- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
No AMD-től ugyan nem, de az AM3-as lap feltétlen szükségességétől a fent írtak (eredmények és ez a hiba) eltérítettek (tudatában annak, hogy mire fejlesztve lenne rég elavul a konfig, így reálisabb egy majdani csere). Mivel egy hónapot még várunk még meglássuk mi lesz belőle. Amd-nél az IGP és a jobb alaplapkínálat, Intelnél maga a processzor szimpatikus az alaplapok kevésbé. Előbbinél vannak olyan IGP-s lapok amik tunningosak is, utóbbinál sejtelmem sincs
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #2995 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Ez nagyban függ attól hogy milyen anyagot tömörít az ember. Nem tudom hogy ők milyen fileokat használtak a teszthez.
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #2991 üzenetére
Winrar rossz példa önmagában, de ha egy kvázi teljes képet nézünk a DDR2 vs. DDR3 sebességekről, akkor az átlagos teljesítményben nem igazán jelentkezik a 15%-os Winrar "gyorsulás".
Vagy csak megártott nekem is a péntek 13.
-
bnss
veterán
-
Bluegene
addikt
visziont egy jó hír is van: [link]
Oliverda: mindenhol elenyésző a különbség, erre te belinkelted a kivételt, ez ferdítés
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #2982 üzenetére
Senki sem mondta és még csak nem is jósolták azt hogy megváltás lesz. Max. 5% teljesítmény növekedsét említettek.
3DMark Vantage – Prozessor (2%)
SiSoft Sandra – Speicherlatenz (2%)
SiSoft Sandra – Speicher- und Cachezugriff (4%)
PCMark Vantage – Einzeltests [TV & Movie] (2%)
PCMark Vantage – Einzeltests [Gaming]( 2%)
WinRAR (15%)
TMPGenc Xpress 4: DV zu MPEG2 (2%)
iTunes 7: WAV zu AAC (2%)
Assassin's Creed (2% és min. FPSnél 6%)
BioShock (3% és min. FPSnél 6%)
Far Cry 2 (2% és min. FPSnél 4%)
World in Conflict (min. FPSnél 9%)
Tehát többségben egyelőre 2% az előnye. A játékoknál a min. FPS-ek esetében nagyobb ("smoother gameplay").
Én nem mondom senkinek hogy ezért cserélje le a jelenleg jól működő AM2-as alaplapját, de ha netán 939-ről vagy valami más platformról szeretne váltani AMD-re, akkor már szerintem felesleges AM2-be invesztálni mert ezek az eredmények idővel az újabb és jobban optimalizált BIOS verziókkal 1-2%kal még javulni fognak, és a platform támogatottsága sem 1 év múlva fog véget érni. Arról nem is beszélve hogy az AM3+DDR3 jobban skálázódik. Nem véletlenül van kilátásban a 3DMark06 WR megdöntése ilyen platformmal.[link]
Templomegere: Emlékeim szerint nem kellett várni csak pár napot, de lényegtelen. -
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #2983 üzenetére
jó csak ez az ingadozókat befolyásolhatja, elhiszem h szinte soha nem jön elő, de én tökéletes cuccot szeretnék a pénzemért, mondjuk gyorsan fogják javítani
Oliverda: akkor gyakorlatilag/szinte semmivel nem gyorsabb, így már jó? tényleg lepkefingnyi
-
Geller72
veterán
#2952 Alapfesszel, de terhelés alatt rögtön előjöttek a gondok.
A ddr3 sztem még baromira nem érett be. A ddr2-nek is kellett két év (inkább 3).
Úgy hogy ezen kár vergődni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #2982 üzenetére
Plusz még, az oké, hogy winrar benchben mit produkál, csak éppen alatta van egy igazi tömörítés eredménye is, ahol 9 perc 10 másodperccel gyorsabb csak a DDR3.
A konklúzió ugyanaz... a memória órajele ilyen magasságban semmit sem jelent.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #2976 üzenetére
Minden tisztelettel, de most igaza van Bundinak. A DDR3 nem megváltás, az hogy a WinRAR éppen profitált belőle egy dolog, de rajta kívül aztán nem sok minden...
Játékoknál meg még az alacsony felbontású tesztekben sincs jelentős eltérés, lásd:
[link] 380FPS-nél 3 FPS... Crysis dettó, csak ott 116-ról 119-re növekedett. FC2 95 -> 97
Szóval ez egy nagy nulla, ezért alaplapot cserélni nem érdemes stb...
Még a szintetikus 3DMarkban, ami minden vackot kimutat is 13 pont a különbség 13000-nél, ami finoman szólva is ló...
Abban egyetértek, hogy ez a bug megint egy nagy nulla, csak arra való, hogy lehúzzák a céget, valós jelentősége a 0-hoz (inkább alulról) konvergál.
-
TSanya
aktív tag
Szerintetek milyen esélyeim vannak a lapommal /Giga 770 DS3 rev. 2/ egy X3 720 BE tuningjára?
Üdv:
S -
gyiku
nagyúr
válasz
Templomegere #2977 üzenetére
kicsit elkurvult a ph mostanaban...
-
marcias
őstag
válasz
Templomegere #2977 üzenetére
A Perynn teszthez képest is? Mert szakmailag kb. ahhoz hasonlítható.
A TLB bug mondjuk egy jó nagy Intel lobbyval indult. -
Templomegere
senior tag
válasz
Oliverda #2976 üzenetére
az azért elgondolkodtató hogy ez milyen hamar megjelent a ph-n is mint hír , az inteles TLB -bug hírre meg várni kellett 1-2 hetet mire kirakták .
Nem beszélve arról hogy a Ph-s Phenom II teszt nem volt valami mélyszántású , szerintem messze a legharmatosabb CPU teszt ami a Ph oldalán megjelent valaha .
-
Oliverda
félisten
válasz
Bluegene #2974 üzenetére
"igazából semmivel sem gyorsabb a ddr2-esnél"
Tényleg nem.
"és ráadásul bugos"
ha 2 modulnál többet használsz és 1333-on járatod akkor előjöhet kb. ugyanaz mint ami AM2 esetében már egy modul esetében is előjöhet az első Phenom-óta ha 1066-on járatod a RAMot [link]. Egyrészt elég kevesen használnak két mudulnál többet úgy általában, másrészt ha annyira kell 4 modul akkor használhatják 1066-on, harmadrészt pedig még ha 1333-on használnák akkor sem jönne elő ez a büdös életben mint ahogy AM2-nél sem jött elő. A C3 steppingben pedig valószínűleg ki lesz javítva.
Azért mi köszönjük a hírt emese!
-
Bluegene
addikt
[link] van egy kis gáz a ddr3-mas phenommal, ejnye, igazából semmivel sem gyorsabb a ddr2-esnél, és ráadásul bugos
asszondja ha 2-nél több DDR3 memóriát raksz bele, akkor gáz
-
slett27
addikt
Nyomtam gyorsan egy alap 3DMark06-ot op. rendszer Windows XP SP3. Lehet nem ide kéne, de ha egyszer már kész a Dragon.
-
slett27
addikt
Van valamim.
-
Konfigos
őstag
Egy kellemes kis combo: Phenom II x3 720, GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P.Ha minden igaz erre benevezek amint tudok
300 dolcsiért jó vétel, de lesz ez még sokkal jobb is szerintem.
-
CHIPman
nagyúr
Szerintetek mit érdemes tenni? Megvárni az új Intel Core i5-öt, vagy inkább kicsit előbb beruházni egy full AM3 configra?
-
marcias
őstag
válasz
Oliverda #2958 üzenetére
Hmm... memória olvasás, L3 olvasás és memória késleltetés tetszetős, kérdés, hogy ezek együttsen elegendőek-e ahhoz, hogy átlagos használat során gyorsulást érzékeljen az ember? Ha jól számolom, ebben a háromban átlagosan 10%-os a javulás, mondjuk ha jobb késleltetéssel el lehetne érni olyan 45ns latency-t, azt már néhol lehet, hogy érezni lehetne...
-
marcias
őstag
Azt hadd kérdezzem meg, hogy a DDR3 1600-zal vajon mennyivel gyorsabb mint DDR2 1066-tal? Ez csak azért érdekel, hogy érdemes-e kicsit várni, és majdan DDR3-as lappal, proccal venni egy ilyen konfigot, vagy nincs számottevő gyorsulás DDR2-höz képest? Az árat most hagyjuk ki a mókából.
Micsoda DDR sorminta.
-
Konfigos
őstag
Keresem az igazit
Már eladtam vagyis vasárnap viszem fel Miskolcra a kedves vevőnek
3 lap közül fogom az egyiket venni.Vagy a foxconn lap nándikától,vagy Asus m3a79t deluxe vagy Asus m4a79 deluxe. Utobbi kettő finom is szólva drága apróba meg hogy találok az esélye kb egyenlő a nullával.Ezért lehet a foxconn lesz ideiglenesen amíg nincs ud4p legalább megnézem mit tud egy denebbel
-
Konfigos
őstag
válasz
Geller72 #2950 üzenetére
Nem rossz
meddig jutottál el maximum?Probáld meg szorzóval is tuningolni menni fog az feljebb is
Mennyire komálja a kingmax memókat egyébként?
Én most egy Asus m3a79t deluxe lapot akarok venni vagy m4a79 deluxot de sehol se lehet kapni értelmes áron sajnos...
Ud4p meg persze nem kapható még itthon az a másik kiszemeltem egy am3-as procival. -
Geller72
veterán
Ez tetszik.
.
Minden különösebb erőlködés nélkül.
.
-
stratova
veterán
No értekeztünk egy kicsit. Szerencsére az 1 hónapos kivárással nincs gond (új procik megjövetelétől én a jelenlegi kínálat és a konkurencia árcsökkenését remélem).
Ellenben a fejlesztés nem egy hajsza. Tervezett használat érdembeli frissítés nélkül 4-5év ami ugye egy gép életében nem kevés (ez alól kivétel az integrált videokártya ami talán egy éven belül lesz "leváltva").
Ennek fényében nem látom sok értelmét a DDR3nak és az AM3nak, mert nem kerül bele olyan RAM és CPU, ami jelentősen kihasználná
Viszont egy tunningos alaplapba, én most egy MSI DKA790GX-re gondoltam AMD fronton, érdemes beinvesztálni. Szóval legközelebb is cserélve lesz nem fejlesztve. Adott árból a jelenlegi (akkori) legjobbat kell megvennünk akár Intel akár AMD.
Egy hűtés és egy tápegység fejlesztést persze javasolni fogok. -
stratova
veterán
válasz
Oliverda #2932 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, érdekes az angol link. Valóban fontos a sebesség, de ha renderre kell akkor inkább a mennyiség a fontos, mert ha egyszer elfogy és a virtuálishoz kell nyúlni...
Márpedig kelleni fog, lévén ez a gép kif. tervezésre lenne, játszani nem játszik a tulaj. Minden egyébre pedig elég neki a Thinkpad r50e (mondjuk az nekem is 2x jobban kéne mint a saját amúgy 2x olyan gyors Asusom).
Azért megpróbálom kivárásra bírni egy hónapot még jó lenne, addigra talán elérhetőek lesznek a Phenom II-esek és lejjebb nyomják a Q6600 árát is ha még kapni. Bár a PII X4 810 szimpatikusabb. Ha nem megy hát veszünk egy Phenom I-et, csak ne felejtsek el NEM az árakra nézni mikor kijönnek a kisebb II-esek. Az árfolyam meg remélem nem lesz már ennél is rosszabb. -
CHIPman
nagyúr
És valahol nincs DDR2 1066 CL5 és 1333CL7 összehasonlítás? Mert én kíváncsi vagyok rá, lehet, hogy megcsinálom a Patriotokkal
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #2941 üzenetére
Igen, az alsó már DDR3.
-
-
bnss
veterán
válasz
Igen, az elírás, az Everest screen-en DDR3-1333 szerepel.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Miért gondolod ezt? Szerintem az azonos architektúrájú cuccot akarták összehasonlítani önmagával, más időzítésen és más frekin.
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
RapUGround #2935 üzenetére
Szerintem nem éri meg a plusz kiadást az 1600-as, mert ha átrakod CL9-be, szerintem az 1333-as is megy 1600-at...
-
CHIPman
nagyúr
1x2GB Kingmax 1333MHz DDR3 10k i7 mellett a Kingmaxok mennek 1700-at(nem tudom, hogy ezek avagy másikak, de ez azért már ár/értékben nem rossz).
szerk.: iPonban is nagyon jó árak vannak, és jó nagy a választék. -
Oliverda
félisten
válasz
RapUGround #2935 üzenetére
-
RapUGround
tag
Én nem akarok olyat szólni ami nem igaz. De a 940 Be viszont az AM3 945 BEre még sokat kell várni 1-2-3 hónap. Megjelentek a AM3as processzorok de csak a 7xx és a 8xx.
A 9xx-re még várni kell. Egydarabig még a 940BE marad csúcsnak az AMD palettáján. -
Geller72
veterán
"ez mi, kingmax?"
-Igen#2918
-1066-os ramok
"5-6-6-14-ben ez is megy 1066-ot."
-Nem, 5-5-5-15-ben mennek, +0.2-vel.
"Mint írtam jelenleg csak AM2+ lap van ami kezel DDR3-at olyan nincs amin AM3 foglalat található és DDR2-t kezel."
?????....Giga 780. Support AM3 (ddr2-vel)
-
Oliverda
félisten
válasz
stratova #2931 üzenetére
939-nél (DDR1) 2 modullal még általában simán ment az 1T még tuning mellett is. AM2 esetében (DDR2) már bajosabb volt, ott 2 modullal sem nagyon ment 800MHz felett. Úgy látszik hogy AM3 esetében (DDR3) már ismét működik, ami jó hír.
Én ha DDR3-at veszek akkor egyelőre 2x1GB lesz. XP mellé nekem nem kell több, Vista kell a halálnak, a Win 7 pedig még odébb van. 2x1GB DDR3-1600 CSX kit 13K kiskerben. Szvsz nem vészes.
"Eredetileg azért nem gondoltam DDR3-ra, mert nem hozott jelentős javulást 810-nél a Computerbase tesztben, de ez a difi már nem vészes."
Azért néhány esetben már látható a DDR3 hatása, ami feltehetőleg idővel az újabb BIOS verziókkal karöltve méginkább érezhető lesz. Illetve az AM3 még legalább 2 évig biztosan támogatott lesz, az AM2+-nak viszont szerintem max. 1 éve van hátra.
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #2929 üzenetére
Megtudhatom mit takar a 1T CR illetve a 2T CR? Amúgy 2GB-os modulokban gondolkodtam, de az olcsóbb fajtából ezért mondtam, hogy drága. De most nézem, hogy csúnyán felment az ára 6360Ft-->7475Ft (Ipon) de az Aquanál is 7390Ft ugyanitt a legolcsóbb DDR3 10 650Ft. Eredetileg azért nem gondoltam DDR3-ra, mert nem hozott jelentős javulást 810-nél a Computerbase tesztben, de ez a difi már nem vészes.
-
CHIPman
nagyúr
Köszi a segítséget, 2x1GB nem lenne elég, 4x1-et meg nem akarok belerakni, mert akkor később nem lehet bővíteni. Asszem még várok ezzel egy kicsit, ha nem lenne elég az E2160 3.2GHzen, akkor hajtom még tovább
Majd jelentkezem pár hónap múlva -
kawa
csendes tag
Video kódolásnál miért futkos 30%- on a proci teljesítménye?
-
stratova
veterán
Bocs, az előző dupla volt így gondoltam adok némi értelmet ennek is.
Ha valaki tudná esetleg, hogy CAD-ben mely Phenom I Phenom II proci van párban a Q8200-zal még mindig örülnék neki. Van valakinek sejtése, hogy kb. meddig lesz támogatott az AM3? Mert akinek szánnám 2004-es gépet használt mostanáig változatlanul. -
-
Oliverda
félisten
válasz
CHIPman #2920 üzenetére
Ha már új lapot kell venni akkor én a helyedben már csak AM3-ba invesztálnék.
Már létezik egy AM2+ lap ami támogat DDR3 modulokat is, de az kb ad a sz@rnak egy pofont, mert ugyanúgy AM2+ foglalatos, tehát majd a jövőben érkező kizárólag DDR3-at támogató AM3-as procik nem fognak belemenni.
-
CHIPman
nagyúr
Kérdeznék. Mit érdemes csinálni? Ha akarok 720-at, akkor vegyek AM2-es deszkát, és hagyjam meg a RAMjaimat(DDR2), vagy vegyek AM3-ast, és vegyek új RAMokat? Van DDR3-DDR2 együttsupportos AM2+-os deszka ami nem túl rossz? Mert egyelőre szeretném használni a fél hónapos DDR2-ket(2x2 Patriot)...
-
Geller72
veterán
válasz
Oliverda #2905 üzenetére
Lehet, de sztem annyival NEKEM nem nyújt többet egy 790 pl. Amire én használom arra ez is elég lesz, CF-et tud, ha mégis rászánnám magam 2 db 47xx-re, a tápom bírni fogja, 10k-t meg megért ez is
. RAID van, akkor meg minek adjak ki harmincezreket egy deszkára. Az én számomra épp ebben rejlik a Phenom II olcsósága.
Phenom 940=50k
4x1 gb=1066~12+ k
Lap =10k
VGA=(4850~)30k
Táp=700W FSP(titok)
Szal 120k alatt vagyok egy jó rendszerrel
A vinyók opcionális, kinek, mekkora hely kell..
Szal nekem jó lesz ez a 780 is (most)Egyébként rosettában cpu bench szerint annyit tud alapon, mint a Q6600 húzva, viszont a számolásai mégis gyorsabbak. Ez kb olyan, mint a windsor vs brisbane.
Benchben elvileg jobb volt a brisbane húzva, mint a windsor alapon, aztán mégis megverte az 1 mega kessel a windsor. Fúj de útálok ennyiszer szót ismételni.
Üdv:
Geller -
Oliverda
félisten
Akkor olvasd el azt is ami a táblázat alá van írva.
800MHz-re levett órajellel lekapcsolt magok mellett nem tudom hogy miért hihetetlen.
gyiku: Ha nem számítana szerinted megnövelték volna a háromszorosára a méretét? Szerintem kevered az L2-vel. Amúgy a cache méret mindig számít csak architektúránként eltérő mértékben.
-
stratova
veterán
Üdv újfent!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Q8200 melyik Phenom I illetve Phenom II procival van egy szinten alapon illetve húzva CAD/renderelés szempontból és CS3-at nézve. 42-46k között mozog alatta nincs Quad mivel a Q6600-árát felvitték. Intel szép lassan kizárja magát mint alternatívát :/
Momentán a Phenom II X4 810-zel szemezgetek, de nem tudok még árat és már nagyon szeretnék ha összeírnám a konfigot, bár én még várnék. -
lsc
nagyúr
-
Geller72
veterán
válasz
Oliverda #2901 üzenetére
Ok, elolvastam. Háát..nem szívesen szedem szét.
. De lehet, hogy egy fénykép erejéig holnap mégis. Sajna Rev 1-es. Hát igen, elég tré a managementje..azt nem értem, minek forog a venti 2200-at, ha a proci meg 29 fokos? Ez nekik PWM?
Bios up után szépen megy, alapon minde, auton rar bench 2145. Poénból 15x250-en indítottam alapfeszen, de a rosetta&home-ba belefagyott, lehet, adok a ramoknak plusz feszt így első lépésben. Mára ennyi, reggelig rosetta 100%, aztán holnap este jobban ránézek. Coolert kell vennem.Csak még nem tom, milyen is legyen.Üdv:
Jóéjt:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Politikai mémek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel i7 9700K
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest