- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
-
Zseebacsi
tag
válasz
petike2014 #2896 üzenetére
az L3 annyira nem is lényeg, csak a 4.magot jó lenne feltámasztani. bár igy is elég ütős proci a véleményem szerint, 3x3.1 ghz-en megy most, de a 4x3.1 jobban hangzik
. Egy minimális tuningal próbálkoztam már. 3,3ghz-ig mertem vele játszani, de a gyári hűtés miatt nem nyomtam jobban fel. Amugy nem nagyon vagyok asrock párti, inkább gigabyte-t vagy asus. tudnátok tanácsot adni h melyiket válasszam? megköszönöm ha konkrétan mondtok egy lapot is h melyik a jó
-
Zseebacsi
tag
válasz
skitzoo #2894 üzenetére
Sziasztok! Én még új vagyok itt. Elősször is ugy kezdeném h nagyon király a téma!
Nekem van egy athlon 2 x3 445 c3 procim, de sajna olyan lapom van hozzá ami nem támogatja a magfeloldást (Gigabyte ga-ma69g-s3h). Majd venni szeretnék egy másik lapot, de addig nem akarok amig nem tudom biztosra, h működik e a 4.magom és az L3 cache-em. Ha valaki tudna nekem segíteni és hozzáértő h Szolnokon megnézné nekem h működik e a 4.mag és az L3, annak nagyon hálás lennék!Üdv mindenkinek
-
-
dan390
aktív tag
Valamelyik hozzészólásban azt irta valaki
h egy X3 445 C3-nál ezeknek a szamoknak kell lenniük a procin:
NADHC AC 1046CPMW
9M55233K01317
Made in Malaysiatehát pont ezeknek a számoknak kell lenniük?
vagy melyik része az aminek nem szabad változnia, ahhoz h esélyem legyen a 4 magra -
skitzoo
senior tag
SZiasztok.
én még kezdő vagyok ebben a mag feloldós dologba.
van egy amd 7750es proci és egy MSI K9N2GM-FD lap. ez a lap jó e vagy venni kell másikaT? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2886 üzenetére
hozzáteszem, h hőmonitorozás , mint olyan a magokra megszűnik.
-
petike2014
aktív tag
válasz
kisember07 #2885 üzenetére
A TDP 95W-ról 125W-ra ugrik (fogyasztás+hő megnő) és pontosan ugyan arra kell figyelni mint egy X4 esetében
1-1 óra smallFFTs illetve Blend Prime95 tesztet nyomassatok a stabilitás miatt.
Előfordulhat,hogy nagyobb fesz kell neki az unlock után.. -
kisember07
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ezzel az Core unlockkal kapcsolatban.
Egyik ismerősöm vett egy új gépet. Az alaplap egy ASROCK 890GM Pro3, a proci pedig egy AMD Phenom II 555.
A kérdés a következő: jár e valami kockázattal a magok feloldása az ASRock UCC-vel?
Természetesen ha nem működik fagyogat stb..de ha működik rendesen akkor van-e valami hátulütője amire figyelni kell? (pl jobban melegszik, rövidebb élettartam stb..)Előre is köszönöm a válaszokat.
kisember07
ui: kipróbálta felodotta 4 magossá, de még nem tesztelte a stabilitását
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2883 üzenetére
ez a lényeg. a pre tested példány.
anno én mondjuk OPN alapján vettem...kettőt. havernál az 1ik. ott nem oldhato az L3. ebben meg igen. csak ezért írtam az előzőt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2881 üzenetére
felesleges ilyen arányzsámításokkal spekulálni...
nem tudhatod még OPN alapján sem, h oldhato e vagy sem...
-
Vigneau
félisten
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Egy ismerősnek össze akarnék dobni egy Phenom II-es gépet csak nincs túl sok pénze és felmerült ez a magfeloldásos téma. Kinéznék egy 550 BE-t. Csak mennyi az esélye, hogy aktiválható lesz a maradék mag? Mert így lehetne közel 10k-t spórolni a konfigon.
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2871 üzenetére
Háhh,vége van a primeoknak nálam is...
3.7GHz a 965BE 1.4v biosból (1.488-1.5-t ír az aida), érdekes,hogy 3.6GHz-en ez 1.455-1.48v volt..., tehát +100MhzElfelejtettem elmenteni az 55BE aida eredményeit, de kicsit mintha harmatosabb lenne ez...
9385/7890/11365 - MB/S - 48,4ns -
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2860 üzenetére
3d mark-a xfx9600gt-vel ez az eredmény de mindjárt megnézem azzal is
http://kepfeltoltes.hu/110121/3D_MARK_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2858 üzenetére
3750 mhz-en ki is fagyott a 3d mark
-
petike2014
aktív tag
válasz
zozogtti #2852 üzenetére
Hmm.., akkor jó példány, meg ugye eleve ezek az asrockok túlfeszelnek vagy a tök se tudj amit csinálnak, nálam alpból 1.44V körül megy 1.4V-ra beállítva mindegyik cpu, és mindhárom erre a feszre állt be ha autról manualra állítottam. Az nb-k azok 2x 1.1 1x 1.2v -ra álltak be maguktól.
-
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2851 üzenetére
és meik a jobb a c2 vagy c3 és meik a 125w-os mert láttam hogy van 95w-os ba is ?
-
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2851 üzenetére
1.416v
-
petike2014
aktív tag
válasz
rumkola #2842 üzenetére
Elnézést, nem magyarázó szándékkal mondtam, vagyis nem úgy akartam (még ha úgy is sikerült), tapasztalat, megosztás, véleményezés, én most váltottam amd-re még ismerkedem.
core i 1st gent ki akartam hagyni, és sandyt akartam venni, de 50e-vel több lett volna mint az amd, megvehettem volna de dacból vettem inkább egy amd-s platformot, igaz,hogy ez is most váltják de ha nem veszek meg soha semmit nem jutok előrébb
E6500 (wolfdale magos) 3.93GHz-ről jöttem át 965BE-re meg közben a boltba beesett egy 55BE is amit fentebb írtam, de mielőtt a 965-t megvettem volna herr z-től rendeltem egy 55be-t is...
Sok helyen érzem a gyorsulást, de talán egy kicsit többet vártam -
rumkola
nagyúr
-
petike2014
aktív tag
válasz
rumkola #2833 üzenetére
Most mi
? én 2600-al kezdtem..., és a rendszert fel is telepítettem így, csak nem prime stabil, használat közben egyszer sem fagyott...!
A 965BE-nek is megvan stockon a vége, 1,4v biosban 3700mhz, 1.2v nb 2400
A x2 55be-nek meg 1.45v 3.900 1.3v nb 2600 (ez a vége... prime stabilan, igaz melegszik mint a rettenet, csak egy tx2 van rajta, ideiglenesen).Más: Megéri 10-12e Ft-ot a 965BE vs 1055T vagy 1075T ?
-
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2831 üzenetére
c2
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petike2014 #2831 üzenetére
ilyen kis orajelen ez még lényegtelen
de egyszerre csak 1 dolgot huzunk...szal 2400as NBvel nem kellene kezedni.
-
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2828 üzenetére
ok megnézem
-
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2823 üzenetére
Igen de akkor valamim nem bírja ?
-
zozogtti
tag
válasz
petike2014 #2821 üzenetére
Igen köszönöm a pontos megjegyzést
ha rányomok a biosos tuningra akkor restartol szerinted mi lehet a gond ?
-
petike2014
aktív tag
Nem, ő az UCC-re gondol ami az asrock gyári bios tuningja, nem tudsz kapcsolgatni semmit külön, vagy mindent auton tuningol vagy neked kell kézzel, általában addig tuningolja csak amennyi minden cpu és alkatrész kibír és stabil, pl én a 965-el rányomtam az ucc-re, és 3.4-ről 3614MHz-re ugrott alapon, az igpt 1100MHz körülre lőtte be és annak a feszültségét megemelte 0.3V-al.
-
-
zozogtti
tag
csak próbálkozni szerettem volna és kíváncsi lettem volna az oc beállításokra a 3 lehetséges beállításból
-
erikthekippa
tag
Én az x3 720-al szívtam egy darabig aztán végül inkább hagytam 3 magon 3.5ghz-en gyári fesszel mert 4 maggal semmi huzást nem engedett.
-
zozogtti
tag
Sziasztok nekem van egy asrock 880gmh/usb3 alaplapom és az lenne a kérdésem,hogy be lehet-e egyesével kapcsolni bootoláskor az ucc-t vagy csak 3 az egyben lehet ?
asrock880gmh/usb3 rev2 phenom2 x4 945 4 gb kingston blu ram
-
simii16
aktív tag
válasz
darál0w #2804 üzenetére
Giga 790FXT-vel csak kellene működnie a dolognak nem?
Azt nem értem, miért indulgat két maggal? Ennél nem úgy működik, hogy ha rossz a beállítás (nem megy a mag) akkor nem bootol be?
Valamint nem értem mért nem lehet egyesével bekapcsolni a magokat, mint egy alap 15K-s Asrock lapban. -
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni, hogy a frászba kell belőni Giga 790FXT-UD5P lapban a 4 magot?
Állítgattam már a firmware dolgot normalra, meg a másikra is. Aztán a magfeloldásnál auto-ra, per core-ra, all cores-ra, de egyszerűen semmi.
Asrock lapban csak beállítottam melyik magokat szeretném hajtani (0-3) és vagy bootolt vagy nem.. Ennél meg állandóan csak 2 maggal indul bármit bárhova állítok.
Be se kapcsolja a négy magot, hogy legalább ne bootolna? Abból leszűrném, hogy 4 mag nem megy.. de így? A magokat egyenként nem is lehet kapcsolgatni? Van egy opció ami a magokat külön kapcsolná, de ott meg csak két magot enged vezérelni. Kezd felidegesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Autós topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged