- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
hát szédülni lehet ebben is azért pörgősnek pörgős a játék, de a külső nézet szerintem enyhít rajta, én ajánlom, mert ez alatt nem szédültem annyira mint pl, a Dirt Rally 2-n ahol ugye csak belső nézet van...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
kiskuplung
őstag
Igen, ezzel az a probléma, hogy Air Link módban teljesen a Rift-es felületet kapod, és azt meg már lassan évek óta nem fejlesztik. Én is csak ezt tudtam csinálni, amit írsz, hogy disconnect, beállít, aztán reconnect, sajna. Ez akkor is fájdalmas, ha pl screenshotot vagy videót szeretnék felvenni, ami a Questben tök kényelmes, egyből mehet Messengerbe is.
Viszont SteamVR-os lefagyás, bármiféle ingadozás nem jön elő most már a megjelenés óta atomstabil.
Az Air Link a legjobb dolog, ami velem történt a szüzességem elvesztése óta.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kiskuplung
őstag
-
-
gulasoft
őstag
A 1650 nem támogatott. Link sem megy vele. VD nem ilyen finnyás, kipróbáltam skírimet, ment de azért azelég kárcsú.
A router legyen közel a questhez, esetleg ha kivonulsz, akkor az ablakba amire rálát a quest, vagy erkélyajtóhoz... Ne legyen közte vastag fal.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
A napalliban van a router amihez kapcsolódsz a questtel? Abból nem lesz játék. Eleve a család nem fogja tűrni, hogy te ott ugrabugrálj amíg ők tv-t néznek, ha meg üldögélni akarsz, akkor ahoz kapcsolódj amibe a géped van dugva. Egyébiránt jobban jársz ha lehúzol egy cat5e vagy cat6 kábelt a routerig, úgy biztos nem lesz gond. A switchel az a gond, hogy ott minden azon a szegmensen megforduló adat konkurál. Az acces poiontok és a routerek nem angedik a géped felé küldeni a többi szemetét. De úgyis meglátod, ráérsz utána cat6-os kábelért szaladgálni. A routereted ugye van 5G wifi?
[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Dyingsoul
Topikgazda
Az FS2020-at szerintem inkább ne hozd fel példaként semmire. Kb arra jó, hogy megnézzük bőven vannak még teljesítménykorlátok VR-ban... Ez messze az egyik legerőforrásigényesebb játék a VR palettán.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-Solt-
veterán
Én nem érzékelem a lencsék problémáját... egyszerűen hozzá kell szokni ahhoz, hogy a sarokba nézéshez nem a szemünket mozgatjuk, hanem a fejünket. Bár nekem még G2 nem volt a fejemen, de itt valaki úgy jellemezte, hogy az már hozza egy 1080p-s monitor képét, vagyis jól látszik, hogy a felbontás növelésével szépen javul a látott kép minősége.
Azonos felbontás mellett nyilván mindig szebb lesz egy monitor képe, de ez értelmetlen összehasonlítás, abban meg biztos vagyok, hogy lesz az a kijelző / lencse páros amivel megkapod azt az élességet, mintha egy 27" / 1440p-s monitort néznél 70-80 centiről. El kell jutni oda, hogy a VR-ra szánt panelek felbontása jóval beelőzi az asztali panelek felbontását, és máris nem fogod úgy érezni, hogy a monitor képe mindig szebb lesz.
Egyébként meg nincs az a görbített monitor ami hozni tudná a VR "ott vagyok" érzését... bármit csinálsz, az mindig csak 2D marad. Cirka 4 éve itt van az asztalomon egy 27" / 1440p / 144 Hz / G-Sync monitor... fél évet játszottam rajta, aztán jött a CV1 és azóta szinte csak munkára használom, jó nagy pénzkidobás volt.
www.smart-bus.hu
-
Raymond
félisten
Meg lehet csinalni jobban is mint a Rift/Quest/Index/Reverb es tarsai, csak egyelore nem mainstream aron [link] OK, az az ar attol is olyan amilyen mert a fo kuncsaftoknak (hadsereg, legipar, autoipar) meg mindig a nevetseges szinten van az iparukban standard arazashoz kepest. Az artol eltekintve viszont letezik az hogy nagy FOV a szeleken torzitas nelkul ugy is hogy nem kell magasabb felbontason szamolni mint a kepernyo felbontasa ha megvannak a lencsek hozza. A PPD ennel picit a Reverb szintje folott van (98@2160 vs 150@3840).
Szerk: ja es az se mindegy hogy 770g maga a HMD, a regihez volt meg a fejpant is ellensulyal ami plusz 440g. Azrt 1,2kg-al a fejeden nem fogsz orakig Alyx-ozni
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Márton
nagyúr
-
csóri
csendes tag
Szia nálam is ugyanez a hibakód fogad, felraktam a steam vr-t , de mivel kevés a hely másik hdd is meglett adva .uninstall steam vr. visszaraktam újra .Azóta ez a hibaüzenet fogad Alyx ,nem indul.többi steam vr cucc is ha olyan kedve van megy. A steam vr virtuális szobácskába egyszer beléptem azóta többet nemtudok.Neked sikerült megoldani a problémát?
-
Dyingsoul
Topikgazda
Nálam mindig 90 fps a cél, de ahogy te magadnak jónak érzed.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Oculus debug tool-ban a Pixels per display pixel override beállítást emeld 1.5-re mondjuk.
De előtte úgy csinálnám a helyedben, hogy nem emelném de elindítanám a debug tool-t, majd a debug hmd type-nál kiválasztod a performance-t és úgy indítanám el a játékot (a debug tool-t ne zárd be). Nézd meg mennyi fps-ed van úgy, és mit mutatnak a grafikonok. Ez után lépj ki a játékból és állítsd át a pixels per display-t és nézd meg ugyanúgy a performance hud-ot. Ez segít neked belőni az akadásmentes supersamplinget, ha mondjuk felveszed 2.0-ra és akadozik azt itt a grafikonokon látni fogod a riftben. Ki kell kisíérletezned magadnál mennyit bír ebben a játékban ez a konfiguráció.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
Szerintem én nem írtam olyat, hogy a Beat Saver hivatalos mod oldal. A mod attól mod, hogy nem hivatalos (szerintem). Volt olyan mod, aminek a készítőjét felszipkázta a Beat Saber csapata és a mod megszűnt, ingame implementációra fog kerülni a mod (pl a multiplayer mod).
Nem jártam még úgy, hogy valami fent volt de leszedték volna, erről nincs tudomásom.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
A jogi csatáktól nem tudom mennyire kell félni. Nekem úgy tűnik nagyon jól kezelik a dolgokat és az oldalukon szépen kint van, hogy ha bármelyik kiadónak vagy előadónak kifogása van a szám használata ellen, akkor keressék meg őket, elérhetőség kint van, azonnal reagálnak kb. Nem kívánnak ők sem perre menni gondolom és remélem nem is fog jogi csatákra sor kerülni.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Megmondom őszintén én egyszer már nekifutottam a sorozatnak de valahogy nem élveztem. Lehet, höogy rossz passzban voltam, meg kell próbálni ismét de addig nem nagyon tudom hová tenni amíg legalább a sorozattal nem vagyok tisztában.
-
Segal
veterán
Az alapjatek volt mar ingyenes valoszinuleg akkor huztad be csak mar nem emlekszel ra.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
proci985
MODERÁTOR
ha az asettoban nem voltal rosszul (pl a nordschleifen) akkor a Dirt Rally is oke lesz.
mondjuk en eddig ugy istenigazabol rosszul Riftben csak a Gorn alatt voltam (kieg: a joyos locomotion garantalt rosszullet), meg parszor liftezett a gyomrom Luckys tale alatt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kiskuplung
őstag
Wilson's-t most én is bedobtam. Lassan meglesz az összes húzócím, már csak a The Climb-re ácsingozom. Aztán újra felvehetem a havi 1 játékvásárlásos tempót. Az Arktika is 3 hétig húzódott, pedig csak kb 10 óra az egész.
Amúgy csak így érdekességként jegyzem meg, hogy most melóból vagyok, német proxy mögül. És megjött a számla a Wilson's-ról, és 9,99 EUR-t ír árnak.
Ezzel szemben a múltkori akcióban vett Arizona sunshine-ra 19,99 USD-t ír árnak, szóval attól függ, hogy USD vagy EUR, hogy magyarnak vagy németnek hisznek. (még nem nem néztem meg a bankomban, hogy pontosan mennyit is vontak le)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
-
Uzi74
senior tag
2 óra Wilson után annyit tudok mondani, aki szerette régen a lassú ritmusú kalandjátékokat, 7th guest vagy Mist azoknak tetszeni fog (pl nekem). A "horror-játék" kategóriától nem kell félni, ilyen szempontból a Batman VR szerintem ilyesztőbb volt, csak annak 2 óra játek után már lényegében vége is volt.
20 Eur-t már akkor is megért, ha nemsokára véget ér a story, ami nem túl komplex, rá lehet jönni a dolgokra. Pl. a használandó tárgy megjelenik automatikusan az inventory-ból, ott sem kell próbálgatni sokat.
Talán ez a játék áll legközelebb egy AAA játékhoz, amit eddig VR-ban láttam. Hangulata, grafikája ott van - sokkal kidolgozottabb, mint pl az I expect you to die-ban -
kiskuplung
őstag
Nem, nem olyan, kard nincs is benne
De sajnos harcolni azt kell benne, és a harcrendszer a leggyengébb pontja a játéknak.
Az 1.5-ös patch óta viszont már egész elviselhető, már-már élvezhető.
A játék legnagyobb részében azonban nem kell harcolni, hanem mindenféle fejtörőket kell megoldani (kb 70%-30% arányban). Ugyanolyan feladatok vannak benne mint az I expect you to die-ban: tárgyakat kell használni, kombinálni, stb.Más:
Megjött az Inateck kártya, be is dobtam, és semmilyen különbség sincs Project CARSban: ugyanúgy szaggat, akad, kifagy a kép a HMD-ben, már a főmenüben is. Úgyhogy még újrainstallálom a játékot, ha ez se segít, akkor a következő rendszerinstallációig mással fogok játszani -
-
Raymond
félisten
Ezek olyan dolgok hogy eleg sok jatekra irkaljak hogy "must have", szerintem nagyreszt azert mert a community meg aranylag kicsi ugyanugy mint a felhozatal es ezert sokmindent nagy rajongas vesz korbe. A bibi ott van hogy lehet nem a te jatekod, nem jon be a stilus vagy hasonlo es akkor hiaba a sok "best of" ajanlat ra, nalad nem ez lesz a helyzet.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Na ott lehet...
De egyébként érdekes, hogy vannak emberek akik a meglévő környezetükbe akarják integrálni a VR-t. Szerintem pedig ez olyan dolog igazából, hogy legalább 1-2 bútort arrébb kell mozdítani vagy legalábbis asztalokról leszedni pár dolgot vagy hasonló dolgokat megtenni annak érdekében, hogy egy minél nagyobb játékteret kapjon az ember és élvezhesse a VR-t úgy ahogyan azt kitalálták (és ahogy a legjobb élmény). Én mai napig frászt kapok mikor valaki azt mondja ágyból játszik... Tesóm is ilyen ő is ágyból laptopon játszik, kipróbáltam én is az ő setupját de irtó kényelmetlen ezért mindig megbotránkozok kicsit mikor hallom, hogy valaki ágyból gaminget folytat. A PC gaming ülve, a VR állva a legjobb élmény szvsz (kivéve autós-repülős szim-et de ott meg a kontrollerek hozzák a plusz élményfaktort).
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Ocolus-l mit keresel az Steam VR-ban ETS2/ATS alatt? Az 1070-l mehet az ultra beállítás, élsimítás kikapcsol, scaling 200%, és rendben is vagy. Így 99%-ban tartja a 45 FPS-t és meg sem próbál 90-re ugrani, ergo nem leszel rosszul. Én órákat játszom vele minden gond nélkül... (már amikor nem dob ki, vagy nem jön a HDMI bug)
www.smart-bus.hu
-
Raymond
félisten
Project Cars-nal segit ha van eleg FPS es pontos pozicioban ulsz. Rendelj egy gombot a recenter-hez (Controller Settings, utolso oszlop legalul, Center VR Headset) es a grafikanal a Performance tab alatt huzz le minden eloszor Low es Off-ra. Egyebkent ezeknel az autosoknal azt tapasztaltam hogy kormannyal nagyon mas mint az XB controller-el, kevesebb a szedules problema. Plusz ha probalod oket akkor eloszor valami lassabb autot valami sima palyan.
[ Szerkesztve ]
-
Rovi
csendes tag
-
törölt tag
Ha ingyenes, akkor Steamből a The Labs-t próbáld ki mindenképpen. Amúgy a legegyszerűbb, ha mindent leszedsz, ami ingyen van és kipróbálod.
Fizetősből az Elite Dangerous, ami valódi, teljes értékű játék rendes VR támogatással, ha akciósan látod, akkor érdemes lecsapni rá, illetve nekem a Blaze Rush jött be, az 10 dollárért sem drága, de sokszor akciózzák 5 dollárért. -
Raymond
félisten
Amit meg az ingyenesek kozul erdemes kiprobalni az a Lucky's Tale es a Herobound, klasszikus stilusu jatek mindketto, de VR-ben egesz mas a dolog. Ha NV kartyad van akkor az Nvidia VR Funhouse is eleg jo moka. mind ott van az Oculus Home-ban.
-
Raymond
félisten
"Szoktak steam/oculus akciók lenni VR fronton is, mint normál játékokra vagy nem jellemző?"
A Steam es az Oculus Summer Sale is most ket napja ert veget
Hogy mit erdemes megvenni az attol fugg milyen jatekokat szeretsz. Valami utmutato nem artana. Az osszes ingyenes jatekot letoltotted mar az Oculus Home-ban? Marmint nem az osszes Free-t, hanem az osszeset amit az Oculus-hoz vagy a Touch-hoz adnak. A hardver aktivalasa utan automatikusan "megvette" neked a rendszer es ha meg nem telepitetted akkor a "Not Installed" szekcioban vannak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest