Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
válasz
rumkola #14757 üzenetére
Ez így szerintem nem igaz.
A HT az északi híd és a proci közti bus, órajele minél magasabb, annál gyorsabb a kommunikáció. Mindez tényleg nem befolyásolja lényegesen a rendszer sebességét egy diszkrét vga esetén.
De int. vga-nál igen, mert az ezen a buson kersztül komunikál. -
Borokafa
őstag
válasz
Gerisz #14753 üzenetére
Szerintem ahol fontos a sávszél, illetve a gyorsabb memória ebből csak profitálhat.
Ha ez kis különbség lenne valószínűleg nem lenne különösebb jelentősége. De azért itt lényeges különbségek mutatkoznak.
Amúgy meg én int. vga-val használom, a HT-t és NB-t is magasan tartom, így sokat gyorsul. -
Borokafa
őstag
válasz
///Krisz\\\ #14745 üzenetére
Szívesen Nálam 1,2V mellett 2700-on ketyeg az NB
-
Borokafa
őstag
válasz
///Krisz\\\ #14743 üzenetére
Ha jól emlékszem 1,1V, de szerintem sokkal jobban megéri az NB órajelét magasan tartani.
-
Borokafa
őstag
válasz
///Krisz\\\ #14741 üzenetére
A proci hőfokban valószínűleg nem fogod észrevenni, fogyasztásban 1-4W közötti csökkenést tapasztaltam az NB alulfeszelésével.
-
-
Borokafa
őstag
Ez a téma érdekes lehet, mert a legtöbb játék alatt a Phenom x4 procik általában 50%-os kihasználtság alatt dolgoznak.
-
Borokafa
őstag
válasz
barca4ever #14624 üzenetére
Korrekt eladó. Az enyém is tőle van
-
Borokafa
őstag
válasz
barca4ever #14619 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy vagy nem jó a pasztázás és nem tudja átvenni a hőt a borda, vagy hibásan mér az alaplapi cpu érzékelő.
-
Borokafa
őstag
válasz
barca4ever #14617 üzenetére
Egyszerűen fektesd oldalára a házat és engedd fel a leszorítást , közben figyeld a hőfokot hogyan változik. A paszta úgyis fogja már a hűtőt. Ha lecsökken a hőmérséklet akkor ilyen jellegű a hiba.
Egyébként az Everest is a biosból olvassa a hőmérsékleteket.
Azt azért ellenőrizd le, hogy tényleg rendesen felfekszik-e a hűtő a procira és a paszta rendesen egyenletesen van-e rajt. Illetve hogy a borda is forró-e, mert 48°C-os procinál normál esetben forrónak kellene lenni a bordának.
Én úgy szoktam csinálni ilyen esetben, hogy a műanyag kar excenter részének külső felületéből le szoktam reszelni, hogy ne szorítson olyan rettenetesen. -
Borokafa
őstag
válasz
barca4ever #14613 üzenetére
Sajnos ez egy régi probléma, a korai Brisbane procik bizonyos alaplapokkal ilyen jelenséget produkáltak. Tulajdonképpen nem is melegek, de a bios ezt látja így letilt.
A K9-re is jellemző volt ez a hiba. Egyes gyártók bios frissítéssel orvosolták.
HERRZ bővebb informácót tudna adni
Ettől függetlenül paszta legyen rajt normális és nézd meg ha lazítasz a hűtő leszorításán csökken e a proci hőmérséklet (sokat szokott javulni) -
Borokafa
őstag
válasz
Ger_man #14504 üzenetére
Mivel a mag-kupak hőfok közti különbségek elég régóta fennálnak, már AM2-nél is küzdöttünk vele, általánossságban a kupakhőt szoktuk alapul venni. Ha jól tudom a bios is ezt figyeli. Unlocknál pl. nincs is maghőfok.
És bizony, az alaplap méri elég bonyolult módon, nem közvetlen hőfokot, hanem valamilyen feszültségből számol, ezt annyira pontosan én sem tudom.
Úgyhogy nem igazán van hozzá NB és egyéb perifériának köze. -
Borokafa
őstag
válasz
kucseranor #14416 üzenetére
Valószínűleg a proci tudásának itt a vége. Ritka az ennél jobb.
Ellenőrizd, hogy stabil-e pl. Prime95-el. (Blend) -
Borokafa
őstag
Szerintem itt összehasonlítható a mai procik tudása:[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
Tökmindegy #14358 üzenetére
Nálam általában az AMD-k is jól mentek
[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
Tökmindegy #14355 üzenetére
-
Borokafa
őstag
Sajnos kicsit megcsúszott a fejlesztésekkel az AMD, így bizony elég jól lemaradt az inteltől. Ezt a kedvező árakkal próbálta kompenzálni.
De szerintem most behozza, sőt az első teszteket nézve akár meg is előzheti.
Alaplappal én már fel is készültem rá -
Borokafa
őstag
válasz
- = Zk = - #13886 üzenetére
Tényleg jó régen jártál erre
-
Borokafa
őstag
válasz
easy...rider #13840 üzenetére
Ez a teszt is érdekes, a 2magos phenom 3,8GHz-en több pontot hoz cf mellett, mint a 4 magos úgyanezen az órajelen, és ez nem is csak egyszer fordul elő
-
Borokafa
őstag
válasz
Lanchadan #13804 üzenetére
Átlagosan 15-25% tuninglehetőség bennük lapul alapfeszen. Ezt érdemes is kihasználni, ilyenkor a TDP nem is változik lényegesen. A proci fesz emelése növeli meg észrevehetően a fogyasztást (TDP)
A C3-as procik alacsonyabb fesz mellett is magasabb órajelekre képesek, jobb tuningpotenciállal bírnak. (A tuning egyébként darabfüggó nem lehet általánosítani.)
A BE proci előnye az egyszerűbb tuningolhatóság,(elég csak a szorzót emelni) általában kicsit jobban is bírják mint a simák.
Amúgy meg szerintem az alapfeszen elérhető órajel emelési lehetőséget ki kell használni.... -
Borokafa
őstag
Most vettem észre, hogy te is győri vagy
Amúgy mikor ezzel kínlódtam és mérgemben levettem a kupakot utána már egy sima gyári hűtő is bőven elég volt. Az szépen felült a kereten a mag meg éppen annyit állt ki a keret síkjából (kb.0,5mm) hogy még le sem lehetett sarkazni, és nem is feszítette az alaplapot. -
Borokafa
őstag
Szerintem is igaza van TomBoy-nak. Az a fekete hővezető (ragasztó) a mag és a kupak között kikeményedik, megrepedezik és a hővezetésnek annyi. Ha a hűtő bordái (vagy hőcsövek) csak langyosak a kijelzés szerint meg forró a proci ,akkor nagy valószínűséggel ez lesz a gond. Amúgy meg a freezer jóval erősebben szorít, ez is befolyásolja. Csak próbaképp engedd fel a szorítást és csak tartsd meg kézzel a hűtőt, szerintem úgy meg jó lesz a hőfok
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest