- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
donpel0
aktív tag
sziasztok!
barátom kért meg, hogy rakjak össze neki egy gépet, ez lett belőle:
phenom 955be
giga 790xt-ud4p
kingstone ddr3 16001. amdt egyáltalán nem vágom, így kérlek mondjátok el egy alap biosbeállítást (mit kell kivenni, betenni, pl:c1e eist, stb)
2. teljesen alapon fogja használni, kérlek mondjatok egy standard mem beállítást (freki, fsb:dram, stb)
3. most látom cpu-zben, hogy DC mode: unganged - mi lehet a hiba?
4.win7 64bit-et tettem fel, van-e valami megoldás, hogy a standard procihuto ne menjen fulljon?nagyon szépen köszi előre is a válaszokat!
ha esetleg valami javaslat van még, szívesen fogadnám
-
Gabor970
addikt
válasz
kojenci #5698 üzenetére
szuper, akkor mehet egy kis tuning :-)
Nekem épp sikerül stabilizálni a négymagosított 550BE procimat 3,8GHz-en, igaz ehhez már 1,50V kell. Prime alatt sem melegszik 55C° fölé, talán ez még nem fog fájni neki. Aztán meglátom, megeshet, hogy inkább visszaveszem 3,6-ra, ahhoz elég 1,44V is. -
-
Gabor970
addikt
Első nekifutásra, miután nem találtam jumpert idehaza, csak kivettem az elemet, és azt hittem azzal le van resetelve a bios. szal ugye ez nem segített.
alaplap könyve elővesz, kihámoz miként a bios reset.
No itt le vagyon írva, hogy nem elég kivenni az elemet, ezen kívül kb 5 mp-re az elemtartóban rövidre kell zárni egy csavarhúzóval a két pólus érintkezőjét. Megtettem. Bekapcs.
Akkor már bejött a bios, betöltöttem az alap beállításokat. Mikor mentettem, s kilépett, jól megijesztett mert ismét jött a korábbi hibaüzenet a MAIN Biossal kapcsolatban. Ismét elindította a helyreállítást, majd miután végzett vele, rendben elindult a gép.
-
Gabor970
addikt
bocs, hogy ideijedtem, sikerült megoldani. Rendben minden.
-
AMD X2
senior tag
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
Elnézést, hogy teleszemetelem az AM3-as topikokat, csak kicsit be vagyok szarva. Ha valakinek volna ötlete:
probléma:
alaplap: Gigabyte GA-MA770T UD3P
Próbáltam az időzítéseket tovább szűkíteni, és nem indult el a szgép. Sípol két hosszút és egy rövidet. Majd az alábbi jelenik meg:Warning: MAIN BIOS CHECKSUM ERROR
Retrieving recovery source from HPA .......
BIOS Auto-Recovering...
Szaladnak az apró pöttyök, újraindul, és ismét csak a két hosszú egy rövid sípolás. Ezt a sípolást megcsinálja jópárszor, majd ismét megjelenik a fentebb leírt hibaüzenet, és kezdődik minden előről.
Próbáltam kivenni a bios elemet, majd visszarakni, de nem segített.
Van ötlet, hogy mi lehet?
Köszönettel!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
nebancsa #5683 üzenetére
ezt passzolom, biztos meg lehet oldani, de elég macerás lehet.
az alaplap aljára már kigondoltam egy olyat, hogy kivágok egy ventinek helyet a tálcán a proci mögött, és odateszek valami izom ventit ami fújja mint állat és akkor talán nem lenne vizes.de a legjobb megoldás már régóta motoszkál a fejembe, csak eddig nem éreztem szükségesnek így csinálni, de most itt az alkalom
így lesz legközelebb a motyó, na ebbe jönnön elő akár 1 csepp is.
bővebben és még több képpel : AwardFabrik
-
Zé_Mester
őstag
bár már ott tartanék.
nem tom mivan, a lap nem szereti ha szigetelem
pedig már olyan 3dmark eredmények lennének hogy a szemem is kiesne, de így hogy átázik nem igazán lehet alkotnide nem adom fel, hamarabb fog megdögleni, mint hogy én békénhagyjak neki
jones965 : kedd este már lesz valami eredmény
-
Zé_Mester
őstag
egy kis AMD teszt. még nem az igazi, de jövő hétre kikupálódik
-
Pero
senior tag
válasz
bakosgabor57 #5676 üzenetére
ez igaz, bár én is úgy váltottam vízre h nagyon olcsón találtam itt apróban egy komplett szettet, mondhatni h nekem annyiban volt mint egy drágább rendes borda CPU-ra, így megérte. de ha újonnan akartam volna összerakni nem úszom meg 50-60k alatt és még VGA blokkom nincs is.
Víznek egyenlőre én azt az előnyét látom h csendesebb, kisebb a Delta T. (no meg így elférnek a Ramok rendesen.)
-
bakosgabor57
őstag
Szerintem egyrészt pénz, másrészt annak a kérdése, szükség van-e rá.
Vízhűtés annak kellhet, aki gyakran csúcsközelben járatja az egész rendszert, és akkor már nyilván nem is csak a procit kell levizelni, hanem mindent, CPU,VGA, chipsetek ... Külön-külön nem sok értelme van a hw-k csúcsra járatásának. Egy ilyen komplett vízhűtés belépő szinten is min. 5x annyi, mint egy minőségi levegős.
Akinek a pénztárcája engedi megcélozhatja akár a -273°C is ...(nem fog sikerülni).
Levegő +1, mert megengedhetem...
jozsikamhami Valamit benézhettél, mert ott sem olcsóbb a víz, mint a lég(hacsak nem oxigén palackból kell adagolni). Azt az 50 dolláros szerkentyűt én nem merném rárakni. -
ne_nezze
aktív tag
válasz
jozsikamhami #5674 üzenetére
még akkor is ha a szobában 30 fok van?
-
Gee_1985
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni beállítások terén. Van egy AMD Phenom II X4 955 BE procim és 4db OCZ Platinum DDR3-as 1600-as modul. A memóriákat szeretném 1600-on meghajtani.
Milyen beállítások mellett lehetséges ez?alaplap: GA-MA790XT-UD4P
Köszi a segítséget!
üdv.
-
AMD X2
senior tag
válasz
bakosgabor57 #5662 üzenetére
Én a büdös életbe nem teszek vizet a gépbe!!!!
Túl sok bajt láttam már miatta. -
bakosgabor57
őstag
válasz
jozsikamhami #5663 üzenetére
Itt kapásból van vagy öt, ami neked megfelel. Mugen, Ninja, HyperZ, Freezer Xtreme,CM V8 .....
-
jozsikamhami
csendes tag
válasz
bakosgabor57 #5662 üzenetére
Akkor
Valami leghutest ajanlathatok
-
AMD X2
senior tag
válasz
jozsikamhami #5660 üzenetére
Ha te vizezni akarod akkor nem tudok segíteni.
Viszont egy jobb léghűtő is bőven elég neki,még tuningnál is. -
jozsikamhami
csendes tag
Koszonom de nekem nemszamit a ido allosag csak hogy a adot gamnel kihajtsa a dolgot
Milyen hutest ajanlotok ra ?
vizhutes erdekel jobban
-
AMD X2
senior tag
válasz
jozsikamhami #5656 üzenetére
Hűtés teljesen kompatibilis !
Azért a 955-es időt állóbb választás lenne, mert DDR2-őt viszi az is viszont később AM3-as deszkában DDR3-at tudnál vele futtatni. -
JColee
őstag
válasz
jozsikamhami #5657 üzenetére
5 mi ezret?
ha 5 ghzre gondolsz, akkor eddigi wr 7 ghz körül van (semmiképpen nincs az 9)
-
jozsikamhami
csendes tag
Jeggel 5ezret tud a phenom 2 ?
nezmar utana majd 9ezrethoztak ki belole versenyen
-
jozsikamhami
csendes tag
válasz
bakosgabor57 #5655 üzenetére
Hatmivel ddr2 es ram lesz benne ezert 940 nel maradok
de a 955 be 4000 hyper transport van940 esbe meg 3,6ez szamithat teljesitenybe?
ja es hutesbe ami kompatibilis am2+ al az jo am3 asra?
-
McClane
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #5649 üzenetére
A 945-ből már van 95W TDP-s változat is nem csak 125W-os.
-
Joshi
titán
válasz
kojenci #5648 üzenetére
A 945 AM3-as tokozású ami a DDR2 mellett támogatja a DDR3-as memóriákat is, lehet hogy most nincs szükséged a DDR3-ra de az esetleges későbbi lapcserénél vagy eladásnál előny lehet.
A tuningról nem tudok nyilatkozni, de nem hinném hogy óriási különbség lenne a kettő proci között. -
kojenci
csendes tag
válasz
bakosgabor57 #5649 üzenetére
ASRock-K10N78M
Az írja, hogy bírnia kéne mind2t.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=k10n78m -
JColee
őstag
válasz
bakosgabor57 #5646 üzenetére
igen, én is néztem a konfigot, de nem volt
-
bakosgabor57
őstag
Nem is úgy gondoltam, de mondjuk 5760x2400-ban már gyanús, hogy kihalycsa...
Nem látni jozsikamhaminak milyen konfigja van.
-
JColee
őstag
válasz
bakosgabor57 #5644 üzenetére
válasz: milyen felbontáson
1280*1024ben nem hinném, hogy kihalytya -
AMD X2
senior tag
válasz
jozsikamhami #5641 üzenetére
940-es 3 GHz -en jár alapból ,de a lényeges külömbség a foglalatban van mivel ez AM2+-os. 955-ös 3.2GHz-en fut ,de ez már AM3-as tokozású. Tehát 955-ös DDR2 -es és DDR3-as memóriát is tud kezelni.
-
Lacc88
senior tag
válasz
jozsikamhami #5641 üzenetére
Miért akarod kihajtani ?! Mindenáron ?!
...... !
Ezt nem most fogod szerintem kihajtani . . . ! -
jozsikamhami
csendes tag
válasz
Zé_Mester #5640 üzenetére
Joestet az lenne kerdesem hogy hd4870x2 hoz 2x2 giga corsair dominator ram
ezt egy 955 black edition kihajtja? de gondolom kicsit megkell huzni?
gyari huto eleg neki or valami mas?
ajanlathatok cpu hutot is
meg egy kerdes940 be nel mivel erosebb 955 be?
nekem csak gamre kell semmi teszt ultra tuning csak hajtsa ki a cuccot
-
Zé_Mester
őstag
válasz
nebancsa #5637 üzenetére
áhhh, annyira nem merem bántani, még a végén megsértődik a kis lelke
de 1,95V-ot még lekifurka () nélkül merek neki adni.
csak el fog fogyni a nitrodzsé, úgyhogy kénytelen leszek jöv. héten is nekiugrani még egyszerGrof-Zero:
lesznek képek nemsokára, írok majd a logout-ra egy kis beszámolót a hétvégéről és hogy mit hogy sikerült. és persze teszek bele jó sok képet is -
Grof-Zero
tag
válasz
Zé_Mester #5632 üzenetére
Hali !
a rendszerről ahogy ki van építve véletlenül egy képet kaphatnánk?
Kíváncsi vagyok mivel védted meg a lapodat, mer egy hasonló hűtést fontolgatok, nekem van egy 955BE-m ami 4200-on még stabil volt 3dmark -ra csak a hűtésem eddig egy mobil klíma volt így a versenyben bőven lemaradtam a 6000 eredményektől.
Thx
Üdv -
Zé_Mester
őstag
válasz
Oliverda #5630 üzenetére
hmmm, oké.
tudom hogy a 06 kihasznál minden magot , a PI meg csak 1-et.
de azért a Pi 1M - 3DMark06 órajel között nem szokott lenni ekkora szakadék, 4-500 MHz, de ilyet még nem láttam hogy majd 1100MHz lenne a 2 teszt lefutása közötti különbség.na mindegy, nemsokára kiderül sikerül-e javítani az eredményen, maradt még pár liter nitró, az elég lesz kb 1 óra tesztre
aztán majd jelentkezek mire jutottam
-
Oliverda
titán
válasz
Zé_Mester #5618 üzenetére
"előfordulhat-e olyan hogy ha magas proci órajel mellett (~5500-6000MHz) szinte alapon (2000MHz-en) hajtom az NB-t és a HT frekit, akkor instabil lesz a rendszer ?"
Nem hiszem.
"mert tegnap próbáltam a 3DMark06-ot futtatni 5500MHz-en, ugyan azzal a beállítással amivel a Pi1M-et, de cpu testbe rögtön fagytam.később kiderült hogy még 5200-on se fut le a teszt, amit elég nagy szakadéknak érzek a Pi1M - 3dmark06 "stabil" között."
Ez most komoly?
A fostaliga SuperPI egy egész magot képes használni a teszthez még a 3DMark06 CPU tesztje elvileg szinte akárhányat. Ebből következik hogy valamelyik mag gyengébb (nyilván nem az amin a Pi lefutott) és ezért fagyott bele a tesztbe.
-
Zé_Mester
őstag
így van, csak hidegre indulnak meg igazán. ezért van az hogy 3800, nagyon jó esetben 4000 amit léggel el lehet velük érni stabilan, de ennyi.
mihelyst ráteszem a nitrót, ugyanazon feszen akár 4500 vagy 4600MHz-en is stabilan tudna menni, de -160 fokon még soha nem prime-oltamsith7 - bizony
és még nem a vége, 6200 vagy akár 6300 is menni fog vele, csak emeljek NB / HT frekit
-
Zé_Mester
őstag
válasz
old gray #5619 üzenetére
hmmmm, köszi a tippet.
próbáltam egész nap rájönni hogy mi lehet ennek az oka, aztán több extrém hűtéses eredmény is egyhangúan bizonyítja hogy alap HT és NB frekivel senki nem tesztel, valszeg ezt így bukhattam be
de lesz folyt köv, mert ezt nem hagyom ennyibennebancsa ez folyékony nitrós eredmény. jéggel a Phenom II legjobb esetben is csak 5000-5200at tud, azt is nagyrészt csak validra
-
old gray
addikt
válasz
Zé_Mester #5618 üzenetére
Nice!
HT/NB freki: igen, valami anomáliát van, saját tapasztalat (igaz csak X3 720BE-vel, de egyező architektúra): kerestem a procim azon órajelét amivel még tudok benchelni (3DMark-hoz kellett). 4GHz reménytelen volt, bootig sem jutottam. Köv. lépcső 3900MHz, mivel BE a proci így adott volt, hogy szorzóval a legegyszerűbb: 200*19,5=3900MHz, NB/HT maradt auton azaz 2GHz-n. A rendszer betöltődött, de a 3DMark pár mp után lefagyott, a gép újraindult. Következő próbálkozás: 260*15=3900Mhz, NB: 2600Mhz, HT: 2080Mhz: eredmény: minden ok. Az okot ne kérdezd, nem tudom miért van így.
Lehet valamilen arányban kell lenniük a cpu és NB/HT frekvenciának?
-
Zé_Mester
őstag
üdv all
egy kis teszteredmény a hétvégéről
Phenom II X4 955 BE @6132MHz
SuperPI 1M : 11, 907s
nem végleges eredmény, sztem még van a prociba, úgyhogy egyszer még próbálkozok majd vele.annyi kérdésem lenne hogy :
előfordulhat-e olyan hogy ha magas proci órajel mellett (~5500-6000MHz) szinte alapon (2000MHz-en) hajtom az NB-t és a HT frekit, akkor instabil lesz a rendszer ?
mert tegnap próbáltam a 3DMark06-ot futtatni 5500MHz-en, ugyan azzal a beállítással amivel a Pi1M-et, de cpu testbe rögtön fagytam.később kiderült hogy még 5200-on se fut le a teszt, amit elég nagy szakadéknak érzek a Pi1M - 3dmark06 "stabil" között.
ma néztem eredményeket XS-en, és láttam hogy 3600 meg 4500-as NB frekivel és 2600-as HT-val csináltak 6100++ eredményt, ezért a fenti kérdés -
Daert
őstag
Valaki találkozott már ezzel a procival magyar kerskedőknél?:
Phenom II X4 910 TDP:95W -
yodee_
őstag
hali!
egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen lapot ajánlatok a 940es procim alá? az msi-m (dka790gx-platinum) megdöglött és nincs a nagykerben
nem tudom mi tévő legyek, de ha sokáig nem lesz olyan váltanom kell. ajánlatok?
köszi
-
AMD X2
senior tag
válasz
killer1203 #5607 üzenetére
Ez talán valóban jó.
CHIPman : Hát CL7 1600MHz az biztos ütősebb.
-
Gabor970
addikt
válasz
killer1203 #5605 üzenetére
a ram nem szerepel a támogatottak listáján. persze ettől még nem tuti rossz bele, de az ördög nem alszik.....
-
killer1203
senior tag
akkor marad ez:
AMD Phenom II 945 AM3 BOX
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KITMemória jólenne? vagy mit érdemes venni 25k körül hozzá?
-
AMD X2
senior tag
válasz
killer1203 #5601 üzenetére
Szerintem elég lesz,de nem tudom biztosra.
Ha valaki használ TX2-est erősítse meg ha teheti.Na időközben megérkezett a válsz.
-
old gray
addikt
válasz
killer1203 #5601 üzenetére
Elég a hyper TX2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest