- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MDanny
senior tag
válasz
win7777 #4204 üzenetére
Szia!
Ezzel kapcsolatban első kézből tudok nyilatkozni
.
A magfeloldás pofonegyszerű, memóriakezelésben kevésbé érzékeny a 770-es Gigabyte lapokhoz képest. Feszültségek állítgatásánál csak a tényleg kellő értékek módosíthatók. Amivel személyesen próbáltam: B45, B55 + Geil Value kit, Kingston HyperX, Kingmax mezei 1333-as, Samsung mezei 1333-as. FSB-s tuning rendkívül könnyedén megy (volt olyan CPU, aminél Gigabyte lapnál állítani kellett az NB feszültségen), a gyári feszültségek nem ingadoznak. MSI-nél egyedül a ventillátor fordulatszabályzását nem szeretem (vagy nincs vagy pedig max. fordulatszám és annak százalékos minimuma). Volt egy adott Samsung memória, ami a Gigabyte lapokban nem, ebben viszont remekül működött. Egy komoly hátrányát bántam, ami az, hogy nem crashfree bios-a van. Egy aprócska hibás órajelbeállítás és lehet nullázni az egészet. Ha pedig nem négymagosítható a Phenom II, akkor úgy kell kikapcsolni belőle az EC firmware-t, hogy ráindítasz zárt CLR CMOS állásban.
-
Müszi
senior tag
válasz
win7777 #3978 üzenetére
Hali
Nekem nincs gondom az unlock-kal. Egy Nvidia lapkás lap szerintem teljesen más beállításokat kiván mint egy AMD-s. Eddig mondhatom én is szerencsés voltam mert a régi PHII 545-ös és az új 555black is boltból vásárolva hajlandó volt az unlockra, bár az előzőnek 3,45Ghz az újnak meg 3,6Ghz a vége tuningnál emberi fesszel, tehát nem tuningbajnokok, de a lapom sem az kifejezetten. Végülis mindkettő hozta az elvárásaimat és csak azér cseréltem procit, mert 0ft-ból kijött és csak akkor adtam tovább a régit amikor az új már unlockolva tökélretesen tette a dolgát, ellentkező esetben az újat adtam volna oda, mert a lap amibe került egyébként sem volt alkalmas az unlockra.
thboxx konfigja teljesen más, a lapja biztosan, így más típusok beállításai nem hiszem hogy segítenek a problémáján, ettől függetlenül természetesen megpróbálhatja. Persze én is azt tanácsolnám, hogy inkább Asrock vagy Giga lap lenne a szerencsésebb, de gondolom a lapcsere nem igazán jöhet szóba. -
ertt
tag
válasz
win7777 #3730 üzenetére
Alaplapról egy korábbi kérdezőnek írtam pár tapasztalatot,bocs hogy neked címezve küldtem el.Remélem feloldozol bűnöm alól.Táppal kapcsolatosan csak annyit,hogy igazad van,(én csak egy szituációt próbáltam megoldani,és itt tanácsot kérni )ami megesett velem,és nem értettem az okát,továbbá most sem értem mert ennek a tápnak valóban vinni kellet volna.ezért is rendeltem ezt hozzá,no meg erre kaptam keretet.Most meg rakhatok bele egy másikat.Hidd el nem örülök neki én sem,de ha nem indul akkor mi a ..csináljak.Segítséget nem kaptam.viszont a chiffi korlátait ezekszerint mégiscsak elértem,az alábbi konfiggal.PhenomII x4: 2,8ghzX4 6mb L3,2x2gb Hyperx ddr3 1600, EVGA 9800Gt 1gb Green,500gb hdd.dvd-író,Zalmann hűtés.Sb Audigy. Most akkor mit tehetek. a jelenség az,hogy ha a pci-e foglalatban bármilyen értelmes kártya van be sem kapcsol a gép.Ez volt az eredeti kérdésem is! Melyik a gyenge láncszem.
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3723 üzenetére
Nem mindenkinek van 100 rugója egyben hogy komplett gépet vegyen.addig meg az alaplapi vga nagyon jól jön adott esetben,persze a korlátaival együtt kell élni. Én azt mondtam,hogy ilyen jó alaplapi vga-val eddig még nem találkoztam.Aláraksz mondjuk 2x2gb ddr3 1600-as ramot,amiből lekeríti magának az 512-őt és meg fogsz lepődni mit ad INGYEN! Addig amíg összegyűlik a pénz egy 460 gtx re egész jól el van vele az ember,és nem az üres képernyőt kell bámulni.Persze ebből kiindulva egy igazi gamer nem ilyen lapot fog vásárolni az biztos,de jó kis lap ezt tapasztalatból mondom,+tuning szempontból is rendben van a bios-a.
Ui:kiszálltam ebből a topikból,mindenkinek sikeres gépépítést kívánok.
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3716 üzenetére
Igen,köszi én is olvastam már korábban a cikket,előszeretettel építek be fsp tápokat ill.Gigabyte 460w superb táppal is meg voltam elégedve eddig.Söt sokak szidalmazása ellenér itt a PH-n,én rengeteg HKC 550-565 ös tápot raktam már be komoly gépekbe is,/mivel a vevő ekkora összeget szánt tápra/és még eggyel sem volt problémám 3-év alatt.Én magam is sokáig egy ilyet használtam.
Még egyszer köszi a segítő hozzászólásokat! -
ertt
tag
válasz
win7777 #3715 üzenetére
nem vagyok hülye,12 éve vezetek pc szervízt,csak ilyennel még nem találkoztam,hogy sima 8mb-os ati pci karival minden szép és jó,amint beletettem egy 9600gt-t vagy amivel rendelték a gépet egy 9800gt-t akkor a gép csak hárommagosként volt hajlandó felállni.végigpróbáltam az ajánlott bios beállításokat,de nem segített.utána találtam erre a topicra,itt tettem fel a kérdés,hátha más is járt már így.Viszont nem hagyott nyugodni a kérdés,és este beraktam saját gépemből a 600-as tápot és azóta meg megy.A gép corsair tx850-el kerül az új gazdájához.
-
ertt
tag
válasz
win7777 #3710 üzenetére
Csak akkor volt gondom,ha a 4.magot aktiváltam és benn volt a 9800gt.egy 450w-os chieftek volt eddig.Most raktam bele egy 600w-os seasonic ot és elsőre felállt a rendszer 4 maggal magonként 2.8ghz-n 1.42 v-on.Tegnap este óta stabilan üzemel.Köszönöm mindenkinek a segítséget,remélem a tapasztalatom másnak is hasznára válik.
-
-
win7777
aktív tag
válasz
win7777 #3670 üzenetére
van itt egy emberke fórumon!!úgy felmérgelt hogy a fas@om elsült!
azt állította hogy egy core duo e8400(jobb játékra mint egy phenom x4 l3=6mb)
ezt nem tudom elhinni!! hogy vannak még ilyen intel őrült emberek. nekem e8400 volt már olyan 2éve,akár hogy húztam agyónra 4.0ghz-re akkor sem érte el a phenom x4 szintet!de remélem ezt nem csak én gondolom így!
ezt a szememmel láttam.megegyező memória.azonos vga,és fps különbség 10-17is volt akártehát nekem ezt ne meséljék be a nagy intel peoplek mert t@k@n szúrom magam
-
Beri
addikt
válasz
win7777 #3667 üzenetére
[link]
Az értékek a grafikonon a rendszer teljes fogyasztását jelölik. A 12V-os ágon alapbeállítások mellett (1.4V 3.4GHz) 137W-ot mértek. Minden 200MHz-es ugrás feszültségemelés nélkül 3.06%-os fogyasztásnövekedést eredményez, láthatod az értékekből. 4GHz 1.4V-on így az ő rendszerükkel 203,54W-os teljes fogyasztást jelent, amiből a CPU (ha azt feltételezzük, hogy a rendszer többi elemének áramfelvétele nem nőtt) 154,24W.Kifestőset játszani meg nem illik.
-
mongi
senior tag
válasz
win7777 #3444 üzenetére
" az asrock ucc-alaplapok igazán jó " és akkor folytatnám is eme eszmefuttatást:
irodai, alacsony költségvetésű sempron 140 /Athlon II X2 processzorok mellé, no tuninggal
tudom, neked az x4 megy benne...stb., de ha jót akar inkább vegyen egy 125W tdp-s támogatású lapot, nemrég kitárgyaltuk, hogy ez a lap a max. 95W tdp-s procikat szereti (vagy tehetsz bele 125W -at, de az 120% hajtja a lapot, ami ugye nem igazán jó semmire)
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
win7777 #2475 üzenetére
ez a lényeg, ha feloldottad a magokat utána futtasd a prime-ot (Small FFTs, minimum fél óráig, majd aztán a blend része is kell, de előbb ez legyen meg). rakj be ide egy képet fél óra után a prime-ról és akkor megnézem, hogy jó-e (meg nem ártana ha lenne a képen proci hőmérséklet is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- One mobilszolgáltatások
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Gaming notebook topik
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest