.Nemcsak játékokban lassabb hanem másban is.
Hogyha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném. -
slett27
addikt
válasz
jones965 #4408 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki jó a M3A79-T deluxe, csak a Mushkinokat szvsz nem szereti. Még tesztelem a rendszert, azt is elmondom majd hogy miért.
Ylgram1 : Köszi, van lap, csak lehet nem jó egy M3A79-T Deluxe, lehet csak a 2GB-os Mushkinokat nem szereti, majd kiderül 1-2 napon belül. Kingmax-okkal úgy néz ki minden ok.
Rrről Gorneck barátom mondata jut eszembe : "Ha platformot váltasz, ne csak lapot+CPU-t hanem RAM-ot is cserélj !"
Amúgy megvan a 940BE.
HDZ940XCJ4DGI
CACZC AC 0918CPAW
9267902E90308 -
Osiris
őstag
válasz
Ylgram1 #4409 üzenetére
Nálam a következő állapot stabil alapfeszen:
CPU órajel: 3407.3 MHz ~ 1.35V
CPU szorzó: 17x
CPU FSB: 200.4 MHz
HyperTransport órajele: 2004.2 MHz (eredetileg 1800)
Északi híd órajele: 2004.3 MHz (eredetileg 1800)
Ram: 1066Mhz 5-5-5-15Úgy vettem észre, hogy a HT és az északi híd órajelek emelése jótékonyan hat a teljesítményre az L3 cache sebességnövekedésének hála gyorsulnak a ram műveletek. Érdemes ezeknek (HT, NB) +feszt adni? Nálam alapfeszen (a következő lépcsőn) 2200mhz-es HT és NB órajelnél már kiakad az intelburntest.
Az is érdekelne, hogy ha szorzóemeléssel tuningolok akkor a szorzón kívül mást kell e még állítanom (CPU fesz-en kívül)?
Mire jó az ACC? (eddig nem vettem észre, hogy bármi haszna lenne)
Kb milyen fesszel és milyen órajelekkel érdemes próbálkozni? Az adatlapomnál látható konfigban egy HyperTX hűtővel tuningolok.. -
schumi
aktív tag
Nem sokkal ezelőtt esett szó a tuningról és a cool and quietről, utánna olvastam jobban, és elvileg tuning mellett is működik a c&q itt egy leírás az egyik módszerről, valamiért még nem megy tökéletesen nekem , a htt clock és speed nem akarja az igazságot... beállítotom manuálisan de nem viszi a megadott értéken a progi szerint, aki úgy gondolja próbállgassa és ossza meg velünk az eredményt
(a progi telepítéséhez net framework 3.5 kell)
-
Ylgram1
tag
válasz
slett27 #4407 üzenetére
slett27, szerintem egy próbát megér, az első alkalommal a BIOS-ban állítsd be a CPU feszültségét, utána már nem lehet gond.
Pár forumozó az ASUS oldalán sikerrel próbálkozott a 1701-es BIOS-al. [link]
Ha azzal nem boldogulsz az egyel korábbi is működhet 1601 [link]
Sok sikert a próbákhoz.
Végleges megoldásnak egy rendes "alávaló" alaplap beszerzését javaslom.U.i: Nekem kb a 4. BIOS-al éledt fel a 940-es az M2N32-SLI-ben.
Üdv
Ylgram -
jones965
Modder
válasz
slett27 #4407 üzenetére
Nem a legjobb párosítás, de ettől függetlenül ha te magad nem feszeled túl, akkor a lap miért tenné. ( Gondolom nem AUTO feszen akarod használni, még ha ideiglenesen is.)
A procit a lap hibásan, vagy egyáltalán nem fogja felismerni, mivel a BIOS 4 MB méretű és a phenom 2-t támogatók ennek a duplája.
Ettől függetlenül mehet benne a proci, csak a tuning ne jöjjön elő, mert a tápáramkörök( ha jól számoltam 4, ) nem a legideálisabb ilyen proci ellátására. -
slett27
addikt
Egy gyors kérdés. Ideiglenesen egy ASUS M2N-E-be tudnám berakni a 940BE-t, de hivatalosan csak a Phenom I-eseket támogatja a lap, attól függetlenül lehet működne benne, de az is lehet hogy túlfeszelné. Mi a véleményetek ? Nem akarom kinyírni a procit.
-
Ylgram1
tag
Szia!
Bár nem én vagyok az etalon a 940-es gazdák között, nekem az X2 6000+ gyári hűtője (full réz, 2 cső) hűti a procit 3600 MHz-en és még ha ingadozik is a hőmérséklete, 55 fok fölé nem nagyon megy.
Ebből gondolom, hogy a jelenlegi hűtőddel nyugodt szívvel belevághatsz a vásárlásba.Üdv
Ylgram -
Osiris
őstag
Sziasztok!
SOS kéne egy kis help. Aquában láttam egész jó áron Phenom2 940BE-es procit és az érdekelne, hogy érdemes e most gyorsan elrohanni megvenni (48k-ért) áfa emelés elött, vagy inkább várjak amíg lejjebb megy valami am3-as magasabb alapórajelű proci ára? Régebben azt olvastam, hogy tuningban kb ugyanott van a vége mindegyiknek, így nem érdemes a magasabb órajelüekért a +pénzt kifizetni.. Mit lenne érdemes most lépnem?..gyorsan kéne döntenem.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest