Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ez ugye telefonos megoldás, tehát ehhez kell egy Samsung S7/S8 vagy ilyesmi, ha jól tudom. Amúgy én már próbáltam és nem rossz, de szerintem Oculushoz vagy Vive-hoz nem nagyon hasonlítható!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
mad1
veterán
-
törölt tag
válasz zsolti_20 #6486 üzenetére
Két gépes rendszernél elméletileg megoldható lenne, hogy egy rift és egy vive ugyanabban a szobában párhuzamosan üzemel, mert teljesen más a két hmd tracking elve, tehát - elméletileg - nem zavarnak be egymásnak. Itt megint csak az egymás kitakarása lesz a kérdés, bár ha a vive mondjuk roomscale, a rift meg standing, azaz a szenzorok az asztalról előre néznek és nem kell a játékban forgolódnod, akkor kitakarást is lehet minimalizálni, bár szvsz elég nagy nappali kell hozzá.
Ha tehát van olyan vr multi játék, ami steamről fut és mindkét hmd-t támogatja, akkor - megint csak elméletileg - megoldható, hogy steamen keresztül multizol vive-al és rifttel egyszerre ugyanabban a szobában, bár valószínűleg így is két példányban kell megvenned a játékot, hogy két különböző userrel tudj belépni.Az iris-trackinbe most nagy pénzeket tolnak, az apple pl. nemrég vásárolt fel egy ezt fejlesztő startupot. Az iris-tracking viszont még jó ideig nem lesz kereskedelmi termék és a legjobb esetben is csak a vive vagy a rift következő vagy azutáni generációjában fog megjelenni.
Amúgy nem hinném, hogy első körben jelentősen csökkentené a gépigényt, mert ahhoz az összes meglévő szoftvert újra kellene írni, azaz elég valószínűtlen, hogy mondjuk a rift 2.0 majd beéri egy gtx960-al az iris-trackingnek hála.
Valószínűbb, hogy mondjuk a supersamplingot tolják magasabbra vagy egyes játékok magasabb szintre emeljik a grafikai beállításokat. Esetleg fordítva: a HMD-k natív felbontását növelik és csak a trackelt részt renderelik valódi 4K-ban, a többi meg marad 2K.A magam részéről amúgy sokkal szívesebben látnék a közeljövőben apró, de annál fontosabb változásokat, pl. cserélhető lencséket (karcolódás miatt), közvetlenül az oculustól rendelhető dioptriás lencse verziókat, hogy ne kelljen a szemüvegeseknek lencsefeltétekkel szerencsétlenkedni, az általad is említett jobb szellőzést, normális élesség állítást, hogy ne a hmd-t kelljen a fejeden rángatni, ha életlen a kép, stb.
[ Szerkesztve ]
-
wolfhgb
aktív tag
válasz JarrekStar #6496 üzenetére
Hat, az en rendelesem mar 7. E i, de meg mindig csak feldolgozzak, sebaj, a videokartyamat ugy is elpattintottam az arugras miatt, oszig nem tervezem a kovetkezot, addig raer! csak jojjon meg, mert holnap a tavaji oculusom is uj gazdara talal, nehogy aztan ket szek kozott a pad alatt vegezzem!
-
Raymond
félisten
-
wolfhgb
aktív tag
Ha a caseking nem tud az akcio ideje alatt szallitani, mert kifogytak, de fogadtak a rendelesem, amit ki is fizettem, akkor ugye 10 nap mulva, ha megkapjak a rendelt szallitmanyuk, nem akarjak majd emelt aron adni nekem? Valakinek van ilyen jellegu tapasztalata mar online vasarlas teren, h ilyenkor mi a szokasa a kereskedoknek? Vagy ezt torvenyileg szabalyoztak?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz zsolti_20 #6488 üzenetére
Nem, ez mindenhol igy van. A Rift maga es a Touch maga kulon termekek es a Bundle is kulon termek. Ezt az Amazon-nal jol latni, az MM/Saturn back-end viszont nem kuloni el es ugy oldjak meg hogy ha mindket termeket berakod a kosarba akkor leveszi a kulombozetet es a vegar a 449EUR-lesz. Legalabbis azt hiszem teganpig igy volt. Most az van hogy a Rift 449 a Touch meg 119 es ha mindkettot berakod a kosarba akkor odaraknak egy 119EUR engedmeny is automatikusan igy megint a 449EUR lesz a vegar.
Szerk: egyebkent Nemetorszagi MM es Saturn - csak a felreertesek elkerulese vegett
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
Onnan ha jol emlekszem csak wolfhgb kollega randelt es linkelt hsz alapjan en azert a helyeben ma delutan rakerdeznek
MM-nel es Saturn-nal a Touch hianyzik (2-5 nap szallitas), Amazon-nal (nem 3rd party boltoknal az amazonon) mindketto (Rift+Touch). Gondolom par napig meg eltart amig megint szetosztanak valamit a regioban.
Egyebkent a CaseKing-nel meg megkerdeznem hogy az a 10 nap mulva azt jelenti hogy ok kapnak szallitmanyt vagy azt hogy kapnak szallitmanyt es a te rendelesed is abbol lesz kuldve. Nem mindegy hogy melyik
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz #54625216 #6483 üzenetére
Pedig ha jól emlékszem, most tavaszra igérték, de nem lett belőle semmi sem. Az ár nem probléma kb 300-350 (105.000-122.000 forint ) fontig belefér nekem, pedig 200-250 (70.000-87.500 forint )font volt csak a beígért áruk. A képeket, leírásokat nézegetve zsebembe is rakhatom, nem kell a fejemen hordani, sem az aksit sem az eszközt, csupán az összekötő vezetéket ami elér a derekamig vagy a zsebemig. AZ a limitált ígért 5-6 óra bőven elég, főleg ha lehet hozzá venni több aksit.
Én tapasztalatból mondom hogy kényelmetlen nekem a vezeték, főleg ha az ágyba ülök be vele, az állandó igazgatásoktól már elegem van, ráadásul gyakran ki is zökkent a játékból. Arról nem is beszélve ha másnak mutatom meg szinte egyből feltekeri magára a vezetéket.
Nem egy PC-s kiszolgálásra gondoltam, hanem kettőre, 2-4 szenzorral de akkor ez teljesen kilőve. Igen sajnos jelenleg még a gépigény burtálisan nagynak számít.
Kérdés: Esetleg van rá esély hogy a jövőben bevezetik a szemkövetést (eye tracking-et)? Láttam ezzel kapcsolatban is teszteket hogy a gépigényt letudná csökkenteni, mert csak azt a részt dolgozza ki részletesen ahová nézel.
A multiplatform nem működik egy úgynevezett revive alkalmazással? Olvastam ezzel kapcsolatban is hogy még volt egy kisebb balhé mert a tört játékokat futtathatóvá tették vele.
Igen a hűtéssel kapcsolatban pontosan erre gondoltam, hogy az arcomat kellene hűteni nem a szemüveget, bár a lényeg ugyan az... Meleg van a szemüvegben és párásodik.
-
Haki83
csendes tag
Van aki már megkapta az akció óta a Rift+Touch bundle-t? Caseking.de küldött egy mail-t, hogy 10 nap múlva lesz csak újra szállítmány (múlt pénteken adtam le a rendelést).
If science is emancipatory, scientism is enslaving!
-
törölt tag
válasz zsolti_20 #6482 üzenetére
Vannak már bejelentett fejlesztői példányok vezeték nélküli HMD megoldásokra, de egyrészt még messze vannak a sorozatgyártástól, másrészt első körben brutális áruk lesz, harmad részt eléggé kompromisszumos termékek lesznek: nem kicsit növelik a HMD súlyát és az aksis megoldás miatt limitált ideig lehet csak használni őket, a vezeték nélküli kommunikáció megbízhatóságáról (értsd: véletlen disconnect játék közben) pedig még semmit sem tudunk.
Ha alapvetően ülve akarod használni, akkor tapasztalatból mondom, hogy a vezeték nem igazán gond, egyszer beigazítod, amikor leülsz és vigyázol, hogy egynél többször ne fordulj körbe a székkel, hogy ne tekeredjen a kábel a szék lábára. Az ülős játékokat eleve max. 180-200 fokos látószögekhez tervezték, így általában nem kell annyit forgolódni, mint a roomscale játékoknál.
Nálam csak gyerekeknél kell a kábelre vigyázni, mert ha nem állok folyamatosan mögöttük és igazítom a kábelt (meg lökdösöm vissza őket néha a játéktér közepére), akkor percek alatt gúzsba kötik magukat. A vezeték nélküli megoldások viszont az elkövetkező pár évben biztosan nem fognak ezen segíteni, amíg nem tudják legalább egy psvr hmd szintjére leszorítani a súlyukat.Nem lehet két HMD-t ugyanazzal a két szenzorral működtetni, sem rifttel, sem vive-al. Az alapvető probléma nem is a hmd-k felismerése és követése, hanem hogy így egy pc-nek kellene kiszolgálnia két HMD-t, míg komolyabb beállítások mellett már egy VR set is képes megfektetni egy csúcskategóriás PC-t.
A másik, hogy még ha menne is, a két játékos jó eséllyel folyamatosan kitakarná egymás elől a szenzorokat, amit csak a szenzorok számának növelésével lehetne kiküszöbölni.
Ezért dolgoznak a profi motion capture stúdiók 16-32 vagy még több kamerával és még így is rengeteg manuális javításra van szükség, mert előfordulnak helyzetek, amikor a trackereket egyik kamerából sem látni rendesen.A VR multizásra tehát jelenleg az egyetlen megoldás ha két teljesen izolált rendszert üzemeltetsz. A rift ebből a szempontból valamivel kényelmesebb, mert ha a játék nem igényel teljes roomscale-t, akkor a gépek akár ugyanabban a szobában is működhetnek egymás mellett úgy, hogy a szenzorok az asztal két szélén előre néznek. A vive valamivel macerásabb, mert alapból nagyobb játéktér kell neki és a 4 db. lighthouse bezavarhat egymásnak, 2 db. meg a már említett kitakarásos problémába fut bele, így vive-nál csak két különálló vr szoba jöhet szóba.
A legjobb persze az lenne, ha teljes lenne az átjárás a különböző vr megoldások között és a multi játékok platformtól függetlenül együttműködnének egymással, így egy háztartáson belül könnyebben megoldható lenne, hogy mondjuk psvr a nappaliban, rift a dolgozóban, de eddig - ha jól tudom - a Star Trek az egyetlen platform független, vr multi játék a piacon.
A szeművegek hűtése: bár a rift és a vive is fel tud melegedni, a párásodást nem a szemüveg felmelegedése okozza, hanem az, hogy egy zárt maszkkal a fejeden ugrálsz, amibe beleizzadsz. A szemüveg hőkibocsátása nem olyan jelentős, hogy pl. ülő helyzetben megizzasztana, sőt még valamit segít is, hogy a pára kevésbé csapódjon le. Persze így nyáron, ha eleve meleg van a szobában, akkor az izzadás elkerülhetetlen. Valójában tehát nem a szemüveget kellene hűteni, hanem a HMD-ken belül kellene valamiféle légáramlást generálni, ami kivinné a párát a zárt térből.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Jelenleg levan árazva az oculus kontrollerrel együtt kb 140ezer Ft-ra.
Viszont egy kérdés miatt jöttem ide. A HTC Vive-hoz, vagy Oculus Rift-hez valami vezeték nélküli dolog megjelent már? Régebben lehetett hallani valami tp castról plussz 1-2 dologról de msotanában semmi hír az egészről. Kényelmetlen vezetékkel mind kettő, mert egy kiadós munka utána inkább ülnék mint ugrálok
De így nem érzem elég mobilisnak a dolgot. Plussz lehetővé tették már, hogy két szenzorral 2 fejszett is működjön? Tehát egy szobában lehetséges a multiplayer?Még egy extra kérdés. A szemüvegek hűtését nem szeretnék megoldani valahogyan? Kicsit idegesítő, hogy bepárásodik 5 percenkén, ha nem megy a légkondi.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz Ateszpapa #6474 üzenetére
A gond az hogy kezd összegyűlni a egy kisebb kívánsághalmaz (GTX 1060, Kindle Paperwhite, új telefon (lehet s7)) amit most már szűrni kell. Szóval lehet napolom én ezt a vr dolgot rövidebb időre
A lényeg akkor ahogy látom, mobil platformon is meg kell fizetni a minőséget és az exclusive tartalmakat.
Köszönöm a tanácsokat, pár hónap múlva visszanézek a topicba
-
Ateszpapa
addikt
válasz STC Speed #6477 üzenetére
Itt most nem drága újonnan, de ehhez nincs irányító, de ha azt külön megveszed 10000Ft, még mindig olcsóbban kijössz a 40 ezres árhoz képest.
Vagy távírányítóval együtt
Innen azért érdemes, mert 30 nap a pénzvisszafizetés, ha esetleg nem válna be.
Ha esetleg máshonnan néznél, arra figyelj, hogy a kéket vedd, mert a fehér nem kompatibilis az USB C miatt az S8-cal.
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat! Lehet egy Gear VR al kipróbálom a dolgot,honnan érdemes rendelni?
-
Ateszpapa
addikt
válasz STC Speed #6473 üzenetére
Szia!
Nekem is S8 van, és szereztem hozzá VR-t Samsungos távírányítóval.
Nekem nagyon tetszik, de sajna ebben a melegben izzadok, és bepárásodik a lencse, így most kénytelen vagyok pihentetni, vagy csak keveset játszani.Szerintem szerezz be egy Gear VR szettet és próbáld ki.
Ha neten rendeled 14 napon belül vissza küldheted, vagy eladod aprón.Sajna a jobbak fizetősek.
-
Raymond
félisten
válasz STC Speed #6473 üzenetére
Mindenkepp probald ki, de a GearVR es a Rift/Vive kozott nagy a kulombseg. Elnezve a konfigodat egy Rift-et elvisz es per pillanat a Rift+Touch bundle 449EUR az EU-ban a kovetkezo 6 hetben. Itt az utobbi par nap hozzaszolasaiban van eleg link ahol rendelheto, raktarkeszlet kohogos mert az ara miatt nagyon kelendo.
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Régóta érdekel a VR téma, kérdésem az lenne, hogy kezdésnek elég lenne egy DK2? Vagy S8 as telefonhoz egy samsung vr?
Vagy inkább valahol próbáljam ki élesben? -
Janoo_07
aktív tag
válasz Ateszpapa #6471 üzenetére
Na közben ránéztem a készülékre és igen már van benne giroszkóp, így 2017-ben kellene mindbe. Illetve fullHd. Mondjuk a G6 pont sehol sincs a fullHdhoz, szóval lehet várok vele kicsit még. Amúgy is most kezdik el arulgatni a régi Samsungokat, mert hát kell az S8 a népnek.
Az Oculus pedig továbbra is a topp kategória, mobil vr tekintetében is. Kár hogy most kívántam meg a VR élményt így július közepén
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
válasz Janoo_07 #6469 üzenetére
Azt nem tudom csak azt, hogy a fentebb említettekkel nem müxik.
Még a youtube 360 fokos videókon sem tud körbe nézni ami azért elég gáz így 2017-ben.
Nem értem miért spórolták ki belőlük, nem egy drága szenzor már.Sajna a Gear VR-nél kezdődik igazán a móka.
Most kipróbáltam az Affected the Manor-t, hát eléggé parás mit ne mondjak!
Van irányító a Gear VR-hez, az volt a zseblámpám, füles a fülbe és szígorúan állva nagyon para volt.
Kár, hogy rövid, de szépen megcsinálták, tényleg egésszen olyan mintha ott lennél, és azok a hangok közben...Én használtan vettem a VR-t itt az aprón, csak a távírányítrót vettem Samsung boltba újonnan, de 23 ezerből így is kijött a 40 helyett.
Van Xiaomi VR hemüvegem is, de amik fent vannak Play áruházban appok az nem az igazi, az Oculus store már valami szerintem.
Ja és ami még fontos az a felbontás.
Full HD alatt hagyd a fenébe, szóra sem érdemes.[ Szerkesztve ]
-
Janoo_07
aktív tag
válasz Ateszpapa #6468 üzenetére
Az új 2017-es P9 Lite-ból is? Egyébként vicces hogy le lett spórolva a giroszkóp. Ennél többet néztem ki a Huaweiből.
A Samsung GearVR nekem már kicsit drága. Kipróbáltam anno Samsung Storeban és élveztem. De annyiért nem kérem . Max ha készülékkel adják akkor lehet jöhetne.
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
válasz Janoo_07 #6467 üzenetére
P8-p9 lite-al nem jó a VR, kisporólták a gyroszkópot.
Kollégának az van, és hiába forgatja a fejét meg se moccan, nem kompatibilis vele.
VR-re nem ajánlom a liteokat.
A google cardboard sem kompatibilis vele, pedig az fontos hozzá.Ha jobb VR élmény kellene mobilon akkor mindenképpen Samsung S6-tól felfelé kellene nézelődni, arra van hivatalos Oculus szemüveg VR-re írt apokkal.
-
Raymond
félisten
válasz Janoo_07 #6463 üzenetére
A lencsek merete, tavolsaga stb. van igy beallitva hogy a kep jo legyen. A papir Cardboard-on van egy QR kod erre es a muanyag dobozokon is van amelyikhez van, van amelyikhez nincs, de mivel a zome ugyanaz a par darab ezert eleg tudni hogy a valasztott vagy megvett modell milyen neveken fut meg es eleg ha az egyikhez van QR kod.
-
Raymond
félisten
válasz Janoo_07 #6460 üzenetére
Arra jo ez is meg a hasonlo tarsai, csak keresed meg olcsobban (2K-4K Ft). A lenyeg hogy legyen hozza eleve QR kod a Cardboard VR beallitasokkal mert magadnak jatszani vele olyan meh. Szoval kinezed, megkeresed a nevet hogy fut meg es hogy van-e ezekre QR kod. Vagy ha mar eleve van a dobozon/dobozban akkor az a legjobb.
-
Raymond
félisten
válasz Janoo_07 #6458 üzenetére
"4k-t nem tartok soknak egy német alap VR sisakért."
LOL
Braun VR = Qilive = Elegiant Universal VR = Shinecon VR = kitudjamegmimas
Van ebben a mobil telefonos szemuveg kategoriaban mara kb. 3-4 kinai alaptermek ami kismillio neven fut mindenhol. Ez az egyik.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van valamilyen tapasztalata az Edigital-on akciózott Braun VR szemüveggel?
4k-t nem tartok soknak egy német alap VR sisakért. Braun is jó márka, csak nem IT területen. Szóval vélemények?
-
Raymond
félisten
válasz JarrekStar #6454 üzenetére
Kuponrol jut eszembe - azt irkodjak a mokusok hogy az USA-ban kaptak a bundle-val EVE Valkyrie-t is, ez itt is megvolt annak aki most vette? Mert penzt ugyan nem adnek erte (na jo, talan akciosan 15EUR-t), de ingyen nem rossz, sot latvanyos es a "kiloves" a level elejen is jol sikerult
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz JarrekStar #6452 üzenetére
Hat, kb. 27GBP-t (7-8%) vesztettel az egeszen, meger annyit egy cancel es ujrarendeles?
-
JarrekStar
tag
Én meg most vettem észre utólag, hogy benn hagytam az Amazon Currency Conversion, ami 370-es árfolyammal számolt . Épp győzködöm a supportot, hogy oldjuk már meg valahogy... erre az a konok válasz, hogy mivel preparing to dispatch a státusz már nem lehet se módosítani se cancelezni.. Várjak amíg elindul futárral, akkor lehet cancelezni és újrarendelni majd... Már kiegyeznék velük egy megfelelő értékű gift cardban is... Nyilván én csesztem el, de akkor is vicc, hogy ilyenkor nem lehet semmit tenni, amíg el nem indul a csomag..
-
Raymond
félisten
válasz wolfhgb #6450 üzenetére
Ja, nagyon kifogyoban van, neztem hogy Media Markt most azt irja 3-4 napon belul szallitanak, de vannak helyi kirendeltsegek ahol meg van raktaron. Saturn nem reklamozza nagyon sehol a 449EUR arat, de ha mindket cuccot berakod a kosarba akkor ott az engedmeny. Alternate azt irja van raktaron. A harom nagy Amazon (de, fr, uk) valtozo a helyzet, ugy nez ki folyamatosan kapjak a szallitmanyokat, de olyan hogy raktaron lenne nemigen van mar kiirva egy-ket napja.
-
wolfhgb
aktív tag
válasz JarrekStar #6446 üzenetére
Caseking nel rendeltem mult penteken, utaltam is nekik a manit, ma jott a mail, h megkaptak, azt irja az oldal, h ha 4-5 nap mulva nincs kezben a termek, amit rendeltem, akkor irjak. A rendelesi statuszom valtozatlan, feldolgozas alatt.
-
JarrekStar
tag
válasz Raymond #6447 üzenetére
Ebben a pillanatban terhelte be az Amazon a kártyámat, illetve jött ez az email:
Hello,
We are pleased to report that the following item will dispatch sooner than expected:
"Oculus Touch Controller"
Previous estimated arrival date: July 28 2017 - August 01 2017
New estimated arrival date: July 21 2017 - July 25 2017Szóval úgy néz ki elküldik a Touch Controllert külön... ahhoz képest, hogy egyben kértem...
Áh semmi, most látom, hogy 2 email jött:
We are pleased to report that the following item will dispatch sooner than expected:
"Oculus Rift"
Previous estimated arrival date: July 28 2017 - August 01 2017
New estimated arrival date: July 20 2017 - July 24 2017[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz JarrekStar #6446 üzenetére
Nalam az Amazon UK azt irja a bundle-ra hogy "In stock on July 12, 2017. " most hogy megneztem, tehat ha mar megrendelted akkor talan akkor kuldik. Szerintem nezd meg holnap vagy holnaputan reggel legkesobb es ha az van hogy van raktaron de a megrendelesed nem valtozott akkor dobj nekik egy telefont hogy mi van. Volt mar nekem olyan az Amazon-al hogy megvolt a datum megse kuldtek es a vegen kiderult hogy valami gexer volt a rendszerbe es nem lesz belole semmi. Ehhez viszont fel kellett oket hivnom ketszer hogy kideruljon, az elso mokus is akivel beszeltem kezikonybol ovasott igy nemigen segitett amit mondott.
-
JarrekStar
tag
-
törölt tag
válasz Raymond #6437 üzenetére
Amazon.de-n alapból a rift+touch bundle továbbra sem rendelhető Magyarországra, de van megoldás:
válaszd a riftet magában, majd alul klikkelj az x db. new from EUR 449 linkre és itt válaszd a sellerek közül az amazon.de-t. Így beveszi a magyar címet is.
A kavarás oka, hogy a fő oldalon nem az amazon.de seller az alapbeállítás, hanem valamelyik amazonos magán eladó, aki nem szállít Mo-ra.
Amúgy ha van EU-s adószámod (vagy valakidnek), akkor így 377 EUR az ár postával együtt. -
Raymond
félisten
Na, talan csak lesz az amazon.de akciobol is, a Rift+Touch most 6 hetig hivatalosan is 449EUR:
Szerk: az amazon.co.uk mar levitte 400GBP-re: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ingyenes a The Unspoken az Oculus store-ban.
-
-Solt-
veterán
Ocolus-l mit keresel az Steam VR-ban ETS2/ATS alatt? Az 1070-l mehet az ultra beállítás, élsimítás kikapcsol, scaling 200%, és rendben is vagy. Így 99%-ban tartja a 45 FPS-t és meg sem próbál 90-re ugrani, ergo nem leszel rosszul. Én órákat játszom vele minden gond nélkül... (már amikor nem dob ki, vagy nem jön a HDMI bug)
www.smart-bus.hu
-
Uzi74
senior tag
válasz Raymond #6429 üzenetére
Megpróbálom lejjebbvenni akkor a settingseket, ha majd ismét kitisztul az egyensúlyi rendszerem Még kicsit mindig érzek egy furcsa orientációs zavart.
@-Solt-: Gainward 1070 hajtja.
Kormány van (T300). Az tapasztaltam hogy néha a sofőr nyaka mellett voltam, a center gombot kipróbálom.
Lehet hogy állásra kalibráltam a steamvr-t, ezek meg ülő helyzetek azért van az egész? ATS-ben még el sem indultam a garázsból, nagyon furcsa volt az érzés[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Project Cars-nal segit ha van eleg FPS es pontos pozicioban ulsz. Rendelj egy gombot a recenter-hez (Controller Settings, utolso oszlop legalul, Center VR Headset) es a grafikanal a Performance tab alatt huzz le minden eloszor Low es Off-ra. Egyebkent ezeknel az autosoknal azt tapasztaltam hogy kormannyal nagyon mas mint az XB controller-el, kevesebb a szedules problema. Plusz ha probalod oket akkor eloszor valami lassabb autot valami sima palyan.
[ Szerkesztve ]
-
Rovi
csendes tag
-
törölt tag
Ha ingyenes, akkor Steamből a The Labs-t próbáld ki mindenképpen. Amúgy a legegyszerűbb, ha mindent leszedsz, ami ingyen van és kipróbálod.
Fizetősből az Elite Dangerous, ami valódi, teljes értékű játék rendes VR támogatással, ha akciósan látod, akkor érdemes lecsapni rá, illetve nekem a Blaze Rush jött be, az 10 dollárért sem drága, de sokszor akciózzák 5 dollárért. -
Raymond
félisten
Amit meg az ingyenesek kozul erdemes kiprobalni az a Lucky's Tale es a Herobound, klasszikus stilusu jatek mindketto, de VR-ben egesz mas a dolog. Ha NV kartyad van akkor az Nvidia VR Funhouse is eleg jo moka. mind ott van az Oculus Home-ban.
-
Uzi74
senior tag
válasz wolfhgb #6422 üzenetére
Dead & Buried, Medium, Quill, Toybox, Robo Recall járt hozzá, mindet telepítettem és kipróbáltam őket röviden. Robo Recall robotokat lövöldözős talán a legkomolyabb az összes közül, Dead & Buried multiplayeres western kocsmai lövöldözés volt, az is vicces volt elsőre. Toybox egyszer megnézed és annyi,
Arra magam is kíváncsi vagyok mi köt majd le vagy 2 hét és elmúlik a VR varázsa. Amit látok hogy max fél óra után kell pihető ebben a műfajban.
Raymond: akkor az akciókat pont lekéstem, pedig tegnap még ment az oculuc store-ban egy summer sale léghajó
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"Szoktak steam/oculus akciók lenni VR fronton is, mint normál játékokra vagy nem jellemző?"
A Steam es az Oculus Summer Sale is most ket napja ert veget
Hogy mit erdemes megvenni az attol fugg milyen jatekokat szeretsz. Valami utmutato nem artana. Az osszes ingyenes jatekot letoltotted mar az Oculus Home-ban? Marmint nem az osszes Free-t, hanem az osszeset amit az Oculus-hoz vagy a Touch-hoz adnak. A hardver aktivalasa utan automatikusan "megvette" neked a rendszer es ha meg nem telepitetted akkor a "Not Installed" szekcioban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
Tegnap este átvettem az MM-ben a játékszert, az előttem levők is pont oculus akcióbara csábultak el.
Minden tökéletesen működik, nagyon nagy élmény . A touch-hoz adott játekokkal kezdtem az ismerkedést, aztán a project cars vr az egyetlen a steam könyvtáramban ami vr képes.
Mit ajánlotok mi legyen az első játék, amiért pénzt adok ki? (A climb-on játszottam 15 percet, az tetszett, de nem tudom meddig fog lekötni - lehet hogy sokáig) Szoktak steam/oculus akciók lenni VR fronton is, mint normál játékokra vagy nem jellemző? -
Raymond
félisten
-
Haki83
csendes tag
-
Raymond
félisten
válasz wolfhgb #6415 üzenetére
Nagy ceg, ismert is, ha vannak nagy nemzetkozi gyartokkal akciok akkor ott vannak a partnerek kozott (az utolso Oculus akcional is ott voltak). Par nagy es ismert online bolt van DE-ben, ok az egyik (aztan Mindfactory es mellekuzletei mint Vibu, Compuland, DriveCity plusz Alternate).
De aztan hogy mi van ha gond van azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
OK, a 449EUR akcio a CaseKing-nel is ervenyes, az elobb hivtam oket es azt mondta a mokus hogy szallitanak Mo-ra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
wolfhgb
aktív tag
Koszonom a segitseget es a valaszt!
-
Raymond
félisten
válasz wolfhgb #6411 üzenetére
Igen, DE cim kell, a form-bol lathatod. Mail jon amikor ott a cucc az atvevo helyen. Arvaltozasok stb. mindegy, mert atvetelkor fizetsz, ha nem veszed at akkor nem fizettel ssemmit, de olyan amugy se lenne. Ha van akkor a rendelt aron kapod, ha nincs idoben akkor szolnak es sztornozhatsz.
-
wolfhgb
aktív tag
Es tenyleg, mennyire biztos, h lesz is valami az ilyen forman elorendelt cuccbol? Es nem azt kozlik 10 nap mulva, h sorry de nem erkezett belole, vagy erkezett, de lejart az akcio es mar 700 juro az ara!
-
Raymond
félisten
válasz wolfhgb #6408 üzenetére
Az a cim amit ker a szamlahoz van.
Berakod a cuccokat a kosarba, katt oda hogy "Weiter" utanna "Als Gast bestellen" es megadod az email cimet. Aztan ker nevet es postacimet amit megadsz (ot mar lejebb latod a 2. es 3. lepest is de meg nem aktivaltak) es "Bestaetigen". Most jon a szallitas, ott a masodik kockat valaszd es alatta hogy melyik uzletben akarod atvenni.
Aztan tovabb, fizetes meg "Barzahlung bei Abholung". Ez nem jelenti azt hogy kimondottan kezpenzel kell fizetned, csak azt hogy atvetelkor fizetsz, megy kartyaval is persze.
-
wolfhgb
aktív tag
Hol tudom beallitani a medias rendelesnel, h aruhazban akarom atvenni? Mert tolem postacimet ker a rendelesnel.
-
-Solt-
veterán
válasz W00dyka #6403 üzenetére
Lesz bizony, ráadásul vasárnaptól 3 hét kemény meló jön, legközelebb majd augusztusban tudok ránézni...
(#6404) Raymond: Na ezt még nem hallottam... szimplán fekete képernyő és kész? Nekem a "legújabb" sztori az, hogy ha megy a Fraps, AIDA, torrent kliens közül bármi, akkor megfagynak a játékok egy idő után...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Raymond
félisten
Nalam meg mindig csak az van hogy itt-ott nincs kep. A regi Radeon-al es az uj Geforce-al ugyanugy jon elo - elmeletileg megy minden (HMD jelen, LED is vilagit stb.), de kep nincs. Alltalaban a "Restart Oculus" a Home-bol megoldja, de van hogy egy komplett reboot kell neki. Amikor gond van akkor hallom hogy picit "bug" a HMD.
-
-Solt-
veterán
válasz W00dyka #6399 üzenetére
Semmi mozgó kütyüm nincs, ülök a cockpitben és "repülök" vagy "autókázom"... Megnézem majd a HMD-n a kábel csatlakozást, de ha laza lenne, akkor amikor mozgatom direkt ott a csatlakozás környékén, akkor elmenne a kép, úgy mint itt: [link]
Több "megoldást" találtam én is... szétszedni és a kábelt kihúzni, visszarakni, új kábelt kérni az Oculustól, USB szelektív felfüggesztést kikapcsolni, a HMD-t és az érzékelőt nem egymás melletti USB csatlakozóba tenni, stb.
Igazából nekem az a fura, hogy bekapcsolás után amikor előjön a gond, akkor egy újraindítás után meg jó órákig...
www.smart-bus.hu
-
Dyingsoul
Topikgazda
Hát ha a VR kicsit is szempont, akkor mindenképp Galaxy S-t ajánlok neked. Bár onnantól kezdve, hogy más szempontokat elemzünk már más topik a javallott, szerintem egy S7 vagy S7 Edge semmiben nem marad alul egy OnePlus-szal szemben... Azt pedig helyesen érzed/gondolod, hogy az 1080p vs 1440p más kategória VR-ban... Merőben más.
Gear VR-t én itt találtam legjobb áron, néha még 10%-os kupon is van rá.(#6397) Rovi: Grat hozzá!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest