Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
Morden24 #5097 üzenetére
Igen, persze.
Attól függ milyen op. rendszerhez. Elvileg Vista-hoz és W7-hez nem is kell driver. Amúgy meg az AMd oldaláról a Motherboard/Integrated Video Drivers alatti Catalyst-ot kell letölteni mert abban benne van minden. Mivel látom hogy ATI kártyád van ezért ez all in one tartalmaz már mindent (VGA + chipset).
Más:
all air with dual San Aces @ 260CFM each
room temp 20cAlakul...
-
Ari18
őstag
válasz
Morden24 #5097 üzenetére
Itt egy hazai teszt róla. Szerintem megéri azt a +3k-t. Mivel tuti csendes.
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5093 üzenetére
Még annyit hadd kérdezzek tőled, hogy szerinted működőképes-e, ha egy pci-e x16-os sínbe egy pci-e x1-es eszközt dugok (konkrétan pci-e slot-ba való hangkártyát)?
Anno P5KE-n ez működött, de ott ha jól tudom, a másodlagos pci-e sín csak 8-szoros volt, bár nem tudom, ez számít-e.
Ja, és elnézést, ha nagyon láma kérdés, de az amd-féle chipset drivereket honnan lehet beszerezni? Mert az amd gyártói oldalán nem találtam meg (lehet én voltam a béna, sőt valószínű)... csak azért, mert jobban szeretem a legfrissebb drivereket a gyártótól beszerezni, mint pl. az alaplapgyártó honlapjáról...
Ari18: Köszönöm szépen, meggondolom a dolgot, meg olvasok pár tesztet neten. Ez is elég jónak tűnik, 7K vs 10K meg nem túl lényeges, szerencsére
-
sith7
félisten
Az lehet, hogy egy 940 BE , már a bekapcoláskor 56-58 fokos ?
Nem tudja lehűtteni egy AC Freezer 64 Pro ?
Vagy kevés a paszta ? -
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy egy PhenomII 955-ös procira milyen hűtőt ajánlotok?
Tuningot ugyan tervezek, de semmiképpen nem aggresszív túlhúzást, csupán lightosan.
Zárt, jól szellőző gépházba kerül, viszont semmiképpen nem akarom kicentizni a dolgot: nem fél évre veszem, és nem szeretném, ha egy ideihez hasonló nyári melegben már esetleg kevés lenne.Én személyes tapasztalat okán egyből a Scythe hűtői között nézelődtem, onnan is a Kabuto-t.
Várom a véleményeket, és előre is köszönöm -
Joshi
titán
Na látod ha megy mind a 4 mag akkor had menjen, ki kell hozni a lehető legtöbbet minden hardverből mert azzal hogy megvásároltad a terméket már le is húzott a gyártó.
ui.: ne te legyél hálás azért hogy megvásároltál egy terméket, hanem a gyártó aki ebből profitál. Egy percig se hidd hogy a két szép szemedért kapod azt amit megvásárolsz.
-
Pero
senior tag
na akkor nehogy ok nélkül legyek x4 topikban. rögtönöztem egy beállítást, Ramokhoz nem nyúltam. fesz is random h tuti elég legyen
CPU-Z Valid -
Joshi
titán
A vége az ahol még lefut egy 3DMark teszt, de valakinél az ahol 1óráig hibátlanul fut a Prime95.
Embere válogatja.
Pero: engem nem is érdekel hogy miért tiltották le a magokat, sokkal inkább az érdekel hogy működik hibátlanul mind a 4 mag Prime95-el, igaz eddig még csak 3.5Ghz-en 28 C°-os szobában de ennyi pénzért nincs is miért panaszkodnom.
-
Pero
senior tag
a 720 is ugyanazon a soron készül mint a denebes 955 vagy a te 550esed csak éppen a 3magosokban 3 egészséges mag van míg x2ben ugyebár csak 2. azt viszont senki nem tudja előre megmondani, hogy miért is került a mag/ok letiltásra, lehet h csak fogyasztásilag nem stimmelt de lehet az is h nem tudta az elvárt órajelet,, szóval sokféle oka lehet.
-
Tomate
veterán
Megnézzem mi a vége.
Szerintem ez még nem az.
-
Joshi
titán
válasz
nebancsa #5081 üzenetére
Főleg az bosszantó hogy valaki kiadott az X4 955-ért 60k-t amíg egy X4 B50 kevesebb mint a fele.
Ha működik akkor nem selejt csak így olcsóbb a vásárlórétegeket kiszolgálni és nem kell új gyártósorokat létrehozni. Végül is logikus az AMD üzletpolitikája csak nem számoltak a moddolással.A magokat fizikailag kellett volna letiltani, de az is lehet hogy előre eltervezett stratégia volt az AMD részéről az Intellel szemben. Mindenesetre én örülök a leginkább ennek.
ui.: egyébként az X3 705, 710, 720 gyártásának nem sokára vége és szvsz az X2 550 is kérész életű lesz.
-
nebancsa
senior tag
Úgylátszik a processzorgyártás lehet a legjobb üzlet, a selejtet is el lehet adni
-
Tomate
veterán
Nem véletlenül vettem én sem pimpelhető procit.
-
Joshi
titán
A 4 közelebb van a 4-hez mint a 3, mert az én X2-em tényleg X4-ként üzemel a te X3-hoz képest ráadásul ugyan azon gyártósoron készül ahol az X4 955 mivel az is..
Ja nem szeretnék élcelődni ezen, csak ennyi erővel én is ideírhattam volna a régi X2 5000BE procim eredményeit, kvázi annyi köze van a topik témájához mint egy Thunderbirdnek.
Peace! -
Pero
senior tag
nemtom de matek ismereteim alapján a 3 közelebb van a 4hez mint a 2, de lehet tévedek
amúgy meg 720 ugyan úgy unlockolható mint a te 550ed, szóval mind1akkor a prci végét kerestem, és csak kíváncsi voltam h mennyit megy stabilan, de 24/7ben én sem használom annyin, sőt, 1,28Val használom 3400on, 2400as NB vel
-
Joshi
titán
Ez X4-es topik nem pedig X3-as.
Az én kicsikém azért közelebb van ehez a topikhoz mint a tiétek.
-
old gray
addikt
Nem tudom, mert 3,6GHz-n használom 24/7-re, ez az órajel csak a tesztekhez kellett. De majd ha eladásra meghirdetem egy pár órás prime-al bizonyítva lesz a legmagasabb stabil órajel.
sith7: annyit adsz neki amennyit akarsz. Az egy dolog, hogy az AMD ajánlása szerint 1,425V az "egészséges".
-
old gray
addikt
válasz
SimonYana #5048 üzenetére
Az 58fokos alaplap hőm. kissé soknak tűnik.
Megpróbálhatsz gyári szorzó mellett az Host Clock emelésével is tuningolni, lehet v.melyik szorzót nem szereti a lapod. Pl. 250*16=3840MHz 1,425V-1,45V cpu fesz., NB-nek adhatsz +0,25-0,5V-ot, a HT és NB sebességet manuálisan állítsd be 2GHz-re (nekem ehhez a legújabb bios verzió kellett, alap esetben csak szorzókat tudtam állítani ill. volt még egy auto lehetőség is), PCIE freki szintén manuálisan 100MHz-re, memória 4x szorzóval 1000MHz-re unganged módban, laza időzítésekkel, hogy ne itt bukjon el a dolog. Arra mindig ügyelj, hogy az NB frekinek nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie mint a HT frekinek, különben instabillá válhat a gép
-
SimonYana
addikt
Elvileg van 5 piros pontja.
Csak nem ver át! -
SimonYana
addikt
Természetesen sokat számít a 10 rugó is,de ha már valaki 15-öt mond az a 10-nek az 50%-a! Én elhiszem azt hogy van ahol 15-el drágább és kevés helyen lehet megkapni 50 alatt a 955-öst.
Nekem még sajna nem stabil 3700-on,de ha valakinek van tippje mivel lehet még stabilizálni , akkor feljebb is vihetném,de sajna én sem értek még hozzá.
Egyenlőre minden alapon van ami tuti nem elég már ekkora tuningnál. -
SimonYana
addikt
válasz
nebancsa #5025 üzenetére
Mondom csak 10 k-val drágább!
Ne dobálozzunk 5 rugóval ha anyagiaskodunk.
Szerintem sem lehet jobban tuningolni a 940-nél,csak ebben benne van a DDR3-as vezérlő is és én úgy gondoltam , hogy ki tudja mi lesz.Ha valaha valaki úgy gondolja vált DDR3-ra többet fog bukni a cserével mint az a 10 rugó!
Én tudok bárkinek küldeni 39-ért 940 BE-t, és 49-ért 955 BE-t 3 év garral! -
nebancsa
senior tag
A HT Link sebessége mennyire befolyásolja a proceszor teljesítményét, érdemes azon is emelni külön az FSB-től függetlenül?
-
old gray
addikt
-
nebancsa
senior tag
Erre nincs bizonyíték hogy a ésszerű fesz. emelés károsítja a procit. Vagy ha van, nem 70 évet bír ki hanem csak 59-et. Viszont 5 év múlva már az alsókategóriás procik is nagyobb teljesítményt tudnak mint most ez.
Nekem volt egy régi Bartonom, 3 évig "full" tuningban használtam, majd eladtam és akinél most van az is már 3 éve használja, és nincs probléma.
Nem akarlak győzködni, de ha ilyesmitől félsz akkor ne tuningold..."A 940-es is BE, 15k-val olcsóbb mint a 955, ha nem lehet jobban tunningolni akkornem látom értelmét a plussz költségnek" Ezt neked kell eldönteni mit szeretnél, valóban a 940-esnek jobb az ár/teljesítmény aránya.
-
sith7
félisten
Ha már tuning, akkor én is kérdeznék egyet...
Ha van egy BE proci, és nem viszi, pl. a 17 - es szorzóval a 3,4 - et, akkor úgy se menne, hogy pl. 15 - ös szorzó, és 227 - es FSB ?
Magyarán, ha magasabb szorzóval nem megy, akkor alacsonyabb szorzó + fsb emeléssel se fog menni ?
-
Joshi
titán
Ha 4Ghz lenne a vége nagy átlagban, akkor több ilyen eredményt prezentáltak volna neked a srácok de sajnos nem így van.
A hűtéstől sok minden múlik ez nem vitás, de te is láthatod hogy nem gyári hűtővel hűtenek ilyen procikat és nem feltétlenül lenne hatékonyabb egy vízes cucc sem.
Meg aztán nem igazán tenne jót hosszútávon a procinak 1.6V körüli feszültség, a teljesítményen meg már nem dobna annyit leszámítva a 3DMark pontszámokat.
ui.: az X2 550@X4 B50 meg csak 28k HERR Z-nél és tök ugyan az mint egy X4 955 ugyanis egy azon gyártósoron készülnek.
Ha ennyire számít a pénz akkor szvsz inkább egy B50 mint egy 940. A B50 hátránya hogy Asrock lapoknál nem megy a hidegindítás csak resettel együtt ill. a magok hőmérsékletét nem mutatja semelyik diagnosztika program se.
-
syC
addikt
válasz
nebancsa #5019 üzenetére
a 24/7 alatt azt értem, hogy egy olyan feszültséget adok a procinak, ami magasabb a vid-jénél, az alapfeszültségénél , de hosszútávon, mindennapos használatra ( 24órán át a 7 minden napján=24/7) nem degradálja a procit.
A 940-es is BE, 15k-val olcsóbb mint a 955, ha nem lehet jobban tunningolni akkornem látom értelmét a plussz költségnek
-
nebancsa
senior tag
A vízhűtéssel az a tapasztalatom hogy nem lehet vele számottevően jobban tuningolni mint egy jó léghűtéssel. Én azért váltottam, hogy csendes gépem legyen, de ezt is tudják már a komoly léghűtések.
Viszont a Vga-nál már más a helyzet erősen gondolkodok hogy ott is áttérek vízre, mert ha felpörög a venti, jelentkeznek a decibelek
Viszont a 4890-es kártyára még nagyon drága a blokk, várok egy kis áresésre..."24/7 kompatibilis" ezt igazán nem értem ha egy értéknél stabil a proci, teljesen mindegy mennyit használod nem fog tönkremenni.
"Ha 1.45-1.5V-on nem stabil akkor már emelheted a feszt az egekig akkor sem fog magasabb órajelen stabil maradni. Kb 1.45V-on már megtudod a max órajelet amit még stabilan bír a proci, ahoz hogy 4Ghz fölött járasd a procit 24/7-ben már óriási szerencsédnek kell lennie csak ezt a többiek nem mondták"
Ez így igaz, szerencse kell hozzá, vagy olyan kapcsolatok hogy tudj válogatni.
"függetlenűl attól hogy 940, 945 vagy 955-öst veszek" Én csak a 955-ösről tudok nyilatkozni nem tudom a 940, 945-el mit értek el. Amire érdemes költeni pluszba hogy Black Edition legyen, így tudod a szorzót állítani.
-
Joshi
titán
Ha 1.45-1.5V-on nem stabil akkor már emelheted a feszt az egekig akkor sem fog magasabb órajelen stabil maradni. Kb 1.45V-on már megtudod a max órajelet amit még stabilan bír a proci, ahoz hogy 4Ghz fölött járasd a procit 24/7-ben már óriási szerencsédnek kell lennie csak ezt a többiek nem mondták.
-
nebancsa
senior tag
Köszi!
Nem érzem az én érdememnek, szerintem ezek mindegyike ennyit tudhat, lehetnek kivételek amik többet is, külföldi fórumokon olvastam, valakinek 4,5Giga is sikerült sima léghűtéssel.
Azért írtam le az eredményeket, hogy aki ilyet vesz, és tuningolni akarja, kb. mire számíthat. -
nebancsa
senior tag
Úgy néz ki nálam a 3,7 giga lesz a nyerő, 1,45V-nál 3,75 nél sem a legstabilabb. Ha meg 1,5V-nál nagyobb feszt adok, látszólag stabil 3,8 Gigánál de a 3DMark rosszabb eredményt hoz mint 3,2 Gigánál
Valoszinüleg itt valami gebasz történik valamelyik magnál.
Szóval én is megelégszek a 3,7 Gigánál, szerintem már ez is szép tuning eredmény
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest