Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee95
csendes tag
köszi 14 évesen
-
Nikk
senior tag
Keress még pár ezer forintot és akkor igen...
Phenom 920 vagy 940... De hamár akkor inkább 940...
-
zolee95
csendes tag
szaisztok!
Nem tudtok valamilyen játékra is elegendő, négymagos, am2-es, 45000 ft alatt lévő procit ajánlani??
Előre is kösz!!
-
Feddjoe
csendes tag
Üdv
Egy új X4 810es proci boldog tulajdonosa lettem
1 kérdés, a venti ami hozzá járt, szerintem kicsi hozzá. Nem lenne érdemes lecserélni? -
bajusz15
senior tag
hello
Nos, a régi lapomat ( k9a2 platinum ) leváltotta egy giga ud4p
A régi lapnál a 920-as így ment.. egy darabig.
Aztán alap fesszel már ( ha jól emlékszem ) ment csak 3200MHz-et.
Javasoltatok még akkoriban egy jobb lapot sb750-el, ami mostmár van
Az új lapban adtam neki 3360MHz-et, gondoltam sima ügy lesz.. Persze, miért is ne, bootolás közben akkora fekete képernyőt kaptam xD.
Tovább is tesztelném csak várom a javaslatokat, hogy meddig lehet húzni, mennyi fesz szabad neki adni, illetve arra várok vmi magyarázatot, hogy miért akad már 3360MHz-n
Előre is köszi, Ákos -
ktg3
őstag
-
Nikk
senior tag
válasz
antikomcsi #3990 üzenetére
955-öt a memóigényes cuccoknál azért sebesebb...
-
Azért nem mindenben.
945 belemegy am2-be, és am3-ba, és ddr2+ddr3. 940, csak ddr2, és nem megy am3-as deszkákban. Viszont a stepping nem változott, így ugyan azt tudják nagy álltalánosságban tuningban is. Mint ahogy a PH-s teszt mutatja.
Az mindenesetre látszik, hogy nem éri meg 955-öt vennie annak akinek 940-e van, mert ugyan azt tudják.
-
Pero
senior tag
válasz
LordDarkness #3988 üzenetére
OCZ platinumot nem ajánlanám, vmiért AM3 nem szereti, ha találsz AMD editiont az más, de simával lehetnek Gondok.
ui: bár asrock lapban még nem próbáltuk, de Giga UD4Pnem szerette, enyém sem rajong érte -
LordDarkness
aktív tag
Közben úgynézki hogy lesz egy jó üzletem az alaplap memó proci hármasra igymár biztos hogy am3 lesz belőle a proci 720 lesz a memó meg ocz plat. sajna nemtaláltam AMD Edition de ha valaki tud azt jelleze már priviben köszi előre is .Egy nagyon nagy dilema előtt állok nevezetesen az alaplap de ezt már nem merem itt kitárgyalni még a végén megnyúznak,hogy sokat kérdezősködöm!
Szóval Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Joshi
titán
A 4 mag kihasználása már régóta működik egyes játékoknál, de mivel még mindig inkább a grafikus processzorra támaszkodnak a játékok így többnyire elég a magas órajelű 2 magos CPU is. Sok új játéknál használatba van mind a 4 mag csak éppen a kihasználtság 30-40% magonként, míg egy 2 magos procinál 80-90%-ot is elérheti.
Végül is, így értendő a "nem használja ki a 4 magot" jelző. -
Nikk
senior tag
válasz
LordDarkness #3985 üzenetére
Csak a tokozásuk más... ERGO 945 már lekezeli az 1333-mas RAM-okat is... Illetve még annyi, hogy 940 ugye BE, tehát nincs rajta szorzózár, úgyhogy könnyen tuningolható, de minden másban egyeznek...
A rendszerbusz nem tudom, hogy mennyiben tér el...
-
LordDarkness
aktív tag
-
Nikk
senior tag
válasz
LordDarkness #3983 üzenetére
940-et se kell tuningolni akkora felbontáshoz. Szerintem nem is igazán van értelme húzni ezeket a procikat... 4 mag 3Ghz-en... Innentől már csak az számít, hogy milyen Vidkarit veszel hozzá...
Mint sokan mondják: 4 magot nem sok játék használ ki, de még hármat sem... Mivel frekvenciára bőven jók ezek a processzorok, ezért az sem lehet akadály. Ha netán még is, akkor még mindíg van benne 6-800 Mhz-nyi plussz...
-
LordDarkness
aktív tag
-
Nikk
senior tag
A hiányát szinte sehol sem fogod érezni. Esetleg később... Nagyon kevés program profitál a 4 magból. A 3D grafikus programok a renderelésnél. Egyébként nem szokványos a dolog. Egy orosz repülőgépszimulátort láttam múltkor aminek ajánlott a 4 mag, de ezen kívül még nem találkoztam mással.
A lényeg, hogyha csak játszol, akkor érdemes lehet maradni a 2-3 magnál... Aki prociigényes dolgokkal foglalkozik, azoknak lehet előny a 4 mag...
Annyi előnye lehet, hogy később nem kell majd procit cserélni, mert marad a gépedben némi tartalék...
Amúgy Ph II X4 BE-t már olcsóbban, 54.000 forint környékén is lehet venni. Így ha valaki új gépet vesz, akkor nem biztos, hogy érdemes beinvesztálni az Intel 2 magos csodáiba, amik 10.000-el olcsóbbak ugye, de azért nincs bennük akkora tartalék a későbbiekre nézve, mint a Phenom II-kben...
-
Joshi
titán
válasz
LordDarkness #3978 üzenetére
Addig ne is cserélj procit amíg azok a játékok és alkalmazások gond nélkül megfelelő sebességgel futnak amiket használsz/játszol.
Egyébként se szabad 70k-t kiadni egy prociért aminek az ára fél éven belül 30-40%-al csökkenni fog.
-
Cadal
őstag
válasz
LordDarkness #3978 üzenetére
Az attól függ, hogy mire használod a gépet. Ha otthoni+játék, akkor egy 3 magos proci tökéletes választás lehet, ugyanis jelenleg elég kevés játék profitál a 4 magból, viszont a magas frekvenciát minden játék és videókártya szívesen látja. Tehát ha nem használsz olyan programokat amik több szálra vannak optimalizálva, akkor jelenleg a kedvezőbb árú Ph II X3 jó választás lehet. Ezeket pedig jó eséllyel fel lehet húzni ~3,5Ghz.-ig. (legalább is a topikjában sok szép eredményt láttunk már). Amúgy a tuningolhatóság mennyire mozgat meg Téged?
-
Cadal
őstag
válasz
LordDarkness #3974 üzenetére
Itt a fórumon úgy írják, hogy SB750 vagy SB710-es déli híddal szerelt lap kell hozzá és hogy támogassa az alaplap a ACC-t (Advanced Clock Calibration). (Cikk!)
Amúgy arra alapozni egy procivételt, hogy majd sikerül aktiválni a negyedik magot, őrültség lenne. Jó kis alaplapod van, abba egy akármilyen Ph II X3 (ha tuningolni akarsz akkor inkább 720BE.) vagy PhII X4. és tökéletes lesz a konfigod.Szerintem!
-
Nikk
senior tag
-
Nikk
senior tag
válasz
LordDarkness #3974 üzenetére
Hát ASRock AOD790GX...
Én 26.000-ért vettem a 940 BE-hez, és elég jó kis deszka...
Annyira sok cuccot nem adnak hozzá, de azért van benne 4 SATA kábel, meg egy IDE. Egy-két átalakító Driver CD-k, aztán ennyi. De igazából nagyon jó lap és tudtommal ez vollt az, amivel megtalálták az X3 @ X4 lehetőségét. Arról nem is beszélve, hogy sebességre odavág némely Gigabyte deszkának is.
Tuning terén még nem tudok nyilatkozni. Még nincs rendes házam és hűtőm. A gyári Stock venti pörög a procin és az 3,3 - ig tudta vinni stabilan, ami nem sok. De azért nem rossz egy teljes mértékben szellőzésmentes háztól és Stock hűtőtől... 3,4-en 55 fokos volt a proci terhelve...
Node a lényeg az fentebb van...
-
Cadal
őstag
válasz
LordDarkness #3971 üzenetére
A DQ6-ban SB600-as déli híd van, úgyhogy elvileg azzal nem fog menni az X3 @ X4 móka.
-
Pero
senior tag
válasz
LordDarkness #3971 üzenetére
az új am3as Giga lapoknál egész jó arányban lehetett aktiválni a 4.magot, bár azért erre nem szabad építeni. 3maggal is megy szépen.
-
Pero
senior tag
válasz
LordDarkness #3969 üzenetére
szerintem ha veszel bele egy x3 710/720 at azzal rosszul nem jársz, elvileg a lapod kezeli, max BIOS-t kell frissíteni. elég erős, és mostanában best buy procik
-
Thrawn
félisten
válasz
LordDarkness #3967 üzenetére
Fel lehet, ha elegendő folyékony nitrogén birtokában vagy
Jó léghűtéssel 3,5-3,6 GHz kihozható belőle, vízzel még 100-200 MHz-cel több is. -
válasz
LordDarkness #3963 üzenetére
Én is a 955-öt mondom, minnél magasabb órajelen.
-
Pero
senior tag
válasz
az x3asokból gyári 3GHz-s ugyan nincs de ahogy eddig látom mindegyik viszi bőven. nekem 720asom van és prime stabilan 3,8GHz-ig tudtam húzni eddig 3 maggal. én is 1280*0124en játszom, és ahogy én látom proci bőven elég mert manapság a játékok inkább VGA limitesek, és a másik az h ez a felbontás már "megy ki a divatból" mert ugye nagy szélesvásznú monitor a menő, így én azt mondom h még sok is ez a konfig.
persze vannak erőforrás igényes játékok pl sakk, meg egy 2 stratégiai, de oda kell a 4mag. -
leviske
veterán
válasz
Tudtommal nincs és nem is terveznek 3GHz-es 3magost, de lehet, hogy tévedek. A 940 és 955 közül talán abból az okból érdemes a 55-ös felé hajlani, mert az már AM3-as (bár gondolom ezzel újdonságot nem mondtam) és az eddigi rekordok alapján mintha egy kicsit jobban lehetne húzni... (A 940-re 6,5GHz rémlik, míg a 955-re 7GHz)
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Proceszor cserén gondolkodom 1280*1024 játszom szinte mindig full grafal. Anno volt egy 9850 de eladtam mert nemigazán vettem észre semmi különbséget egy 6000X2 höz képest.Milyen phenom II javasoltok 940,955 Mert gondolom ez már észrevehető lesz vagy van phenomII x3 ban is 3Ghz?
-
Cadal
őstag
Nem jók a linkjeid. 1, 2,
Amúgy sajna nem tudok segíteni, mert nem értem mit akarsz kérdezni! "zerintetek ehez a laphoz elég lesz egy msi G65" -he? A G65-ön a CrossFireX™ csak 2x PCI-E x8 van. Bár a nagyok azt mondják ezzel nincs semmi baj.
A táppal kapcsolatban pedig itt biztosan tudnak segíteni, de szerintem mindegyik táp elegendő lenne. De persze ez az én véleményem. -
g50v
csendes tag
Ezeket még nem néztem ezért köszi. Különben a kérdésre a válasz igen.csak még nem most mert még megvárom az rv890 és azzal tolom ha az nem jön hamar akkor két 4770 cf-ben.(olcsóbb mint az 4890 ,de 10-20% gyorsabb.Szerintetek ehez a laphoz elég lesz egy msi G65.És hogy ekkora géphez melyik táp lenne a jobb 1. [link]
2.[link]
A válaszokat köszönöm -
Cadal
őstag
Ezeket nézted?
Amúgy venni akarsz, vagy csak érdekel, hogy van-e valakinek itt a ph-n? -
g50v
csendes tag
Hali!
Az hogy lehet , hogy a 4770 két napja jelent meg mindenhol és már kapható az iponon, és a 955 már vagy 2 héte és még semmi -
Oliverda
félisten
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy M.o-n forgalomban lévő X3-asok esetében lehet e tudni pontosan, hogy mely FPO-k esetében engedélyezhető a 4. mag? Ezeket bele lehet tolni am2+-os deszkába? Ezekkel milyen esély van arra, hogy kb 3,6Ghz környékére felhúzható legyen mind a 4 mag? Mennyire tuningossak ezek a deszkák, és mennyire egyszerű őket belőni. Ja és mennyire kell hűteni az X4-et/X3-at, egy átlagos nagy túl erős, nem is túl gyenge léghűtéssel meddig bírja a húzást?
-
Oliverda
félisten
-
Joshi
titán
-
Pero
senior tag
Kicsit "játszottunk" CPU-Z Valid
VCore:1,51V
NB: 2800MHz
majd teszek fel screenshot-ot is. -
AMD X2
senior tag
válasz
- = Zk = - #3943 üzenetére
Gratulálok a procihoz !!
-
gyiku
nagyúr
-
AMD X2
senior tag
válasz
Taifa Díaz #3937 üzenetére
Ezeket kérdezgesd végig. Valamelyik biztos elküldi neked nem sokért .
-
Taifa Díaz
őstag
Apropó, hol lehet a legolcsóbban hozzájutni új Black Edition PhII X4-eshez
Webáruházra gondolok. Egyébként 54 E-ért készülök venni 920-ast egy Miskolc belvárosi szaküzletben, de ott a BE iszonyú drága
Ha kapnék Black E-t max 65 E-ért
akkor nem is lenne mit meggondolni
-
leviske
veterán
Nem tudom, linkeltem-e már valahova: bit-tech.net 955 test
-
Edween
őstag
Annak a lapnak, 1666+ mem vezérlője van, jó magam 1600MHz memót raknék a konfigba, igaz kicsit drágább, de hosszabb távon inkább megéri.
-
hocsab
csendes tag
Nemsokára beállok én is az amd- procit használók táborába valami ilyesmi konfiggal:
Amd phenomII 810, Gigabyte MA790XT-UD4P alaplap, 2*2gb ddr3 1333MHz Shappire radeon 4870/512videokártya Thermaltake 550 W táp, Szerintetek mi lóg ki a sorból? Lehet ezt a procit tuningolni? -
Oliverda
félisten
Core i7 a waste of money for gamers, says Nvidia
Az nV megmondja a tuti.
-
AMD X2
senior tag
válasz
antikomcsi #3928 üzenetére
Hát a 940 valahol 48k- felé remélem beáll nyár elejére és akkor elszaporodik a configokban mint a gomba !! Nagyon rendben van ez a termék a mostani CPU palettán még mindig alul van árazva .
-
Sehol, de a kérdés nem is az, hogy hol van értelmetlen áron. Az értelmes ár 70K alatt van, ezeket kértem jelezni.
Amíg nagyon kevés van valamiből, megpróbálják jó drágán adni, mint a 8800GT-ket anno, az ilyenek nem érdekelnek.
Bár szerintem érthető volt, de az sincs kizárva, hogy tévedek.
szerk:
(#3925) AMD X2
Remélem annyival nem lesz olcsóbb a 940, hogy a mostanin ne bukjak annyit.
-
g50v
csendes tag
-
g50v
csendes tag
válasz
antikomcsi #3924 üzenetére
Miért értelmetlen áron te hol találtál 955 Magyarországon?
-
AMD X2
senior tag
válasz
antikomcsi #3924 üzenetére
Sajnos az még legalább pár hétbe telik , hogy itthon lásd a boltokban ezt a CPU-t.
Ezek alapján legalább 65.000-lehet szerintem az induló ára. Persze a 940-es biztos olcsob lesz. -
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #3922 üzenetére
-
Találtatok 955-öt valahol értelmes áron?
-
Oliverda
félisten
válasz
Májsztró #3913 üzenetére
Megvan. Oké.
"Most HERR Z megkavart ... mondta ,hogy lehet jobb lenne várni a Phenom 925-re meg a 955-re. Ami állítólag holnap jön be Mo-ra, vagy valami ilyesmi"
A 925 majd csak májusban jelenik meg. Holnap elvileg a 945 és a 955 kerül forgalomba de amire az ideér hozzánk eltelik legalább 3-4 hét.
Amúgy itt egy teszt amiben van X3 és X4 is: [link]
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
Hát jah , meg gondolom ezek messze nem tartós órajelek , tehát ezekkel nem ülnek le játszani , csak bírjon ki 3 percet amíg elmegy a valid a CPU-Z-ra aztán kész
Most HERR Z megkavart ... mondta ,hogy lehet jobb lenne várni a Phenom 925-re meg a 955-re. Ami állítólag holnap jön be Mo-ra, vagy valami ilyesmi
-
AMD X2
senior tag
válasz
Májsztró #3910 üzenetére
Itt jobban látod az eredményeket ! Sajnos nem honfitársaink a szerencsések ilyen tutkó procikat szerezni.
-
Oliverda
félisten
-
Produkció
senior tag
van már valami jó profi hűtő az AM3-ra? vagy jó rá az am2+ hűtő is? hyper 212-m van de cnps9700-ra váltanék ha úgyis új proci lesz( már ha az jobb és jó az am3-ra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest