Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76595 üzenetére
Jah 1200-as Cerka. Aha, csak több project is futr itt a topciban is hirtelen nem tudm ez épp melyik?
Amúgy ha rámhallgatsz akkor hanyagolod a 2db Voodoo2-t főleg GeForce 2 mellett. Én is úgy használtam (igaz 1700-as Celeron mellett) és már írtam miért nem volt jó móka.
A legtöbb játék akkor is a Voodo2 SLI-t találta meg ha a GeF2-esen lényegesen jopbban futott volna (volt amikor konkrétan emiatt tiltanom is kellett a Vodoo-kat); ugyanakkor azok a játékok amiket voodo-n érdemes futattni, pedig az erős proci miatt (kivéve az 1024-es felbontás) már szerintem semmit sem fognak profitálni. Mindeközben tele lesz a gépházadTe géped, te döntésed, de én inkább még 128-256MB RAMot tennék bele (hogy platform maximum legyen, vagy legalább egy "élethű" RAM bővített gép (384MB) ) és örülnék neki ahogy van.
Na meg ugye valami korhű 30-40-60GB (maximum) 80GB körüli HDD se ártana bele.Amúgy FATA kis cucc lett.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76595 üzenetére
Nekem az összes Slot1 lapom 440BX, azok vannak a komplett gépekben. Szerencsére még gyakran találni és tényleg nagyon jó stabilak.
-
-
Beszarás, ezt a videóját pont nem láttam, de nem lep meg hogy van hasonló háza is.
Neki mindene is van.
KROK640: Ez most az amivel szopok vagy egy hónapja az @érthetetlen specifikus Carma 2 bug kapcsán
TUSL2-C, 1.2-es Tua Cerka, 256MB ECC SD, Gef2 MX400, Voodoo2 12MB (majd jön még egy ha látok értelmes áron) Live!, Vortex 2.Ebbe fog menni még egy Zip drive, egy Gef 3 vagy 4, esetleg még egy kis memória, és vagy egy 440BX-es lap (még lusta voltam feldobni apróra / cserére a TUSL2-C-t, pedig szerintem sokan cserélnék a BX-üket ilyenre), vagy egy VIA (Viás lappal ugyanis használtam a maga idejében ilyen konfigot és sokat Carmáztam rajta ergo tudom hogy az bugmentes
), és azzal kb véglegesnek tekintem majd.
További tervek hogy a CRT-m alá jön egy DVD táras monitormagasító, abba az érából a kedvenc játékaim, egy Creative vagy Roland hangkeltő, s úgy maga a retro sarok is kész.
Ez így a kövi 1-2 hó.
Szóval én nem tartok sok retro gépet mint ti legtöbben, ez az egy van és lesz, mert alapvetően Thinkpadeket "gyűjtök", csak kialakult bennem igény hogy kéne egy darab, de elég univerzális "retro" PC, amit rendesen nulláról én legózok össze.
Ez lett belőle. -
arn
félisten
Ugyanilyen hazba epitettem a 2003as konfigomat. Ujonnan vettem par eve. Azota alig latok szep allapotu bezs hazakat, nagyon elfogytak.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #76591 üzenetére
Nagyon jó!!! És még jobban is hasonlít az eredetire...
A venti szabályzó is nagyon jól néz ki és praktikus. Nem tudom hogy meghagynám, vagy cserélném Zip-re... nehéz kérdés. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #76591 üzenetére
F@sza! Végül akkor pontosan mi ez? Mármint a konfig
-
-
ityam
őstag
válasz
quailstorm #76587 üzenetére
A proci lehet desktop. Mobility Radeon 9700 van benne. A vaterás linken fent vannak a fotók. Ennél több infóval még én sem rendelkezek.
1 winyó van benne meg egy optikai meghajtó.
A második winyóhelyhez nincs szalagkábel de a tüskesor megvan amire rámegy.Anno volt ettől egy picit újabb Albacomp/Clevo laptopom amit nagyon szerettem. Az már egy Core Solo procis X1600 as mobility vgas volt. Nagyon sokáig használtam én is és más is a családban játékra.
-
válasz
quailstorm #76587 üzenetére
Desktop CPU + desktop GPU, és több meghajtó.
-
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kis tanácsot kérni. Megérkezett a vaterázott "hibás" retro laptopom.
Még nem volt időm rendesen tesztelni de azért csak rápróbáltam. Első probléma amibe üzköztem hogy 20Vos 7.5A es töltő kellene elvileg hozzá. Melóhelyen amit sikerült kukáznom olyan csatival ami belemegy az egy 19Vos 4.7A es töltő.
Ezzel bekapcsol a gép. Biosba be is tudok lépni ahogy az eladó is be tudott és ott nem is látszik benne a winyó. Viszont a Post kép után van egy plusz karakteres kép ami a külön raid vezérlőknél szokott lenni és ott talál biza egy winyót is. Egyszer még egy tizedmásodpercre láttam egy xp betöltő képernyőt isaztán kikapcsolt a gép. Újra bekapcsolás után leginkább restart volt boot kísérlet után. Próbáltam csökkentett módban elindítani a wint róla de a karakteres sok kiírás után nem jutott tovább és újraindult.
Felnyitottam a winyós rész alját a laptopnak és 2 winyóhely van benne(IDEs) bár csak az egyikhez van rövid kábel.
Gondoltam kiveszem a benne lévő winyót hátha az tényleg döglött az a probléma forrása. Hát eléggé bele volt ragadva a winyó. A winyó alatt volt az alaplapi gombelem egyébként és szerintem az folyt ki. Természetesen indításnál a CMOS elemre is panaszkodik a gép hogy állítsak bios beállításokat tehát a lemerülés minimum de amennyire ragadt az egész winyó amit fölüle kiszedtem szerintem ki is folyt a tartalma.
Azon filózóm(és lehet rosszul) hogy elképzelhető e hogy a talált táp túl gyenge amivel kísérletezek ezért nem sikerül egy bootolásig eljutni?(az eladó is 19Vos táppal próbálta de nem mondta hány amperessel). Először próbáljak egy jobb tápot beszerezni hozzá vagy ezek a hibák nem valószínű hogy összefüggenek a táppal és inkább más fele keressem a hibaforrást?
Próbáltam hosszabb ideig tápra dugva tartani hátha felvesz az aksi egy kis töltést és táp nélkül elindítani(ezzel kizárni a gyenge táp okozta kikapcsolás és restart jelenségeket), de sajna táprűgudás nélkül meg se moccan a kicsike szóval az aksi is biztos kukázható.
Hétvégén első dolgom az biztos az aksi kikötése lesz mert látom hogy nincs értelme hogy benne van így csak hibaforrás.
A tápegységet nem tudom mennyire hibaforrás. Sajnos idés notiwinyóhoz nincs usbs rackem hogy le tudjam tesztelni mennyire működőképes a beleragadt winyó, de az biztos hogy felismeri a plusz vezérlő ami benne van. még 2 teszteletlen idés noti winyó akadt a kezembe. Az egyiket a vezérlő sem ismerte fel a másikat felismerte de bootolni nem kezdett róla csak fekete képernyőn állt bal felső sarokba egy kurzorral.
Lévén nem tudom a teszteletlen winyókon mi van így nem hihetetlen hogy nem bootol be még arról sem amin esetleg egy más hardverel telepített windows van.
Boot CDm biztos jó sajnos nincs. Egy 10+ évvel ezelőtt kiírt újraírható cdre kiírt xp teleptőlemezről nem akart bootolni a laptop mert újraindult és még csúnyán csipogott is.
Az XP telepítős pendriveról való bootolás lesz valszeg a kövi kísérletem de azt a pendriveom hirtelen most nem találtam meg, de a hétvégén csak előkerül.Ha tudtok javasolni valamit nekem pluszba a bugok alapján a hibakereséshez azt megköszönöm.Nagyon szeretném rendbetenni ezt a kis gépezetet.
Szerk: a kipoeralt winyorol kep hogy latszojon mennyire lehetett beleragadva:
Postkep utani kep szerint felismeri meg a winyyot: -
válasz
cbmfan #76581 üzenetére
Nekem 5400- ás van (a ház sárga, de nálam ez nem gond) távval együtt, meg egy korábbi modell, azt még nem fotóztam, de szintén távval.
#76583 : leugatás meg csak hirdetés esetén, ha valami hiányzik, meg majd beszerezném, stb - nem gond, ha két konkrét fél között keresem-eladom, az tiltott, keresem-ajándékba adom verzió ok.
A #76579 pld határeset, az első mondathoz kellett volna az ajándékba adom, hát...a második meg már olyan általános, én is írtam már hasonlót, hogy ezt vagy azt szeretnék majd venni...viszonylag nehéz határvonalat húzni, hogy mettől kezdődik egy célirányos hirdetés. -
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76582 üzenetére
jól van, na, megszokás. ugattak már le érte
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76580 üzenetére
van egy ilyenem és csak a táv hiányzik hozzá.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76578 üzenetére
lomizott gépből mindig megmentettem őket különben ment volna üres házzal együtt vasba. ha mégis kellene szólj
én meg Creative CD olvasóhoz keresek távirányítót, de nem találok sehol.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #76576 üzenetére
Live Drive a Sound Blasterhez kapott előlap kivezetéssel? ha jól emlékszem van pár darab Audigy és SB Live kártyákhoz ami jó állapotban van.
-
Ha valaki régi, sárgult IT cuccait fehérítené vissza, de nincs helye egy átlátszó edényes-uv-lámpás-forgatós setupot építeni, az ő terméküket tudom ajánlani.
Narancssárgára sárgult A4tech duplagörgős egeret hozott vissza a cucc hófehérbe.
A féloldalasan sárgult PC házam szintén, és a Live Drive panelomon is javított (bár azon nem nagyon volt mit, mert alapból szép állapotban érkezett).Nem reklám, nincs kötődésem hozzájuk, csak keresgéltem valamit amivel UV-zás nélkül tudok fehéríteni és ezt találtam, s működött.
A gumikesztyű és egyenletes fóliázás marha fontos tényleg, véletlen belenyúltam többször is 1-2 cseppbe, és már fehéredett is az ujjam, moshattam utána (nem tartós, ha gyorsan lemosod) -
zotyesz66
őstag
-
-
cbmfan
senior tag
a konfig teljesen változó, Slot 1 cerkától különböző S370, Slot 1 PIII 100 és 133 MHz-es procikon át TuaCerkáig, főleg Asus és Abit lapokkal. RAM mindegyikben 2X256MB, memtest86-tal tesztelve használat előtt. egyik sincs húzva mert közel a legnagyobb procik.
így van, működnie kellene, de nem akarnak... majd a hétvégén túrom netet, hátha találok valami megoldást rá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
cbmfan #76566 üzenetére
BX-es Intel lappal és sima(!) Win98-al tuti mennie kell, mert láttam oylat máködésközben, 1066MHZ-re húzott Celeron társaságában (2001-ben).
Az 6MBos Rush volt egyébként.
Nekem sosme volt Rush...Voodoo 3 AGP-t is csak sima Win98 alatt láttam működőt.
De ez nem reprezentatív, de megpróbálnám sima Win98 alatt.
mi a konfig többi része?
-
válasz
cbmfan #76566 üzenetére
Gondolom az oprendszert megfelelően telepítetted, valszeg igen, mert az STB V3- ak működnek. V3- at régebben telepítettem, nem volt vele gond, és asszem azok is mennek többféle, akár más gyártó driverével is, mint pld a V2- esek. Bár ebben nem vagyok biztos, mivel mindössze 1 db V3- am van.
A Rush- hoz meg érdemben nem is alkothatok véleményt, mivel nincs, és így tapasztalatom sincs vele.
Tippem - ha hardveresen jók, akkor mindegyik felsorolt kártyának működnie kéne. -
válasz
Armagedown #76562 üzenetére
Megfelelően kell feltelepíteni, hibátlan hardverre, akkor semmi gond nincs vele.
(#76563) DBob : a delfines rész is lefut akár kismilliószor is, ha minden ok
(#76564) FoxiestFox : nekem el kell olvasnom mindent itt a topikban, azt meg másodszorra írom le hogy tényleg úgy néz ki hogy csak én tudom rendesen felinstallálni a Win98- at itt
, meg asszem még Fenyő is(az SS7 küzdelemben legalábbis nem panaszkodott rendellenességekre). Amúgy azért van ilyen nagy arcom
, mert már sokszor mondták hogy a tudásomhoz/gyakorlatomhoz képest túl szerény vagyok
(#76565) zotyesz66 : én meg direkt Magyarra húzom rá az UOSP- t, kedvelem a Hunglish- t
-
cbmfan
senior tag
segítsetek ha kérhetem mert kifogytam az ötletekből. adott 10 db különböző Voodoo Rush, vegyesen 4-6-8 Megásak. tesztelném őket, de vagy megakad OS betöltés közben vagy nem vált át és csak hang van, jel nincs monitoron, de a chipek melegednek. próbáltam Win98 SE és ME alatt tucatnyi különböző BX, i815 és VIA 693A chipsetes lapokkal de ugyanaz. telepítettem az összes drivert amit elő tudtam túrni, de nem változott semmi.
van még két PowerColor Voodoo 3 AGP ami lefagy pár másodperc után bármilyen játék és 3DMark indításakor. textúrahiba nincs, nem melegszenek. STB V3 kártyák működnek hibátlanul XP és WinME alatt, de ezek fagynak. talán kellene valami spéci driver hozzá? remélem tudtok segíteni mert már nagyon idegesítenek...
-
zotyesz66
őstag
válasz
Bár nem kéne, hogy köze legyen a stabilitáshoz, de manapság szerintem jobb keresni egy jó angol nyelvű werziót és azt telepíteni. Így, ha esetleg felmegy rá az unofficisl service pack, nem lesz belőle egy undorító hunglish katyvasz.
-
válasz
Darth ne nézz ide
Mert egy összehányt fos.
Ha ferde szemmel nézel rá, már telepítheted újra.Mondjuk a minap telepítettem egy Thinkpad A31-re, a noti official drivereivel, semmi baja, de szerintem csak idő kérdése.
De PC-n a szuperfancy alaplapommal és mainstream kártyákkal nem tudtam működőképesre pofozni...
-
válasz
Azt a delfines programot ne futtasd!
-
Armagedown
őstag
Ti mivel sikerült stabillá tegyétek a Windows 98at?
Nekem már attól is lefagyott, ha bezártam a 3DMark 2001et.
Olyan gyakran fagy, mintha muszáj volna neki.
Celeron 500on és Sempron 2600+al is ugyanazt műveli. -
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #76285 üzenetére
Nálam ez nem jött be. Más a pll IC és valószínűleg a bekötése is. Kétfélét írnak rá:
- 1. vddref és az 55-ös áthidalása,
- 2. 55-ös lábat kiforrasztva összekötni az 54-essel.
Ezeket már nem akarom és nem is tudnám. Az is előfordulhat, hogy a korai 855pm chip egyáltalán nem megy 533-on. -
-
Gercsa
senior tag
válasz
KROK640 #76554 üzenetére
Köszi, de most nem az a lényeg, hogy mi a szenvedés kategória, hanem hogy hülyeséget olvastam-e a neten hogy sp3 alatt még lehetne netezni, avagy sem.
Ugye ha rákeresünk egy betegségre, hirtelen a google ad ki egyből állítólagos gyógymódokat akkor is ha amúgy jelenleg gyógyíthatatlan valami, szóval ezt akartam megkérdezni, hogy egyáltalán neki kezdjek-e ennek a harcnak.Nem olyan szempontból érdekel a dolog hogy jó lesz-e meg flott lesz-e a netezés, hanem mint kihívás.
De most is él és virul rajta az XP mint oprendszer, nyilván nem a legfürgébb, de teljesen kezelhető.
Az alapján, hogy egy google keresés találatainak listája be tud jönni 1-2 másodperc alatt, én arra tippelnék, hogy még egy freemail szimplával vagy bithumennel meg tudna bírkózni. Az meg már bőven siker.
288MB a maximum amit ez a lap kezel sajnos, de pl. volt tualatinos Compaq laptopom, abba belement 2X512MB pc133 SDRAM.
Most hogy így leírtam, megindult a vágy hogy szerezzek újra egy olyat -
válasz
KROK640 #76555 üzenetére
35-40 éve van "portable" számítógépekben (ezeket még nem hívnám laptopnak) is forrasztott ram.
Nem új találmány, csak volt egy időszak, amikor az elektronikai komponensek gyorsabban zsugorodtak, mint a notik háza, és simán el lehetett hagyni mert volt hely 1-4 slotnak.
Most az ultrabookok korában ismét alap a forrasztott memó sajna.
De tényeg nem új, nagyon mainstream volt 30+ éve is. -
KROK640
nagyúr
válasz
Gercsa #76536 üzenetére
Ennyi RAM már SP2-re is kevés, nemhogy SP3-ra.
XP-n meg nem netezünk, mert elégtelen rá már bőven. Már 2015ben is az elégséges/elégtelen határt súrolta az 1700-as Dothanos Celeronom 768MB RAMmal. Ennek 6 éve, és az akkor volt a tiédnél egy 5× gyorsabb proci, CCA 5× annyi RAMmal (és még azon is csak SP2 volt).
Ez így egytelen taskkal sem fog tudni futtani (élvezhetően) egyetlen modern weblapot sem, youtube, facebook, vagy netán egy RTL Most (ami durván erőforrás igényes) ki is fektetik a gépet.
De már lehet, hogy csak magában egy olyan böngésző is, ami ezeknek a megjelenítéséhez kell.
Retro gameingre jó, mivel SD RAMos gyanítom 256nál többet nem is igen tudnál belerakni. -
Spet
addikt
Sziasztok,
Egy Compaq Proliant Server ML370-el küzdök. Ahhoz, hogy a BIOS-ba betudjak lépni állítólag kell egy HP Smartstart 5.50 verzióra (CD-re kiírva), illetve egy SPD.ini fájlra egy floppy lemezen (floppy beszerzése folyamatban, vagy 100 éve nem volt a kezemben
).
Kérdésem az lenne, hogy miért így találták ki a dolgot?
(fizikai háttértár nincs a gépben mert bár SCSI meghajtót találtam, kábel nincs hozzá, IDE háttértár vezérlő meg nincs a lapon)
-
Gercsa
senior tag
válasz
quailstorm #76549 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a hardverlimitet nagyjából vágom, tualatinos gépen szórakoztam még pár éve, nyilván nem ezen fogok olimpiát nézni meg híreket olvasni, de ha szükség esetén egy két fájlt vagy játékot le tudok vele tölteni direktben, már megérte.
Van most rajta régi verziós chrome meg mozilla is, a google kereső például bejön, tudok kersni is, de a találatokra már nem tudok rákattintani, bízok benne hogy 1-2 alap dologra tényleg jó lesz még a net rajta, megnézem ezt a new moont is.
Kíváncsi leszek hogy az USB-t életre tudom-e újra kelteni, az most fontosabb lenne, mert így marad a floppy meg a CD. -
válasz
MasterDeeJay #76538 üzenetére
Gyári driverrel, a hozzáadott CD- ről, a Fatal1ty- t próbáltam, nem volt gond, de a Daniel K féle jobb. Az ElitePro megy többet amúgy, az van a még jelenlegi főgépben, a Zen- re az USB- s HD van téve, az majd akkor megy többet, ha kicserélem a videot benne.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Gercsa #76545 üzenetére
TLS1.2 kell, ami kb. 2018-as frissítés: [link] [link]
Sima XP esetén kell a registry mod hogy POSReady-nek higgye magát.
Erre még kell egy modern böngésző is. Innen New Moon 27, 32-bit SSE.
De ahhoz hogy ez "élvezhető" legyen, kellene egy Athlon XP meg 1GB RAM.
A Firefox ESR45 alapú TenFourFox is igen nyögős egy 2000 körüli Macen, még 2GB RAM-mal is.
160MB kb. arra se elég hogy az OS és a böngésző elférjen benne.Olyan kis gépigényű böngésző, ami tényleg működik is 2021-ben, meg kb. nincs.
#76548 DarthSun : akkor majd ránézek a Daniel K driverre.
-
válasz
quailstorm #76540 üzenetére
Kb 1 évig ment 24/7- ben, HOffice, jelenleg csak amikor itthon vagyok, mert már be kell járnom melózni. A Daniel K féle csomagot használom a PCI verziókhoz (ElitePro, Fatal1ty Pro), az USB- sekhez pedig a hozzáadott drivert, nem frissítgetem.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76542 üzenetére
A retro topiktol sose allt messze az onszopatas
-
Na tovább feszítve az előző posztom, 1 laptop, 3 hangeszköz.
- integrált fos
- Audigy 2 ZS PCMCIA
- Vortex 2 PCIÉs még van szabadon PCMCIA magán a notin is, menő lenne beletolni egy Echo Indigot, csak sajnos olyanom
mégnincs. -
Gercsa
senior tag
válasz
quailstorm #76540 üzenetére
Először is köszönöm a válaszokat mindenkinek, és szeretném jelezni hogy elsősorban a kihívás érdekel, illetve a vele járó sikerélmény mikor elkezdtem bindzsizni ezt a gépet.
Én kifejeztten örülnék neki ha ki tudnám még hozni az elvi lehetőségeket a gépből.
160MB ram-ot sokkal tovább nem tudnám bővíteni, a laptop a gyárilag forrasztott 32MB ram-ján túl max 256-ot kezel még.
Erről a POSReadyről még nem hallottam, ránézek.A firefox 52 egyébként nem lesz jó, hiszen 49-től feljebb már SSE2 utasításkészlet is kell.
De itt a tanusítványkezelések kapcsán szerintem nem a nöngésző a bibi, hanem az oprendszer.
-
válasz
FoxiestFox #76542 üzenetére
IRC-zni egy 486sx25-el is tudtam anno, Win3.11 alól. De menne gyengébb gépről is.
-
De miért akarna xp-n netezni bárki?
Retrogamingelj azon a gépen vazze, internetre úgyis kevés már. -
ityam
őstag
válasz
Gercsa #76536 üzenetére
XP alatt én egy firefoxot használok böngészésre és azzal mennek a https es oldalak.
Hirtelen a verziószámra nem emléxek melyik de gyors googlival mintha Firefox 52.9.0 verzió lenne az uccsó XP alatt támogatott. Valszeg ezt használom én is a retro gépen.szerk: de ahogy előttem írták lehet az a gép kevés lesz a böngészéshez.
3Ghz es P4 2GB ram társaságában sem übergyors sajna, de azért azzal használható
A te géped azért nincs a közelében így nagy kérdés mennyire menne egyáltalán -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #76534 üzenetére
24/7-ben megy a géped és gyári legutolsó driverrel?
#76536 Gercsa:
POSReady 2009-et rakjál fel. XP SP3 nagy macera elvinni 2018-2019-es szintre.
És így is lehet baj lesz az utolsó frissítésekkel utasításkészlet miatt.Amúgy meg 160MB RAM-ra minek SP3 és minek böngésző? Semmire nem elég. 512MB a min, de inkább 1GB+.
Akkor már egy Serpent vagy New Moon el tud menni. -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #76538 üzenetére
Nekem gyari driver van, semmi modding nem kell. Siman telepiti a frissiteseket a Creative frissiteskezeloje.
-
-
Gercsa
senior tag
Üdv mindenkinek a topikban.
Előkapartam ma a picéből kb. 15 évnyi por és pókháló alól egy gateway solo 9300 laptopot.
Tök jó, bekapcsol, 160mb RAM és egy pentium 3 500mhz proci a rendszer alapja.
Elakadtam 1-2 dologban, először is tettem bele egy pcmcia wifi kártyát, amivel fel is tudok lépni a házi wifire, viszont win xp alatt nem volt net, nagy nehezen rájöttem hogy az SHA-2 tanúsítvány hiánya a gond.
Rákerestem a neten, és talátam pár olyan írást, miszerint az XP SP3 alatt be lehte üzemelni az SHA-2-t és lehet még netezni ezzel az oprendszerrel csak a régebbi még SSE2 utasításkészlet nélküli böngésző verziókat kell használni.
Na fel is upgradeltem a windowst SP3-ra, viszont itt jött a gond mert amit ajánlottak, a KB968730 win frissítés nem futott le, hibával kilépett, illetve az addig tökéletesen működő USB 1.0 port már valamiért nem működik rendesen.
Amíg SP2 volt a rendszer addig simán mentek a pendrive-ok, SP3 frissítés óta viszont nem látszódnak a sajátgépen, vagy intézőből. Viszont eszközkezelőben megjelenik, sőt parancssorból el is tudom érni a rajta lévő fájlokat, miután a kezelés menüből rendelek hozzá betűjelet.
2 kérdésem lenne így ezek alapján, egyik hogy érdemes egyáltalán azzal foglalkozni hogy a http alapú böngészés menjen XP alatt, illetve a másik kérdés hogy mi lehet a gond amitől SP3 alatt a pendriveok nem mennek, illetve csak parancssorból?
-
válasz
quailstorm #76517 üzenetére
4 féle X-Fi- m van, egyik sem okoz kékhalált
-
Na és laptopizált Vortex 2-t láttatok-e már?
Működik is. Frissen ment rá egy Win2000 recovery, most másznak rá a játékok.
Plot twist: a dokk tud PCMCIA-t is, mehet bele az egyik Audigy 2 ZS-em is, hogy legyen A3D és EAX is.Amíg nem tudom tökéletesre csiszolni a PIII PC-t (aka. amíg nem találok egy tisztes 440BX lapot bele), addig az a projekt jégen van, vissza a Thinkpadekhez, azokhoz legalább értek.
Ez így pöpec, egy 16 megás Radeon 7500 van benne, ide bőven elég (ha mégsem, van egy A31p is, 64 megás ugyanezzel), de ha még az sem, T4x széria is akad, ami szintén rá tud cuppanni erre a dokkra.
Az eredeti szándékom pár hónapja az volt, hogy a Voodoo2 megy ebbe a dokkba, de az túl hosszú bele.
-
zsid
senior tag
Csak akadt egy másik vevőjelölt aki szerette volna a socket A-s félkonfigot így a tervezettnél kicsit drágábban sikerült leütni, de megvan a cucc
KROK640: Zürichtől 45km-re nyugatra lakom Aarau mellett.
-
zsid
senior tag
-
válasz
Hmm. Fura. Mint láthatod szopok eleget a szandblaszterrel, de fagyni még egyik se fagyasztotta gépemet.
Mondjuk az asztalimban SB-Z van, a drivere tök normális, semmi bloat. Mintha nem is Creative termék lenne. -
válasz
"(de ezt már írtam discordon)"
Melyiken?
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox #76514 üzenetére
A jónevű X-Fi XtremeGamer Fatal1ty kártyát (de ezt már írtam discordon).
Alaplapi Realteknél sokkal jobb, egyrészt nem szedi fel a környezeti zajt, másrészt van rendes dinamikája és képes értékelhetően visszajátszani egy zongorát.De havonta egy kékhalált okoz kb.
-
Hosssszu
őstag
Üdv!
Fót, Győrffy út 9-11 buszmegállóban, ahol fel lehet menni a vasútállomáshoz, két kartondoboz pc guru újságot láttam a földön. Nem túrtam bele, de pc gurut láttam.
Csak gondoltam szólok, ha valakit érdekel. -
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
SB Live hangkártya és Creative Live Drive IR SB0010 frontpanel közötti 40 pin szalagkábel ugye helyettesíthető 40 pin IDE/ATA kábellel? Úgy értem nincs benne semmi átkötés, vagy ilyesmi?
Továbbá a frontpanel több típusú SB Live kártyával is működik? Pl SB0060, SB0100, stb?Köszönöm!
-
válasz
quailstorm #76512 üzenetére
Melyik fajtát használod Win10 alatt?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76511 üzenetére
Fogalmam nincs mi van a drvcdn. Meg nem az szamit, hogy minel koraibb legyen. Minel nagyobb az idobeli katyvasz, annal valoszinubb hogy nem mukodik vmi vmivel egyutt. Hasonlo kort celozz be, ha lehetseges.
-
quailstorm
félisten
válasz
Armagedown #76509 üzenetére
Realtek csodához képest inkább egy Audigy 2 vagy X-Fi ami tényleges előrelépés, Live! az sok problémával küzd (pl. 48kHz internal sampling), akkor volt jó, 20 évvel ezelőtt.
De saját tapasztalat, hogy az X-Fi-vel együtt jár a kékhalál is, W10-en biztosan. Nem túl stabil a drivere
-
-
arn
félisten
válasz
Armagedown #76509 üzenetére
Egy 23 eves kartya hogyan lenne jobb, mint egy mai modern megoldas?
mongy eleve az osszevetest sem ertem, mert a mai gepekbe bele se tudod tenni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76506 üzenetére
A korabeli drvekkel altalaban jobban jarsz.
-
válasz
#94257664 #76505 üzenetére
VXD és WDM driverrel is ugyanaz a bug van, ez a bajom.
Amúgy teljesítménybeli eltérést egyik játékban sem vettem észre a kettő között, nyilván az lassabb procival lenne érezhető.És igen, a driver "jó", a kártyához való, stb, de ezeket mind leírtam fentebb, minden, emberileg kipróbálható dolgon túl vagyok, ezért cserélek deszkát.
Sajnos kell az EAX, így a kx nem opció. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #76502 üzenetére
a Live! egy iszonyat bug-os kártya, a PCI implementációja se normális, anomáliákat csinál olyan chipsetes lapokban amiket nem szeret, a drivere egy rakás szemét bloatware, és 98 alá alapból a WDM drivert rakja fel, ami csúnyán lelassítja a játékokat, de a driver CD-n van VxD driver is, azzal próbálkozz.
Van még egy third-party driver, a kX driverpack a Live-hoz, ami tök jól működik és kicsi, csak az EAX nem működik vele, ami fontos lenne azért egy korhű gépen, de amikor netezős gépbe kell hangkeltő, akkor azt rakom fel. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76502 üzenetére
Akkor sokmindent nem tudsz vele csinalni, a drv rendesen tamogatja azt a kartya verziot? Sok olyan oem volt, amihez kulon drveket adtak ki (mas pci id). De pl a liveware3 tamogatta az elso aranycsatis es lite verziot is.
-
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #76498 üzenetére
Nem tudsz mast csinalni, minthogy kiveszel mindent, es egyenkent elkezded visszapakolni, es tesztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest