- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocok74
tag
válasz
enginev3.0 #4398 üzenetére
Hát sajnos ehhez nem értek mert az Asrock biosa teljesen más viszont ami neked mauálon van az nem megy auton???,
-
pocok74
tag
Mondjuk nem értem a dolgot
Most nekem volt k...a szerencsém vagy sokat olvasgattam ebben a témában
Mikor megvettem az 560-ast első lépésként 4 mag On, aztán minden mag 0%-ra és megy mint a tatár
Már a Win-t is 4 maggal tettem felAsrock alaplapban
Le is kopogom ne hogy elkiabáljam
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4391 üzenetére
Ne all core-r állítsd. Auto!
-
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4388 üzenetére
Élményindexet frissíteni kellene. De először derüljön ki, hogy miért is nem látszódik az a két mag.... hiszen az EC fw jónak tűnik, mert kiírja, amit kell és nem hibázik indulásnál. Biosokról meg annyi, hogy nem mindig a legújabb a jó. Bár, ha a biosban most látsz olyat, hogy Core Control és tudod ki-be kapcsolgatni a 2-3-4. magot, akkor jónak kellene lennie. A legjobb lenne, ha Auto-n lenne a dolog.
-
pocok74
tag
válasz
enginev3.0 #4388 üzenetére
160W???
Nálam ennyi
Sztem nálad valami nem jól van beállítva!!!!
Jah és ha manuálisan adsz cpu feszt akkor nem áll vissza ha csökkenti az órajelet!!!
Legalább is nálam így van -
enginev3.0
félisten
-
joker1220
őstag
válasz
enginev3.0 #4384 üzenetére
Ez még mindig két magos csak a neve változott meg:S
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4384 üzenetére
Magyarul nem működik a CnQ. Melyik energiagazd. sémát használod? Az élményindexet frissítetted a procicsere óta? Direkt kapcsoltál le 2 magot?
-
pocok74
tag
Sztem az EKL bőven elég ha nem akar extrém tuningot!!!
Bár nekem még az alap 3300 is bőven elég
-
joker1220
őstag
válasz
enginev3.0 #4379 üzenetére
Nekem terhelve max 55 fok körül melegszik, prime blend test alatt 61 fokos,
üresjáratban, CNQ val lemegy 38-40 fokra! Pedig húzva is van egy picit 3,5 re.Egyébként én ilyen hűtőt használok és nekem jól muzsikál, még sosem ment 2000 fordulat
fölé, átlag 1500-1600rpm közt változik, nagyon halk és jól hűt ráadásul
elég olcsó is;Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
Amit Danny írt az sokkal jobb viszont több mint 3x annyiba kerül:S
Te tudod hogy mennyit szánsz rá mert van választék bőven
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4379 üzenetére
Nézd meg, hogy terhelés nélkül hány MHz-en és hány V-on zötyög. Eléggé gyanús, hogy nem vált alacsonyabb feszültségre/órajelre, amikor nyugalomban van. (XP-nél minimális energiagazdálkodás vagy maximális telep, Vista/7-esnél kiegyensúlyozott legyen az energiagazd. séma. Ha XP-t használsz, akkor a CnQ drivert is fel kell telepíteni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
enginev3.0 #4366 üzenetére
maradhat pár napig, de vegyél új hűtőt
nekem idle 35c 1000mhz/1.000V, ac freezer 64 proműködik nálad egyáltalán az energiagazdálkodás?
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4375 üzenetére
Hűha, ez elég érdekes. Lehet nem ártana kipróbálni az MX-2-es pasztát Arctic Cooling-éktól. Egy picit talán ezzel is lehet nyerni.
Milyen energiagazdálkodási sémát használsz és milyen rendszerrel? -
enginev3.0
félisten
CNQ be van kapcsolva
lehúztam 1.275-re a voltot, remélem bírja stabilan, nagyon örülnék neki
51fokos alapon, ha nincs terhelve
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4371 üzenetére
Amúgy a Cool 'n' Quiet be van kapcsolva nálad? Terhelés nélkül sok az az 56 fok...
-
pocok74
tag
válasz
enginev3.0 #4371 üzenetére
Hát nálam terhelés nélkül net+torrent meg 1-2 alap dolog és így 44 fok 1,25V-on zárt ócska házban 1-1 venti elöl-hátul
Úgyhogy sztem ha tudod vedd lejjebb a cpu feszt vagy nézz rá a hűtőreHűtő ügyben van itt egy jó kis eladó a PH-n.
Merlinclub asszem de ez lehet reklám
-
enginev3.0
félisten
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4368 üzenetére
Az úgy sok. Nekem teljesen zárt, Gigabyte GZ-X6 házban 1,35V-on most éppen 56 fokos a processzor, terhelve. Gyári X4 hűtő van rajta, hűtőcsatorna szépen beállítva, ahogy kell és 8-900 körül forog a hátsó ventillátor. És az sem árt, ha a táp is kitolja a meleget.
-
pocok74
tag
válasz
enginev3.0 #4368 üzenetére
Hali!!
Nekem 560-an van gyári hűtővel prime alatt max 58 fok volt
Persze nyitott házban oldalak nélkül!!!!!De a szakik majd nyomják a pontos adatokat én kicsit soknak tartom a hőt nálad
-
MDanny
senior tag
válasz
enginev3.0 #4366 üzenetére
Mekkora feszültségértéken üzemel?
-
enginev3.0
félisten
Helló
Most pár perce hozták a 4 magosítható x2 555-emet. És nincs hozzá csak alap hűtőm
Everestel terhelem és 15perce max 66fok volt de inkább 64-65 akkor maradhat egy pár hétig így (néha játszok csak akkor terhelem le) 4 magosan (tuning nélkül) míg nem veszek új hűtőt?
-
MDanny
senior tag
Ennél a lapnál jártam úgy, hogy sajnos rá kellett indítani, amikor nullázó állásban volt a jumper. Sehogy sem indult be, bármennyit vártam elem nélkül. Érdekes, ha nem próbáltam átkapcsolni a firmware-t, akkor simán vissza lehetett állítani ráindítás nélkül. Csak végső elkeseredésben javasolt ennek alkalmazása, ha sehogy sem indul be!!!
-
bmatty
tag
Ha nem jutsz el Biosba akkor resetelet jumperel vagy kivaszed az alaplapi elemet es kesz.
-
kicsigi97
tag
Helló!
Lenne hozzátok egy kérdésem.
Az a helyzet, hogy egy AMD Phenom II X2 550 procit szeretnék feloldani 4 magosra egy MSI 770-c45 alaplappal. Azt szeretném megtudni, hogy ha megcsinálom a dolgot és nem jön be, akkor mennyire lehet rossz a helyzet? A BIOS-ig el jutok mindenképpen, hogy BIOS visszaállítást csináljak, vagy addig se? Van-e olyan helyzet, hogy teljesen behal a PC és nem lehet visszahozni BIOS visszaállítóval sem, és semilyen más dologgal. Írjátok le, amit tudtok, légyszives.Előre is köszönöm!
-
joker1220
őstag
válasz
CaFeE=) #4360 üzenetére
Szia
Túl sok info nincs róla, annyit tudni hogy néhányból opteron lesz 25x ös szorzóval, de szerintem ez nem igazán jellemző (valaki írta már korábban is), amúgy ha Regor alapú akkor nincs benne sem oldható mag, sem pedig cache.
Deneb steppinges Athlon II X2 220 ból már csináltak Phenom II X4 920 at!
Pictures fül nél az első kép...
A stepping alapján lehetne tudni hogy Regor vagy Deneb, ha Regor akkor nincs oldható cucc.
-
CaFeE=)
csendes tag
Helló!!
Kérdésem az lenne,hogy van egy MSI 770-C45 alaplapom hozzá egy AMD Athlon II X2 240 processzorom lehet vele valamit kezdeni?
-
joker1220
őstag
válasz
aDM|RaL^ #4352 üzenetére
Nos, én úgy tapasztaltam hogy az SB710/750 es csipszetnél még elérhető az ACC (Advanced Core Calibration) opció a BIOS ban, valamint egy billetyűgomb (nálam a ''4'' es)
el lehet előcsalogatni a Core Unlocker funkciót!Az újabb csipszetes lapoknál (SB850) már minden gyártó saját módszert dolgozott ki
a letiltott részegységek feloldására, mivel az AMD letiltotta az ACC-t!Ezért ezeknél az új csipszetes lapoknál már nem ACC van a biosban és az Asus lapoknál(is) jelenik meg az a kapcsoló az alaplapon amire gondolsz;
http://www.asus.com/Motherboards/Features/Core_Unlocker/
http://event.asus.com/mb/2010/Unlocker/Available-Models.htm
Viszont ne ezen lista alapján válassz hanem nézd meg az adott lapnál hogy ottvan e az a logo amit beraktam!
Ugyanis lehet hogy a fenti listát csak ránézésre csinálták hogy SB710 .. mehet a listába,
viszont vannak olyan SB710 es lapok amik nem tudják ezt a funkciót!Rumkola: Így már oké a dolog de ha nincs logo sem meg utalás sem a boríton és boltból megveszi, aztán otthon kibontja és kiderül hogy mégse tudja ( mert hát nincs rajta a dobozon, akkor gáz
)
Egyébként az enyémre is azt mondták hogy nem tudja, aztán mégis
Asus nál pedig a végződés kb ugyanannyira számít mint a Giga nal hogy egy alaplap modellböl van rev.1. rev 1.1 rev 1.2 példaképpen és mondjuk ebből csak az 1.2 es tudja az unlockot hiába sb710 es az összes
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
joker1220 #4350 üzenetére
Igen, én azt a lapot az asus oldalán a core unlockos lapok listája közt találtam. Ha a global oldal főoldalán rámész a core unlock logóra, kidob egy listát.
Szóval furcsa.
Kérdés, press of a button-ről beszél, ezeken a lapokon van egy fizikai kapcsoló erre?: D
Egyébként igen, egy +3ezer benne van a dologban.
-
joker1220
őstag
válasz
aDM|RaL^ #4349 üzenetére
Érdekes hogy ez SB710 es csipszettel rendelkezik, de sehol sem látom hogy tudná az ACC - Core Unlocker funkciót.
Azért étdekes mert nekem M4A77T van , ugyanez a doboz meg minden, ugyanígy SB710 es , viszont nekem ott van ez a logo:
Az asus oldalán az alaplap neve alatt ott van mint funkció feltűntetve, az általad említett lapnál nincs
Nézd meg;
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A77T/
Egyébként a fentebb említett asrock jóval olcsóbb mint ez a lap...
-
aDM|RaL^
őstag
Köszi!
És szerinted ez mennyivel jobb/rosszabb?
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A78LTM/
Ezer éve nem volt AMD-m, utoljára AthlonXP-t használtam. Szóval körülbelül fogalmam sincs a chipsetekről.
-
aDM|RaL^
őstag
Milyen olcsó lapot vegyek, amivel kipróbálhatok unlockolni egy sempron 140-et?
üdv!
-
CaFeE=)
csendes tag
Helló!!
AMD Athlon II X2 240 valaki valami infót légy szíves. lehet valamit rajt csinálni vagy nem?
-
gabo9201
senior tag
Üdv!
A téma adott. Valószínű, hogy be fogok szerezni egy 7750 vagy 7850 procit. A kérdésem az, hogy ezek közül csak a BE verziók 4-magosíthatóak? Vagy a simáknál is megvan az esély? És ezek mekkora hányada moddolható?
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Az adatlapomon szereplő konfig a 4. mag bekapcsolása esetén játék közben keményen lagol és teljesen használhatatlan így.
Prime tesztekben 3 és 4 magosan se generált hibát.
X3-ként használva semmi probléma, még 3620Mhz-re húzva sem Ilyenkor +0,25V feszt kap a proci, a ram alapértéken van, illetve az időzítés is az SPD szerinti értékeken (9-9-9-24).
X4-ként már tuning nélkül alapbeállításokkal sem jó,próbáltam proci feszt emelni 1.4-ig, memóriát 1.7-ig, NB-n is emeltem, illetve a memóriaidőzésekkel is játszadoztam,de egyik sem segített...
Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy mivel érdemes még próbálkozni, azt megköszönném!
-
bmatty
tag
Hello
Egy AsusM4A89GTD pro alaplapom van es egy Athlon II x3 450 unatkoztam es gondoltam megnezem hogy mukszik e a 4 mag a prociba, ugyhogy reboot es nyomtam egy 4-est vagy 2 szer ujraindult a gep es utana betoltott a windows. Negyedik magot nem aktivalt de L3-at igen a cpu-z phenom II x4 B50 nek latja. Probaltam BIOS-ba kulon be aktivalni a 4-ik magot de ugy nem indult be a gep meg az alaplap boot kepernyoje se jott be.
Azt szeretnem kerdezni hogy akkor ez azt jelenti hogy a 4-ik mag hibas? Vagy kene meg alitsak valamit a biosba?
A masik kerdesem az lenne hogy az L3-at mivel tudom kitesztelni hogy stabil e igy a proci?
A valaszokat elore is koszonom. -
GAbre
veterán
Hello vki tudja,h miért van az,h mióta kölcsönadtam a hűtőmet szar a procim?
Most már alap 2 magosként is a prime hibázik.
Ezzel gondolom már lehetne gariztatni...
Tapasztalat Herr-z-nek vki küldött már vissza procit? -
joker1220
őstag
Azóta már megvilgosultam hogy ezt hívják vdroop nak.
Azaz feszültségesésnek , ami tejesen normális és folyamatos jeleség
ami a terhelés/teljesítménynövekedés vagy éppen csökkenés arányában
változik, ezt hivatott ellensúlyozni a LoadLineCalibration több/kevesebb sikerrelElég tudományos volt?!
-
kryboy
tag
válasz
TROG AIR #4317 üzenetére
Nekem is ez volt a problémám régen , hogy elfelejtette hideginditás után , de végülis nekem azon biosfrissités segített!
A másik ahogy látom a cpu-z képen nagyon sok feszt kap a procid, ha tesztek után rendben van a proci csökkentened kellene a feszt mert szerintem az igen magas! -
joker1220
őstag
válasz
TROG AIR #4317 üzenetére
Advenced Core Calibrationt ne all core ra rakd és ne is per core ra, hanem Auto ra állítsd, L3 feloldás funkció nincs külön, ezért kell auto ra állítani, próbáld ki hogy ha Auto-n van akkor lesz e L3 illetve, akkor is csinálja ezt az elfelejtést?!
Ha igen , akkor próbálj meg 1 el régebbi biost!
Esetleg alapfeszt fixáld manuálisan és adj neki egy vagy két lépéssel több feszt, ez olyan minimális hogy észre sem veszed melegedésben sem, csak hogy 4 magosként picit több fesz kellhet neki mint 3 maggal és ezért néha visszaáll.
Ha továbbra is fennáll a problem akkor az a kérdés hogy milyen ramod van és hány Mhz-n megy?!
HT és NB is maradhat alapon, mivel nem tuningolod a procit, HT órajelét akkor érdemes emelni ha integrált videokártyát használsz!
Egyébként van integrált VGA a lapodon? Mert még ott is kibukhat hogy valami kis hibája van a felodott magnak ha integrált video val inditod a lapot és úgy is minden ok , akkor biztosan jó a +1 magod
Persze hogy megy a C'n'Q, ha nem menne az nagyon durva hibára utalna
-
TROG AIR
aktív tag
biosban : all cores -nál is van 4 mag és : per cores -nál is....L3 nincs
-mi az amit vegyek le auto -ról.....és mennyi fix feszt adjak neki...?
-aztán a core percentage nél -10 től plussz tízig 2%onként-lehet beállítani...ott hagyjam nullán vagy mindnek tegyek be fix értéket?ht és nb autón maradjon -e , és ha nem mennyire ajánljátok?......
(cnq 4 maggal is ok...)
-
-
joker1220
őstag
válasz
szőröscica #4299 üzenetére
Akkor mar am3+ legyen a következő
-
joker1220
őstag
válasz
TROG AIR #4302 üzenetére
Szia!
Gratula!
Szerintem is butaság 3 maggal használni ha 4 el is megy, ráadásul ha picit lejebb tudsz menni az alapfesz el akkor ugyanott vagy fogyasztásba 4 maggal mintha 3 lenne,
egyébként sem jelentős a fogyasztáskülönbség!A C&Q meg tökéletesen működik 4 maggal is, szorzóemelésnél kapcsol ki egy bizonyos szorzó felett de gondolom nem akarod húzni úgyhogy teljesen mind1
Az enyém is bőven alapfesz alatt megy (1,350v), 3.2 helyett 3.5Ghz-n és működik a c&q is, még 4 magosítva és húzva is melegedés és fogyi szempontjából ugyanott vagyok kb mintha 555 ként használnám 1,425v gyári alapfeszen
Itt pl a cpu-z szerint az 1,3 felett van egy cseppet:
És itt van picit meghúzva alapfesz en, még mindig alapfesz alatt mutatja a cpu-z;
-
TROG AIR
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest