Új hozzászólás Aktív témák
-
pocok1*74
csendes tag
válasz
rascalyjo #8097 üzenetére
Gyárival 1,4 sima liba akkor vegyél másik hűtőt ha tudod hogy stabil a 4 mag mivel 3-ra elég a gyári főleg ha nagyobb
1,45-ig is elmehetsz próbaképen ha az sem segít akkor a nagyobb hűtő sem fog sajnosHát az változó én néztem a fokokat mivel ez is oldott proci :
3 maggal alapjáraton kb:10-11fok a különbség a mag és a kupak között a kupak melegebb
terhelve ez kb:5 fokra csökken.Vagyis ha terhelve 50fok a kupak akkor a magok 45-48 fokosak amúgy én az aidát használom de a hwmonitor is annyit ír.
-
rascalyjo
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne: Phenom II x3 720-ban feloldottam a 4. magot. Win logónál kifagy. (újraindul)
A kérdésem az lenne hogy milyen fesz értékről induljak mert alap beállítás AUTO a bios-ban.
Megpróbálkoztam már 1,025V-ról de gondolom az nagyon kevés neki mert restart-nál nem csinál semmit a gép.Mindenkinek köszönöm!!
-
pocok1*74
csendes tag
-
rozsa1104
csendes tag
Sziasztok nekem lenne egy ilyen lapom Gigabyte ga- 970a-ds3p és van
egy phenom II x2 560 procim és ha négy magositom lefagy ha elkezdem
terhelni pl: egy játékkal és ujra kell inditani...ujra inditásnális
hirtelen kikapcsol az egész gép és pár másodperc után bekapcsol
magátol...de ha nem négy magositom akkor megy normálisan stabil nem
értem mi lehet a gond. a proci az tökéletes teszteltem egy másik
lapban! -
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam a gépet,igértem, hogy jelentkezem az Athlon II-ből Phenom B35 össel kapcsolatban...na úgy tűnik tényleg csak 3/4-ed Phenom!A CPUz-ban a level3 üres...
.....van azonban egy kérdésem:
Miután bebootol a Win. kábé 60mp.el azután elsötétül a monitor néhány másodpercre, azután visszajön és onnan kezdve rendesen műx minden...legalábbis úgy tűnik...ezzel már találkoztatok? Mi lehet? -
berzebub
aktív tag
Srácok!
Adva van egy ga970a-ds3 és egy phenom II x2 550 callisto. Az előző tulaj szerint megy stabilan mind a négy mag.Én viszont nem birom müködésre birni sehogy.Ha auto-n van a core unlock már a bios előtt kifagy,ha csak 3 mag aktív akkor megyeget a dolog viszont a win random kékhalálokkal kidob,a telepítő el sem indul.Feszültség állítgatásokkal tudok rajta javítani?Ha igen akkor vcore és vcore Nb értékeket egyszerre külön vagy hogy állítgassam?
-
koxos:8]
senior tag
válasz
pocok1*74 #8071 üzenetére
Igazából az sem lenne gond ha az l3-at nem tudnám feloldani és egy mezei athlon 2 x4-em lenne.
Bár most gondolkodóba estem, mert a lapomba elvileg az fx6300-at is bele tudnám rakni.
Csak kérdés, hogy megéri-e 28-ért megvenni a bulldozert vagy 15-ért próbálkozzak egy x3 450-el? -
pocok1*74
csendes tag
válasz
EricCorera #8072 üzenetére
Akkor passz nem ismerem azt a lapot majd csak jön valaki aki tud segíteni neked.
-
EricCorera
csendes tag
Páran irták, hogy sikerült nekik, de nekem nem akarja és lehet hogy kihagytam valamit
-
pocok1*74
csendes tag
válasz
EricCorera #8069 üzenetére
Hali az az alaplap kicsit gyenge lesz a phenom X4-hez sztem mivel az kapásból 125W-os de ne legyen igazam.
Hátha lesz itt olyan akinek ilyen lapja van és tud neked konkrét választ adni.Ahogy nézem max 95W-ig támogat az alaplapod, sztem ez lesz a gond.
-
EricCorera
csendes tag
Hali.
Akadt egy kis gondom. Adott egy Asrock n68-s3 ucc és egy AMD phenom 2 x2 555be. Mielőtt hozzám került állítólag 4 magosítva volt, de én csináltam egy bios resetet és most nem akarja. bios rom 1.60, HKC 430 táp, 2x1gb 1066 ram. próbálkoztam, de max sötét képpel indult el. Kérdésem, most mi van? Nem tudom biztosra a négy magosítását, hogy úgy volt-e sajna. Köszi előre is a választ -
koxos:8]
senior tag
Hello!
A mostani lapommal tudnék 4 magosítani egy athlon x3 450-es processzort?
A lapom: Gigabyte GA-78LMT-S2P -
pepe62
aktív tag
válasz
pocok1*74 #8057 üzenetére
Bocsánat....
elolvasom a no.1-et !
Köszi szépen a válaszokat, amint egyben lesz a gép, újra jelentkezem és elmondom a látottakat...:!
Zsír a hűtőd! Én most bűvészkedem a procira egy Zallman cnps 10x optima hűtőt...kiváncsi vagyok milyen halk lesz...nekem ez a fő szempont...
-
pocok1*74
csendes tag
Na akkor a Deneb a teljes értékű Phenomll a Propus az a teljes értékű Athlon ll X4 nagy vonalakban,de valahol az első hozzászólásban levan írva pontosan.
B35 csak akkor lehet ha 4 mag megy vagy esetleg ha az L3 megy 3 maggal de ez nem biztos nekem rég volt Phenomom akkor is X2-es
Q..a jó ez az EKL hűtő nem is gondoltam volna 600rpm kupak 38fok alapjáraton
-
pepe62
aktív tag
válasz
pocok1*74 #8048 üzenetére
Oh, köszönöm, akkor sutba vágom a baltámat és nem fenem tovább az élét...most épp darabokban van a gépem, de úgy emlékszem a biosban, hogy a Core mellett 4 darab volt egymás alatt és zárójelben mindegyiknél -2 volt írva.....ez fogalmam sincs mit jelent, de valószínű, hogy akkor ok minden?
-
pocok1*74
csendes tag
Szia jól látod az egy athlon ll x3 feloldott maggal vagyis egy Phenom amit így nem tudok hogy van-e L3 mert akkor semmi gond ha viszont nincs akkor az "csak" 1 Athlonll X4 635 de mivel feloldották a magot ezért Phenomnak látja.
Lásd a Cpu-z képet az enyém is pont olyan csak 2-vel nagyobb.
-
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok az AMD terén és egy alapvető kérdésem van.
Ez a processzor: AMD Phenom II X4 B35 ezen a néven létezik, vagy csak az Athlon II (adx435wfk32gi) alaplapon feloldott neve?Azért kérdezem, mert vettem egy gépet és a biosban AMD Phenom II X4 B35 nek látja a processzort, viszont hűtőcserénél megláttam, hogy AMD Athlon II proci van benne.....
Szerintetek becsaptak és vegyem elő a baseball ütőt, vagy megnyugodhatok?
)
Köszönettel a segítő válaszokat előre is...
-
pocok1*74
csendes tag
-
pocok1*74
csendes tag
Üdv Mindenkinek!!
Újra becsatlakoztam az Amd unlockolt csapatba
.
Kb 2 de inkább 3 éve volt 1 phenomll x2 560-am polcról boltból vett azzal is sikerült a feloldás,(valahol elvesztem a topicban aki kíváncsi rá pocok1974 vagy pocok74 néven megtalálja az akkori adatokat) ma jött meg az X3 445-ösamivel szintén mindenféle gubanc nélkül megy a 4-ik mag
,igaz nincs L3 Propus a csórikám
.
Egy Ekl cold tower-el hűtőm 1600-as fordulaton így még nem zavaró,a kupakhő netezésnél 38 fok.A cpu feszt vissza vettem 1,35-re még így is stabil majd még próbálkozom hátha megy kisebb fesszel is.
Hátha valakit még érdekel!! Nem olyan rossz procik ezek még most sem!!
-
berzebub
aktív tag
Sziasztok! Egy 4 magosított phenom II x2 550 hűtéséhez szerintetek elég egy Alpenföhn Civetta vagy esetleg egy Gross Clockner? Tuning nem lesz,csak stabilan szeretném a négy magot tartani.
-
RPka91
tag
válasz
kovacsz07szt #8041 üzenetére
1.4-1.425V körül szokták mondani, onnan természetesen lehet lejjebb menni; de 1.45V fölé ne nagyon menj, főleg ne gyengébb hűtővel.
Olyat kell keresned, hogy CPU VCore Voltage, CPU Voltage Control, vagy csak simán VCore. Szóval valami hasonlót.
Régen láttam már Giga bios-t. -
RPka91
tag
válasz
kovacsz07szt #8039 üzenetére
Szia!
Az első hozzászólásban van egynéhány hasznos infó, illetve egy kis + feszültség néha jól jön.
-
kovacsz07szt
csendes tag
Sziasztok!
Van egy athlon II x3 450-em egy gigabyte 880gm d2h-val. Feloldottam a 4. magot, fel is ismeri indításnál, de a windows bootolása előtt behal. Mit lehet tenni, hogy működjön? -
Gyufaaa
veterán
válasz
rascalyjo #8036 üzenetére
Természetesen elképzelhető, de a magfeloldást lehetőleg ne egy gomb megnyomásával kezd, hanem a BIOSban állítsd az értékeket. Ehhez szükség van egy stabil, jó minőségű tápra és egy erős hűtőre is. Vannak procik amikben nem lehet a magokat aktiválni, mert már alapból kuka és vannak, amik "csak" plusz feszt igényelnek.
(#8035) cyrano12: Tanulmányozd az első hsz.-t Te is
-
rascalyjo
tag
válasz
cyrano12 #8035 üzenetére
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy lap: asus M5A78L-M/USB3
Proci: Phenom II x2 555Gépet bekapcsolom Asus logo a képrnyőn, alul egy kiírás ha szeretném aktiválni a magfeloldást nyomjam ezt és ezt a billentyűt. Megnyomom, gép leáll majd újra indul,valamit csinál, felpörögnek a ventik monitor sötét. Egy kis idő múlva elindul.... De ismét csak két maggal.
Elképzelhető hogy az én procimban amit kifogtam nem hiába vannak letiltva a magok?
Tehát nem több magosíthatóSegítségetekért: Thenks
-
cyrano12
csendes tag
Hello mindenkinek! Alaplapom: AsRock 870 extreme3 , proci: amd athlon II x2 245. Ezzel így mit lehet kezdeni? Az előző hozzászólásokból úgy vettem ki, hogy semmit...
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Predator.3 #8032 üzenetére
CPU-nak mennyi feszt adtál? CPU NB-nek iis adj plusz feszt, hátha az "vérzik" el.
-
Predator.3
csendes tag
Hello!
Régóta olvasgatom a fórumot, de sajnos nem boldogulok a saját gépemmel.
Gondoltam, megkérdezem, hátha valakinek van ötlete.
Adott a következő konfig.hieftec 500W táp, ASUS M4A88T-M lap Phenom II x2 555BE, Scythe Katana4 hűtő, 2x 2gb Kingston 1333 ddr3 ram.
Magfeloldás után (BIOS-ban minden auto-n) a Win7 64-bit betöltésekor kék képernyő automatikusan újraindul a gép.
Másodszorra hiba nélkül boot.
Majd prime95 1 test 2óra 6 p 4mag hibátlan,
2 test 2óra 46 perc 4 mag hibátlan.
Intel Test 4 mag hibátlan.
aida64 test 4 mag hibátlan.
Crysis 3 40 perc játék 4 mag hibátlan.
Start menü újraindítás boot hibátlan.
Leállítás minden ok.Következő bekapcs win7 betöltése kékhalál ato reset köv. win7 szokásos indítása megint kékhalál auto reset, és 3.-ra boot semmi gond a testek stabilan lefutnak látszólag minden stabilan működik.
Eddig csak a bekapcsoláskor ütköztem kékhalálba a win betöltésekor. Újraindításkor hibátlanul betölt.Csak CPU fest emeltem eddig( ha emeltem) mert mivel minden auto-n van ezért csak arra támaszkodtam amit az aida64 kiírt, viszont ha a BIOS ban beállítok egy értéket az aida nem azt olvassa ki. A lényeg az eredmény ugyan az, bekapcs és csak 2.-ra v3.-ra indul a Win.
-
PapB18
tag
Tudtok olyan lapokat mondani ami támogatja a magfeloldást és van ddr2-ddr3 ram és van benne kettő pcie csatlakozó ?
-
doki988
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy . Az AMD Athlon II X3 455 Ben van-e letiltott mag ami fel oldaható. Válaszotok köszönöm .
-
Kinsiinoo
senior tag
Adott egy AMD Athlon II X3 450 és egy ASRock 970DE3/U3S3 alaplap.
Hogyan bírnám feloldani a 4.magot és a L3 cachet?
Azt tudom ,hogy az enyém még olyan proci amibe még fellehet oldani.
Valaki leírná nekem részletesen magyarul a folyamatot?
Nagyon megköszönném -
Thrawn
félisten
Akkor a BIOS-ban nincs benne a megfelelő AGESA kód. Mondjuk ez semmiféle hátrányt nem jelent azon kívül, hogy ismeretlen procit ír ki. Ha van frissebb BIOS a lapodhoz megpróbálhatod feltenni, de nem szükséges.
szerk: Ahogy Milka 78 is írja, abban a lapban a tuningot felejtsd el.
-
Milka 78
nagyúr
1600/1605t-t kéne kiírnia.Lehet amiatt van,mert a deszka egyáltalán nem támogat szorzó zár nélküli X6-os procikat,de csak tippelek...Milyen feszen használod?Nekem sikerült egy olyan lapot kinyírnom 1.4v-n egy magfeloldott B50-essel.Gyenge tápellàtó szekció,nem nagyon feszegetném azzal a lappal a határokat,úgy hogy csak óvatosan.
-
RPka91
tag
-
PapB18
tag
ja és még annyit hogy ez ddr3 mas rammal jobban futna vagy menne ?
-
PapB18
tag
Hali! van egy AMD Phenom II X4 960T Black Editionom amit tudtam unlokolni 6 magosra.
Ez kb játékok terén meddig lesz jó ? vagy ideje lenne váltani egy FX es re ? -
1989rigo
tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Gigabyte GA-M56S-S3 rev1 lapom és egy Amd AMD Athlon II X2 240 adx2400ck23gq procim.
Ezt lehet unlockolni ha igen hogy tudom.Üdv Szabolcs
-
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #8008 üzenetére
Leírásában valóban nincs. Nem tudok róla konkrétat.
-
szaszaboy0
tag
Kiprobaltam masik procival ugyanugy fagy. Alaplap maradt.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #8005 üzenetére
Kiprobaltam sajna ha orajelet allitok akkor csak manualba tudok mindent. 1.3 v vcore 1.2 v nb es 2ghz orajel. 2 percig ment a gep. Az a gond hogy ujra akarom telepiteni a win-t de igy le sem tudok menteni semmit. Nem tudom mar mire gondoljak. Meg megnezem a halo karit, mostanaban az sem normalis.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #8004 üzenetére
A BIOS kevésbé hiszem. Ha bugos lenne, már más is írta volna. Nekem a procid gyanús. Az degradálódhatott. Lehetséges, hogy az előző tulajánál, csak "elfelejtette" mondani...
Vedd vissza az órajelet is. Próbáld meg, hogy csak 2Ghz-en járatod a procit. Hibázik e. Ha úgy nem, akkor a cpu-d haldoklik. Feszültséget tedd AUTO-ra vagy alapra. NB-t is és csak 2 gyárilag működő magot hagyd futni.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Gyufaaa #8002 üzenetére
Van meg kerdesem. A lap proci tamogato listaban 1.3 bios van irva az x2 555 hoz, nekem 1.7 van a legfrissebb. Ez is okozhat fagyast? Lehet az hogy az 1.7 nem jo hozza? A lap asrock a780gxh/128m. Azota is fagyogat egyre surubben. Virus nincs. Mielott procit csereltem semmi bajom nem volt a geppel. Az op rendszer win7 64bit.
-
Gabrikovics
aktív tag
Először is a lehető legsz@bb progit választotad a tuningolásra de ha már elkezdted vele
Tehát az AUTO tuningot felejtsd el ! Ha már ezzel csinálod akkor MANUAL MOD ! Álítsd be a CPU Bus Freq 233-ra , a CPU Voltage próbaképp 1,45v-ra és bizzál benne hogy a lapod BIOS-a visszaveszi a RAM szorzót autómatán
A procid max turbó órajele 3500 MHz ezt a BIOS turkálása nélkül nem tudod átlépni ahoz ki kell kapcsolni a Turbo Core funkciót , akkor is 3600 MHz felet már necces . Neked kell kikisérletezned !EZT : [link] olvasd el , a többit a Tuning szájbarágósan topikban !
-
Gyufaaa
veterán
válasz
szaszaboy0 #7999 üzenetére
Sajnos ezt konkrétan nem fogod tudni megállapítani, csak ha szerzel egy márik procit vagy lapot. Így ki tudod szűrni, melyik hibázik. A proci mem vezérlője vagy a lap fog csődöt mondani.
-
Biguli
csendes tag
http://www.asus.com/Motherboards/M4A88TDV_EVOUSB3/
Na ez az alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest