Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
@Templomegere: látom megvan a 4.2GHz
szerk.: hogy hogy tudtam meg? Nincs jobb dolgom, mint a valid.canardpc.com-on nézegetni a legújabb validált eredményeket -
HarryPotter
őstag
válasz
Lonely Hero #3293 üzenetére
a sajátod, a beállításaidnál. Így tudni fogjuk, hogy milyen vassal nyomulsz. Welcome to PH!
szerk: Chipman megelőzött. -
Oliverda
félisten
válasz
Lonely Hero #3294 üzenetére
Talán mert bugos?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Lonely Hero #3293 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
Lonely Hero #3290 üzenetére
A BIOS-nak nem sok köze van ahhoz hogy melyik szerencsétlen program hogy vagy éppen hogy nem ismeri fel a processzort.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Lonely Hero #3290 üzenetére
[link]
szerk.: minél előbb töltsd ki az adatlapodat -
Konfigos
őstag
válasz
Templomegere #3287 üzenetére
Én ezt felfogom.És el is hiszem hiszen ígyvan ahogy mondod.A kérdés már csak az akkor hogy hogyan lehetséges hogy 18fokos.Arra tudok gondolni hogy ez a szobai hőmérő nem az igazi és nem mér pontosan.De tényleg nem akarom teleszemetleni a topikot ezzel a lényegtelen dologgal szóval tényleg hagyjuk
Más: láttam szépen megy a 940BE-D
Prime stabil eredmény van/lesz?
-
Templomegere
senior tag
az teljesen korrekt .
Konfigos nem akarja megérteni hogy pusztán attól hogy fujja a levegőt az nem lesz hidegebb
Léghűtés és vízhűtés között csak azért van hőmérséklet különbség , mert a vízhűtésnek hála jóval nagyobb felületen képes leadni a víz a felvett hőt , de a vizzel sem lesz hidegebb a proci az éppen aktuális környezeti hőfoknál. Vízhűtésnél ezért is megy a kisérletezgetés a blokkok kiképzésével , ott tud sok bukni hogy hogyan veszi el a hőt a cpu-tól és hogyan adja át a víznek .
-
yodee_
őstag
válasz
HarryPotter #3285 üzenetére
nekem bekapcsolt c'n'q és c1e melett idle maghő 31-35, prime alatt 50-55. 3500on 1,37Von
-
HarryPotter
őstag
Idle/load-ban mondanátok egy optimálisnak tekinthető hőmérsékletet 940BE-re? Csak a miheztartás végett.
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #3282 üzenetére
5db 12cm-es 1400rpm-es venti nyomja a levegőt ebből 1 a pwm-re 3db a tripla radin van 1 pedig a házban szintén.És nyitott a ház.Akkor lehet hogy ez a delfines hőmérő nem jó ami ittvan
Mind1,nem akarom hogy ezzel legyen tele a topik.Lényeg a lényeg az alaplap 18foknak írja ha mégse annyi akkor ez van sokkal több úgyse lehet.
Nézzük a konklúziót inkább hogy jók leszek ezek az am3-as procik
-
Konfigos
őstag
válasz
Templomegere #3278 üzenetére
Magnak miköze hozzá?
Folyton mondod hogy nem lehet nem lehet.Már a negyedik alaplap van a kezemben mindbe szar lenne a szenzor?#3280 Akkor miért 18 fokos?940Be procimnál és kevés volt,9850be procimnál is.ezeken minden víz volt
-
Konfigos
őstag
Ugyan nem ide tartozik de hátha valakit érdekel.Ma átvettem egy 790x ud4 lapot és egy 720Be procit.Nem kevesebb mint 10 perc már 4ghzen megy benchmark stabilan 1.440volt mellet
4 felett nem akar bootolni nagyon ezért tovább már csak aod-vel fogom tudni húzni.Addig is itt egy valid: 4008mhz
Ramok csak kölcsön memók mert enyémet odaadtam asszonynak mert behalt a kingmax ramja
Vga-t nem kell nézni(beszámitott kártya holnap majd belekerül egy 4830)
És egy hőfok is ami rettenetes kevés:magok 18 fokosak felszín 27
Egyetlen érdekesség a deneb mag
Everest szerint Heka cpu-z szerint deneb magos
-
stratova
veterán
Szerintetek kb. mikorra várható valamiféle árcsökkentés, ha nem a forintot nézem (tehát nem attól remélek mérséklődést, most elég gyenge). Legutóbb az Intel és az AMD is januárban csökkentett.
-
bnss
veterán
-
tomika
aktív tag
Azon kívül, hogy Q2-ben jönnek ki a 925 és 945-ös Ph-II-k, lehet tudni már valami pontosabb időpontot?
-
bnss
veterán
válasz
gothic20 #3261 üzenetére
BE-vel nem lesz nagyon nehéz dolgod, persze függ az alaplapodtól is.
szerk.: látom már, elméletileg az sem lehet probléma.
baleee89: sajnos elég sok panaszt lehet olvasni az MSI KA790GX lapról, állítólag a 780-as lap gyakorlatilag egy az egyben, bár ezt még nem erősítette meg senki. Ebben az árkategóriában inkább - ha ninc szükséged IGP-re - Gigabyte GA-M770-UD3.
-
baleee89
aktív tag
sziasztok vélemény erröl a lapról? [link] tuning? 140watos cpu suportja van!
-
gothic20
aktív tag
Megérkezett a 940BE procim
Hétvégén kipróbálom tuningba mennyi tud.
Addig is itt egy kép róla:
-
KicsiPit
tag
Szevasztok! Segitség kellene! AMD oldalrol letöltöttem az Overdriveot, inditanám de azt írja, hogy nem látja a procimat....NA DE MIÉRT
-
old gray
addikt
válasz
CHIPman #3255 üzenetére
Amikor a hsz-t írtam még volt
És az X3 710 is ~1500Ft-al olcsóbb volt! Ezek szerint csak pár darabot kaptak és el is kapkodták. Szerencsére én máshonnan intéztem (igaz oda is egyetlen darab érkezett...de jó időben írtam jó helyre
)
MOD: a lapért nem jó a 29k a jelenleg helyzetben? Sztem igen!
-
Geller72
veterán
válasz
jones965 #3251 üzenetére
Nincs. Csak prt Screen. Egyébként sztem bug. Mégpedig a coretemp bugja. Először megmozgattam az egeret, hogy nem fagyott e meg, de nem. Csináltam a screenshotot, majd reboot. Utána gondolkoztam, hogy everestel is meg kellett volna néznem. Mind1. Szal sztem bug. Miután rebootoltam, ellenőriztem a biost. Auton volt minden. Most nem húztam. Azt majd hétvégén fogom. Akkor kiderül.
A reboot után viszaállt a coretemp is 15x200-ra. -
Geller72
veterán
Egy kis érdekesség. Bekapcsoltam a gépet, és kb 10 perc múlva jöttem ide dolgozni a gép elé. Majd a szélütés kerülgetett, amikor ezt megláttam. Kb majd negyed órája mehetett így. Boinc, Rosetta@home autostartal, 100%-on.
Jó is lenne, ha ezt tudná 24/7/365-ben.
.
Nem fotoshop. Letölthetitek elemezni a képet.
Üdv:
Geller -
old gray
addikt
Már megjelent az I.on kínálatában is az X3 720BE 39k illetve az Gigabyte MX790X-UD4 29k.
Merjek onnan rendelni? Elég sok negatív kritikát hallottam róluk.
-
csatahajós
senior tag
Na úgy néz ki beléptem én is a Denebesek remélhetőleg népes táborába
(thnx to Templomegere).
Egyelőre 3.9 volt a a suicide shot vége, a 3.6-3.7 körüli eredmény stabil lesz remélem egy kis vacakolás után.
NB-et érdemes felhúzni 2.0-2.2 Ghzre?
-
CHIPman
nagyúr
Ha veszek a jövőben egy 720-at(DDR3-al együtt) és húzom, akkor nem kell majd a jelenleginél nagyobb PSU?
Mert ez egy 400as ASUS, húzott E2160+2x2g DDR2+4830 1g mellé bőven elég, csak enm tudom, hogy a nagyobb proci mellé nem kell-e majd. -
-
bnss
veterán
Frissítettem a listát, jones965 eredményei javítva, Templomegere egy eredménye felkerült.
Oliverda: nem rossz az a Sanghai eredmény!
jones965: elrontottam valamit?
-
TSanya
aktív tag
Délután megérkeztek az Expertbe a 700-as Phenom II X3-ak,sajnos elég barátságtalan áron.
720 BE ~43 k -
Thrawn
félisten
Amit tiltunk fórumunkban:
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.
-
CHIPman
nagyúr
Itthon miért nem lehet még AM3-as deszkát kapni?
Máshol meg már Giga UD4-esbe rakják a Fenomot meg a DDR3-at -
Oliverda
félisten
Az <=95W TDP-vel rendelkező AM3-as procik új tervezésű gyári coolert kaptak.
-
old gray
addikt
Hol találok vmi jófajta tuning-tutorialt? Amíg megérkeznek a cuccok beleásnám magam a phenom II tuningolásának rejtelmeibe. Olyasmire gondoltam, hogy melyik bios beállítás mire való, milyen max. fesz. és egyéb értékekkel érdemes próbálkozni stb...Gigabyte MA790X UD4 + Phenom II X3 720BE lesz.
-
stratova
veterán
válasz
Geller72 #3203 üzenetére
Magam is tudom, hogy kevés a 2GB RAM, eredetileg 4GB-t szánunk alá, csak ha az a feltétele egy jobbfajta 4 magosnak, akkor szerintem átmenetileg le lehet mondani a 4GB-ról és később venni még egy modult. Azért mondtam 30k-s lapot, mert az általam megfelelőnek talált (IGP+RAID) lapok között a P5E-V HDMI az egyetlen 8 fázisos, így tán tunningra fogható, persze ehhez kell egy jól sikerült G0-ás, mert ahogy elnéztem azok között is vannak olyan példányok, amiknek 24/7ben 3.33 a teteje. Semmi jónak elrontója ne legyek, egy jóféle Phenom II-nek sem vagyok ellensége.
Az Intel előnye, hogy az adott programokban azonos órajelen (néha alatta is) gyorsabb mint a Phenom II, az AMD-jé hogy a processzor mellé emberi árban kapni IGP-s RAIDes lapot, ami azért lehet érdekes, mert kb. egy évig ezen fog élni a rendszer. -
jones965
Modder
válasz
Templomegere #3170 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, ráadásul léggel.
Respect -
pedrő
aktív tag
de sztem a következő hetekben csak feljebb fog menni...
-
pedrő
aktív tag
AMD Phenom-II 720 X3 Triple-Core AM2+ 1év (Black Edition) 36.300 na ez milyen ár érte?
-
bnss
veterán
válasz
Templomegere #3198 üzenetére
A 4,2GHz-es eredményre gondolsz? Legkésőbb ma este frissítem a listát.
stratova: ők még nem 309-es euroval vásároltak be, a ~43k pedig azzal történt.
Geller_1972: tudok róla, hogy jones prime stabil eredményénél nincs CPU-Z valid, ennek az az oka, hogy még nem kaptam meg!
baleee89: jelenlegi gazdasági helyzetben nem biztos, hogy megéri a plusz költséget egy AM3-as lap - nem tudok konkrét számokat, de az újdonságot mindig meg kell fizetni.
-
baleee89
aktív tag
sziasztok ha játékra kell gép akkor 720 BE alá érdemesebb am3 lap ddr3? ha igen miért?
-
siriq
őstag
válasz
Templomegere #3179 üzenetére
A DFI lapon az ugyan ilyen hulyen csinalja. Ha alul akarom feszelni akkor 0.05 v kevesebbet ad neki mint a biosban de viszont ha emelem a gyari felett akkor rakuld neki egy kicsit meg . Igaz neked jo lenne. Lehet lap sajatossag.
-
Geller72
veterán
válasz
stratova #3202 üzenetére
Nem igazán értem, hogymiért mondod azt, hogy minimum 30k a lap?
Ha a 6600-nál maradunk, laza 20k alatt van a giga P35-ös lapja. Ha a 940-es phenom II-t nézzük, akkor meg ott van a 780-as giga pl, ami szintén nevetséges árban mozog. A 2 giga ram, az meg ha ennyire kell a quad, akkor szvsz kevés lesz neked. mondom én ezt neked, akinek volt Q6600 procija, és most van egy 940-es BE. A 4 giga kell alá, ha ennyire stresszes programokat tolsz. Ha én konvertálgatok, akkor lazán bekajol 1,5 gigát XP alatt a cumó. Ehhez vista alatt még legalább fél gigát hozzávehetsz. És akkor már kevés is. A 940-nél a Q6600 alapfrekin biztosan nem jobb. Nagyjából 3,2-n hozza talán a 940-es teljesítményét. Nem bántam meg. Nekem ez most egy darabig elég lesz. Van alatta egy CF-es ddr2-es lap, 2.0-ás PCI-Express supportal. Addig kihúzom vele, amíg nem jön ki valami egetverően nagy ágyú. (mint annak idején a G0-ás Q6600..)
Üdv:
Geller -
stratova
veterán
válasz
Oliverda #3201 üzenetére
Nem sajnos 720BE nálam nem játszik. A 4 mag úgy néz ki többet hoz a konyhára renderben + képszerkesztésben mint a jó overclock. Azért egy átlagosan elérhető 24/7-es tunningal megnézném mire képes. Pedig hidd el nagyon örülnék egy BE-nek a X4 8xx-es szériából. Mindössze meglepett a bolti árat majd 10.000-rel alulmúló ár.
Momentán az a hadi helyzet, hogy egy Quad alá min. 30.000-es lap kell (Asus P5E-V-HDMI), erre pedig nincsen pénz. (Az egy másodlagos dolog, hogy az az IGP kutya füle egy 780-790G-s lapéhoz képest).
A célra racionális alapon Intelt, érzelmin (már ha lehet itt ilyesmiről beszélni) AMD-t vennék.
A 8-as sorozat megérkezését mindenképp megvárom, és egy árnyisszantást remélek.
Ha akkor futja rá min. 2GB RAMmal és 30-as lappal akkor valamilyen Quadot (lehetőleg 6600-at) veszünk, mert (számomra sajnos) amire kell abban jobb az Intel.
Ha nem, akkor megnézzük milyen 4 magos versenyképes az AMD háza táján (ekkor ugyebár 2 magos Intelekkel versenyezne). Ezért figyelemmel kísérem mindkét topikot, bár itt sokkal gyakrabban kapok reakciókat.
De ha majd valamikor asszonka K6-esét cserélem le, szinte tuti befutó az AMD, mert abban a szegmensben az Intel nem versenyképes. A jó IGP-s (Gef. 9300-9400) alaplapjuk kerül annyiba, mind AMD-nél egy proc+lap.
No nyugodalmas jó éjszakát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest