Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
stupidatesz #3790 üzenetére
talán nincs benne + mag?
magosítás után mit csinál a masina?
-
gagyigeri
csendes tag
válasz
darál0w #3788 üzenetére
Sziasztok!
Én is a cimborámmal 4magosítottuk az Athlon ii X3 445-t
Tesztelgettem picit:
A következő furcsaságot vettem észre: van konektorba dugható fogyasztásmérőm, és terhelve 3 mag (intel burn teszt) kb 136 W-ot fogyaszt. A cpu ekkor 42C, a magok 55C körül.
A 4magosítás után a gép szintén intel burn tesztet izzasztva 125W teljesítményt vett fel a hálózatból. A cpu hőfoka 45C körül volt, a magok viszont 67Cra mentek fel.....
A win szépen 4 magosnak látja, szerintetek nem növekednie kellett volna a teljesítményfelvételnek....? A maghőmérsékletek 67C esetén nem magasak kicsit? Működik egyáltalán a 4. mag....?
Üdv MG.
-
stupidatesz
csendes tag
SOS.
Unlock után 2 magos marad a procim. Mi lehet a hiba?
Lap: Gigabyte MA78LMT-US2H AMD 760G FSB5200
Bios: F9
Proci: Phenom II X2 555 3.2GHz AM3, Callisto mag , Stepping RB-C3
Előre is köszi a segítséget -
darál0w
Jómunkásember
-
Lacpac
őstag
válasz
Alpachino #3772 üzenetére
Nekem a magok 14°C-al hűvösebbek mint a cpu.
HERR Z írta régebben, hogy ezekből az X2-X3-akból készültek a mobil cpu-k is, és az AMD nem foglalkozott vele minden esetben, hogy a mod után le legyenek tiltva a magok hőmérsékletkijelzése.
Hőfokra nem tudok mit mondani, nekem Freezer13 hűti. Alacsonyabbak mint a te értékeid.
Mondjuk szerintem a Phenomok hűvösebbek. Legalábbis amit itt a fórumon írkálnak, abból ez jön le nekem. -
Alpachino
veterán
Sikerült négy magosítani egy Athlon X3 450-et, egy Giga GA-MA74GMT-S2 lapban.
Everestben, mért hőfokok alapján, prime95 futtatása alatt a CPU 57 fokos, a magok viszont 80fok körüliek. Igazából az érdekelne, hogy ez normális-e, mert gyári hűtővel, alapfeszen, alapórajelen 3.2GHz-en használom. Athlonnal még nem volt dolgom.
Érdekes, hogy látom a magok hőjét magnyitás után.....
-
HERR Z
veterán
na, lányok, valaki már látott olyat hogy acc on-ra max 3 magos legyen a procc?
biosban minden mag enabled, win viszont 3 magosnak látja
user error nagyjából kilőhető ,1101BPM a drága -
Lacpac
őstag
válasz
darál0w #3763 üzenetére
Giga P35 PCI-e bug
Akkor te szerencsés voltál, nem érintett. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpecialBore #3752 üzenetére
akkor codegen táp. az meg kuka.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Melyik procit válasszam?
-AMD Sempron 64 LE-140 45W AM3 BOX
-AMD Sempron 64 LE-145 45W AM3 BOXMind a kettőben van letiltott mag?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpecialBore #3749 üzenetére
400w os táp még nemtudom milyen - házzal volt egybe?
-
win7777
aktív tag
válasz
SpecialBore #3749 üzenetére
400wattos táp
akkor az fsp,corsair,gigabyte,enermax,chieftec ,legyen mert csak az bírkozik meg vele ebben a kategóriában.. -
win7777
aktív tag
válasz
SpecialBore #3747 üzenetére
hát 50///50%
nekem eddig 3-bol 3sikerült de van olyan is akinek 8-2db sikerült..
megkel próbálni és kiderül!
először is:
ASROCK UCC: ENABLED
CPU FREQUENCE ADJUST: ALL CORES
PROCESZOR VOLTAGE: MAXIMUM 1.4000-VOLTRA ÁLLÍTSD FELJEBB MáR NEM AJÁNLOM ENNÉL A LAPNÁL!
PRÓBÁLD MEG EZEKET AZTÁN JELEZD MIRE JUTOTTÁL!
HT BUS SPEED : (X5 1000MHZ)
MEMÓRIÁD MILYEN VAN?? -
SpecialBore
csendes tag
Sziasztok!
ASROCK N68-S3 UCC ezzel a alaplappal és AMD Phenom II X2 555 3.2Ghz ezzel a procival mekkora az esélye a sikeres 4. mag feloldásának?Húzni nem akarom csak menjen jól a 4 maggalVálaszotokat előre is köszönöm
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Akinek N68C-S UCC lapja van külső vga-val, az nézze már meg légyszi, hogy hányszoros a PCI-E sebessége. Nekem csak 8× a 16 helyett.
Bármit állítok a BIOS-ban, ez nem változik. -
ertt
tag
válasz
Alpachino #3732 üzenetére
Az általad kérdezett lapban tényleg nem végeztem 4 magosítási kísérletet,mert ezeket a lapokat AthlonII 240-250-260 kétmagos procikhoz építem,és a 4ghz simán elérhető benn.4 magosításhoz a gigabyte más verzióit használom,ami mentes az integrált vga-tól.GA MA770T-UD3. ez most ezerötszáz forintal drágább csak,és eddig minden procit sikerült négymagosítani benn,amelyikben fennált a lehetőség.Ha kipróbálod,nekem is segítség lenne a későbbi munkámhoz,hisz előbb utóbb az eladott kétmagosok helyére ilyenek kerülhetnek.
Előre is köszönet a publikációért. -
Alpachino
veterán
Pont ezen része nem érdekel a kiszemelt lapnak,
már mint az "integrált VGA hasznossága" című fejezet
De azért kösz az infót.
Igazából, pont a kérdésemre nem sikerült válaszolnod, minden más szóba került
Egy Athlon X3 450-et szeretnék vele négy magosítani........ és erről kellett volna valami tapasztalat. De mid egy, holnap majd én kipróbálom
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3730 üzenetére
Alaplapról egy korábbi kérdezőnek írtam pár tapasztalatot,bocs hogy neked címezve küldtem el.Remélem feloldozol bűnöm alól.Táppal kapcsolatosan csak annyit,hogy igazad van,(én csak egy szituációt próbáltam megoldani,és itt tanácsot kérni )ami megesett velem,és nem értettem az okát,továbbá most sem értem mert ennek a tápnak valóban vinni kellet volna.ezért is rendeltem ezt hozzá,no meg erre kaptam keretet.Most meg rakhatok bele egy másikat.Hidd el nem örülök neki én sem,de ha nem indul akkor mi a ..csináljak.Segítséget nem kaptam.viszont a chiffi korlátait ezekszerint mégiscsak elértem,az alábbi konfiggal.PhenomII x4: 2,8ghzX4 6mb L3,2x2gb Hyperx ddr3 1600, EVGA 9800Gt 1gb Green,500gb hdd.dvd-író,Zalmann hűtés.Sb Audigy. Most akkor mit tehetek. a jelenség az,hogy ha a pci-e foglalatban bármilyen értelmes kártya van be sem kapcsol a gép.Ez volt az eredeti kérdésem is! Melyik a gyenge láncszem.
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3723 üzenetére
Nem mindenkinek van 100 rugója egyben hogy komplett gépet vegyen.addig meg az alaplapi vga nagyon jól jön adott esetben,persze a korlátaival együtt kell élni. Én azt mondtam,hogy ilyen jó alaplapi vga-val eddig még nem találkoztam.Aláraksz mondjuk 2x2gb ddr3 1600-as ramot,amiből lekeríti magának az 512-őt és meg fogsz lepődni mit ad INGYEN! Addig amíg összegyűlik a pénz egy 460 gtx re egész jól el van vele az ember,és nem az üres képernyőt kell bámulni.Persze ebből kiindulva egy igazi gamer nem ilyen lapot fog vásárolni az biztos,de jó kis lap ezt tapasztalatból mondom,+tuning szempontból is rendben van a bios-a.
Ui:kiszálltam ebből a topikból,mindenkinek sikeres gépépítést kívánok.
-
ertt
tag
Bocs rosszul fogalmaztam,hkc-t szigorúan max kétmagos Intel E
3-5 sorozatú költséghatékony configokba építettünk,viszonylag alacsony fogyasztású vga-val. Ahol a teljes rendszer áramfelvétele 180-210w körül alakult teljes terhelésen a mérésem alapján.Ebben a környezertben nem tapasztaltam eddig hibát,nem hoztak vissza egyet sem.Természetesen ahol csak maga a vga kajál 150w-ot oda nem fogok beépíteni én sem ilyet,nem keresem a bajt magamnak....Másik,a chieftek 450-es nagyon jó kis táp meg olcsó is,viszont az osztott 12v lehetett a gond a korábbi szitunál vagy mittudom én mért nem állt fel a rendszer .Pedig zsír új volt minden alkatrész.De már nem is érdekel,mert most már megy.
-
Alpachino
veterán
válasz
zsolesz1982 #3724 üzenetére
Igen, közben én is kifilóztam, csak így elsőre nem csak nekem volt félreérthető ezek szerint
-
zsolesz1982
csendes tag
Ugy értette hogy lehet használni a gépet addig mig nincs della vgara
-
Alpachino
veterán
Igazából a magnyitási képességei érdekelne.....erről tapasztalat ? konkrétan erről a lapról.
"alaplapi vga-ja egész jól használható,amíg nem raksz bele Pci-e"
Ezt hogy érted ?
A HKC-t egy komolyabb X4-es gépbe egy erősebb VGA-val tényleg el lehet felejteni,
ha nem azon akarsz izgulni, hogy mikor füstölhet el. Egy 400W-os FSP fényévekkel jobb és biztonságosabb megoldás, és mondanom sem kell, hogy árban max. 1.2K különbség van a két táp között
Sokan mégis ilyen és hasonló tápokkal kísérletezgetnek...... -
win7777
aktív tag
na HKC-T nekem ne mond mert egy hulladék!!de ezt más is megerősíti nekem
nekem a phenom x4 black edition 9850+9600gt elfüstölte kb..1-óra black ops alatt a HKC tápokról volt is fórum mert nem hiték el sokan mekkora sz@r!de nem vitázom lehet ebben melózol nem vitatom,de hidd el nekem én is fogtam már a kezembe egy két hardvert
de akkor sem hiszem el neked hogy a chifi 450wattos táp nem vitte azt a konfigot!OFF
-
ertt
tag
válasz
Alpachino #3713 üzenetére
Gigabyte GA-MA74GMT-S2 lappal nagyon jó tapasztalataim vannak,alaplapi vga-ja egész jól használható,amíg nem raksz bele Pci-e t.Sok ügyfél aki két részben tudná csak kifizetni,ezzel a lappal azonnal működő gépet tudok adni,és amikor van pénz megint akkor kerül bele egy jó vga.Tuning szempontból egy AthlomII 240-es 3.4ghz-n ment benn alapfeszen ill. 3,7ghz-n stabil volt pici feszemeléssel.
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3716 üzenetére
Igen,köszi én is olvastam már korábban a cikket,előszeretettel építek be fsp tápokat ill.Gigabyte 460w superb táppal is meg voltam elégedve eddig.Söt sokak szidalmazása ellenér itt a PH-n,én rengeteg HKC 550-565 ös tápot raktam már be komoly gépekbe is,/mivel a vevő ekkora összeget szánt tápra/és még eggyel sem volt problémám 3-év alatt.Én magam is sokáig egy ilyet használtam.
Még egyszer köszi a segítő hozzászólásokat! -
ertt
tag
válasz
win7777 #3715 üzenetére
nem vagyok hülye,12 éve vezetek pc szervízt,csak ilyennel még nem találkoztam,hogy sima 8mb-os ati pci karival minden szép és jó,amint beletettem egy 9600gt-t vagy amivel rendelték a gépet egy 9800gt-t akkor a gép csak hárommagosként volt hajlandó felállni.végigpróbáltam az ajánlott bios beállításokat,de nem segített.utána találtam erre a topicra,itt tettem fel a kérdés,hátha más is járt már így.Viszont nem hagyott nyugodni a kérdés,és este beraktam saját gépemből a 600-as tápot és azóta meg megy.A gép corsair tx850-el kerül az új gazdájához.
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3710 üzenetére
Csak akkor volt gondom,ha a 4.magot aktiváltam és benn volt a 9800gt.egy 450w-os chieftek volt eddig.Most raktam bele egy 600w-os seasonic ot és elsőre felállt a rendszer 4 maggal magonként 2.8ghz-n 1.42 v-on.Tegnap este óta stabilan üzemel.Köszönöm mindenkinek a segítséget,remélem a tapasztalatom másnak is hasznára válik.
-
Alpachino
veterán
Most ezt a lapot néztem ki :Gigabyte GA-MA74GMT-S2 [link] A magnyitási funkciót tartalmazza és az ára is kedvező lenne. szeretném a véleményeteket kérni róla
-
Lacpac
őstag
Mára elég, 4-től talpon vagyok, úgy, hogy éjfél után feküdtem le.
További jó fórumozást. -
ertt
tag
X3 720 elindult végre 4maggal 1.42v on Gefo9800GT vel is,minöségi tápot kellett csak alá raknom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 3770 CPU + Asrock Z75 Pro3 alaplap + CPU hűtő eladó
- Intel Celeron Processzor G3900 2M Cache, 2.80 GHz, Intel HD Graphics 510, tesztelési célra kiváló
- Intel Core i3-6100 Processzor 3M Cache, 3.70 GHz
- Intel Core Ultra 5 235 BOX (3év Alza garancia)
- Intel Core i5-3470 Processzor 4 mag 4 szál 6M Cache, max 3.60 GHz
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest