Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
sziasztok
most akarok procit venni, de nem tudok tapasztalat nélkül dönteni.
igazából phenom II 940-et gondoltam, de a másik játékos meg 905e lenne a 65w tdp miatt.
jelenleg ideiglenesen egy 7750be van a gépemben, arctic cooling freezer 64 proval, gyakorlatilag a borda épphogy csak langyos max terhelés alatt is. max terhelésen is csak félgőzzel pörög a venti, normál használat esetén meg le is kapcsol.
viszont nem tudom, mennyire bírna ez el egy 125w-os négymagost, ezért néztem ki a 905e-t, azt tutira elvinné ez a hűtő is.
bár szerintem a 940 sem fogyaszt ténylegesen 125 wattot, inkább épphogy átlépi a 95 wattos kategóriahatárt, mert a 100-200mhz-el lassabbak már csak 95w-osak. (vagy nem jól gondolom?)
szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ac freezer64 pro-val elmenne-e a 940-es phII viszonylag kulturált hőfokon csendesen? vagy inkább vegyek kisebb fogyasztásút? (azért az mégiscsak 500mhz-el lassabb) -
Ylgram1
tag
A proci hőmérséklettel nekem is vannak problémáim. Bár én a BIOS-ok cserélgetésével tudom változtatni
Valami nagyon nem kerek az alaplapommal.
Valami jófajta hűtőt ajánljatok! A Z 9500 AM2 megtenné?Amint hazaérek angliából megvizsgálom a NB freki kérdést. Hátha van még egy kis tartaléka a procinak.
Köszi az adatokat.
-
- = Zk = -
félisten
még a zalmant tettem rá, épphogy hajszálvékonyan, amit adtak hozzá tavaly. lehet újrakéne pasztáznom.
alapon a CPU 37fokos. de a magok 45fokosak. az ergó tökéletes. de akk mia r@kért nemsikerál a tuninga négymagosításhoz gratula
lehet megnézem az én 4magosomat, hátha....
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4396 üzenetére
Nekem 9500-as zalmim van 4 magosított Phenom II 550-esen , és max 52 fokos a procc.
Esetleg valami jó pasztát tehetsz rá. Csak keveset a közepére. Ha régi volt amit rátettél az is rossz. -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4394 üzenetére
NA_NA !! A 9700-es Zalman elég tuti hűtő!
-
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #4392 üzenetére
-
jones965
Modder
válasz
- = Zk = - #4390 üzenetére
4 Ghz-ig meg sem állt. Sőt ha jól emlékszem 3,8 Ghz környékén volt neki príme stabil.
-
- = Zk = -
félisten
Az én prockóm Oliverdától van. Nemhinném, hogy 3,5G-nél megállt volna vele
persze függ a deszkától is.... -
jones965
Modder
válasz
Ylgram1 #4388 üzenetére
A 940-es csak BE változatban került kiadásra( unlock).
Az NB freki jó kihatással van mind a szintetikus mind a valós ( játékok) alkalmazásokban.
Nekem speciel az NB sebessége 2400 Mhz-re van belőle, mindezt persze alapfeszültségen. Az NB feszülktség 1,5-1,55V között még egészségesnek mondható.
A HT sebességet akkor érdemes emelni, ha Integrált VGA-t használsz, mert az megköszöni a sávszélesség növelését.Más esetben elég az alap is. -
-
d3lete
aktív tag
De hát Black edition? mert a sima 940 es- nem megy annál többet olvastam külföldi fórumokan is meg tesztben.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Ylgram1 #4383 üzenetére
hm .érdekes. nekem a giga deszkámba elég volt a legújabbat feltelepíteni, és simán felismerte.
a fura, hogy ebbem a deszkában páran hajtottak már új AMD procikat, és igenjó eredménnyel .aztán kituddja..lehet procifüggő?bár azt picit kétlem. mennének még ezek a procik.
lehet felteszem a legújabb bios-t.szerk: javaslatom asus vagy giga deszka. de sokan esküsznek méf az asrock, és msi deszkákra is...kiv vok, vajh a többiek mit javasolnak
-
Ylgram1
tag
válasz
- = Zk = - #4380 üzenetére
Hasonló cipőben járok, mint te a 940-el.
Az enyém sem akarja az igazságot 3600 Mhz felett. Se szorzó se fesz se fsb emelést nem tűr. Pedig ahogy itt olvastam, ezekben kéne még tartaléknak lennie.Sajnos az alaplapon "csak" egy sima AM2-es ASUS M2N32-SLI Deluxe, igen nehezen kelt életre benne a proci. Csak egy régi BIOS-al indult el, az viszont nem ismeri fel a procit. Lehet, hogy az alaplap okozza azt, hogy nem tudok 3.6 fölé menni.
Azt hiszem, hogy a NB és HT frekik sem mennek benne optimumon.A most futó típusok közül tudnátok ajánlani egy jó kis alaplapot a 940-hez?
Ha jól tudom, akkor csak DDR2-t képes kezelni. Eddig nForce-ot használtam az AMD prociaimhoz és tök jók voltak, az AMD chipset-et nem ismerem.Ja még 1 dolog, csak úgy működik a windows, hogy az 1066-os ramok 800-ra vannak visszavéve
Van pár anomália a rendszerben.
Üdv
Ylgram -
d3lete
aktív tag
Ám de nem kaptam arra választ hogy:Ganged módban 128 bit egy szálon fut, ezért nagyob lesz az átviteli sebesség? vagy az Unagnged mód ahol 2szál 64 bit van és 2*6.4gb/s lesz?
-
d3lete
aktív tag
ez egyszerű a cnq a szorzóval változtatja a cpu teljesítményét igy a fogyasztását is ha a szorzót fixre rakod nem tudja változtatni emeld az fsb-t vagy a nb frek et ha az FSB-t megemeled a cnq a szorzót addig fogja húzni ameddig az FSB-t álítottad ha jólmondom ha nem SRY
-
d3lete
aktív tag
Köszi sokat segített
-
schumi
aktív tag
üdv,
ajánlom figyelmedbe Oliverda logout cikkjét , ha még nem olvastad volna -
d3lete
aktív tag
Üdv ! nekem egy 940 BE van, és arra lennék kiváncsi hogy meiket szereti jobban a ganged vagy unganged ramokat?
a jobb teljesítmény érdekében meg hogyis van ez a ganged unganged? ganged 128bit 1szál,unganged 64bit 2szál?
választ előre is köszi
-
Rexcor
őstag
800-as ramok lassítják a gépet?
Jobbak az 1066-osok? -
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4372 üzenetére
f5-ös nem a leges legfrisebb,
hát rögtön meglátod mert visszaveszi a cpu-t szorzót voltot ha monitorozod őket meglátod rögtön... meg amúgy az energiagazdálkodásnál is eltűnik a processzor állítási lehetősége, amúgy ha fsb-t növelem akkor még működik,meg valószinű attól is függ milyen oprendszert használlsz én vista32őt
-
schumi
aktív tag
sajna amint szorzót állítok rögtön lekapcsol a cool and quiet , valami javítás vagy valami erre nincsen ? esetleg bios frissítés segít ezen ?
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4366 üzenetére
beállítani beállítottam 1066ra csak hogy jobban menjen nem úgy hatékonyabb ha fsb-t feljebb húzom ?, lehet rosszul tudom, nem vagyok nagy tuning-guru még..
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4364 üzenetére
igen az kicsit soknak tűnik
ha annyi volt szerintem biztos azért állt le
"Max Ambient Case Temp: 62 degress Celsius", aztán valóságban nem tudom kinek milyen hőmérsékleten bírja, de amdnél ezt írtákalapon még 43-45 (hyper tx2 hűtő) fölé nem ment nekem majd tuningal kiváncsi leszek mennyi lesz, olyan 3.5ghz ig akarom én is felhúzni bár én szeretnék fsbt is emelni, ha már 1066os ramom van, akkor azt fsb emeléssel tudnám kihajtani jobban gondolom...
-
schumi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #4362 üzenetére
sajna (vagy nem sajna kinek hogy) de am3-ba nem megy bele 940 és 920 sem 810 igen ha jól rémlik a 4 magosok közül
61 vagy 62 fokot írnak amd honlapján ha jól emlékszem,
ezek az adatok tippként engem is érdekelnének ki milyen szorzóval / fsbvel / nb vel tuningolt alapfeszen...
-
- = Zk = -
félisten
tehát nem, f@szagányos!
akkor a köv generációt nem úszom meg deszka+CPU váltás nélkül
nomind1, azmég úgyis messze lesz/van...
megpróbálom, de érdekelne még pár adat. feszültségek(CPU, NB, SB), milehet az ideális hőmérséklet ilyenkor, stb..stb.
és persze tudatlanságomat szeretném elfelejteni, és felvilágosítást kérni, miaz az EC?...az alatt az FSB-t érted?...
(már nem emlékszem, de mia max hőmérséklet, aminél már a proci lekapcsol? vagy ezt maga az alaplap BIOSa tárolja?.... -
szki
őstag
válasz
- = Zk = - #4360 üzenetére
AM3-ba nem megy bele a 940-es proci.
Tuningot próbáld az EC és a szorzó együttes emelésével (pl EC 245, szorzó 15) -
- = Zk = -
félisten
biztos sokat elhangzott, de megkérdezném ha nem baj..
AM3-as deszkába beletudom tenni ugye a jelenlegi AM2+ -os 940BE-met?....sztem igen, csak nyugodtabb lennék, ha valaki megerősítene ebben(és segítene megoldást találni a jelenlegi tuning problémámra
)
-
- = Zk = -
félisten
én amióta BE procit használok, csakis szorzót emelek. elegendő teljesítmény amit azzal a metódusal kapok. de a c&q tudtommal szorzóemeléskor nem áll le, csak ha FSB-t mozgatsz. (asszem!)
érdekes, hogy nálam a 3,5GHz megvan alapfesszel, pusztán szorzóemeléssel. de a 3,6 semmilyen körülmény között nem hajlandó épségben lefutni (játék, 3DM06)
értem ezalatt a fesz emelést, osztást-szorzást, stb. ami ilyenkor szokásos.) -
schumi
aktív tag
üdv
szerintetek 940-nél, mit érdemes húzni feljebb a szorzót vagy az fsb-t (is) inkább (1066os ocz ramokhoz)és ha húzom akkor c&q-t le kell kapcsolni tényleg ? giga 770ud3 lap amúgy
előre is kösz -
gyiku
nagyúr
-
Joshi
titán
Memre esetleg valami ötlet? Cseréljem vagy ne?
-
Joshi
titán
válasz
jones965 #4348 üzenetére
A hozzászólásom után vettem észre hogy van 550-es topik.
A 800-as ramok most akkor lassabbak lennének egy 1066-nál? Érdemes lecserélni a ramokat?"Egyébként biztos vagy abban a 4 magban?"
Ezt miért kérdezed?Ennyi pénzért(~27k) 4 magos procit nem kapok, ha pedig nem kell a 4 mag akkor egyszerűen kikapcsolom. Elméletileg ezek kipróbált és tesztelt procik.
-
jones965
Modder
Igen támogatják mind a DDR2-es és DDR3-as memóriákat. Döntsd el milyen lapot veszel hozzá( AM2+ - AM3).
Ezeknél a prociknál már az NB freki sebessége is számít mind valós -mind szintetikus alkalmazásokban.Egyébként a sajáttopikjamost elég aktív.Egyébként biztos vagy abban a 4 magban?
-
Joshi
titán
válasz
jones965 #4345 üzenetére
Én most rendeltem egyet HERR Z-től amit talán a jövőhéten kézhez is kapok igaz még kell vennem egy alaplapot is hozzá.
Ha már társalgunk megkérdeznék pár dolgot. Ezek a procik(X2 550) támogatják az 1066-os DDR2-es memóriákat? Mert ugye a K8 csak max 800Mhz-ig támogatta. Tuningnál ez hogy néz ki? Arra gondolok hogy ha az fsb-t emelem akkor gondolom már magasabb órajelen megy a memória is ha nem osztom vissza, vagyis érdemesebb venni egy tuningos 1066-os ramot ami mondjuk megy 1100-1150Mhz-en is? Kb úgy működik mint a K8-nál? Vagy esetleg van valami változás ezeknél a Phenom II-es prociknál a tuning terén?
Egy uccsó kérdés, jelenleg egy 800Mhz-es cl4-es memóriám van ami feszemeléssel akár 1000Mhz-en is megy. Ez mennyivel lenne lassabb megoldás mint egy húzott 1066-os megoldás? Bocs hogy ide piszkítok a kérdésemmel, de itt van élet és én ezt a prockót 4 maggal fogom használni. -
Joshi
titán
És ha egy X2 550-nél bekapcsolod a plusz két magot akkor minek fogja látni az Everest?
-
jones965
Modder
válasz
Balala2007 #4342 üzenetére
Ha megnéznéd az adatlapomat, nem írtad volna ezt a hsz-t.
Még mielőtt bármit is írsz, elárulom, hogy BIOS-ban lett letiltva 2 mag, mivel így 1,4V-on stabilan megy 3,8 Ghz-t a másik 2 mag, játékokhoz meg elég ez is. -
jones965
Modder
válasz
Balala2007 #4340 üzenetére
-
Osama
tag
válasz
DaDy0219 #4336 üzenetére
Estére összeírom! Egyelőre a memóriával nem volt időm foglalkozni, mert kb 3 hete küszködöm egy régi gépemmel. Átnézem, de főleg a szorzóval, és FSB-vel szórakoztam.
NB sebessége 2.2 GHz, és a HT is 2.2 GHz. Ezek tutik, mert pár napja szórakoztam vele. PCI-E frekije alap, mert ha változtatom kicsit akadozottá válik a kép. GTA4 hamar megmutatja, mikor jó a beállítás...
FSB-t szoktam húzogatni, meg a memóriát állítom hozzá. Most nem tudom mi van belőve. -
udi24
tag
A válaszokat nagyon köszönöm!!
AMD phenomII 925 x4 processzort fesz emelés nélkül cooler master v8-cal fellehet húzni 3.5ghz-ra?
Melyik AMD phenom II x4 -es proci a legjobb tuningra??(cooler master v8 hűtőm van)
melyik éri meg a legjobban jobban?(925/945/955)
A DFI lanparty lapok milyenek? ( DFI Lanparty DK 790FXB-M2RS )
álaszokat előre is köszönöm -
Osama
tag
Egyértelműen AMD. Olcsóbb, és többnyire ha láb kompatibilis a proci, akkor megy is az adott lapban. DDR3-al szerintem akkor foglalkozz, ha nagyon el vagy engedve. Nekem M4A79 Deluxe van OCZ Reaper 1150-es modulokkal, 940-es Deneb kíséretében. Memória ha jól van beállítva állati gyors. A lap kialakítása tökéletes, és a proci alapfeszen megy 3600-on, memória 1137-en. HT 2200, NB 2200. GTA4 1920*1280-ban akadás nélkül megy. 9800-as oc gigabyte videóval minden high, kivéve árnyékot. Szerintem most ez jó konfig lett. DDR3 amivel többe kerül annyival nem nyújt többet. A következő DDR3 chipsetre várok, mert remélhetőleg ott nem a chipset fogja majd vissza a teljesítményét a memóriának. Elvileg ugyan az az áramkör van a DDR3, és a DDR2 M4A79-eseken, csak másik útvonalon kommunikál a memória modulokkal, és a procival. Nekem bejött az egész cucc ahogy van!
A különbözetből, ami a 2 konfigban van,inkább erősebb prrocit vennék, mint ddr3-at. -
Joshi
titán
Most tényleg jobb befektetés egy Phenom II AM3-as tokozású proci mint egy 775-ös Intel habár még utóbbi is sokáig kihasználható lesz.
Ha tényleg jót akarsz akkor próbálkozz egy X2 550 vagy egy X3 710/720-as procival aminek aktiválható a 4. magja. Ez természetesen lutri, de ennél olcsóbban most nem jössz ki és ha netán nem sikerül aktiválni a plussz magokat akkor is van egy 3,5Ghz-en járó procid. Ehez nem kell mást venned mint egy olcsó tuning alaplapot Asrock a780gmh/128 (br. 16k) amibe aktiválhatóak a plussz magok, ráadásul DDR2-es memóriákat kezel ami egyáltalán nem lassabb mint a DDR3 de még sem kell újakat venni.
-
udi24
tag
sziaszto!
AMD-téren én teljesen "szűz" vagyok ezért fordulok hozzátok segítségül!GPU-ban az Nvidiától pártoltam át Ati-ra az/ár érték miatt
most ugyan ezt tervezem a fejleszthetőség miatt (vagyis azt mondták más topikban hogy hosszútávra jobban megéri egy AMD m3 mint az Intel 775)Szerintetek melyik éri meg jobban hosszútávra?
AMD phenomII 925 x4 processzort fesz emelés nélkül cooler master v8-cal fellehet húzni 3.5ghz-ra?
vagy jobban megéri egy phenom II 955x4 (csak szerintem az sokat fogyaszt.....)az intelhez vagy az amd hez vannak jobb cf és tuning lapok???
válaszokat előre is köszönöm
-
Osama
tag
válasz
slett27 #4301 üzenetére
Hali!
Nálam CPU virtualization kikapcsolása után lett az M2N-SLI Deluxban stabil egy PII 720 BE proci stabil. Ugyan ez a megoldás volt a PII 940 BE-nél... Mivel az a lap tovább lett passzolva, és a 720-asat tettem be a srácnak, így kénytelen voltam nyomozni, mit lehet tenni, hogy ne legyen vele gond. Egyébként tök jól ment a 940-el, és a 720-al is!
M4A79 Deluxe lapomban viszont fokozni lehet... -
-
DaDy0219
tag
válasz
- = Zk = - #4322 üzenetére
Brutál, csak azon gondolkozom, hogy elférnek-e a RAM-ok mellette.Adatok megvannak, holnap elkezdek méregetni.
-
DaDy0219
tag
válasz
- = Zk = - #4320 üzenetére
Már nézem is.
-
DaDy0219
tag
válasz
- = Zk = - #4318 üzenetére
Ez brutál kinézetű
Nem nagyon tudok dönteni...a bőség zavara. -
- = Zk = -
félisten
válasz
DaDy0219 #4311 üzenetére
én a CM V8-at javaslom.
Cooler MAster V8
a csatlakozójáról énsem tudok kapásból infót lökni neked. ha nagyon gáz, lehet kapni átalakítót. filléres dolog -
gakoska
tag
Hali
Aznap vettem az enyémet mikor írtad a hsz-t, ugyanaz az ASROCK M3A780GXH/128M + 710@4 + OCZ Platinum 1600 2*2 GB CL7 mint amit írtál, kivéve hogy én 720 BE-t vettem az iponban.
Jó kis proci mindkettő, a 720BE szorzóállítással 3,2-n teljesen stabil 4 maggal alapfeszen gyári hűtővel, nem is melegszik, pedig nagyon szar a gyári hűtő, látszik alatta a proci, nincs rajta teljesen
3,4GHz-en is stabil volt egy 1,37 V-on talán, 4 maggal.
Egy a gond, a 720BE 0904-es lett, megy is a 4ik mag benne ugye, de a gép kikapcsolása után elfelejti a lap hogy 4 mag volt, és 3mal bootol be. A másik pedig hogy állítólag a 720 (és gondolom a 710 is) csak 1333ig kezeli a ramot, szóval ha olcsóbban tudsz 1333-asat venni akkor vedd azt, ha nem sok pluszba fáj az 1600as, akkor vedd azt.
Erről érdekelne amúgy valami tapasztalat, hogy tényleg így van-e, vagy valamit máshogy kéne állítanom? Mert nagyon nem jól működött 1600on, de ezek az AM3-ak annyira bonyolultak az én K8-hoz szokott agyamnak hogy inkább nem sokat szenvedtem, elhittem hogy ennyin megy és kész.A másik konfigról nem tudok nyilatkozni, de nekem nagyon tetszik ez az ASRock + Phenom 2 + OCZ kombó, megy mint a villám.
Valaki tud esetleg segíteni hogy hogy lehetne rávenni az alaplapot hogy ne felejtse el a 4ik magot, meg hogy hogy lehet ezekben a gépekben a ramot 1600on járatni?
-
-
DaDy0219
tag
Üdv!
Milyen coolert ajánlotok egy Phenom II 940 BE CPU-hoz?
Lényeg, hogy 4 pines legyen, az ára mellékes. -
Levike880517
csendes tag
Valaki aki segítene az amd 940-es procim tuningjában az vegyen fel msn-re pls!
levi88@citromail.hu -
slett27
addikt
válasz
jones965 #4308 üzenetére
Igen, csak nem EZ Flash-el. Floppy-s megoldás lesz. Valami régi AFUDOS-os flash progival.
De biztos a proci rossz, 3. lapban is ugyanaz hibajelenség.Most egy X2 5200+-osról írok.
Mivel benne van a 3 napban azonnali csere lesz sztem. Ha megkapom a cserét, széjjelcincálom az biztos.
-
slett27
addikt
Nem engedi frissíteni a régebbi BIOS-ra.
Azt mondja ez a BIOS régebbi mint a mostani.
-
slett27
addikt
válasz
jones965 #4303 üzenetére
Legújabb 1001-es BIOS van a lapon. Szokásos CMOS reset, elem kivét vár 10 percig, másik RAM, másik VGA, másik táp, sőt (elősző hsz-em) másik lap is volt. Ugyanaz volt a hibajelenség.
Te tudsz arról hogy ilyen proci rossz lett valakinek ?
Nagyon csodálkozom. Nézegettem a procit, semmi égési sérülés nincs a lábaknál. És vadi új, magyarországi nagykertől van, bontatlan volt a doboz. Nem az első gépet szerelem össze.
-
slett27
addikt
válasz
- = Zk = - #4299 üzenetére
Rossz a procim !
Hibajelenség : elindul és azonnal leáll. X2 5200+ al tökéletesen működik a lap, a proci egy ASUS M2N68-AM2-ben is ugyanezt a hibát csinálja. Vissza gariba.
Komolyan mondom csak én lehetek ilyen peches. Sehol nem hallottam, hogy valakinek rossz lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest