Új hozzászólás Aktív témák
-
Aslan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kedves ismerősömnek (és családjának) raktam össze ma egy új gépet. Nem voltak magas elvárásaik és így túlzottan sok pénzt sem tudtak a projectre fordítani. Gondoltam, hogy AMD-ben kellene gondolkodni, így esett a választásom az A6-5400K-ra. Korábban is raktam már össze gépet ilyen procival, de semmi gond nam volt akkor, de sajnos most nem ez a helyzet.
Az APU-t egy Gigabyte F2A55M-DS2 alaplapba tettem (egyelőre) 2GB DDRIII 1333MHz-es KingMax RAM társaságában.
A jelenség a következő:
Már rögtön első indításnál furcsa, sivító hangot hallatott a CPU venti (gyári hűtő). Belépve a BIOS-ba fel is pörgött a hőfok 45 fokra, aztán atom stabilan ott is maradt... BIOS-ban!! Már ekkor furcsán néztem és vakartam a fejem.
Aztán jött a telepítés (Windows 7) minden jól ment nem vettem észre semmi különöset, a sivító hang maradt végig. A rendszer felpakolása után jöttek az igazán érdekes dolgok. Mind a Speccy nevű program, mind az Aida 64 és az EasyTune6 is más értékeket mutatott egyszerre megnyitva is. A Speccy volt a legdurvább... 58 és 72 fok között ugrált a CPU hőfoka de a háttérben csa a Windows Update futott, semmi más. Az Aida 64 már emberibb értékeket mutatott de ott is éles volt az ingadozás rövid időn belül (értsd: másodpercek) mutatott 22 és 42 fokot is. Az EasyTune6 mutatott viszonylag stabil értéket kb 38 és 44 fok közöttit.
(A hűtőbordát kézzel megfogva viszont nem érzem, hogy olyan irdatlan forró lenne, sőt... hűvösnek érzem.)
További furcsaság, hogy a proci százalékos kihasználtsága ugyan nem pörög százon, de nagyon ingadozik és továbbra is csak a Windows Update megy a háttérben, de most már ott tartok, hogy az egérmutató meg meg akad és egyre lassabb az egész gép működése és a Windows Update már lassan 2 órája megy... (vagy több). Van egy olyan érzésem,hogy ez az APU nem egészen kóser.
Ötletek?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Cyberpunk 2077
- 90-es években voltam gyerek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen házat vegyek?
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okos Otthon / Smart Home
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest