Új hozzászólás Aktív témák
-
kucseranor
tag
Helló!
Szeretnék beszerezni egy AMD Athlon X2 5200+ procit az AM3 C3-as típusból de itthon nem találok sehol. Van esély rá hogy itthon is lehet-e később kapni, vagy rendeljem meg külföldről?
És mennyire biztos hogy ebből FX-5200-őt lehet csinálni? -
Alpachino
veterán
Közben én is megnéztem X3-asként, hogyan alakulnak a hőfokok, gyári hűtővel az X4-hez képest.
X3 : 33 fok CPU 28fok magok
X4 : 31fok CPU 48fok magokMondjuk ezt én sem értem. Mind két esetben alapfeszen volt
-
Zseebacsi
tag
válasz
darál0w #3880 üzenetére
na megnéztem tegnap este a dolgokat, de nem sokra jutottam! 4100 on még stabil volt (30p prime95, 61 fok) de 4200on már 6 perc után kifagyott, és már melege is volt! a tx3 maxon ment,65fokos volt a cpu és 14 fokig hült le a szoba.majd ha meg lesz a vizes cuccom, majd nyúzom tovább
-
gagyigeri
csendes tag
válasz
Alpachino #3892 üzenetére
A 70 fokon a maghőmérsékletet érted?
Mert nekem a maghőmérsékletre írja mindíg az everest, h 66 fok. A cpu-ra max 48-at ír...na ez nem tudom hogyan lehet....
Érdekes, amikor nem magosítom, akkor a magok hőfoka 4-5 fokkal alacsonyabbak, mint amit a cpu-ra ír ki...magosítás után megfordul...csak 15 -20 fok lesz a különbség.
-
gagyigeri
csendes tag
Sziasztok!
Még a hét elején tárgyaltuk, hogy 4 magosítottam az x3 445-ömet. Sikerrel lefutnak a tesztek ,de fogyasztásmérőt nézve a teszt elején még nagyobb a fogyasztás, mint 3 maggal, de a végére mindig 15W-al kevesebbet mutat. A tesztek során 4 maggal ugyanazt az eredményt mutatja, mint 3 maggal.
Írtátok, h ha a proci túl melegnek érzi a proci a helyzetet, akkor bekapcsol a qool and qiuet és a hőt ezzel tartja kordában.
Nekem is ez a helyzet. A proci a gyári hűtőjével amint eléri a maghőmérséklet a 66-fokot leveszi a frekit, és a feszkót.
A gyári ventilátorát használtam, majd lecseréltem a 939-es régi procim szintén gyári hűtőjére. Mert azt picit combosabbnak ítéltem meg. Némileg javult is a dolog, most annyi a javulás, hogy lassabban éri el a 66 fokot, tovább tudom tesztelni...
Ti milyen hűtőt használtok ?
-
Zseebacsi
tag
válasz
darál0w #3874 üzenetére
most ez ugy volt 58 fok h csak a procihűtő és a táp ventije megy felrakott ház oldalakkal
a vizet is ugy akarom h kivezetem a lakásból valami napvédett helyre és ha fagyállóval felöntöm, akkor télen sem kell hozzányúlni, na meg ha be is kapcsolna a venti rajta, akkor nem itt zörög -
Zseebacsi
tag
sziasztok! Én most vettem egy phenom2 560 BE@ x4 B60 processzort egy hyper tx3 al, ami HerrZ kollégától származik és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve! szépen teszi a dolgát, ma játszadoztam vele egy kicsit, és 4Ghz ig jutottam szorzóemeléssel! everest 58 fokot mért 30 perc prime után 1,45v-al! Egy asrock a785gmh/128m van alátéve 2x2 Gb kingmax 1066-os rammal és win7 64 bit sp1 es rendszerrel!
-
ludla
őstag
Sziasztok! Ma raktam össze egy gépet és ebbe egy Sempron 145 került, és az tünt fel Windows7 -nél hogy a rendszernél AMD Athlon II X2 4450e Processor 2.80Ghz van ki írva.
Akkor nekem ez most milyen proci? Alaplapom ASRock N68C-S UCC és bekapcsoltam a UCC-t a Setupban -
stupidatesz
csendes tag
Hello!
Az mitől lehet hogy minden fut szépen. (progik,játékok stb.)
Ha elindítok egy tesztelő progit lefagy a rendszer. (everest,aida64)
Ha van valami tippetek írjatok
előre is köszi -
Richard!
addikt
nem kérdeztem h tesztelte-e.de mindenesetre írok neki.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #3845 üzenetére
tedd fel a legujabb AIDAt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #3842 üzenetére
mivel méred?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #3839 üzenetére
mivel méred?
alapállapotban a cőuhő hogy viszonyul a magokhoz?
#3840) Rocky96X nem.
-
Rocky96X
tag
Helló!
Lenne 1 kérdésem, talán tud valaki segíteni
Van egy Athlon II-es X3-as procim, Asus M3A lappal és az érdekelne hogy ezzel a lappal fel tudom oldani valahogy a 4. magot? Ha igen hogyan kell? -
Richard!
addikt
sztem itt más a bibi.
-
Richard!
addikt
most 1.425-ön megy.ucc bekapcsolva,de továbbra is 2 magos
-
Richard!
addikt
1,425v
-
Richard!
addikt
a VID:1,2000v
-
Richard!
addikt
nem sikerül 4 magosítani.video alapján sem: http://www.youtube.com/watch?v=UH-cLy5LEtE
:S:S:S -
BPY-167
tag
Sziasztok! Van egy kis problémám és remélem tudtok nekem segíteni.A processzort szeretném felhúzni de sehol sem találom az FSB-t a Bios-ban csak a szorzót a HT.-t meg ezeket találom.
A verziója P1.40
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
stupidatesz #3817 üzenetére
igen...ez 2 magos. azt kaptad, amit vettél
-
Alpachino
veterán
válasz
stupidatesz #3816 üzenetére
A procid, azért jobb VGA-t érdemelne. min. egy 5770-et, pláne ha megy a négy magosítás
-
Richard!
addikt
asrock n68c-s ucc alaplapom van.HERR Z-től való phenom 2 555 BE.segítsetek 4 magosítani plííz
-
stupidatesz
csendes tag
válasz
darál0w #3810 üzenetére
Hali.
Szerintem mindent megcsináltam amit kell.
M.I.T.;ACC; EC Firmware : Hibryd ; ACC : Auto
Ezek a lépések megvannak. Az ACC-t akár mire kapcsolom,sehogy nem jó.
Próbáltam Winyó meg minden lom nélkül hátha a táp kevés. SIKERTELEN
YouTube-on néztem a videókat és már a bios-ban x4-nek kellene lennie,nekem meg x2
Tiszta ciki -
stupidatesz
csendes tag
Hello!
Szerintetek ez a konfig jól lett össze állítva?Lap: Gigabyte MA78LMT-US2H AMD 760G FSB5200
Proci: Phenom II X2 555 3.2GHz AM3, Callisto mag , Stepping RB-C3
RAM: 2x2 kindmax 1333 ddr3
Video: SiS ATI 4670HD 512Mb -
stupidatesz
csendes tag
válasz
stupidatesz #3809 üzenetére
Hali.
Szerintem mindent megcsináltam amit kell.
M.I.T.;ACC; EC Firmware : Hibryd ; ACC : Auto
Ezek a lépések megvannak. Az ACC-t akár mire kapcsolom,sehogy nem jó.
Próbáltam Winyó meg minden lom nélkül hátha a táp kevés. SIKERTELEN
YouTube-on néztem a videókat és már a bios-ban x4-nek kellene lennie,nekem meg x2
Tiszta ciki -
Cadal
őstag
Mióta használod így a gépet? Már csak azért kérdezem mert rumkola jelezte egyszer, hogy az Ő prociját degradálta a magas NB. Csak nem tudom eldönteni, hogy van-e ebben valami, vagy nincs.
-
Haart
addikt
Ki milyen frekvencián használja a nb-t? Én most felraktam 2600-ra, ehhez 1.325V kellett az nb-nek.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
stupidatesz #3809 üzenetére
azért nézzük meg még1x....biztos jol csináltál mindent?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
stupidatesz #3807 üzenetére
ha semmi reakcio a magosítás után, csak elindul, mintha mi sem történt volna, akkor jah...
-
gagyigeri
csendes tag
Ez egy lehetséges ok lehet, ki fogom próbálni! Mondjuk nekem a lapka Rana kódnevű, elvileg ennek is propus az alapja.
Mondjuk, ami feltűnt, hogy a gyári hűtőnek a proci fém sapkájával érintkező felülete kisebb, mint a proci fém sapkájának a teljes felülete....itt még biztosan lehetne javítani egy jobb hűtővel.
-
HERR Z
veterán
válasz
gagyigeri #3795 üzenetére
c3 propus szokott olyat játszani hogyha túl magas a maghője akkor cnq-n tartja terhelve is a procit
egy cpu-z-t nézzél pl prime mellett, ott elég hamar kiderül
ilyenkor megoldás lehet a fesz csökkentése, vagy jobb hűtőlogikusan bencsek alatt is lasabb lesz 4 magosan a gép mint 3 maggal
pl cinebech 11.5 elég jó cucc, hamar kimutatja ha instabil a rendszered -
gagyigeri
csendes tag
Proci Benchmarkra mit használtok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged