Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grof-Zero
tag
válasz
CHIPman #5471 üzenetére
Hali ! Adtam neki eleget sztem, de olyan 0.2 V emelés felett eldobja magát, úgy veszem észre van egy max. fesz. emelés amit elbír az felett nem számít úgy se megy, léghűtéssel. A X550 nek adtam összesen 1.7V -ot kb ott volt amit mért a lap, de semmi javulás nem volt.Tehát úgy nézett ki hogy, és a 955Be-vel is, egy bizonyos érték felet mind1 mi van, csak rosszabb lesz a helyzet.
Ezért kérdezem hogy valami trükkje van e, de ezek szerint nincs a lapka ennyit bír kb.léghűtéssel, oszt annyi.Thx
Üdv -
bsh
addikt
á, jó ez nekem. tökéletesen elviszi a procit és csendes is. nem tudningolok én, ezt most csak így a móka kedvéért kipróbáltam.
majd azért veszek egy jobb hűtőt, csak az a baj, hogy nem találok. a legjobban egy gelid silent spirit tetszene, de az teljesítményben nem jobb a freezernél, csak legalább normálisan hűtené az nb-t meg a vrm-et is.
valami olyan kéne, ami az alaplap felé fúj, nincs hangja, és simán a kétfüles kis amd-s rögzítő híddal felszerelhető, nem kell neki hátlap meg hasonlók. mondjuk egy scythe shuriken szerűség, de az szerintem kevés lenne. -
nebancsa
senior tag
Na akkor leírom az én beállításaimat Amivel nálam atomstabil még a 955BE 3700MHz
18X szorzó
206MHz FSB
100MHz PCI EX.
1648MHz DDR
2678MHz NB
2060MHz H.T.
1,45 Vcore
1,35 NB
1,96 V DDR RAM
1,3 V HT
1,3 V SBAhogy látod lehet mit állítgatni, ha nem tudsz dolgokat a tuningról, előbb olvasgass utána kicsit mi, mit jelent, és utána emeljed a feszt...
Egy stabil 4 GHz-es beállításra én is kiváncsi lennék... -
jones965
Modder
válasz
CHIPman #5487 üzenetére
Nem tudod rosszul, viszont a tuning lényege pontosan a phII-nél, hogy ne csak az órajelet vigyük feljebb, hanem az NB- órajelét is. Ekkor tudja a proci igazán jól érezni magát, a HT-nek nincs nagy jelentősége diszkrét vga esetén.
Na ezen értékek és feszültségek beállítása ami azért egy kis odafigyelést kíván.
-
scream
veterán
remélem jó helyen járok
nemsokára egy Phenom II 955 Black Edition procinak leszek büszke tulajdonosa!
lenne pár kérdésem mivel idáig csak Intel procim volt.
tuningnál bonyolult a húzás ? mennyire tuningképesek ezek a 955esek? GB 790x-ud4p lapban lesz kingmax 1600-as ramokkal
Mugen 2 -t fel lehet szerelni AM3-as lapra?üdv
-
Joshi
titán
-
ooooobi
senior tag
válasz
Grof-Zero #5470 üzenetére
Na ezt nem hiszem h 45-49 foknál nem megy fentebb, Nekem ninja 2 van rajta en videot kodolok vele fél napokat, huzni még nem akarom mert a lapom nem éppen arra való, de így is 54fokos a proc, magok meg 57 körüliek. Neked max idle-ben tudom elképzelni azt a 45 fokot. Még ha vízzel hűtesz akkor is kevés szerintem.
Más: az mitől van h amikor terhelés alatt nézem a cpu feszt akkor magasabb mint idleben? kb1,35rol felmegy 1,42-45re?
-
bsh
addikt
na annyira mondjátok itt, hogy a phII-k alapfeszen elmennek 3,4ghz-en is lazán, hogy gondoltam, én is odacsapok a lovaknak.
egy betyáros húzással megemeltem a phII 940 15-ös szorzóját 16-raés hát windows töltődés közben iszonyatosan elkezdett forogni a venti az freezer64 pro-n és töltés közben térdre is rogyott a gép ahogy azt kell!
jól megtuningoltam! -
Lacc88
senior tag
Úgy néz ki ,hogy holnap hozzák a Procimat (AMD || 955) és , milyen ventivel lehetne 4 GHZ fölé húzni stabilan ?! Csak kiváncsi vagyok nem akarom hajtani így a gépemet !
Csak kiváncsi vagyok , hogy ezzel a lappal - > GigaByte GA-MA790FXT-UD5P alaplap
Mit lehet belőle kihozni , meg ventivel !köszi
!
-
Grof-Zero
tag
Sziasztok !
Úgy veszem észre egy kicsit ráborzoltam a kedélyekre. 4GHz simán futó proci mit akarok még. Valahol jogos, nem kérkedni akartam, mert mások 940el csináltak szebbet is.
Igaz a mostani játékokhoz ez X2 4780al bőven jó 1920x1200ban is, de nekem az volt a gondom, hogy előtte volt egy X550 Be procim 4 maggal stabilizáltam nagyjából 4000Ghz körül, de ez az érdekes hogy ami most van ez se megy jobban. Ja az 550es 2 maggal se ment 4 Ghz főlé kb ugyan az a jelenség 4Ghz felett dobja a Win kék képernyő újraindul. Na de ennél a rendszeremnél úgy látszik, meg úgy érzem a prociba még vannak tartalékok, ezt szeretném kihozni. Látszik hogy menne , csak olyan mintha a lapom 4Ghz felett azt mondaná hogy nem töltöm az oprendszert. 4.2GHz-n is pöcre indul a cucc, boot egyebek csak a win nem hajlandó jönni. Ezért kérdeztem itten a tuningmestereket, mer van egy kettő az eredmények alapján aki keni vágja, hogy lehet valami kis feszkó kellene valahova, vagy egy állítás hogy mit vegyek vissza hogy még valamit kihozzon magából a cucc.
Ha valaki valami ötletet tudna azt megköszönöm. Mindenkinek további jó tuningolást.
Üdv -
Grof-Zero
tag
Hi all!
Na valaki hozzáértő ha tud segélyen már nekem. Van egy Giga MA790FXT-UD5P lapom 2x1Gb Kingston HyperX 2000Mhz ramom, na meg egy AMD 955 Be procim. Ezt truningolgatom én, de 4000Mhz főlé sehogy sem akar felmenni , vagy is felmegy elindul csak a win nem jön be megakad kék képernyő restart ezt dobja , de a lap simán butol még 4.2GHz-is , adtam neki feszt mindenre amit értem de semmi. Ja 3999Mhz-n simán megy a cucc, 3dmark06 lefut stb. Előzmény volt előtte egy 550 Be proci ebben a lapban 4mag 3800-3900Mhz majdnem stabil néha reset de megy. de azt se tudtam csak 4030Mhz-ig pakolni. Kérdésem mi állítja meg a cuccot?
Ha valaki válaszol azt megköszönöm előre is .
Üdv mindenkinek -
Gabor970
addikt
A lapnak nem lett baja, szerencsére kiderült később, hogy amit éreztem az a szomszédból jött. Valamit égetett a jóember. Ettől függettlenül nem örülök, hogy nem azért kellett abbahagynom a meddig húzhatom a procimat mókát, mert elértem a proci határait, hanem mert melegedési gondjaim vannak. Ma megpróbálok még egy ventit felaplikálni a házra, hogy pont ráfújjon az alaplap legforróbb részére, aztán meglátjuk. A vicc a dologban, hogy nem is akarom tuningolva használni -úgyis a videokártya a szűk keresztmetszet-, csak az a hülye kíváncsiság!
-
zaja8
aktív tag
válasz
Gabor970 #5449 üzenetére
Szia!
Akkor azt hiszem meggyőztél!
Ígyis valamiért odahúzott a szivem, most meg már nem is gondolkozom ezen...(de azért remélem hogy a lapodnak nem lett baja)
CHIPman: az asus nem a legtuningbarátabb lap ennyi problémám van vele, régebben én azt hittem az viszi a prémet, de magam is rájöttem meg mondták is hogy nem a régi... -
Gabor970
addikt
szia!
Megváltozott a véleményem az UD4P-vel kapcsolatban! Ha négymagos procit akarsz, és még meg is húznád, akkor vedd az UD4P-t! Kifogtam egy szuper x4 B50 procit. Ma vettem egy TX3 hűtőt (kevés) és elkezdtem keresni a határokat. Nos 3600MHz-nél jártam, adtam 0.1V plusz feszt a procinak (biztos, ami biztos) elkezdtem futtatni a prime95-öt, hát azt hiszem nem halucináltam, jött a szaga a lapnak. Sztem a MOS-FET-ek környéke hevült túlságosan. Oda nyúltam, veszettül forró volt ott minden. Hiányzik az UD3P ről a MOS-FET hűtés!!!
-
zaja8
aktív tag
-
válasz
Gabor970 #5445 üzenetére
Furamód olcsók, tipikusan 20-25kHUF között vannak, kb a 770 UD3P-vel egyárban. Ami drágább, azon komolyabb hűtés is van (ld az 785GM-E65-öt) ergo ha kiadsz +2-4k-t, akkor a VGA-n kívül más hasznosat is kapsz. CF sajna ezekben sincs (az egyik Asusban elvben megy, de 16+4x-es párosítással nem sok haszna van, max ha vkinek már megvan 2db 3850-je v hasonló)
-
Gabor970
addikt
válasz
t72killer #5444 üzenetére
ok, én úgy értettem, hogy a Gigabyte 770-790 kínálatában vagy a legfelsö 790-es éri meg annak aki CF-t akar, vagy a kettövel lejjebb levö 770 UD3P. (am3 ddr3 esetén) illetve van igazad a videokártyában, de nekem még sosem volt elég egy alaplapi, én pont amiatt nem nézem a 785 sorozatot, mert nem adok olyanért pénzt, amire nincs szükségem.
-
válasz
Gabor970 #5438 üzenetére
A "vagy..." után esetleg érdemes +nézni a 785G-s lapokat, nagyon jó darabok is vannak közöttük, pl MSI 785G-E65 (ez még Mo.-gon nincs) vagy a szintén combos MOSFET hűtéssel ellátott Asus M4A785TD-V EVO.
Elvileg mindkettőnek jól tuningolhatónak kéne lennie, ráadásul van bennük egy használható integrált VGA, ami jól jöhet, ha épp eladta az ember a régi grafikust, de az új még nem jött meg.
(ja, és nem lényegtelen szempont, hogy jóval olcsóbbak, mint az UD5P, UD4P, és személyszerint nem látom, hogy ezeknek a drágaságoknak mi lenne a gyakorlati előnye pl az MSI 785G-vel szemben)
-
-
ZCoyote
őstag
Úgy tervezem hogy AMD-re váltok.
Egy Phenom II X4 955 BE procira gondoltam.
Jelenleg egy Intel e8300 procim van ami alap órajelen megy (2.83 GHz) és kétmagos.Ha össze lehet hasonlítani magonként akkor számíthatok teljesítmény növekedésre?
Most nem a +2 mag előnyeire gondolok azzal tisztában vagyok, hanem a magonkénti számítási teljesítményre. -
Gabor970
addikt
természetesen azt a lapot kell megvenned, ami neked a legjobban tetszik :-)
Én továbbra is azt gondolom, hogy vagy fellépnék a GA-MA790FXT-UD5P szintjére, vagy.....
Reméljük jönnek majd olyan lapok tulajdonosai is, mint amit Te szeretnél, és elmondanak olyasmiket is, amiről eddig nem tudtunk!
Jó éjt mindenkinek!ui.: nekem már félre volt téve az általad is kinézett alaplap, és az utolsó pillanatban döntöttem a 770-es mellett, mert nem láttam értelmét az UD4P-nek. (pénz a zsebemben volt, szal még csak nem is amiatt, a különbözeten most a héten veszek valami jó procihűtőt)
-
zaja8
aktív tag
válasz
Gabor970 #5436 üzenetére
hát ha megnézed a konfigomat ott van a 9800GT kártya az maradna és a procit memóriát meg alaplapot szeretném cserélni(+ tápot de az nem lényeg most)
szal ennyi a keret rá most idővel énis cserélném a kártyát is ATI-ra mert tudom h sokkal jobb ár/érték arányuk van!
(tudom h ehez a VGA-hoz bőven sok egy 955 de később lecserélném jelen állás szerint egy ATI 4890-re vagy majd a közeljövőben érkező DX11-es karira) -
Gabor970
addikt
két oka van hogy 550-é lesz egy négymagos. Vagy hibás két mag, vagy csak a nagyobb mennyiségben eladható olcsóbb procit csinálnak a gyárban belőle letiltással. Ha a második, akkor van mák ugyebár.
Természetesen sokkal egyenesebb megoldás 955-öst venni, mert az a tuti. Nem ismerem az NV videokártyákat, nem tudom mekkora annak a teljesítménye, amit írtál. Én azért választottam az 550-et mert tudtam, hogy csak egy 4770-es atira futja, azt meg kihajtja bőven az 550-es proci is. Amúgy már megvan a videókártyád? Miért NVidia? (régebben én is azt szerettem, de most ahogy körülnéztem a tesztekben, meggyőzött, hogy inkább ATI) -
zaja8
aktív tag
válasz
Gabor970 #5434 üzenetére
hát az az igazság hogy amit kilehet hozni belőle maxot azt ki is szeretném hozni...
Vennék én 550BE procit is ha tudnám h rendesen működne 4maggal, de ugy tudom h azok is X4-nek készültek csak hibás lett 2mag és azért árulják X2-ként.
az olyan X4-nek meg örülhetek aminek 2 magja hibás
esetleg a 790X tuningbarátabb vagy a 770?
esetleg ha még tudnál segíteni abban hogy mien hűtő kéne a procira ha pl sikerülne kihozni belőle 3.6-3.7GHZ-t azt megköszönném -
Gabor970
addikt
nem igazán értem, hogy mi az amiben kevés. CF-et nem akarsz, hiszen NV kártyát szeretnél, akkor mihez is kell? 140W-ig megy az ud3p is, 8+2 a procitápolás is, hmm, nemtom. Esetleg ha nagyon húzni akarod a 955-öt, akkor jobb lesz az ud4p MOS-FET hűtés miatt, bár még nem vagyok meggyőzve, hogy a kisebbik lapról nagyon hiányozna.
-
Gabor970
addikt
nekem [ez a teszt] segített (azt hiszem) jól dönteni.
"meg az 550BE proci az csak Nem 955Be..." hacsak nem szerencsés az ember
-
válasz
ZCoyote #5420 üzenetére
Az is kérdés, szeretnél-e 2 VGA-t használni. Ha nem akkor itt vannak a 785G chipsetes lapok, közülük a jobbféle mosfet-hűtéssel szerelteket ajánlom (pl MSI 785G-E65) jól bírják a tuningot, olcsók, ráadásul még egy jó kis integrált VGA is van bennük.
-
ZCoyote
őstag
válasz
ZCoyote #5420 üzenetére
És ha mindez nem lenne elég, a bővíthetőség is fontos lenne az alaplapnál. Tehát gyorsabb ramot is tudjon a későbbiekben kezelni ami esetleg még nincs a piacon.
Tudom menjek a pics@ba
Mindenesetre várom a jobbnál jobb tanácsokat
Oké akkor átslisszanok oda, mindenesetre köszi.
-
ZCoyote
őstag
AMD téren eléggé le vagyok maradva de talán a jobb időtállóság miatt szeretnék összerakni egy ilyen rendszert.
Most Intel 775-ös rendszerem van, e8300-as procival, p35-ös deszkával, 1066-os ddr2-es ramokkal.
Kinéztem egy Phenom II 955-ös procit. Milyen alaplapot illetve memóriát ajánlotok hozzá?
Nem kell a legfullosabb, alaplapnál max 40k-ra gondoltam. Eddig a Giga lapokat preferáltam. Memóriánál pedig olyan kellen amit kihasznál a rendszer (ddr3-as). Nem kell tuningram. Jelenleg CSX CEC ramjaim vannak, teljesen meg vagyok velük elégedve.Esetleg várjak még mert hamarosan (belátható időn belül), jön vmi újabb, sokkal jobb rendszer.
Ja igen, nekem a stabilitás és a viszonylag jó teljesítmény a legfontosabb
-
válasz
CHIPman #5417 üzenetére
Már elvileg kapható. Én arra vok inkább kíváncsi, mikor lesz 65W-os 965BE
(talán gyártástechnológiai váltás után
)
-
CHIPman
nagyúr
A PII 945 125W és az ugyanilyen típusszámú 95W-os proci között mi a különbség? Csökkentik a feszt, vagy mi? És mikorra várható a 95W-os?
MOD: Megnéztem AMD oldalán, hogy
125W:
Voltages 0.875-1.5V
Max Temps (C) 62'C95W:
Voltages 0.85-1.425V
Max Temps (C) 71Ennyi fogyasztáscsökkenést lehet elérni a fesz csökkentésével?
-
Oliverda
félisten
válasz
DeckardCain #5415 üzenetére
Milyen meglepő.
-
DeckardCain
senior tag
-
Gabor970
addikt
válasz
CHIPman #5413 üzenetére
Összesen kb egy órát használtam a gépet (na jó, max hármat) négymagosítva és 3400MHz-en, akkor nem bontottam ki a házat, nem néztem a hőmérsékletet. Normál használatban kétmagosan tuning nélkül megnéztem, langyosak a fetek. Néztem hűtést, 3500 Ft körül van. Majd meglátom. Az az igazság, egyenlőre kétmagosan alapon is elég mindenre a szgépünk. (Athlon 64 3000+-ról váltottunk)
-
Gabor970
addikt
válasz
ooooobi #5407 üzenetére
Én is az általad linkelt lapot néztem ki első nekifutásra. Majd rájöttem, hogy három lényegi dologban különbözik a kistestvérétől, a 770 UD3P-től. Legfontosabb, hogy tud crossfire-t, de tulképp mégsem, mert ha két kártyát teszel bele, akkor nem 16X sebességgű a PCIE, hanem csak 8X. Szal két kártya, de csak kb másfélszeres videóteljesítmény az egy kártyához képest. Ha két videókártyát akar valaki használni, akkor az UD5P.ig kell fellépni, az tudja mindkét slotban a 16X sebességet.
Második, hogy van rajt MOS-FET hűtés, fontos lehet, ha tuningolni akarsz. Harmadik, hátul van az UD4P-s lapon két vinyó csatlakozás kivezetett tápcsatival. Egy minimális negyedik még, eggyel magasabb típusszámú az audio chip, ha jól emlékszem nem 888-as hanem 889-es, nem igazán tudom mi az érdemi különbség.Én osztottam-szoroztam, a crossfire nem kellett, a winyó kivezetés a hátlapon szintén nem játszik, remélem a MOS-FET hűtés hiánya meg nem fogja gajjra vágni au UD3P-t sem. És megvettem a 10e Ft-al olcsóbb lapot. Szépen hasít benn négy maggal az 550BE :-) Hétfőn megyek procihűtőér.
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Érdeklődésképp kérdezném, hogy mennyire bírná el a jelenlegi tápom(ASUS 400W, Delta beles) a következő konfigot:
húzott 4830
955BE
DDR2@2.1V
A jelenlegi Samsung 300GB 7200+2 tányéros 1TB 7200
?
Vagy inkább nézzem a PH tesztben a fogyasztási értékeket, és menjek a tápos topicba megkérdezni, hogy mennyit tud ez leadni? -
jones965
Modder
válasz
ooooobi #5407 üzenetére
Ha már másik lapot szándékozol venni, akkor javaslom a procid tudásához mérten az AM3-as lapokat ddr3 memóval.Amennyiben maradsz a ddr2-nél, az általad linkelt lap sem rossz, olvass utána a topikjában,
mod: most néztem, ez már ddr3-as lap, jó választás
-
ooooobi
senior tag
Ez milyen, elég tuningra?
GA-MA790XT-UD4P
Vagy várjak valami jobb 785os lapra? -
ooooobi
senior tag
Lehet csak kéne majd egy lapot ujjitani a procihoz, meg memoriat. Húzás nélkül is olyan forrok a fetek a proci mellett hogy nem nagyon lehet megfogni őket. kíváncsisgból 18,5os szorzoval megküldtem a procit, így 3700 valamennyin ment, viszont a fesz is magasabb volt (1,42) cpuz ben amit irt(ez nekem alapból is több mint ami biosban be van lőve), ezt magától emelgeti a lap? Everest terheléssel 59fokig mentek fel a magok, mennyi a max amit hosszútávon is elvisel a proc? A fetekre meg nincs ötletem, odaraktam egy ventit, +borda, de csak meleg levegőt fúj rá, vagy inkább szívassam? nem tudom mit kéne kezdeni velük, nagyon el vannak tt dugva. Amúgy milyen lapot ajánlotok ami bírja a tuningot is?
-
nebancsa
senior tag
válasz
nebancsa #5401 üzenetére
Viszont azt észrevettem ezzel a programmal, ha valamibe megcsúsztam, a windows összeomlik, de még a BIOS-ba be tudok lépni, ott visszaállítom a megváltoztatott értékeket, akkor sem lesz jó, hiába is mutatja a BIOS a helyes beállítást a windowsom nem boot-tól. Legingább a memória időzítés változtatásánál tapasztaltam ezt.
Ilyenkor a Bios-t default-ra kellett állítanom, és egyenként visszaállítani az értékeket.Vagy egy elmentett profilt visszatölteni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Formula-1
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest