Új hozzászólás Aktív témák

• Sanyi.mTs

addikt

összeállt a gép (htpc):
    asus a88xm-plus
    a10-6700t
    8GB ram
    asus xonar dgx hangkártya
    w7 hp 64bit

a gép hdmi kábellal van összekötve a HD ready TV-vel.
    1) a tv nativ felbontása 1366x768, de csak 1280x720-at (720p-t) enged beállítani a gép. így viszont fekete keretes az asztal. a ccc-ben tudtam kicsit csökkenteni a keret méretét, de nem az igazi: az egyik oldalt még van egy kis csík, a másikon már a képből vesz el. sőt kicsit a betűket is nehezebb olvasni. van a nativ felbontás beállítására vmi megoldás? (ha jól rémlik, ez mintha laptop felbontás lenne)
    2) ha a gép tv-re van kötve, akkor a bios érdekesen jön be: majdnem fekete a teljes képernyő, ha mozgatom az egeret, akkor az egér útján "megvilágosodik" a bios azon része, ahol az egér járt. de ez akkor se segít, mert a bios képének jobb és alsó részéből hiányzik kb a kép harmada. most még van monitorom (másik szobában) és dvi kábellal tudom konfigurálni, de majd el lesz adva. mi lehet a gond? (amúgy ez az UEFi bios nekem új dolog)
    3) a driver cd-ről telepítettem a chipset drivert, ami catalyst (nekem ez új, bár jó régen volt már ati/amd alkatrészem) ott a hang menüben állítható, h hol szóljon a hang: tv (hdmi-n), alaplap, hangkártya, hangkártya optikai kimenet. lehet ezek váltására parancsikont létrehozni?

Új hozzászólás Aktív témák