Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
jones965 #2696 üzenetére
aham, na ez jó hír, ilyen indítatásból kérdeztem egyébként..
az lenne a legtutibb, ha netezés alatt elég lenne 1 mag c&q-ban alapfeszen alapórajelen , adott játékban pedig a kódhoz lehetne konfigolni, hogy 2mag több órajel, vagy 4mag kevesebb órajellel jön ki jobb eredmény.. -
jones965
Modder
Igaz hogy nem nekem szól a kérdés, de pl. az asus lapmnál biosban egyesével ki lehet kapcsolni a magokat, tehát gyakorlatilag 2 magos proci is lehet a 940 BE.
Arra leszek kiváncsi, hogy ha prime alatt kifekszik valamelyik mag, és ha azt bios-ban letiltom, akkor a többit lehet-e majd tovább tuningolni. -
marcias
őstag
Amikor az alaplapon volt rajta, először azt hittem abból a nedvszívó tasiból szedte ki a gyöngyöket.
Jah akkor ez olyan, mint a mobilarénán az öngyújtó, nem? Hogy lehessen tudni mekkora.Meg egyfajta védjegy. Ötletes.
Én meg itt indítványozom, hogy keleten szokjanak át a latin betűkre, legalább a neten, mert marha idegesítő.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #2683 üzenetére
Hát ezzl már talán érdemes lenne szóba állni. Az eddigiek engem nem nyűgöztek le túlságosan.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #2681 üzenetére
19-es Superpi nem hangzik rosszul, úgy látszik az L3 cache egy szálon szinte semmit nem vesz le...
Meg a 3,6Ghz-es majdnem alap VID-es tuning is bíztató
, ott már elég szép memó írás/olvasás eredmények vannak ahogy elnéztem.
Ha Propusból lesz kicsit magasabb órajelű az nagyon best buy lehet!
Tomboy: egyetértek, ez egy igazán komoly lapnak néz ki (mellesleg vizuálisan is jól néz ki), ha jó ára lesz nagyon csábító h átálljon az ember még egy M3A79-T-ről is....
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #2681 üzenetére
Nagyon komoly...
A tápáramkör ugyan nem változott, mert ugyanaz az 5 fázisos van rajta, ugyanannyi kondival, mint a 790GX-eken, de a hűtés nagyon korrekt lett, valamint a BIOS-t is átdolgozták kismértékben.
Feszültségekből van egy pár teljesen ismeretlen, mint a CPU-PLL, CPU DDR-PHY, DDR VREF és a PCI-E Voltageok...
Ami még új az a HT Link Control menü, valamint hogy 4 FAN szabályozható, nem csak kettő.
Érdekes lehet még a GreenPower gomb, a tekerentyű annyira nem hatott meg
g@bo:
Erre a hsz.-edre remélem hivatkozhatok, ha szóba kerül a tuning -
marcias
őstag
válasz
jones965 #2677 üzenetére
Na ez nekem tetszik. Hasonló fogyasztás mellett +1GHz.
Ezen felül, 3->3,4 GHz-re emelést a fogyasztásban gyak. észre sem lehet venni. Ez azon túl, hogy szerintem örvendetes, megerősíti azt a lehetőséget, hogy legynek gyárilag 3,5-re skálázott darabok, hiszen kb. annyit bírhat el alapfeszen.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ide nem illő hsz.-ek törölve.
-
jones965
Modder
Találtam egy táblázatot a fogyasztás növekedéséről .
[link]
forrás: XSSpeciel nekem soknak tűnik, bár az is lehet, hogy a rendszer teljes fogyasztására utal.
-
slett27
addikt
Valakinek van info arról, miért nincs még PH!-s Phenom II teszt ? Valami probélma van ? Időhiány ? Vagy eléggé átfogó teszt lesz ? (erre tudok gondolni, jó munkához idő kell)
-
old gray
addikt
válasz
Konfigos #2668 üzenetére
"élettartam garisak 2.4voltig" -> biztos halál vár rájuk...tapasztalatból mondom, a 2x1GB/1066-os goodram pro ramjaimnak 2,4V volt a max. adható fesz gyárilag, 2,3V-al meghalt rövid időn belül. Ha meg csak a gyártó élettartam gari van, akkor megéri vesződni a külföldi gariztatással? Sztem nem igazán. De legalább már már tudom, hogy tőled se vegyek használt hardvert.
Nem szeretem ezeket a szétfesz.-elt dolgokat.
Nándika: eddig sem bizniszeltünk postán keresztül csak futárral.
MOD: off
-
Konfigos
őstag
válasz
samfishR #2667 üzenetére
Az én geil ultrám (800mhzes) lazán ment 980mhzen 4-4-4-9ben is 2.4 volton.Feszt kellene adni annak a ramnak.Geil memók tudomásom szerint élettartam garisak 2.4voltig.1.8volt egy geil ultrának olyan mint halottnak a csók.De azért érdemes lenne megnézné mi van a hologrammos matricácra írva.
-
marcias
őstag
válasz
leviske #2657 üzenetére
Jaja, csekkoltam még anno azt a cikket. Lehet, hogy fel is lehetne állítani egy képletet, aminél X a fogyasztás, és az a feszültség és az órajel arányában növekszik, persze bizonyos architektúráknál. (Ez segítség lehetne azoknak a kezdő(?) tunereknek, akiknek nincs fogyaszásmérőjük, és érdekli őket hogy mennyit eszik a gépük).
-
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #2648 üzenetére
Lefoglalok vmit? Miről beszélsz? Egy linket dobhatnál. Engem nem szolgálnak ki vagy soha többet nem rendelek onnan, mert ilyen kiszolgálásra nem vágyom (ha nevezhető annak) -> u.az az eredmény. Te persze lehet fedhetetlen vagy, én ezt nem tudom, nem is érdekel, ennek ellenére veled nem térek vissza a témára, ha nem haragszol mert egyszerűen nincs közöd az egészhez. Nagyvonalakban... téma lezárva.
-
Wukiwo
senior tag
-
bajusz15
senior tag
A memók feszültségeihez nem piszkáltam hozzá, szal alapfeszen mentek. (1,8V)
Most akadt egy kis gond, a memók single-ben mennek és nem dualban
Most raktam át őket másik slot-ba, de ittis single-t ír ki
Tuning alatt is csak single-ben mentek ezek szerint.. e miatt lehetettek az említett "rózsaszín zöld" villogások? -
kawa
csendes tag
Sziasztok!
phenom 940- esnél indítanám a Dmarkokat és a bootscrennél megáll az élet.
A win fut rendesen, de a tesztprog nem indul. Az everest a cod5 mind fut...
:/
Mipöcs?! -
bnss
veterán
Nem én hoztam fel a témát, ilyesmiről egyelőre semmi hivatalos információ nincs.
---
Kíváncsian várom az új modelleket, ill. a 910 és a 8xx árazást. 910-et mondjuk $170 környékére tippelném, a 8xx szériának pedig $150 körülire tippelném a maximumát.
Gyuri: külföldi megnyilvánulások alapján nagyon jó lap az a Foxconn a kategóriájában.
-
Balu92
csendes tag
Bon3ss milyen árcsökkentésről beszélsz?
Proci vagy mi? -
-
Gyuri27
félisten
válasz
old gray #2643 üzenetére
Hehe. Volt neked mással is. Meg lefoglalsz valamit és nem veszed meg. Vagy épp beirogatsz más aprójába mit mennyiért ad. Szóval majd ha fedhetetlen leszel, térjünk vissza erre.
Addig meg mivel mindenki ember hibázhat is. Meg ha jól tudom téged ott nem is szolgálnak ki.Bon3ss: én a foxxitól idegenkedem. Bár lehet ez is ilyen asrockos féle fóbia csak és a lap meg kiválló.
-
Konfigos
őstag
válasz
Templomegere #2645 üzenetére
Milyen változás történt neked az új lappal?
-
old gray
addikt
Ez is jónak tűnik! De Nándika bazárja... sajnos nekünk volt nézeteltérésünk és soha többet nem fogunk bizniszelni egymással. Más beszerzési forrás?
Árcsökkenés-téma: én arra gondoltam, hogy jönnek az új AMD cpu-k ezáltal a régebbiek ára csökken, a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére is megfigyelhető ez a tendencia, nem?
-
bnss
veterán
válasz
old gray #2639 üzenetére
"Várható a közeljövőben árcsökkenés?"
Ha erre tudnék válaszolni - a jelenlegi EUR-HUF-USD árfolyamot figyelembe véve -, akkor már milliomos lennék...Hogy a témába is vágjon valamelyest a hozzászólásom, Foxconn A7DA-S alaplapon is elgondolkoznék, ~24k, de 790GX és SB750 csücsül rajta.
-
Konfigos
őstag
Vajon megérné lecserélni a mostani ds4h deszkám egy ilyen GA-MA790X-UD4 -re?Vagy érdemes megvárni a GA-MA790GP-UD4H lapot?Bár az integrált amúgy se kell nagyon
-
old gray
addikt
válasz
Oliverda #2637 üzenetére
Nem akarok őrült órajeleket, az alapfesz-es (vagy az ahhoz közeli) tuning híve vagyok. Így az UD3 is megfelelhet nekem. Bár a 2,175V max. ram fesz. elég sovány, némelyik tuning-ram alapból 2,2V-2,3V-ot kér gyárilag. Szeretnék már AMD-t de a jelenlegi konfigom-al is elégedett vagyok (egyelőre). Várható a közeljövőben árcsökkenés? Mert ha igen (és rászánom magam a cserére) akkor 1 hónap múlva fizetéskor váltanék.
-
Oliverda
félisten
válasz
old gray #2636 üzenetére
Például abban hogy nincs hűtés a PWM-en így a keményebb tuning nem javasolt. Legalábbis ahol már nagyobb mértékben szükséges feszültséget emelni az biztos nem. RAM feszt. csak 2.175V-ig lehet adagolni az UD4 esetében jóval tovább. Stb.
Persze ennyiért még ezek ellenére is jó választás.
-
old gray
addikt
Látom van választék, de az meglep, hogy az ASRock lapban tuningolni is elég jól lehet. A Biostar és J&W viszonylag ismeretlen számomra, bár a Biostar-ról olvastam jókat 1-2 helyen, csak ritkaság. Gigabyte GA-MA770-UD3 -> ez nagyon baráti áron van, miben kevesebb mint az UD4? Igazából az olyan fícsörök mint több pcie foglalat / crossfire, 2 lan meg rengeteg usb....stb nem érdekelnek.
-
bajusz15
senior tag
na megnéztem a procit egy kis fesz emeléssel.
KÉP
Ennél a fesznél a 3600MHz stabil volt csak történt valami.. Elkezdtem nyomni a prince of persia 4-et és egyszer csak befagy.. jó alt+ctrl+delete, "játék nem válaszol" címszóval megáll a játék és kiléptem belőle, majd az ikonok elkezdtek rózsaszínűen villogni meg a tálca is rózsaszín+ zöld volt, mintha összeomlott volna a rendszer..egyből coretemp, ami 34 fokot mutatott, szal biztos nem a hőtől lett ien a rendszer, majd egy prime95, ami indítástól számítva 10 másodpercen belül elszállt ( nem jelzett pirosat, kilépett az egész prime-ból
) egyből reset..
A feszt visszavettem alapra, de az órajel maradt alapfesz + 3400-on mert ott stabil és ottis ugyan ezt csinálta
úgyhogy most alapfeszen és alapórajelen jár a cucc, így szerencsére semmi baja..
Ésszerű magyarázatokat elfogadok, hogy mi is történhetett most -
Oliverda
félisten
-
old gray
addikt
Elég jó árak, nem? [link]
Olyan +30k-ból meg tudnám oldani a jelenlegi konfigom lecserélését? Csak a lap+cpu-t adnám el és vmi gigabyte/msi/asus deszka + PII 920 lenne helyette. Sajnos utoljára ABIT AN8 32X + S939 X2 4200+ cucc volt ami AMD, így le vagyok maradva alaplapok terén. V.mi tuningos deszka, aminek mégsincs az ára elszállva... tudtok ilyet ajánlani?
-
technoboy19
tag
amugy szerintetek jó valamire ez az amd overdrive?
-
gyiku
nagyúr
halo. phenom 2 teszt hol van mar, halo? mindjart elmegy ez a het is
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #2625 üzenetére
Crossfire esetében biztos többet. Én még Disabled-re sosem raktam de majd kipróbálom úgy is.
egér: Rendben, jöhet.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #2621 üzenetére
-
yodee_
őstag
na ma korábban keltem, mondom meghajtom a gépet. proci 200*17,5 , bios szerint 1,37V, ramok 800on 4-4-4-12 @ 2,1V. a többit a kép elmondja.
[prime]
ez akkor most stabilnak mondható? -
Oliverda
félisten
-
audi100td
nagyúr
válasz
technoboy19 #2615 üzenetére
Már tényleg sok lesz az OFF! Ez a topik a négymagos Phenom II-es procikról szól, nem pedig 5000+ -ról meg vga-król meg az alaplapodról. Kérj segítséget pl. a procid vagy alaplapod topikjában ha tunongolni szeretnéd, de ne itt.
-
technoboy19
tag
Amugy még anno próbáltam húzni ezt az 5000-es amd-t. ez nem black edition ezért nem tom mennyire lehet huzni.
Azt gondoltam h fel tom huzni 3 ghz ig, de csak 2800 ig sikerült.
3d mark 2006 mérve 50 ponttal volt jobb, ami elenyésző ezért vissza is állítottam.
Meg az a baj ha húzom nem mükszik ez a cool and quiet.
A feszültségen nem állítottam, mert paráztam h lesz valami baja.
fesz emeléssel lehetne huzni 3 ghzig? meg lehet ehhez tuning barát alaplap kell nem?nagyon nem értek hozzá ezért nem nagyon mentem bele
meg nem tom h egyáltalán érdemes lenne e huzni, annyira észrevehető lenne a különbség nem tudom.
-
ADAM1337
nagyúr
24/7 mennyi fesz adható ezeknek a prociknak ?
Természetesen az érdekel hogy lég/víz. -
Konfigos
őstag
válasz
marcias #2612 üzenetére
Fut rajta bizony
Nem prime stabil viszont játékok stb alatt nincs fagyás tehát nekem elég stabil
3860mzen prime stabil 1.550volt mellett."Csak" 4050mhzet sikerült elérnem vele sajnos, több még vízzel sincs a procimban.De ez elég kezdő darab volt tehát szerintem ha valaki év vége felé vásárol majd akkor neki sokkal jobb lesz az eredménye
-
Konfigos
őstag
Nos a mai napon én is tulaja lettem egy 1gb-os passzív giga 4850 karinak.Futtattam is húzva egy 3dmark06-ot de valamit nem értek.Oliverdának kisebb Gpu clock és a cpu clock mégis sokkal több pontot kapott mint én.Ennyire számítana a memória?Enyém 2260mhz,Oliverdáé pedig 2664mnz.Félre értések elkerülése végett nem gyanúsítok senkit csalással csak érdekelne hogy számíthat-e ennyit a memory órajel.Kép az eredményemről:15344
Pedig nekem is samsung memók vannak rajta de az enyém sajnos beadja a kulcsot 2300mhzen már.Mondjuk nem mintha valaha is tettem volna a 3dmark eredményekre de azért jó lett volna ha a top2 helyezett az új phenom II proci-s eredmény lett volna
-
slett27
addikt
Én nem tudom ezek mit, hogyan mérnek, de nekem volt 9850BE-m és kb Q6600 szinten teljesített. Frekvenciában volt +100MHz a 9850BE-nek. Akkor nem értem, hogy egy IPC javított +4MB L3 cache-es proci hogy teljesíthet kb ugyanúgy +400MHz-el a Q6600-hoz képest mikor a legtöbb oldalon Q9450-Q9550 időnként Q9650 szinten teljesít? Én nem vagyok egyik gyártó "oldalán" sem, de kicsit ferde a dolog.
Hát nem tudom... jó lesz ha már itt lesz a PH!-s teszt.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Oliverda #2607 üzenetére
M4A79 Deluxe
M3A79-T Deluxe
Mi a különbség a két lap között? Minimális eltéréseket vélek felfedezni, de olyat nem ami indokolná a 10.000 Ft árkülönbséget. -
Oliverda
félisten
válasz
technoboy19 #2606 üzenetére
Javaslom hogy térjünk vissza a topik eredeti témájához.
-
technoboy19
tag
válasz
antikomcsi #2582 üzenetére
a vgam nem tul jó de elmegy. a far cry 2 megy majdnem maxon kicsit visszavettem az anti aliasingbol meg az árnyékokbol
sapphire 3650 ddr2 memóriával, 512 es, nem tom mit kellene tuningoljak ahhoz h kicsit nőjön a teljesitmény -
tomika
aktív tag
válasz
antikomcsi #2603 üzenetére
Valami combos vas lehet!
Kösz az eredményeket! -
bnss
veterán
Ha pl. egy lakatfogóval mérték a processzor tápvezetékén folyó áramot, akkor mondhatjuk, hogy "nincs köze a tápnak hozzá".
Egyszerű, CnQ és C1E működik tuning mellett, akkor a fogyasztás is szépen mérséklődik.
Tisztában vagyok vele hogyan működik egy tápegység, méreteztem már párat. Nyilván a felvett teljesítmény után fogsz fizetni, ezért ez számít igazán.
-
tomika
aktív tag
Jogos, jogos!
De minden számítógép tápegységen keresztül veszi fel az áramot.És engem nem feltétlenül érdekel, hogy a PSU hatásfokát is bele kellene venni. Mert az nem fog valós értéket adni.
Sajnos nem említik a PSU típusát a tesztben...Viszont a második linkben szerepelnek a procik saját áramfelvétele, abba szerintem nem szól bele a PSU.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest