- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
válasz
KicsiPit #3496 üzenetére
Blend testet vagy Small FFT-t indíts, és hagy futni legalább fél órát, ha lehet, akkor 1 órát.
-
bnss
veterán
válasz
KicsiPit #3492 üzenetére
Először célszerű a processzor "végét" keresni az adott feszültségen, aztán lehet a memóriákkal bajlódni. Ahhoz, hogy 1150-en járasd a memóriákat, bizony ref. clk-os tuningra lesz szükséged. Itt már kell némi számolgatás, hogy mi mennyin fog futni, gondolok itt az NB/L3-ra és a HT-ra is.
Azt mondtad, a 3,5GHz a cél, akkor még célszerű lenne ott is megnézi, hogy stabil-e alapon, aztán jöhet a finomhangolás, amit feljebb említettem.
-
Oliverda
titán
válasz
slett27 #3483 üzenetére
Akkor nem igazán értem hogy miért nem sikerült belőni. Tápegység milyen?
A PLL1 és PLL2 Spread Spectrum nálam be volt kapcsolva, illetve a CPU VDDA Voltage 2.6V-on állt. A DDR Voltage 2.26V-on, a Processor Voltage pedig 1.40V-on.
Itt pedig csak az ACPI SRAT Table és a CPU Prefetch opciókat kell Enabled-re állítani.
-
subaruwrc
félisten
-
bnss
veterán
válasz
KicsiPit #3485 üzenetére
Miért a ref. clk-t (helytelrn nevén FSB-t) emeled, amikor BE processzorod van? Megúsznád az NB clk és a RAM clk emelkedéséből fakadó esetleges hibákat. Feszültséget állítsd be 1,35V-ra, a szorzót emeld mondjuk 17-re, a ref. clk-t tedd 200-ra, így 3,4GHz-en fog járni a processzor. Ezek után jöhet egy kis izzasztás, min. 30 perc prime95. Ha nem hibázik, akkor a szorzót emelheted ismét, 17,5-re - emlékeim szerint kell lenni feles szorzónak ilyen magasságban is -, megint lehet stabilitást tesztelni. 3,5GHz-nél már elképzelhető, hogy kelleni fog némi plusz feszültség.
-
AMD X2
senior tag
-
KicsiPit
tag
Hali! Procimat szeretném kicsit felrántani...most 3240Mhz megy 216Mhz FSB mellett...az lenne a kérdésem, h ugyebár ha az fsb t emelem akkor a memória is megy vele ha a szorzót emelem akkor a memória az marad? valaki tudja hogy mennyin lehetne járatni stabilan a procit? amúgy 3.5Ghz környékére gondoltam...Előre is
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #3477 üzenetére
810-es engem is eltántorított egy kicsit, lehetséges, hogy először egy 720 BE lesz a dologból, aztán majd egy X4. Fő a fokozatosság.
-
AMD X2
senior tag
Kicsi később bizti annyi lesz de most valamit benéztél ![/L]
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #3477 üzenetére
720 35K? Nem 710 lesz az egészen véletlenül?
-
TomBoy1986
veterán
Most nézegettem az árakat, s a 720-ast láttam, hogy jó áron mérik, ez a 35K egészen kulturált mostani viszonylatban, viszont a 810-esnél szörnyülködtem egyet, mivel 53K az árgép szerint a legolcsóbb.
Ez nem jó...
-
Gerisz
addikt
válasz
HarryPotter #3474 üzenetére
Az AMD oldalán az van írva, hogy 0,875-1,5V
Ez nem tudom mit jelent pontosan, de az én procimhoz 1.35-1.4V van írva és én használtam jó pár hónapot 1.47V-on gond nélkül. (Csak a lapom füstölt el)
Mikor lesz 945?
Tényleg az AM3-ban tényleg nem lesz Black E.? Mert akkor lehet 940@ veszek. -
jones965
Modder
válasz
HarryPotter #3474 üzenetére
Jó hűtéssel határeset.
-
slett27
addikt
válasz
HarryPotter #3468 üzenetére
Igen, csak Oliverda procija 3,7GHz-et 1,5V-al tudja. Ugyanaz lap. Próbáltam csak szorzó emeléssel és "FSB" emeléssel is. Pedig Oliverda tesztje alapján ezt a frekit ~1,4V-on tudja. Annyit mondok három betű : OCZ.
-
slett27
addikt
válasz
HarryPotter #3464 üzenetére
Kíváncsi vagyok Te mit hozol ki belőle. Szerintem az alaplapom nem nagyon komálja a Mushkinokat.
-
bajusz15
senior tag
hello
Valaki tudja, hogy miért van az, hogy a 920-asom 14 x 236-MHz mellett ha bekapcsolom a gépet csak villog a monitor, nem jön be semmi és csak CMOS clear segít..
Régebben a 14 x 243MHz-el semmi baja nem volt, most meg ennyitől meghal
Talán az alaplap, vagy a nem megfelelő BIOS használata?? Mert most még az 1.6-os BIOS van rajta, ami "unknow"-nak ismeri a procit.
Előre is köszi, Ákos -
Konfigos
őstag
Bizony.ud4 van nekem csak majdnem volt asus m3a79-t deluxe de sajnos nem jött össze bár már örülök neki mert most ud4p lapot fogok venni amint lehetséges.
Bár engem rohadtul nem érdekel ez a 4. mag dolog.Ha annyira érdekelne nem adtam volna el a 940Be procimat vagy vennék majd am3-as x4-et.De elég ez a 920-as nekem.Majd belövök egy 4ghzes stabil eredményt aztán csókolom -
-
CHIPman
nagyúr
Mehet a netre, hogy a tavalyiakkal is megy
szerk.: egy CPUZ validot és egy fényképet a prociról minél előbb publikálj pls, hogy a neten bizonyíték is legyen, hogy ez bizony lapfüggőRemélem, hogy majd az enyémmel is fog menni nyáron
-
kts88
aktív tag
Szöveg nélkül, jelenleg tesztelem.
[link] -
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #3439 üzenetére
Igen, nv chipes asus, de van ilyen jelenség amd chipes lappal is.
720-as x3-al nem tudtad kipróbálni, hisz nekünk 940BE-vel csinálja. És az előző procinál ami egy x2 6400+ volt nem csinált ilyet. Na meg persze más a lap gyártója is.
Szerintem a bioshoz, és a 940-hez lehet köze, nem biztos, hogy a lap sajátossága.
-
old gray
addikt
válasz
antikomcsi #3430 üzenetére
Úgy tűnik ez a lapod (jól olvastam valahol, hogy ASUS?) sajátossága, tegnap kipróbáltam néhány szorzót, és a BIOS-ban a fesz. mindig a beállított érték maradt.
Konfigos: Az ACC-ről egy info: "Negative values unlocks lower power operations while higher values unlocks better overclocking." [link]
-
bnss
veterán
válasz
Templomegere #3425 üzenetére
Szükségem lenne hozzá egy feszültségre!
-
yodee_
őstag
csáó!
3700on, bios szerint 1,43Von (cpu-z szerint 1,410 - 1,418) valamivel több mint 1 óra után a primeal újraindult... memót hogyan tudom tesztelni hogy jó e? köszi
-
antikomcsi
veterán
Én lennék a legboldogabb, ha ez így menne, de ez bizony 1.4V.
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #3429 üzenetére
Azért mert Te baromságnak gondolod még így van. Pl. 13.5 és 14-es szorzónál +0.2V-od ad a procinak. Ha azt szeretném, hogy 1.4V-ot kapjon a proci akkor ezeknél a szorzóknál 1.2V-ot kell beállítsak.
És így is van, mert 13,5x268-on ha 1.2V-ra állítom akkor megy a proci, mert igazából 1.4V-ot kap. Viszont 18x200-on ha 1.2V-ra állítom akkor meg se nyekken, mert akkor 1.2V-ot kap. Ha felrakom 1.4V-ra rögtön beindúl.
Azt, hogy miért? Ne tőllem kérdezd.
-
old gray
addikt
válasz
antikomcsi #3428 üzenetére
"Pont egy olyan szorzót állítottam be mellé ami +0.2V-ot ad, így megküldte 1.7V-al." Ez mekkora baromság
Úgy értem miért adna +fesz.-t adott szorzónál? Esetleg van v.mi logikája? Vagy sima bug?
-
antikomcsi
veterán
Későbbi biossal, szerintem ki lesz küszöbölve a dolog, addig meg valóban meg kell nézni, hogy melyik beállításhoz mi társúl valójában.
Szerinted én mennyire örültem ,amikor a proci végét kerestem (majdnem meg is találtam
) és 1.5V volt állítva biosban. Pont egy olyan szorzót állítottam be mellé ami +0.2V-ot ad, így megküldte 1.7V-al. Addig soha nem jutottam el, hogy biosban vissza vegyem, csak azt láttam, hogy mikor a fogyasztásmérő 320W-hoz ér (postolás alatt 0 terhelés) a védelem lelövi a gépet. Csak a bios reset segített, hiába lenne automata cpu visszaállítás.
Javaslom vedd le az fsb-t, hogy valami alacsony proci freki jöjjön ki mindíg, és nézd meg, hogy a szorzókhoz milyen feszültség társul. Lődd be a vcore-t, mentsd el, indítsd újra, és rögtön lépj be a biosba, és nézd meg a hw monitorral biosban a valós cpu feszültséget.
Ki lehet tapasztalni, ha rászánsz 15 percet.
-
old gray
addikt
válasz
Oliverda #3424 üzenetére
Úgy tűnik a dragon platform tökéletes játékosok részére.
Egy megjegyzés: UT3 alatt nagyon szépen skálázódnak a procik, látszik mennyire a cpu-ra támaszkodik a játék. (nem hiába az unreal 3 engine nem krájzisz féle tech-demo). Viszont a kapott eredmények ilyen felbontásban nagyon kevésnek tűnnek, v.mi nem kóser.
-
Oliverda
titán
-
bnss
veterán
válasz
Templomegere #3411 üzenetére
Kívánod, hogy frissítsem az eredményed?
-
Oliverda
titán
válasz
Templomegere #3421 üzenetére
Jó, akkor nyomj egy félórásat....
-
-
Oliverda
titán
válasz
Templomegere #3414 üzenetére
Nájsz! Ezt melyik procival csináltad? Én már nem tudom követni hanyadik 940-ed van...
Prime stabil eredmény van már elfogadható fesszel?
-
Templomegere
senior tag
Tényleg van baja annak az asusnak , de ki lehet tapasztalni . Az biztos hogy 1,55 volt bios beállítás fölött káosz lesz a win alatti fesz monitorozás , de az lesz a valós érték amit a biosban beállítasz . Bármelyik progi bármit is ír az baromság !
kawa , mi a bajod pontosan ?
-
kawa
csendes tag
A másik dolog, hogy már 3,4 GHz-n 1,51 a volt...
Hülye, búzi asus!
Azé mer ő bírja!
A hőmérő 53 fokon áll meg és 306- os fordulattal pereg a venti.
Lehet valami rejtett tekerenty a biosban, ami engedi elszaladni a feszt? -
Gerisz
addikt
válasz
Templomegere #3412 üzenetére
Jaj de csípős a kedve Uram!
-
Templomegere
senior tag
-
kawa
csendes tag
válasz
antikomcsi #3391 üzenetére
Köszönöm a segeccséget!
De az 1,53 ugye, hogy kritikus?!
Ésw simán megadja neki. -
Templomegere
senior tag
válasz
apollo12 #3408 üzenetére
csapból is ez folyik , na meg ez egy Phenom II topik , nem pedig a kisírt szemű srácok találkahelye , ami azt jelenti hogy a Phenom II procikról, és minden ami ezzel kapcsolatos , NA arról beszélgetünk.
Köszi a linket , de mielőtt beteszed , előtte legalább 1-2-3 oldalt olvass vissza . köszi !
-
Templomegere
senior tag
-
Templomegere
senior tag
Aki nem akad fenn ilyen dolgokon. Aki sokkal előbb megvette a Phenom II prociját mint te és a társaid mert nem akart várni várni várni , aki nem fillérbaszó és nem 2 luca széke készítés között megy el megvenni az új processzorát , amikor már lement az ára a béka segge alá , és van nála 5x gyorsabb , jobb , szebb , aranyosabb .
Természetesen ezt nem írtam volna le ha nem lenne a hszedben a barom jelző . Attól függetlenül hogy nézőpont kérdése ugyan de van igazság a mondanivalódban , de ezt vagy meg kellene tartanod , vagy diszkrétebben kellene publikálnod .
-
apollo12
veterán
halotátok a hirt elvileg phenom 2 x3 szériabol lehet activálni a 4 magot igy olyan mindha x4 sorozat lenne
-
Crytek
nagyúr
Én nem értem az AMD-t de nagyon nem.
X3 720 BE - 40.000FT
X4 940 - 60.000FTMindekttő veszettül jól tuningolható és a 3 magos "csöppség' alig marad el a 4 magostól.Ki az a bolond aki ennek ellenére mégis a 4magosat veszi?
-
Konfigos
őstag
Kevés a fesz a procinak szerintem.Nekem akkor szokta ezt.De ez is változó hogy mennyi kell neki ilyenkor.Ha megy a prime fél órát órát akkor egy nagyon pici kell csak általában kb 0.025 de ha rögtön restartolt akkor oda kell még kakaó neki bőven szerintem
Szerk: Meg kezdhetnéd elöször nem blend tesztel hanem Small FFT tesztel mert akkor biztos kijön hogy nem e a ram a ludas.Nekem volt olyan hogy adagoltam a feszt rendesen mire rájöttem hogy a ram miatt hibázott/indult újra/kék halál
-
yodee_
őstag
szeva!
az új hűtővel mondom megpróbálom a 3700at. felnyomtam a magfeszt 1,4-re, ramok 800 5-5-5-15ön, és prime közben újraindul
valami más állítás amit kihagytam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest