- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CaFeE=)
csendes tag
Helló!!
Az érdekelne hogy x2 240 magosítható e?Egyik haverom azt mondta ha szerencsém van akkor lehet.Ez télleg így van??
-
joker1220
őstag
válasz
Steve-0 #4194 üzenetére
Közben kapcsoltam
Nos, utánanéztem és van rá esélyed ha jó szériát fogsz ki!
Itt egy oldal ahol részletesen kitárgyalják:
Athlon X2 5200+ 45nm AM3 may unlock to Phenom FX5200
Valamint egy képecske is belőle:
A lényeg itt is úgy látom hogy a proci szériaszáma alatti betűsort kell nézni merthogy,
ezeket a procikat gyártották Regor és Deneb alapon is, előbbiben ahogy olvasom csak magonként 512k l2 cachet lehet oldani, még az utóbbi Deneb es verzióból lehet a fenti képen látható erdményt kihozni!A proci kupakján ez látszik akkor is ha dobozban van, a bekeretezett rész a lényeg;
ha két AC -t találsz a képen látható módon a betűsorban akkor tutira Deneb tehát 4 magosítható jó eséllyel.Persze az már más kérdés hogy működni is fog e rendesen, legfőképpen azon múlik hogy hibátlan e a két letiltott mag, másrészt pedig az alaplapon is hogy hajlandó e elindulni benne..
Sok sikert!
-
Steve-0
őstag
AMD Athlon X2 5200+ -et lehet tudnék szerezni boltból, vki esetleg olvasott már róla, h milyen arányban unlockolhatóak?
üdv.
-
MDanny
senior tag
Szia!
Az ACC-nél miért nem az Auto-t választod az All Cores helyett? Ha ez a beállítás mentés után visszaáll mindig Disabled-re (és a postnál X2-t ír), akkor ez a lap megtalálta a processzorod gyenge pontját. Valóban érdemes lenne eggyel régebbi biosra váltani, nekem pl. a 790FXT lapom egy B50, B55, B60-at sem kezel a legújabb, ill. eggyel ezelőtti bios verzióval, de Sempront igen. Sőt, elvileg a most használatban lévő B60-asomat ez a verzió még hivatalosan nem is kezeli, mégis működik. Nem mindig a legújabb a jó.
-
MDanny
senior tag
Üdv!
Jártam már én is így, valamiért azt a processzort nem kezeli jól az alaplap. A biosban a feszültségeket ugye nem Auto-n hagyod? Lehet, hogy a négymagos működés miatt az alaplap nem jól állítja az amúgy is magasabb értékre belőtt feszültségeket (jelen esetben CPU VID) és ha ez processzor pont az apró ingadozások miatt lett gyárilag korlátozva, akkor ez itt kiütközhet.
-
GAbre
veterán
Üdv!Vki mondja meg,h miért csinálja ezt a gép(ha tudjátok):
Van 1 x2 555-öm Herr_z-től ami x4es és 4ghz-ig lehet húzni.
Eddig jó hűtéssel használtam 3.5 ön,mert az istennek se akart 4ghzen menni sehogy.(ugyanúgy lekapcsolt,mint az alap hütéssel,alap órajelen)
Most kölcsönadtam,és ráraktam a gyári hűtést,amivel nem is igen van baj,mert a 2 magos procit 4ghzen is 60 fok alatt tartja...
De ha 4 magosítom még az alap 3.2-őt se bírja a proci lekapcsol a gép.
Magfeloldásnál a magok hőmérsékletét nem látom csak a cpujét!De az is max 50-55 fok!Húzva!Vkinek vmi 5let?
-
miresz
veterán
Hi All!
A kérdésem a következő lenne! Van egy GA-880GM-UD2H (Rev 1.3) F8-as bios lap van benne egy PH II. X2 555 BE proci,ami 4 magosítható,és más lapban tesztelve működik is mind a 4 mag,de ebben a lapban nem akar működni sehogy sem ill csak félig. A jelenség a következő Biosban EC Firmware Hybridre állítva,ACC bekapcsolva (All Core),+ minden mag enabled,F10 Aztán a bios azt írja,hogy X4 B55 de csak 2 magot lát már futó rendszer alatt.De ha csak 3 magot engedélyezek akkor is X4 B55-öt ír a bios,de szintén csak 2 mag működik. Na ehhetz kellene nekem segítség ha valaki tud.Előre is köszi. -
F_Zolee
nagyúr
Hello
Ismerősnek összedobok majd egy gépet és lehet ez a 4magosítás lesz a járható út. Ez a lap megfelelő erre? Gigabyte GA-MA770T-UD3
-
MDanny
senior tag
válasz
joker1220 #4163 üzenetére
Köszönöm szépen a rám vonatkozó részt
.
A múltkor feltett kérdésemre kiderült a válasz. (Hogy miért van az, hogy több tesztelt alaplappal nem indult egy B55, de valakinek működik egy Asrock-kal.)
Egy Windows-t nem betöltő B55-tel kipróbáltam Asrocknál az L3 Allocation menüpont átállítását BSP only-ra és beindul a Windows, igaz összeesik a kép elég hamar. Így ha valami apró hiba van csak a cache környékén, akkor lehet esély, hogy beinduljon, de a teljesítmény rovására. Ez is egy olyan processzor, hogy Hybrid állásban Gigabyte lap esetében lekapcsolgatott magokkal sem hajlandó elindulni. Ha valami ennyire nem akar működni, akkor nincs is értelme foglalkozni vele. -
Tigi
őstag
Sziasztok
Tegnap raktam össze új gépet ismerősnek.
Alaplap: Asrock 770 Extreme3
Proci: AMD Athlon II X3 450 AM3 BOXAz ACC-t bekapcsoltam és újraindítás után visszaléptem a Bios-ba ahol rendesen ki is írta, hogy Phenom II X4 B50, de hamar feltünt, hogy megjelent a 6MB L3 Cache is.
Akkor ez egy Deneb magos proci ugye?
Viszont nem tartott sokáig az öröm mert Win install elején megállt a tudomány.A kérdés az, hogy a 4. mag vagy az L3 miatt?
Ha L3 miatt akkor van e lehetőség a kikapcsolására (én nem találtam)?
Esetleg a fesz emeléssel próbálkozhatok?Előre is köszi.
-
kryboy
tag
válasz
deathtania #4170 üzenetére
Az 555-re igaz hogy 50-50% , viszont a lap amit nézett hozzá az nem tud acc-t se ucc-t
emiatt lényegtelen az 555-öt hogy jó e vagy sem a 4 mag (vagy 3 ), -
LTwinHU
tag
Császtok!
Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen proci: http://www.ipon.hu/webshop/product/_amd_phenom_ii_x2_555_3.20ghz_am3_box_black_edition/139328
4 magosítható-e ebben a lapban: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2859#ov
Vagy inkább vegyek egy 955 Black editiont: http://www.ipon.hu/webshop/product/_amd_phenom_ii_x4_955_3.20ghz_am3_box_black_edition/113524?
Mert nem akarom feleslehesen megvenni az 555-öt ha nem is 4 magosítható a lapomba!
Vagy milyen AMD procit ajánlottok kb 35ig?Játékra kellene pl.: BC2 és majd a BF3Üdv LTwinHU
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Adott az adatlapomon szereplő konfig. Szerintetek mennyire merjek lemenni a CPU feszültséggel? 1.3125V-al stabil volt egy jó ideje, most próbálom az 1.3-at. Ha baja van mennyi idő után hibázik? ( fut a prime 95 blend test )
Szeretnék minél lentebb menni a feszültséggel, hogy minél kevesebb legyen a fogyasztás és kevésbé melegedjen.Honnan lehet tudni, hogy mennyi a proci vidje ? A core 2-nél egyszerű volt mert a dobozán is rajta volt. Itt meg nem találom sehol sem leírva.
-
HERR Z
veterán
válasz
deathtania #4164 üzenetére
a lapod egy zsák fos(modra), de nem biztos hogy a procid hibátlan
ha gondolod meg tudjuk nálam nézni, 9ker -
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #4163 üzenetére
most kipróbáltam, hogy minden magot letiltottam, kivéve természetesen azt, amit helyből nem enged a bios. eredmény: ugyanaz, mint amit fentebb leírtam. ugyanazt produkálja, pedig elvileg csak 1db jó mag van bekapcsolva. szal már nem értem. szerintem a lap lesz a ludas a dologban...
majd akarok egy menetet csinálni úgy is, hogy az F1es biostól kezdve az F8asig mindegyikkel kipróbálom, hátha valamelyikkel sikerül. csak ez megint egy zsák idő... ezért is lenne jó valakinél kipróbálni, mert ha tényleg nem jó a proccom+esetleg a lap sem alkalmas rá, akkor meg felesleges napokat ezzel eltöntelni -
joker1220
őstag
válasz
deathtania #4162 üzenetére
A procid első magját nem tudod letiltani vagy engedéllyezni, ez nem is jelenik meg a menu ben.
Tehát a Core 1 valójában a 2. magot jelöli és így tovább.
Magyarán az elsőt kell bekapcsolva hagyni, a többi magot pedig letiltod akkor normálisan mennie kell!
Szerintem nem létezik olyan hogy '' 100% osan unlockolós lap'' merthogy nem minden többmagosítható proci indul el minden magfeloldós lapban.
Van olyan proci ami Gigabyte lappal tökéletesen megy de egy Asus ban már el sem indul,
van olyan ami Asus ban megy de Asrock ban nem működik és fordítva is, Asrock al kiválóan megy de másik lapokban meg nem....Ehhez szerencse kell, gyakran olvasom hogy a Giga lapok a legjobbak erre mert ha nem 100%osan hibátlan a proci akkor is elindul velük, az már más kérdés hogy hogyan, ill. meddig jutsz el vele.
Többet sajnos én sem értek hozzá hogy mit miért csinál.
Viszont nekem volt olyan hogy a legújabb bios al el sem indult Giga lapnál, de mikor viszaraktam egy régebbit azzal hibátlanul ment.
Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hardver apron nagyon sok kitesztelt / válogatott proci van fent, valamint hogy milyen lapokban lettek kipróbálva.
Herr Z, MDanny, Overlocker is hirdet ilyen kitesztelt procikat, ők sokkal tapasztaltabbak mint én, vagy kérdezd Darálow-t , ő nem hirdet de szerintem biztosan sokat látott már!
Érdemes lenne utána kérdezned az alaplapod topic jában is hogy a többieknek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban, sokszor egy bios megoldja a gondot.
Viszont ha a win így tölt be , illetve összeomlik az szerintem biztosan a proci és nem
az alaplapod hibája!
-
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #4161 üzenetére
úgy, hogy unlock után a két jó magot hagyom csak bekapcsolva, az unlockoltakat letiltom (alias DISABLED-re állítom) is rossz a rendszer? amikor elviekben csak az 555 alatt üzemelő magok mennek, amik 555 alatt jók, csak épp B55nél már azok sem? szal nekem ez a bajom, hogy onnantól, hogy B55 van kiírva se 2, se 3, se 4 maggal nem megy a történet, amikor pedig a két jó maggal akkor is jónak kellene lennie, amikor B55ként üzemel. szal ezért akarom kipróbálni valakinél egy másik lapban, mert ha egy olyan lapban lesz ugyanez, ami tutira 100%osan ajánlott unlockolós lap, akkor megnyugszom. de amíg a nálam okosabbak szerint is egy unlock szempontjából "erősen gyenge" lapom van, úgy nem tudok ebben megnyugodni.
-
joker1220
őstag
válasz
deathtania #4160 üzenetére
Szerény véleményem szerint ezek a programhibák épp azért vannak
mert hibásak a letiltott magok. Akkor lenne tökéletes ha szépen felállna
a windows , aztán Prime95 alatt legalább 1-2 órán át stabilan menne,
így hogy öszeomlik a rendszer egyértelmű hogy a procival van a gond! -
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #4159 üzenetére
Akkor leírom, hogy eddig miket tapasztaltam:
1. ACCben benyomom az EC-t Hybridnek, a corenemtommit AUTO-nak, ahogy ajánlják (próbálgattam már -12 - +12ig is végigzongorázni, de nem jött össze), aztán, adok egy kis feszt is a dolognak, hogy minden fasza legyen. alapon 1,35V a procc fesze, a max amit adtam neki eddig 1,45V volt, feljebb nem mertem menni, nehogy kijönnön a füst.
2. bios, ctrl+f1 intergrated pheripherials, SB700 spread spectrum ENABLED-re kapcsolva (ezt is ajánlották, hogy próbáljam ki.
3. reboot, kíírja a proci nevét, hogy Phenom II X4 B55, szépen elkezd tölteni,
(1) win7 32bit betölt, de már a betöltésnél hibák vannak a betűkben, asztalig eljut, betöltő képernyő szemcsés, maszatos, mindenféle vonalak, utána asztal villog, szétesik, programok leállnak, explorer.exe összeomlik, végül csak a háttér marad, semmi más.
(2) win7 64bit elkezd tölteni, kiírja, hogy windows betöltése, teljesen szépen majd kékhalál, újraindul
(3) fedora 14 pendrive-ról bootolva: szépen elkezd betölteni (sima 555BE esetén gyönyörűen betölt és használható), majd már nem tudok bejelentkezni a rendszerbe, nem engedi a logint, vagy ha be is enged, nem tudok semmit sem megnyitni, és a különböző grafikus felületek szemcsések lesznek.próbáltam, hogy a 4 mag közül (0-1-2-3) az unlockolt 2-3-at letiltom, hogy csak a két jó mag maradjon, de akkoris ugyanez a helyzet úgy, hogy a feszültségi értékeket auto-n hagyom.
ötlet? egyik gyerek írta a lapom hirdetéséhez, hogy neki ebben a lapban nem ment az unlock, egy másikban meg ugyanazzal a procival sikerült neki. ezért gondolkozom, hogy lehet, hogy a lap a hunyó.
-
joker1220
őstag
válasz
deathtania #4158 üzenetére
Egyáltalán nem biztos hogy a lapod miatt nem tudod!
Egyébként attól is összeomolhat ha amúgy menne
a 4 mag csak épp túl kevés feszültséget kap,
viszont ehhez tudni kellene hogy alapból mennyit kap
a proci!Illetve hogy feloldásnál mi történik!?
Hogyan állítod be az ACC -t a bios ban!?
Mi történik újraindulás után, kiírja bootnál az új proci nevét, ( Phenom x4 B55??)
Ezeket légyszi írd le pontosan
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem. van egy Phenom II x2 555 BE-m, amit a mostani lapommal tutira nem tudok 4 magosítani, legnagyobb valószínűséggel a lap miatt, mivel ha unlockolom a +2 magot, és letiltom őket, azaz csak a két jó mag megy akkoris összeomlik a rendszer. ezért keresnék valakit, akinél ki lehetne próbálni az unlockot, hogy hátha jó a procc, és akkor megfontolnék egy lapcserét minél hamarabb. tudtok valakit ajánlani? természetesen honorálnám a fáradozásait valamivel
légyszi segítsetek!
-
BRIKLY
veterán
üdv.
valahol olvastam, hogy az X2 255-ben is van valami oldható cucc. igaz ez? -
joker1220
őstag
Próbáld meg 1 el régebbi bios al, nekem az segített, bár giga lapnál
Amúgy a lapod gyártó oldalán a bios letöltéseknél le van írva mi változott
a különböző verziok közt.Ha nincs semmi extra vagy számodra lényeges az új bios verzioban,
nyugodtan rakd visza az 1 el vagy 2 vel régebbit, ha nem jó akkor
majd viszarakod a legfrissebbet!Most néztem meg a biosokat:
1.40 7/2/2010 DOS 871.18KB Update CPU code.
1.30 12/3/2009 DOS 863.23KB 1. Modify code for ACC function.
2. Shows setup item "Enhance Halt State" for Rev.C3 CPU.
1.20 10/1/2009 DOS 841.14KB Update CPU code.Ezek alapján én arra tippelnék hogy rakd fel az 1.2 őt mert az 1.3 nál volt
valami változtatás az ACC funkcióval kapcsolatban, illetve hogy a C3 steppinges prociknál,
mutatja a bios ban ezt az Enhance Halt State funkciot, ha nem érdekel hogy ez nincs
viszont megy vele a procid hibátlanul, akkor uccu nekiA phenom 2 x2 555 be t és az unlockolt megfelelőjét az x4 955 öt is az 1.20 es bios tól támogatja a lap!
Majd jelentkezz hogy mi az eredmény!
-
somogy
tag
Van valakinek még valami ötlete erre.
-
Cadal
őstag
válasz
Zotya984 #4143 üzenetére
Magfeloldás semmiképp, mivel az alaplap nem támogatja az ACC funkciót, ami az "unlock" egyik feltétele. Az az opció amit találtál, inkább csak arra jó hogy ha a meglévő két magból szeretnél még egyet kikapcsolni. Hátha nem bírsz azzal a hatalmas teljesítménnyel amit a proci biztosít.
A magfeloldás feltételei:
1; ACC-re képes alaplap (SB 710; 750 vagy 8xx -es déli híddal szerelt lapok) A tied ugye SB600-as
2; Letiltott de működőképes részegységekkel rendelkező proci. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
KilleR1888 #4141 üzenetére
igen.
-
KilleR1888
csendes tag
Hali
Lenne 1 olyan kérdésem hogy ezzel a lappal(ASUS M4A78LT- M) lehet magot feloldani? -
somogy
tag
Thx, visszaraktam régebbi verziót, de sajna ugyan az a helyzet.Vagyis azt vetem most észre, ha egyszer elindul a négy mag és utána akárhányszor újra indítok mindig elindul a négy mag, de viszont mikor leáramtalanítom és úgy indítom újra akkor már viszont nem indul el a négy mag.Lehet, hogy ez eddig is így volt, csak ez most tűnt fel.Lehet az ,hogy gyenge lenne az elem?
Viszont a beállításokat és az időt megjegyzi. -
h0o2a7j6
tag
-
h0o2a7j6
tag
Az alaplapom M4A785D-M PRO tudja az ACC-t, viszont a biosban (legfrisebb), nem találok ilyen menüpontot.
Igaz most egy Sempron LE-1200- van benne, amiben nincs semmi "lehetőség".
Csak akkor jelenik meg a menüpont, ha arra alkalmas processzort teszek a lapba.
Mondjuk, ezt kicsit furcsának tartanám... -
somogy
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen lapom Asrock M3A780GXH/128M és egy ilyen procim Phenom II 555BE.A magfeloldás mükszik rendeset, 3750Mhz 1.45v stabil 4 maggal, viszont mikor újra indítom a gépet már csak két mag megy.Újra indítok megint bios-ba be és x4 B55-két látja tehát maradt minden beállítás.Kérdésem az lenne mi lehet a hiba?A proci HERR Z-től van úgy,hogy az tuti jó, meg mondom ha elindul mind a négy mag tökéletes minden..A legfrissebb bios van fent 1.4-es.
-
-
MDanny
senior tag
Sziasztok!
Van-e valakinek tippje arra, hogy miért van ez:
Adott egy Phenom II 555BE, amit próbáltam a tesztelgetős gépemben (Gigabyte MA78LMT) és nem sikerült aktiválni a 3-4. magot, de külön-külön sem, mert a bios nem volt hajlandó elmenteni az Auto beállítást. Nem fagyott, beindult, de mindig visszaállt disabled-re az érték. Rendben van, 770T-UD3L-nél ugyanezt tapasztaltam, hogy az egyik bios verzió nem tudta feloldani egy Sempron 140 második magját (de Phenom II X2 550-est igen), így vissza kellett tenni az eggyel előzőt. Itt egyik bios verzióval sem sikerült. Kipróbáltam egy Asrock N68-GS3 UCC-vel, az be sem indult vele... Erre ismerős meséli, hogy Asrockra talált másik biost, azzal meg működik ugyanez a processzor 4 maggal. Régen rossz, ha ennyire válogatós a dolog, de Ti találkoztatok ilyennel? Lehet köze ahhoz, hogy az Asrocknál a fele a HT szorzó a Gigabyte-tal ellentétben?
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Atolvastam a fenti linket.
Bekapcsoltam a core unlockert és a turbó keyt.
Reboot és semmi nem történik.
Biosba is engedélyezve van minden mag.
Asus m4a88TD alaplapom van,
Athlon II x4 630 as procival.Ezekszerint nem támogatott a mag szabaditás?
Üdv -
ZorkasT
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam a magfeloldásról és szeretném tudni hogy a procim feloldható-e, illetve az alaplapom támogatja-e ezt a funkciót.
AMD Athlon 64 X2 5000+(Brisbane) és MSI K9N6PGM2-V alaplap. A biosban viszont ACC funkció nincs.BIOS-verzió/-dátum: American Megatrends Inc. V9.0, 2008.05.14. (windowsban néztem)
Előre is köszi
-
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #4115 üzenetére
Na most újraindítottam, szépen bejött a proci, felismerte az eszközöket, majd fekete képernyő:S
Lehet hogy nem kellett volna biost frissítenem?!
Giga MA770-UD3 rev 2.0 és most az FKB bios van fent ami beta.
Előtte az FJ volt, érdemes visza flashelni arra?!
Igazából másra nem tudok gondolni hogy miért csinálhatja,
ha hibás lenne a +2 mag akkor nem töltött volna be a win7,
illetve nem futott volna hibátlanul a prime95.Ráadásul mindent csináltam vele, tömörítés, flash animáció,
programok, 3dmark, everest stability test....mind hibátlanul végigment!Bios ban alalpjáraton 1.425v t kapott 2 magos módba!
Amikor átraktam 4 magra akkor adtam még neki 0.025v , így jelenleg
1,450v re van állitva, az everest mondjuk 1,440v t ír. -
joker1220
őstag
Én eddig jutottam ma reggelig!
Phenom II x2 555 BE vel próbálkoztam:
ACC beállítás után:
Az történt hogy frissitett a bios, újraindult, belépett a win7 be,
majd kért egy újraindítást a win7 is, ezt követően meg kiirt
valami hibát hogy a windows nem tudja azonositani a processzor
digitális aláirását, majd fekete képernyő fogadott!Kikapcsoltam a gépet és reggelig nem is nyúltam hozzá,
most bekapcsoltam elsőre belépett a win be gond nélkül,
Adtam a Vcore nak 0.025 v + feszt hátha segít az is egy
kicsit mert pont ennél a proci tesztjénél olvastam hogy 0.05 v + is
lehet adni neki!Még nem mertem lefuttatni a prime95 , eddig csak cpuz és everest ment:
Most csak csodálom és hadd menjen, lehet adni kellene még neki egy pici+ feszt is
-
TR9507
csendes tag
Sziasztok!
Nem akar sikerülni a mag feloldás.
Alaplap: Asus M4A88T-V EVO/USB3
Proci: AMD Phenom 555BE
BIOS: 0206 (eredeti)
Amikor az Asus Core Unlockert engedélyezem, akkor utána a BIOS se akar betölteni. Egy reboot után (nem bios reset) azt írja ki, hogy ezzel a CPU-val nem használható az Asus Core Unlocker.Van valakinek valami ötlete?
Előre is köszi!Ui: ACC menüpont nincs a BIOS-ban.
-
Honduras
csendes tag
Lefuttatam egy MemTest-et és 20 db hibát dobott ki :/ Ez kb azt jelenti, hogy a Ram-ok hibásak?
-
joker1220
őstag
válasz
Honduras #4106 üzenetére
Pedig ezt kellene kivenni:
1 x OCZ3G1600LV26 (2 GB 1600 MHZ)
És úgy mennie kell!
Ha nem megy akkor ezt hagyd bent és
vedd ki a kitet!Próbálgasd végig a variációkat!
Sokszor az is segít ha megcseréled a ramokat a slotokban!
A processzor hoz legközelebbi slottol kezdődöen legyen benne a kit
és utána az az egy darab -
Honduras
csendes tag
válasz
joker1220 #4105 üzenetére
Köszönöm a választ!
Viszont ebből 2 modul kit! Mégpedig az 1066-os ram-ok. Viszont, ha jól emlékszem, kivettem az 1600-ost és úgy egyáltalán nem is indult el a gép! Bár ezt ki fogom próbálni, hogy biztosat tudjak mondani, de nem szívesen válnék meg egyik modultól sem.
-
joker1220
őstag
válasz
Honduras #4104 üzenetére
Nos ez egyértelmű memória gond!
Mégpedig ugyanaz ami nekem volt,
ha nem ugyanolyan ramokat
hajtasz a gépedbe akkor előbb
utóbb elkezd sírni, és ekkor
jönnek a kék halálok!Én rohadt sokat szoptam ezzel,
a megoldás pedig az hogy vagy
kiveszed az egyik modult és
úgy használod, vagy eladod
a jelenlegi ramjaidat és veszel
egy ram kitet!Tehát a lényeg hogy egy
az egyben ugyanolyan ramok
legyenek a gépedben és
megszűnnek eme gondjaid!Szóval vegyél kit et, az a biztos!
-
Honduras
csendes tag
Sziasztok!
Egy féléve vettem egy Phenom II x2 555-ös procit. Hozzá egy Asrock M3A790GMH/128M típusú alaplapot és egy OCZ 2 GB (1600 MHZ) arany RAM-ot. A 4 magosítás bios frissítés után sikerült. Viszont érdekes jelenség van jelen már fél éve. Beállítom 4 magosra a procit, a feszültséget 1,3500-ra és elindítom a win-t. Általában minden gond nélkül megy, akár egész napot is. Kikapcsolom a gépet, áramtalanítok is teljesen. Amikor visszadugom és indítom a gépet, a win bootolásánál vagy kék halált dob vagy pedig újraindul minden jel nélkül. Átállítom két magra, újra működik, betölt a win-t, használom, kikapcsolom és újra áramtalanítok. Amint bekapcsolom, újra kezdődik ugyanaz. Kék halál, újraindulás. Ismétlem, ez már 2 magon! Beállítom 4 magra és úgy tökéletesen betöltődik. Általában a kék halálkor megjelenő hibaüzenetek RAM-ra vonatkoznak, ha jól értelmezem. Pl. PNF_LIST_****, MEMORY_***, stb (majd leírok egy-két üzenetet amint kiírja). Szóval a hibajelenség akkor szűnik meg, ha átváltok x2->x4 vagy x4->x2. A krónikához hozzátartozik, hogy azóta 6 gb RAM van benne. Pontos típusokat itt leírom:
1 x OCZ3G1600LV26 (2 GB 1600 MHZ)
2 x OCZ3G10664GK (2 x 2 GB 1066 MHZ)
Időzítések: CL:8 TRCD: 8, TRP: 7, TRAS: 16, TRTP: 7, TRRD: 4, TWTR: 4, TWR:8, TRC: 27 (Ezek auto értékek, nem nyúltam még hozzá!)
Feszültség 1,65-re átállítva!Minden építő jellegű választ előre is köszönök!
-
joker1220
őstag
Köszi a választ!
Kicsit bénáztam a hűtő felszerelésével de az összes paszta a proci és a hűtő közt van,
max lehet nem teljesen egyenletesen de sehol sem látszik kiMost fogom feltelepiteni a win7 et, felrakom a drivereket meg mindent ami kell, aztán majd próbálkozom.
Az a fura hogy bios ban sehol sem találom kiirva a proci tipusát, illetve azt furcsállom hogy az alaplap tudja a HT 5200/2000 ret és nem értem hogy akkor miért 2000 en megy 5200 helyett?!
Mint kiderült ez az FKB egy beta bios, érdemes viszatenni az előző FJ verziot?
Furcsa ez a terhelve 50 fok mert előtte e6700 dual core intel volt és az terhelve is max 42 fokra ment ac 7 pro hűtővel
Igazából sosem volt AMD m szóval nekem most minden kinai
-
Speed®
titán
válasz
joker1220 #4100 üzenetére
Lehet összefüggés, ha szarul van kalibrálva egy adott szenzor, állíthatnak a kiolvasás módján utólag is. A BIOS vs. OS hőmérséklet normális, mert BIOSban nem megy az energiagazdálkodás, míg Win alatt igen.
A hőmérséklet megítélése egyébként függ az alkalmazott hűtőtől is. F7Proval teljesen normális, ha terhelve 50 körül lesz. 4magosítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest