Hirdetés
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
lacika0926 #3908 üzenetére
Az aláírásomban szereplő Phenom, B55, nekem is hűvösebb volt a gyári hűtéssel, legalább is a progi szerint
Az X3-as athlon, X4-en, TX2-vel is prime alatt, 66fokos maghőt mutat a core temp
CPU viszont 47 fok max. terhelés alatt.
-
Alpachino
veterán
Igen, erre én is gondoltam, de a Phenom II B55 után furcsa volt, mert ott a négy magosítás után egyáltalán nem mutatott maghőt az everest. Ráadásul ilyenkor, ha látja az ember ezeket a magas értékeket, akkor ott bujkál a kisördög benne, hogy mi van akkor ha tényleges értékeket mutatja a progi...
.prime95 alatt 80fok
-
Alpachino
veterán
Közben én is megnéztem X3-asként, hogyan alakulnak a hőfokok, gyári hűtővel az X4-hez képest.
X3 : 33 fok CPU 28fok magok
X4 : 31fok CPU 48fok magokMondjuk ezt én sem értem. Mind két esetben alapfeszen volt
-
Alpachino
veterán
válasz
stupidatesz #3816 üzenetére
A procid, azért jobb VGA-t érdemelne. min. egy 5770-et, pláne ha megy a négy magosítás
-
Alpachino
veterán
Sikerült négy magosítani egy Athlon X3 450-et, egy Giga GA-MA74GMT-S2 lapban.
Everestben, mért hőfokok alapján, prime95 futtatása alatt a CPU 57 fokos, a magok viszont 80fok körüliek. Igazából az érdekelne, hogy ez normális-e, mert gyári hűtővel, alapfeszen, alapórajelen 3.2GHz-en használom. Athlonnal még nem volt dolgom.
Érdekes, hogy látom a magok hőjét magnyitás után.....
-
Alpachino
veterán
Pont ezen része nem érdekel a kiszemelt lapnak,
már mint az "integrált VGA hasznossága" című fejezet
De azért kösz az infót.
Igazából, pont a kérdésemre nem sikerült válaszolnod, minden más szóba került
Egy Athlon X3 450-et szeretnék vele négy magosítani........ és erről kellett volna valami tapasztalat. De mid egy, holnap majd én kipróbálom
-
Alpachino
veterán
válasz
zsolesz1982 #3724 üzenetére
Igen, közben én is kifilóztam, csak így elsőre nem csak nekem volt félreérthető ezek szerint
-
Alpachino
veterán
Igazából a magnyitási képességei érdekelne.....erről tapasztalat ? konkrétan erről a lapról.
"alaplapi vga-ja egész jól használható,amíg nem raksz bele Pci-e"
Ezt hogy érted ?
A HKC-t egy komolyabb X4-es gépbe egy erősebb VGA-val tényleg el lehet felejteni,
ha nem azon akarsz izgulni, hogy mikor füstölhet el. Egy 400W-os FSP fényévekkel jobb és biztonságosabb megoldás, és mondanom sem kell, hogy árban max. 1.2K különbség van a két táp között
Sokan mégis ilyen és hasonló tápokkal kísérletezgetnek...... -
Alpachino
veterán
Most ezt a lapot néztem ki :Gigabyte GA-MA74GMT-S2 [link] A magnyitási funkciót tartalmazza és az ára is kedvező lenne. szeretném a véleményeteket kérni róla
-
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
darál0w #3269 üzenetére
Mondtam, nálam a konfigok jönnek mennek.
Nem tervezek szénné húzott B55-t az N68-ban, hosszútávra. De az egyik Asrock-ban, már csak kíváncsiságból is, alapfeszen, alapórajelen meghagyom a négy magosított X2 555-öt.Megnézzük meddig bírja.....majd beszámolok a fejleményekről.
-
Alpachino
veterán
"....3 év alat megdölik, míg ha normálisan használod, akkor 15 év múlva is autó."
Ez a hasonlat a hardverek esetében, nem igazán helytálló, mert mire megdögölne, addigra úgy is cserére jogosult lesz
Pláne nem helytálló egy 9K-s alaplapnál
Persze nem szénné húzott X4-ekre találták ki, ezzel egyet értek, de az átlag felhsználót, úgy sem, fenyeget ilyen cselekedet
-
Alpachino
veterán
"mivel boltom van ezt tapasztalatból mondom!), hetente több n68-ast építek be usereknek, ill."
Ehhez csak annyit, hogy eladó vagy, nem felhasználó.
Tehát az igazi vélemény ezekről az alaplapokról a felhasználókat illetiÉn kettőt is gyötrök már közel három hónapja, az aláírásomban szereplő procival, gond nélkül, és legalább hetente, kéthetente, cserélem az egyik konfigot, pont tesztelgetés céljából...Természetesen tudom, hogy az alaplapnak vannak hiányosságai, korlátai, de amire nekem kellett azt a funkcióját betöltötte.
Hány N68C is vittek vissza hozzád gariztatni ?
Egyébként nem baj ha kitárgyaljuk, legalább felszínre vannak hozva az esetleges problémák, kérdések.
UI : Szerintem nem 95W-ot bír max. az alaplap,
ezért írnak, ilyen ellentétes dolgokat, csak az van amit rumkola kolléga is mondott :
nem 95-öt tud leadni, csak annyi van ráírva (amikor kijött, gondolom akkor a 95w volt a "menő", ráírták és rajtamaradt
-
Alpachino
veterán
Értem. Természetesen nem alapfeszen
Én meg a srác négy magosított prociáról beszéltem, hogy a lapnak e képessége nem lehet korlátozó tényező, hiszen nálam alapfeszen, alapórajelen stabilan megy a négy mag. Sőt egy másik ugyan ilyenben ASrock N68C-ben is.
rumkola: Ebben van valami, minden estre én kipróbálnám egy másik UCC-sben is, ezt a procit, csak hogy megnyugodjak
-
Alpachino
veterán
Milyen 140W-ról beszélsz
Phenom II X2 555 80W
De nem ilyen aspektusból lett vizsgálva a lap,
mint korábban irtam is amit te persze nem értelmeztél eléggé, számos hiányosságai vannak, a lapnak, de az ára megbocsátja mindezt. De amire kell arra tökéletes : Magfeloldás.
A srácot, csak ez érdekli jelenleg. Amiről meg te beszélsz az a magnyitás szempontjából mellékes. számomra is az, hisz nincsenek, nem is lehetnek túl nagy elvárásaim egy 10K-s laptól. De hidd el szépen teszi a dolgát
Zseebacsi Ha ez a helyzet fennállna, akkor nálam sem menne az aláírásomban szereplő 4GHz-en az ASrock N68C-vel. Két lapot is próbáltam, mindkettővel hibátlanul üzemelt.
-
Alpachino
veterán
Eredetileg én is egy olcsó Semron 140 két magosításának a céljából vettem. De miután nem ment a két mag így eladtam a procit. A hozzám kerülő Phenom II X2 555 viszont sikeresen nyitható volt benne...így "rajtam maradt" az Asrock N68
Most már le sem cserélem. jó kis lap ez, és olcsó. Nem éreztem még hátrányát a korábbi 'fullosabb" lapjaimhoz képest sem
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
Én nem úgy vettem észre.
Nálam kettő db járt, de a funkcióját amiért a választás ő rá esett, bőven betöltötte....a Phenom II B55-öm szépen muzsikál mind kettőben 4GHz-en. A DDR3-as kingston 1333MHz-es ramok is szépen teljesítenek benne 1600MHz-en, 9-9-9-20-as időzítéssel 1.59V-al.maxisama : A lapod megfelelő, e feladatra, nem választottál rosszul hidd el
-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3183 üzenetére
Igen, jól érted.
Egy jó tát, pl, amit fentebb említettem, minden félképpen kelleni fog., négymagosítás ide vagy oda.....
mongi:
"Gyerekek! és arra egyikőtök sem gondol, hogy a kolléga kifogott egy sajnos nem stabil de oldható processzort? "
de gondoltunk
Erről beszéltem egy pár kommentel feljebb. Már az elején gyanús volt a dolog, hogy fesz emeléssel is kidobja prime-ből.
-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3149 üzenetére
Itt szerintem nem fog menni a nénymagosítás. Nem a gyári hűtővel van a gond, hacsak nem jól lett felrakva, vagy pasztázva
mert már alapfeszen, és alapórajelen, a prime95-ig el kellene jutni. Nekem mindkét B55-ös procim 1.3V-al, 3.2GHz-en, szépen futtatta a prime95-öt, gyári hűtővel, 1órát, 58 fokos procihővel.
-
Alpachino
veterán
válasz
Zseebacsi #3116 üzenetére
"Grafikon is mutatja h a kevesebb L2 nagyobb játékteljesítménnyel bír. "
Érdekes megállapítás, én még nem találtam ilyen alkalmazást, ahol hátrányt jelentene
A napokban az aláírásomban szereplő Phenom B55-t és egy ugyancsak 4GHz en futó Athlon X4-et teszteltem, még 06-ban is kevesebb CPU score-t kaptam a kevesebb cache-vel bíró, Athlon X4-re, nem is kicsivel. Egy két játékban is kimutatható volt a több cache hiánya.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest